Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

Posted

To jeszcze fotorelacja z kąpieli.

W domu jest taki super, że się zastanawiam czy w ogóle mu ten Xanax odstawiać :diabloti:
Płyn kąpielowy (a tak naprawdę to taki, który chirurdzy używają przed operacjami do dezynfekcji - antygrzybiczny, antybakteryjny, antywszystko). Nazywa się Manusan. Ja nie wiem skąd mi się wtedy wziął ten Meloxiv :evil_lol:

No to jedziemy :

[IMG]http://img686.imageshack.us/img686/6691/dsc01511m.jpg[/IMG]

[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/3748/dsc01512r.jpg[/IMG]

[IMG]http://img686.imageshack.us/img686/7118/dsc01515z.jpg[/IMG]

[IMG]http://img46.imageshack.us/img46/6771/dsc01516t.jpg[/IMG]

[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/466/dsc01521d.jpg[/IMG]

[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/7020/dsc01522re.jpg[/IMG]

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']A czy po tym jest podobnie jak po Sedalinie? Czy inaczej?
Mam kłopot z Sarą, też panicznie boi się strzałów, dzisiaj w nocy spałam z przerwami co 2 godziny:roll:
Ale po Sedalinie ona źle się czuje, nawalona taka chodzi, strasznie dziwna.[/QUOTE]

Inaczej.
Sedalin powoduje tylko senność, rozjeżdżalność łap i brak możliwości reakcji ciała na bodźce psychiczne.
Xanax ta barbituran - czyli na psych działa właśnie.

Marlejowi łapki się nie rozjeżdżają, ale jest ewidentnie bardziej wyluzowany. W domu co prawda, ale zawsze.
Jak jesteśmy na spacerze i walnie to różnicy w sumie nie widzę wielkiej.
Jedyne co, to że szybciej się uspokoja. I na zewnątrz. I w domu.
Nie trzęsie się, nie piszy, tylko zaniepokojony się przemieszcza, stawia uszy.
Ale nie usiłuje zwiać, nie rzuca się na plecy żeby odpiąć szelki, nie biegnie w panice.
Ciągnie tylko w stronę domu z całej siły. A siły to on ma.

Założę się, że każdą z rąk ma dłuższą o 5 cm co najmniej;)

Posted

[quote name='Soema']Jaki ładny tatuaż :)
Marley wygląda cudownie, nie to spojrzenie, nie ta postawa. Faktycznie jak na haju, ale Xanax jest skuteczny :) miło się patrzy...:)[/QUOTE]

Spostrzegawcza Cholera jaka!!!;)

Idę przyciąć zdjęcie ;)

On jest na haju, ale chyba mu z tym dobrze:) Musiał siedzieć 10 minut w wannie po drugim "namydleniu" i ...............luz. Już myślałam, że się położy :evil_lol:

Posted

I przycięła...:watpliwy: może w styczniu sama zobaczę :diabloti:
no ja pamiętam co Mazi przeżywał, to było okropne patrzeć na niego.. A po tym, to taki odlot, błogość :)
ale z tym lekiem nie ma co przesadzać, jak z każdym zresztą.. Jeszcze cholerny tydzień.:shake:
a jak on do Twego jaszczura i papug? Bo mi umkło..

Posted

Papugi olewa - latają mu nad głową, siadają obok niego - luz.

Zuzi się boi :evil_lol: Jak ona wychodzi z terrarium, to on idzie w ustronne miejsce. Ale ciężko mu takie znaleźć.
Zuzia jest rozpieszczona przez Varia.....Właziła na niego, zawijała się w sierść i spali razem......, a Marlej chyba by dostał zawału jakby na niego wlazła.

Rudolfem czyli żółwiem interesuje się tylko czasem jak robi hałas i rumor gdy już wie, że idę z jedzeniem.
Rudolf puszczony naziemnie wzbudza zerowe zainteresowanie ;)

[SIZE=1][COLOR=Silver]Ps. Styczniowe zaproszenie jak najbardziej aktualne [/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='gusia0106']Sedalin powoduje tylko senność, rozjeżdżalność łap i brak możliwości reakcji ciała na bodźce psychiczne.[/QUOTE]

To chyba bardzo indywidualna sprawa. Albo może kwestia dawki. U mojej pieski zupełnie nie widzę fizycznych efektów, jest jedynie wyraźnie spokojniejsza. Stosuję niewielkie dawki, na które reaguje dopiero po 2-3 godzinach.

Posted

Chwilkę mnie nie było ... a tu taaaaaaaka nispodzianka :):):)

Marlej, na lekkim haju, cudowie wyluzowany, to wspaniały widok, pięknieje nam chłopak w oczach ;) :D

Posted

Jaka zmokła kura w wannie :evil_lol: No na zadowolonego z kąpieli to on mi raczej nie wygląda, ale co zrobić. Jak mus to mus ;)
A tak serio, to zmienia się chłopak. Jak patrzy się na te pierwsze zdjęcia to nie ten sam pies. Jeszcze tylko go dotuczyć trzeba i może z powodzeniem zagrać w II części Czterech Pancernych! :loveu:

Posted

Boziu kochana, przepięne zdjęcia z kąpieli!!!! Nareszcie brak paniki w oczach, taki luzik, że aż się płakać ze szczęścia chce:-) A może po odstawieniu xanaxu zostanie mu choć trochę tego spokoju? Na ile dni dostał ten lek Gusiu?

