Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewanka']właśnie powiedzieli w tv , że temp. gdzieś spadnie do -20 st, od razu myślę o tych ONkach w schronisku :/ ... a ile jest takich schronów :([/QUOTE]
A ile psiaków z krótką sierścią...
Gusia które zęby?:) zanim ja przyjadę w odwiedziny to on już nie będzie miał mnie czym ugryźć:evil_lol:

Posted

wyszło w końcu podzękowanie dla allegrowiczów
poszło tez aga do ciebie

i od razu przepraszam, ze na koniec reklamowalam allegro dla kaukazw
ale one sa w takim dole finansowym, ze rozważana jest opcja powortu do boguszyc
miesiecznie trzeba łatac bazarkami/jednorawowymi wpłatami ok 600 zł
wiec chwytam się kazdej możliwej "reklamy" allegro
potrzeba 800 zł miesiecznie na samo hotelowanie a po wykruszeniu sie deklarujących jest tylko 200 zł deklaracji :(
a do tego czesc z kaukazów nigdy nie bedzie nadawala się do adopcji :-(:-(

Posted

Właśnie zobaczyłam...
Gosia, wielkie, wielkie dzięki!!!! Podziękowanie jest super, bardzo wyczerpujące informacje i w ogóle!

Bardzo dziękuję:)

I dobrze, że zareklamowałaś kaukazy

Posted

[quote name='gusia0106']Właśnie zobaczyłam...
Gosia, wielkie, wielkie dzięki!!!! Podziękowanie jest super, bardzo wyczerpujące informacje i w ogóle!

Bardzo dziękuję:)

I dobrze, że zareklamowałaś kaukazy[/QUOTE]

Ja też własnie dostałam podziękowanie:)...rzeczywiście jest że tak powiem eleganckie...dzięki serdeczne:loveu:

Posted

miało byc radosne itd ale byłam po watkach kaukazów a tam nie jest rózowo w sumie u marleja tez nie było wiec nie upiększałam
ale powtórzę się z podziękowania:
Ja wierzę w niego :) i w upór Gusi :)

Posted

Gusia, przepraszam, że na wątku Marleya, ale [COLOR=Red][B][COLOR=Black]dostałam własnie smsa od megii. Dzwonił Pan z Pruszkowa, zainteresowany Lemonkiem!!
Potrzebny ktoś do wizyty przedadopcyjnej!![/COLOR][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Ewanka']właśnie powiedzieli w tv , że temp. gdzieś spadnie do -20 st, od razu myślę o tych ONkach w schronisku :/ ... a ile jest takich schronów :([/QUOTE]
a pomyśl o amstafach, które mają całkiem krótką sierść :(

Posted

[quote name='Asior']a pomyśl o amstafach, które mają całkiem krótką sierść :([/QUOTE]

Jak pomyślę, że ta cała agnieszka ukradła tyle kasy, za które można by uratowac kilka psów, to mnie szlag trafia....

Posted

Jaka Agnieszka, jakiej kasy?

Horror to będzie dla tych bez podszerstka. Horror jest dla kociaków, a w Józefowie wysyp.....

Zaczynam czytać i gadać......pliss nie komentujcie tego, bo mi się znów fontanna włączy.

Słuchajcie weźcie sie proszę chwilke zastanówcie, nie znacie kogoś zajmującego się agility albo jakoś tak w temacie.......
Muszę się jakoś wziąć za szukanie Karmelkowi domu........ale nie mam serca do ogłoszeń kompletnie.

Posted

[quote name='Neigh']
Słuchajcie weźcie sie proszę chwilke zastanówcie, nie znacie kogoś zajmującego się agility albo jakoś tak w temacie.......
[/QUOTE]

Znać niestety nie znam, ale na dogo jest całe pod-forum na temat agility....tam na pewno wiele osób w temacie się znajdzie....

Posted

[quote name='Neigh']Jaka Agnieszka, jakiej kasy?

Horror to będzie dla tych bez podszerstka. Horror jest dla kociaków, a w Józefowie wysyp.....

Zaczynam czytać i gadać......pliss nie komentujcie tego, bo mi się znów fontanna włączy.

