Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

Posted

APSA napisał(a):
Oprzeć można, sęk w tym, żeby nie wyparował...

No tak, Kalisz to nie W-wa, wystarczy położyć rower gdzieś z boku i nic się z tym nie stanie(mowie konkretnie w schronisku). Z resztą niektórzy pracownicy też przyjeżdżają rowerami. ;)
I jeżdzić mam z kim, i trasę fajną, bo przy rzece porządną trasę rowerową. :D Z jednej strony rzeka, z drugiej strony pola i lasy. I raczej bezpieczna, bo często nawet używana - biegacze, spacerowicze, jezdzący na rolkach i rowerze lubią tę trase. Z drugiej strony jak jedziemy do schroniska jest godz. ok. 7, wiec tloku tez nie ma. ;)

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas na rowerze to rzeczywiście jeszcze dojechac można ale latem po tych spacerach to bym nie miała siły wracać...

Gdy tak piszesz Mysiu pocieszam się tym że nie jestem jedyną która szczególnie maturą się nie przejmuje i nie jedzie na samych 5

P.S
Kidy ja jakiegoś przedmiotu nie cierpi i nie rozumiem to dobrze jak wychodzę na 2 a gdzie tam 4(to to problem dostać nawet z lubianych przedmiotów)

Posted

Hmm... Generalnie ja lubię sport, jestem szczęśliwa, kiedy jestem wykończona, a jadąc rowerami ze znajomymi, ci co chwila muszą mi przypomniać, że jadę z grupą, która nie lubi rytmu kolarskiego. :) Zwłaszcza po kilku godzinach spaceru, który tak naprawde jest maratonem (pieski lubia biegać :D). A ja tak jakoś mam, że im wolniej idę/jadę/biegnę tym bardziej się męczę.
Co do nauki - no, ja jestem jeszcze w II klasie LO, które w Kaliszu uchodzi za najlepsze, mówią że uczyć się trzeba dużo(kilka osób w 1kl. nie wytrzymało i przepisało się do innych liceów), ale głupio by mi było mieć z czegoś 3 na świadectwie maturalnym. :p Jednak staram się zachować dystans - jak nie daję rady, to się nie przejmuję. Alfą i omegą nie będę. Na semestr miałam dwie tróje. :p

Posted

Ciekawe jak bedzie wyglądało moje swiadectwo maturalne? :evil_lol: ;)
Ja tez bardzo lubie jeździć na rowerze :p Tylko na tych zadupiach, którymi jedzie się do schroniska mogłabym go naprawde stracić :roll: A do tego dochodzą jeszcze te tiry, jeden z drugim :mad:

Może w weekend dostanę się na kompa siostry to powklejam wreszcie nowe fotki :cool3:

Posted

Rzeczywiście Biskupice to najgorsza dzielnica Zabrza i tez akurat tam musiało powstac schronisko...
Ja do schroniska to tylko na rowerku jezdze, trwa to jakies 18 minut :lol: i boje sie tylko jednego odcinka drogi :eviltong: raz tak szybko jechałam, żeby sie przedostac ze nie zaowazylam straznika i omało nie wpadłam do rowu :evil_lol: :evil_lol: sama z siebie sie smiałam :lol:
Pati na waszym miejscu to ja na rowerze bym nie jechała bo to wracanie pozniej to makabra :diabloti:

Posted

Powoli leci, ja na rowerze nie zamnierzam jechać jak wracam to przeważnie jest szarawo a okolica nie sprzyja dobremu i bezpiecznemu samopoczuciu

A fotki powklejam pod wieczór

Posted

Moje schronisko też jest beznadziejnie położone: daleko za centrum miasta, praktycznie prawie za granicą Kalisza, jednak przy głównej drodze, wokół brak terenów zielonych, jedynie osiedla i fabryki. Tereny do spacerów to jedynie park miejski, do którego mamy jakieś 25 min drogi szybkiego marszu.

Posted

zaba14, sama pewnie wiesz jak wygląda droga z Mikulczyc do Biskupic? Mało sympatycznie :evil_lol:

Mam sporo fotek, ale chyba wkleje je dopiero w niedziele... Ehhh.... Muszę pomolestować kogoś o kupno nowego komputera :roll:

Posted

A co ta twoja siostra tak się kompem sępi???:mad:

No to ja wklejam fotki:)

Dziadek (czarny) i Pimpek(tyłem)

Dziadek a za nim Misiek

Pimpek

Szon

Metro - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1746293#post1746293 a za nim Dolar - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24301&highlight=Patikujek_Zabrze

Mop:loveu:(mój nowy ulubieniec)

Mop i tyłek Miska:shake:

Ibis - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24814&highlight=Mysia_Zabrze

Ibis, za nim Dżeki(czarny) - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1746245#post1746245
i Dolar(biały) - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24301&highlight=Patikujek_Zabrze

Tuptuś

Metro - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1746293#post1746293

CDN...

Posted

Wiem że Misio jest bardzo skołtuniony jednak wczasie ostatniego roku zrobił się dość agresywany kiedy na siłę chce mu się coś zrobić już na wiele sposobów próbowaliśmy mu założyć kaganiec i go wyczesać jednaj nie da rady a żeby mu coś na uspokojenie dsać czy uspać jesy juz za stary i zbyt wielkie ryzyko przy tym by było że nie przezyje:shake:

Posted

Bardzo bodobną suńkę (no moze ciut większą i z krótszą sierścią) mamy w Kaliszu. Ostatnio miała przykry wypadek w boksie i teraz jest cała pozszywana. Ale ma się już całkiem dobrze, zyskała nawet własną budę i nie męczy się już w boksie. :p
Zaraz wkleję swoje fotki.

Posted

No dobra, może zbyt dużo fot nie ma, bo tylko jeden pies był dziś na spacerze (dziewczyny uznały, że za zimno na spacer i zostały w cieplutkiej kociarni). Ja niezmordowanie z Piegusem poszliśmy na spacer.
Oto on: (zdjęcia kiepskie, no ale cóż... ręce mi drętwiały i ledwo w niego celowałam tym aparatem :p)

Posted

U Was śnieg? :crazyeye: U nas zimno, ale sniegu naszczęście nie ma :cool3:

No to teraz zabrzańskie psiaki :p :loveu:

Ajaks:

Aligator:

Bosek:

Chrapcio:

Czort:

Dani:

Dolbi:

Lana:

Gromit (brązowa), Klubi (biało czarny) i na górce Kejti (czarna):