Posted

[quote name='Ewa Marta'] Na ile dni dostał ten lek Gusiu?[/QUOTE]

Na ile będzie trzeba,ale maksymalnie 20 dni bo on dostaje dużą dawkę bardzo.

Xanax drogi - sprawdziłam na rachunku 42 zł za opakowanie 30 sztuk.

Posted

Czytałam dziś artykuł w MP o tab uspakajających. I przeczytałam coś na temat Sedalinu, cytuję:

"Jest to lek uspokajający podawany przed zabiegami operacyjnymi. W większej dawce utrudnia zwierzęciu poruszanie się i wywołuje pomieszanie, zaburzające rozumienie tego, co się dzieje wokół.. Nie ma jednak działania przeciwlękowego, a co gorsza, może nawet zwiększać wrażliwość na dżwięki. Dlatego właścieciele zauważają, ze choć pies pod jego wpływem staje się mniej ruchliwy i często leży, to wciąż sprawia wrażenie, że się boi"

Tak więc nie podwałabym tego leku bojącemu się psu, bo zamiast pomóc bardziej zaszkodzi

Posted

[quote name='Izabela124.']Czytałam dziś artykuł w MP o tab uspakajających. I przeczytałam coś na temat Sedalinu, cytuję:

"Jest to lek uspokajający podawany przed zabiegami operacyjnymi. W większej dawce utrudnia zwierzęciu poruszanie się i wywołuje pomieszanie, zaburzające rozumienie tego, co się dzieje wokół.. Nie ma jednak działania przeciwlękowego, a co gorsza, może nawet zwiększać wrażliwość na dżwięki. Dlatego właścieciele zauważają, ze choć pies pod jego wpływem staje się mniej ruchliwy i często leży, to wciąż sprawia wrażenie, że się boi"

Tak więc nie podwałabym tego leku bojącemu się psu, bo zamiast pomóc bardziej zaszkodzi[/QUOTE]

Dobrze wiedzieć, nie mam jeszcze tego MP.
Poproszę chyba o ten Xanax, bo inaczej suńka mi zawału dostanie.
Po Sedalinie to rzeczywiście bała się tylko nie miała siły się ruszyć :(

Posted

[quote name='Greven']Chyba zacznę brać to, co Marley :D[/QUOTE]
Chciałabyś :diabloti: w sumie teraz to łatwe, można iść do weta i powiedzieć, ze ma się 4 strachliwe psy a tu Sylwester idzie. Będzie zapas na dłużej:evil_lol:

Posted

No dokładnie! Jak zmienię kolorystkę strony Pro Equo z czarnej na różową i zacznę na dogo wypisywać, że koffam psiaczki, to będziesz wiedziała, że już wykupiłam recepty :evil_lol:

Posted

Zastanawiam się co ja mam zrobić z Samem i z Barsą. D.A.P. dziala średnio, w ubiegłym roku wywieźliśmy psy na wieś, gdzie dopiero po północy były puszczane race i wtedy zostałam z psami w pokoju, usiadłam obok na podłodze i przykryłam im łebki kołdrą. Wtuliły się we mnie i tak przesiedzieliśmy pół godziny. O dziwo przestały się trząść. Niestety w Warszawie to nie przejdzie, bo strzelają od rana:-( Może i ja powinnam dać zwłaszcza samowi Xanax... Chyba wybiorę się do pana doktora.
Mój Jacek twierdzi, że robię błąd siadając z nimi, bo pokazuję, że jest powód do strachu. Że psy trzeba zostawić w spokoju i nic do nich nie mówić. Ale jak tu zostawić takie strachulce, chorobka:-( Żeby już było po sylwestrze...

Posted

Ja przez psy nie chodzę nigdzie na Sylwestra. Boję się, że dam za dużo leków i coś się stanie a jak nie dam to też coś może być nie tak. W sumie najbardziej panikuje Sara, ma straszną traumę a wiadomo jak jest w mieście, pod oknem takie salwy lecą, że koniec świata. I tak sobie siedzimy przy bardzo głośnej telewizji niczym dziadki w sanatorium ;)
Wg mnie lepiej dać coś bezpiecznego, pies się wyluzuje, u mnie DAP tez włączony odkąd jest Bruno ale czy to działa to nie wiem.
Na pewno nie działa o 6 rano kiedy bardzo lubię spać a Bruno niekoniecznie ;)

Posted

Bo tak jest. Nie powinniśmy głaskać, mówić uspokajającym głosem i przytulać, bo wtedy wiedzą, że ich strach jest uzasadniony, więc boją się bardziej i mechanizm się utrwala. Ale ja też nigdy nie umiałam nie przytulać...

Posted

na szczęście nasza się huków nie boi , ale rodzice mieli psa w typie nowofunlanda który ze strachy przed burzą i wybuchami chował się do wanny ...potrafi ł też chodzić z małym , takim dziecięcym stoliczkiem na sobie pod którym się ukrywał a później gnany strachem zmieniał miejsce z nim na sobie :):)

Posted

Marlej na haju jest przecudny ;)

Michał w ramach uspokajaczy dostał sedalin ale nie wiem czy go dostanie miał miec coś innego oxocostam ale mój "ulubiony" wet co go chciał leczyc na serce nie chciał mu tamtego przypisac z nieznanych mi i Gremlinowi, który był po receptę, powodów wrrr