Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mala_czarna']Chcesz w beret?! :lol:[/QUOTE]

Jasssne mogę nawet specjalnie założyć w tym celu. Otworzyłam se winko....się mi dziś po emocjach związanych z onkiem należy......

Jeeeny :-) Udało się, pamiętam jak upolowałam Kołtunka vel Findusa.......to się mniej wiecej podobnie czułam. taaaka ulga.

Posted

Moja śp. Tośka też była srebrny marmurek. Była absolutnie wyjątkowym kotem.....
Zresztą dzięki niej potem pojawiały się kolejne i te stałe i te przechodnie. Ja Tośkę wyciągnęłam z wszystkich możliwych chorób....tia.
Takie zwyciestwo to bardziej smakuje tak jakoś...

Hmm ja nie wiem czy mogę oficjalnie napisać...ale jestem dziś w euforii - noo wiec hmm Makrela ma coś jakby wizję na domek.....

A ponieważ szczęście mnie rozpiera to chcecie zobaczyć Cynamona? To mój nr. 1......absolutny faworyt....

Posted

ImageShack -

Zresztą chcecie nie chcecie.......MACIE

Jest powalająco piękny - duży, dorodny kastrat. Jest caluteńki biały tylko na grzbiecie ma takie jakby hmmm noo delikatne pręgi?? Wygląda to tak, jakby ktoś dosłownie musnął go opuszkami palców.......CUDO
te pręgi są takie cynamonowe właśnie.

Podobno nie przepada za ludzmi.....tak przynajmniej brzmiała opinia tych co go znają......Nie wiem do mnie przyłazi. ( ta pomarańczowa ręka tfu kurtka to moja) uwielbia drapanie pod brodą głaskanie. Ociera sie o nogi, barankuje. Na rękach .......noo owszem wyrywa się, nie lubi. Takie na zasadzie......Ty weź......inni patrzą....zachowuj się kobieto!

Ostatnio go nie było........strych jest wieeeelki.......no i ciemny. Byłam ciut podłamana, bo mi na zdjęciach mojego faworyta nie ukrywam zależało.
Od pewnego czasu b. babrze mu się oko, nie podoba mi sie to..

Moje dziecko poszło gdzieś...........wróciło z Cynamonem na rękach. Powiem tak.....Zuzka pod tym względem ma dar....

Naprawdę - kiedy miała tak z 5 lat, ganiałam ze 2 dni po polach dzikawego, przerażonego, potrąconego kota. Bez szans....
Moje Młode zniknęło - wróciło z kotem pod pachą i zabiło mnie tekstem "on mówi, ze go strasznie ta noga boli....i ze moze na razie u nas zostać, ale ze on nie lubi psów".

Posted

ale masz córę.... :cool3: pogratulować ;)

jej, wszystkie te kociaki piękne, strasznie żal mi makreli.... biedna tam pod kredensem - co to za życie. w związku z czym przyłączam się do gremialnego trzymania kciuków !!!!!

Posted

[quote name='gusia0106']A z tym domem to co?[/QUOTE]

A dom to niech sie sam przyznaje, co ja będę za kogoś gadać;-)

Kurcze.....łeb mi pęka, mam dreszcze, jakoś mi tak teges....mam grypę?

Posted

[quote name='Neigh']A dom to niech sie sam przyznaje, co ja będę za kogoś gadać;-)

Kurcze.....łeb mi pęka, mam dreszcze, jakoś mi tak teges....mam grypę?[/QUOTE]

Albo odreagowujesz stres :cool3:

A to dom nam znany? I jeszcze się nie objawił? Chyba chce w beret :evil_lol:

Posted

Neigh, jak Cię rozkłada, to jakąś naleweczką koniecznie się poczęstuj.
Tak nam babcia zawsze mówiła, że spirytus jest dobry na wszystko. Babcia zza wschodniej granicy pochodzi, to wie.
No i oczywiście również, z całych sił trzymam kciuki żeby się wszystko udało i żeby Makrelka w końcu szczęście znalazła:)
Ale cieszyć się będę jak już w domu się znajdzie, żeby nie zapeszyć...

Posted

Neigh, probowalas na Miau z tymi kotami? pewnie glupio pytam, ale tak na wszelki wypadek..
Bialasa mozna wrzucic do specjalnego watku dla fanow bialych kotow.
Malej pieszczotce mozna osobny watek zalozyc.
Jesli nie ma ich na Miau, moge z nimi tam pojsc,zalozyc watki itd.

Posted

[quote name='Anna_33']Neigh, probowalas na Miau z tymi kotami? pewnie glupio pytam, ale tak na wszelki wypadek..
Bialasa mozna wrzucic do specjalnego watku dla fanow bialych kotow.
Malej pieszczotce mozna osobny watek zalozyc.
Jesli nie ma ich na Miau, moge z nimi tam pojsc,zalozyc watki itd.[/QUOTE]

Wątków nie mają. Ja wprawdzie jestem zalogowana na Miau.....ale jakoś tak mniej się tam pewnie poruszam. Dziś wysłałam je Tajdzi.....zdjęcia robiła Aganez ( czyli laski z Miau).

Jeśli mozesz wrzucić je w odpowiednie miejsca, to ja sie tylko w pas ukłonię.

I oczywiście jak najchętniej prześlę zdjęcia wraz z opisami. Wszystkie koty ( oprócz jednej Kryśki ) są wykastrowane albo wysterylizowane.

Do pilnego zabrania sa 2 - 3. Generalnie każdemu by się przydał taki krótki tymczas, żeby sobie poprzypominali jak się w domu mieszka...

Posted

Z bialym od razu polece. Jak dziewczyny z Miau robily zdjecia, to moze juz Makrela ma watek, trzeba sprawdzic.
Tylko jedno pytanie, w jakim mniej wiecej wieku sa koty?
Ten bialy to taki grubasek, czy puchaty po prostu?..piekny jest.

Posted

[quote name='iwlajn']Neigh, jak Cię rozkłada, to jakąś naleweczką koniecznie się poczęstuj.
Tak nam babcia zawsze mówiła, że spirytus jest dobry na wszystko. Babcia zza wschodniej granicy pochodzi, to wie.
No i oczywiście również, z całych sił trzymam kciuki żeby się wszystko udało i żeby Makrelka w końcu szczęście znalazła:)
Ale cieszyć się będę jak już w domu się znajdzie, żeby nie zapeszyć...[/QUOTE]

Ja po kądzieli mam babcie Tatarkę, a po mieczu góralkę......także znane nam som i podziwane szeroko ludowe sposoby hej!

Posted

[quote name='Anna_33']Z bialym od razu polece. Jak dziewczyny z Miau robily zdjecia, to moze juz Makrela ma watek, trzeba sprawdzic.
Tylko jedno pytanie, w jakim mniej wiecej wieku sa koty?
Ten bialy to taki grubasek, czy puchaty po prostu?..piekny jest.[/QUOTE]

Grubasek:-) Wiesz......tam jest biednie, ale żarcia w bród....
Zresztą stado jest rotacyjne - ciagle coś podrzucają. Norma, jak człowiek ma miękkie serce to ma twarde to innego.

Wątków nie mają ( jak sądze bo dopiero dziś Tajdzi zdjęcia wysłałam, Aga też nie zakładała - jak sądzę)

Wiek - Białego Cynamona określa się na ok 4 lata. Tam są koty w wieku od 2 - 6 lat. Wiadomo wszystko co małe poszło...
Ratują je charaktery ( bo 90 % przytulaki ) no i umaszczenia....
Ten jest cudny nie?

Posted

Zresztą puchaty też jest.......on jest taki hmm nabity. Noo jak brytyjczyk..

Naprawdę kawał ładnego kota z niego......taki proporcjonalny jest.
Anna masz jakiegoś maila? To bym Ci wysłała resztę.....

Bo te tu się w ogóle nie upominają:mad: i nie doceniają........

Posted

[quote name='iwlajn']Jak nie zauważają.... Czekają po prostu na resztę zdjęć:)
To ciastko z kremem to przywódca stada? Mniamniuśny:)[/QUOTE]

Nieee przywódcą to jest taki jeden Dostojny:-) Biało - rudy koleżka - kubek w kubek jak Bazyliszek co miał chorą nogę.....

To jest taki typ: ja zalegnę na kanapie.....a ty możesz siedzieć na podłodze i podziwiać......

TAAAAAAKI WIEEELKI.