Muszę się jakoś wziąć za szukanie Karmelkowi domu........ale nie mam serca do ogłoszeń kompletnie.[/QUOTE]

Wróciła! Wróciła!!Wróciła!!! :multi:

Był Piotr. Kazał mi się wyluzować i cały czas twierdzi, że z Marleja będą ludzie ;)
Nawarczał Marlej na niego okrutnie, a nawet się poderwał i obszczekał.

W każdym bądź razie mamy ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.
Głównie chwytanie za linkę. Zmieniamy mu skojarzenia, a to wymaga wysiłku.
Tak się chłopak zmachał ćwiczeniami, że padł i śpi ;) Ja chyba niebawem też się położę.

Piotr twierdzi, że Marlej wie, że jestem kumplem, ale boi się wyjścia tak bardzo, że bardziej opłaca mu się mnie zaatakować i stracić kumpla, niż wyjść. To też będziemy starali się zmienić.

Mam trzy tygodnie na to, żeby nauczyć go siad, przychodzenia na zawołanie, zmianę nawyków żywieniowych i rozsmakowanie w smaczkach....

Oznacza to kolejne wydatki i chciałam Was zapytać o zdanie.
Piotr polecił mi kupić saszetkę na smakołyki - najlepiej w karusku, bo tam są jego zdaniem optymalne.
Koszt - koło 25 zł. Do tego powinnam kupić wiele różnych smaczków, żeby Marleja w smaczkach rozsmakować i przy okazji sprawdzić co go kręci najbardziej. Wiem już co go nie kręci, teraz muszę się dowiedzieć co go kręci.
Do tego kupowanie też paróweczek, kiełbasek i tych takich innych.

Czy uważacie, że wydatek rzędu pewnie około 100-150 zł na saszetkę i przysmaki do szkolenia nie są fanaberią? :oops:

Mail od Piotra będzie jak zwykle.

Posted

Mogę Ci wysłać saszetkę, ale taką zwyczajną, nie na-smakołyki.
Oczywiście dobrze się sprawdza podczas spacerów, można do niej naładować parówek, albo ciastek.

Jeśli jednak zdecydujesz się kupić, to moim zdaniem NIE... to NIE jest fanaberia.
To jest narzędzie szkoleniowe, tak samo dla Marleya niezbędne, jak karma, posłanie, szelki i Ty ;)

Posted

Gusia, oczywiście, że kupuj. Nad nim trzeba pracować, to jest priorytet więc nawet nie ma nad czym się zastanawiać.
Sandra już napisała powyżej, też tak myślę. Pewnie pozostali mnie poprą ;)

Posted

gusiu, mogę ci podesłać jeśli chcesz przepis na domowe, wątróbkowe ciasteczka, za które 99% psów da się pokroić!
sama je zrobisz we własnym piekarniku niewielkim kosztem.

edit:
mój pies gdy wie, że mam cissteczka, na pierwsze moje gwizdnięcie jest w 2 sekundy przy mnie:evil_lol:
normalnie, gdy ich nie mam, to jakoś nie słyszy ani gwizdów ani wołania:mad:

Posted

Gusiu przyłączam się do zdania dziewczyn....powinnaś kupić wszystko co jest potrzebne do pracy z Marlejem...jutro przyniosę Ci celem wypróbowania gustu chłopaka ciasteczka drobiowe i z baraniną....mam zapas bo na to szkolę swoje potfffory....;)

Posted

[quote name='agaga21']gusiu, mogę ci podesłać jeśli chcesz przepis na domowe, wątróbkowe ciasteczka, za które 99% psów da się pokroić!
sama je zrobisz we własnym piekarniku niewielkim kosztem.

edit:
mój pies gdy wie, że mam cissteczka, na pierwsze moje gwizdnięcie jest w 2 sekundy przy mnie:evil_lol:
normalnie, gdy ich nie mam, to jakoś nie słyszy ani gwizdów ani wołania:mad:[/QUOTE]

Daj tutaj przepis, Gusia się chyba nie pogniewa, najwyżej potem wykasujesz.
Wiele z nas by chciało go poznac, jestem pewna ;)

Posted

ten przepis to nie tajemnica ;)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/47771-Przepisy-na-psie-ciasteczka?highlight=w%C4%85trobowe+ciasteczka[/url]
jeśli watrobowe nie, to znajdziecie tam wiele innych, tylko że watrobowe mam wypróbowane i są rewelacyjne. innych nie robiłam, może też są tak samo uwielbiane przez psiaki:razz: