Tora&Faro Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 [quote name='3 x']Kup teraz 25 zł :) 18 to za mało moim zdaniem[/QUOTE] moim też.....Gusiu spokojnie 25 zł w opcji "kup teraz"... ...w końcu to nie byle jakie kalendarze...to kalendarze z MARLEJEM:loveu:, a jak wiemy chłopak wielbicielek ma duuuużoooooo;) Quote
Neigh Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Bardzo dawno mnie tu nie było. Nie wiem ile mi zajmie przeczytanie zaległych hmm 100 stron? Ale zgodnie z obietnicą powolutku, powolutku się pojawiam - ja i moje gadulstwo - strzeżcie się:-) Quote
mala_czarna Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 A co tu taka cisza?? Mam nadzieję, że żadnej dewastacji mieszkania dzisiaj nie było?? Quote
Tora&Faro Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Gusia z Marlejkiem pewnie już:sleep2::lol: Quote
gusia0106 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Nie będę owijać w bawełnę. Jestem załamana..... Marlej uwstecznia mi się ze spaceru na spacer. Z psa robiącego małe kroczki do przodu jest psem, który w zasadzie biegnie do tyłu. Wszystko przez to cholerne strzelanie. Zachowuje się tak jak dzień po przyjeździe ze Swarzędza - znowu wychodzę z nim na dwóch smyczach, znowu mam linkę zawiązaną wokół pasa, znowu jest, znowu nie chce wychodzić z domu, znowu na spacerze załatwia się raz a długo a reszta biegiem, znowu boi się psów i ludzi................ W domu dość szybko się uspokaja - może to zasługa DAP? Nie wiem..... Jutro z samego rana jedziemy do mojej wetki. Dawka oxazepamu zwiększona po konsultacji telefonicznej. Dzięki Ewunia na chęć pomocy. Akumulator drugą dobę ładuje się w łazience i poszły mrozy więc myślę, że będzie oki. Obejrzałam wczoraj tą nową bliznę na dolnej szczęce. Robiłam nawet jakieś zdjęcia, może dzisiaj wstawię. To nie jest taka blizna zwykła, to jest rozcięta i nie zrośnięta cała tkanka - skóra, tkanki miękkie i chyba kość, zabliźnione tylko na końcach, normalnie jakby taka na wylot dziura długości 4, może 5 cm. Uważam, że może mu to sprawiać trudność w piciu i jedzeniu. Wygląda koszmarnie :-( Moja wetka jutro to obejrzy Quote
gusia0106 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 A z tego wszystkiego zapomniałam............... ....................bardzo byśmy chcieli podziękować Cioci małej_czarnej za piękny prezent gwiazdkowy w postaci króliczych uszu to gryzienia. Uszy są super przysmakiem. I nawet są zjadane a nie zakopywane :mad: Quote
mala_czarna Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Dobrze, że niech chce ich w doniczkach sadzić, bo one takie dłuuuugue są :evil_lol: Na zdrowie niech mu idzie. Quote
Tora&Faro Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='gusia0106']Nie będę owijać w bawełnę. Jestem załamana..... Marlej uwstecznia mi się ze spaceru na spacer. Z psa robiącego małe kroczki do przodu jest psem, który w zasadzie biegnie do tyłu. Wszystko przez to cholerne strzelanie. Zachowuje się tak jak dzień po przyjeździe ze Swarzędza - znowu wychodzę z nim na dwóch smyczach, znowu mam linkę zawiązaną wokół pasa, znowu jest, znowu nie chce wychodzić z domu, znowu na spacerze załatwia się raz a długo a reszta biegiem, znowu boi się psów i ludzi................ W domu dość szybko się uspokaja - może to zasługa DAP? Nie wiem..... Jutro z samego rana jedziemy do mojej wetki. Dawka oxazepamu zwiększona po konsultacji telefonicznej. Dzięki Ewunia na chęć pomocy. Akumulator drugą dobę ładuje się w łazience i poszły mrozy więc myślę, że będzie oki. Obejrzałam wczoraj tą nową bliznę na dolnej szczęce. Robiłam nawet jakieś zdjęcia, może dzisiaj wstawię. To nie jest taka blizna zwykła, to jest rozcięta i nie zrośnięta cała tkanka - skóra, tkanki miękkie i chyba kość, zabliźnione tylko na końcach, normalnie jakby taka na wylot dziura długości 4, może 5 cm. Uważam, że może mu to sprawiać trudność w piciu i jedzeniu. Wygląda koszmarnie :-( Moja wetka jutro to obejrzy[/QUOTE] Gusiu nie wiem nawet co napisać.....tak strasznie mi żal Marleja...... trudno sobie wypobrazić skąd chłopak może mieć tego rodzaju bliznę/dziurę....przynajmniej moja wyobraźnia tego nie ogarnia:shake: Przecież to mu musi bardzo przeszkadzać:-( A tych wszystkich strzelających to bym......:2gunfire: Quote
gusia0106 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Ciotki, a tak z innej beczki poszukuję PILNIE transportu, dzisiaj, najpóźniej jutro na trasie Skierniewice - Serock. ONek jest do przewiezienia. Nie ma któraś z Was może chwili wolnego? Oczywiście za zwrot kosztów. To jest z Warszawy 70 km, a Skierniewice - Serock - 120 km. Quote
Ewanka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Ojojoj ... biedny Marlej ... ciekawe co wetka zdecyduje w sprawie blizny ... no a strzelanie, to poważny problem, bo nie da się go wyeliminować przez najbliższy czas, chyba do sylwestra. Gdyby nie nasz lękliwy pies po przejściach, porwałabym Was w tym krytycznym okresie, na naszą cudną, cichą mazowiecką wieś. Quote
mala_czarna Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Kurcze, Gusia, kłopot masz jak cholera. Co 2 dni dobrze, kolejny dzień źle. Im dłużej jest u Ciebie, tym bardziej się przyzwyczaja. Ciężko będzie z adopcją. No i do tego te kłopoty; strachliwy, wycofany, chociaż z tego co czytam co pisze behawiorysta to jak by nie było postępy są! Trudno od niego wymagać super zachowania, skoro Ty sama wyciągałaś go z tego syfu, i tylko Ty wiesz w jakich warunkach przebywał. I może tak mało świątecznie, może nie powinnam tego pisać, bo... ale bardzo przykre, bardzo dołujące w tym wszystkim jest to, że Ninka, która na całe gardło krzyczała o wyciąganiu psów z fatalnych warunków z tego schronu w Swarzędzu, nie pojawiła się tu w ogóle. Nie zapytała, czy jakieś problemy są, czy można jakoś pomóc. Ech, dobra. To tyle. Quote
gusia0106 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 O Nince szkoda gadać, jest na czarnych kwiatkach...Teraz dostała bana. Martwię się nim, bo to najgorszy czas na to strzelanie. Może jakby się zdarzyło za pół roku, nie byłoby aż tak źle, nie wiem...A teraz, ja mu pokazuję, że jest fajnie, że nic mu nie grozi, że może się wyluzować - a on wychodzi i widzi całkiem co innego więc przestaje ufać. I ja mu się wcale nie dziwię. Quote
mala_czarna Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Najgorsze, że ci kretyni strzelają na kilka dni i przed Sylwestrem i po :mad: Ja mam nadzieję, że jak już z tym skończą to będzie ok, i znowu Marley zrozumie, że fajnie może być na świecie. Quote
Ewa Marta Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Straszne to, ale jedynem, co mogę napisać, to.... musicie przeczekać:-( Nienawidzę tych petard, strzelania, ale ludzie nie rozumieją, że robią krzywdę zwierzakom... albo nie chą rozumieć:-( Quote
Tora&Faro Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='Ewa Marta']Straszne to, ale jedynem, co mogę napisać, to.... musicie przeczekać:-( Nienawidzę tych petard, strzelania, ale ludzie nie rozumieją, że robią krzywdę zwierzakom... albo nie chą rozumieć:-([/QUOTE] ...ich to po prostu nie obchodzi Ewa....strzelają dla własnej frajdy...a to że jakiś zwierzak umiera ze strachu mają wiesz gdzie....:( Quote
gusia0106 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Ciotki.... ......dostałam najpiękniejszego na świecie Psiego Anioła............ .....mam swojego własnego.................................................... .....materialnego.................................................................... .....drugiego........................................................................... .....pierwszego mam w psim niebie................................................... Nie mam pojęcia od kogo..... Ale bardzo, najpiękniej jak umiem, z całego serca - [COLOR=Blue][B]DZIĘKUJĘ!!![/B][/COLOR] No i się poryczałam Quote
gusia0106 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 [quote name='mala_czarna']Mniej enigmatycznie poprosimy ;)[/QUOTE] W domu mu zrobię zdjęcie. Kapcie Wam pospadają ;) Quote
Tora&Faro Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='gusia0106']Ciotki.... ......dostałam najpiękniejszego na świecie Psiego Anioła............ .....mam swojego własnego.................................................... .....materialnego.................................................................... .....drugiego........................................................................... .....pierwszego mam w psim niebie................................................... Nie mam pojęcia od kogo..... Ale bardzo, najpiękniej jak umiem, z całego serca - [COLOR=blue][B]DZIĘKUJĘ!!![/B][/COLOR] No i się poryczałam[/QUOTE] Komu jak komu, ale Tobie się Gusiu należał własny, osobisty, czuwający nad Tobą anioł:lilangel: Czekamy na fotkę....:) Quote
Ewanka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Przyszłam uściskać Marleja, a tu ... Anioł !!! :) A gdzie obiecane foty ? . Quote
jola_li Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Życzę Wam, by te świąteczne dni były dla Was radosne, pełne życzliwości, a oprócz pustego talerza na wigilijnym stole, postawmy gdzieś w kąciku pustą miseczkę... I niech zgromadzą się wokół niej Psie Anioły... Quote
Ewanka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='jola_li']Życzę Wam, by te świąteczne dni były dla Was radosne, pełne życzliwości, a oprócz pustego talerza na wigilijnym stole, postawmy gdzieś w kąciku pustą miseczkę... I niech zgromadzą się wokół niej Psie Anioły...[/QUOTE] Pięknie powiedziane :) Quote
andzia69 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 .........._,|,_ ............'|`...Gdy pierwsza ............/.\. gwiazdka .........../`,\)... na niebie ........../__\ ... zabłyśnie ........./ . o \....niech [B]Was[/B] ......../_ , *_\_... Aniołek ......../ `, .* \_...ode mnie ......./ ? `~ . \... uściśnie ....../_ . * ., o \...I przekaże ....../ ? o .. ~ \ ? serdeczne ...../ . * .... . o.\? życzenia ..../_ ,,~~ '. * ' _\_'w Święta ..../`~,, .. o.......\::::::Bożego .../ .* ...`' * ? ,',..\ :::: Narodzenia ../_.....o ..~~,, , _\... oraz wiele ./ .. * ......... ,, ~ ' \..... radości i /* .... o ..._~`'*...o \....nadziei `-,,~'`' ...* ... _ ,-´.......w Nowym ........":-------:".......2010 Roku!!!!)) ogromne buziaczki Gusiu:loveu: i Marlejku:loveu: od ciotki andzi Quote
Recommended Posts