Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

Posted

_Lara z Dżersejem i Monkim

(Mysiu, może zlikwidować Dżersejowi w opisie, że nie chodzi na smyczy, skoro - chyba się przełamał?) _Laro - musiałaś, go bardzo namawiać na tą smycz?

KONIEC!!!!!!!

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asikowska napisał(a):
cudownie się ogląda ten wątek:) jest takim lekiem na całe zło:>

o taaak! te mordziuchny takie radosne i szczęśliwe :loveu:

Posted

Worsti (z zachowania strasznie przypomina mi Tarkiego! :) jakby tak sie przyjrzec to nawet z wygladu troche podobni :))

Szon

nawet nie wiedzialam kiedy a polozyl sie i pelen relaks i szczescie na mordzie jakby byl conajmniej nad brzegiem morza :lol: a to nie kaluza tylko samo bloto. co najlepsze Spaniel zrobil identycznie i szkoda ze mialam juz wyladowany aparat bo jego widok w blotnym pancerzu-niezapomniany. dobrze ze mamy ten maly staw niedaleko bo brazowa mial tylko glowe :lol:

Posted

Wow, a jak Ci się udalo Worstiego zaprosić na spacer? Ten boks chyba nie jest zbyt przyjazny? (Dlatego Worsti nie ma żadnych fotek). Powrzucam więcej Twojego urobku. :lol: A jaki byl?

Posted

Bjutko, chłopaki są kochane w tym boksie :) tylko Szon i Worsti wojują z sobą - niestety każdy jeden z nich gdzie by nie trafił chce być najważniejszy :-(

Posted

Bjuta napisał(a):
Wow, a jak Ci się udalo Worstiego zaprosić na spacer? Ten boks chyba nie jest zbyt przyjazny? (Dlatego Worsti nie ma żadnych fotek). Powrzucam więcej Twojego urobku. :lol: A jaki byl?

a to jestem w szoku :) nie bylo zadnego problemu ani z zalozeniem obrozy, ani z wyjsciem bo sam chcial :) (o, no juz Gosia napisala ze fajny box a z Szonem rzeczywiscie wojuje). ogolnie to jest radosny i nawet troche przytulak z niego. jak kucalam to sie wciskal glowa miedzy moj tulow a ramie i przewracal sie na plecy i dawal czochrac po brzuchu :) fajny psiak, jeszcze bedziemy sie lepiej poznawac :)
pamietam ze na poczatku Tarki gdy wyciagalam z boxu Avi zawsze mi zwiewal, a potem latal od bramki do bramki i nie umialam go zlapac. a teraz tez wybiega z boxu ale kladzie mi sie od razu pod nogami i wywala brzuch do gory :lol: i w ogole inaczej sie zachowuje, na spacerach trzyma sie blisko i trzyma kontakt wzrokowy, wiec zrobilam mu raz probe wolnosci i od 3 spacerow chodzimy po polach bez smyczy, nie ucieka i przybiega na zawolanie :)

Posted

tak dzisiaj pooglądałam sobie galerię na stronie schroniska i doszłam do wniosku że dobrze by było na stronie głównej umieszczać zdjęcia w formacie kwadratu nie było by problemu wtedy z miniaturkami i obcinaniem zdjęć, jeśli się ze mną zgodzicie to mogę tak zdjęcia przygotować przynajmniej te główne przy opisie psiaków

Posted

suuuper! ale slodkie te "maluchy" :evil_lol: a na jednym zdjeciu wygladaja jakby mialy blekitne oczy :lol: Artemida, bierz Breka do siebie :evil_lol:

[quote name='Naklejka']Super zdjęcia!
Ania, czym focisz? :D
nikon D80 + 18-70mm lub 50mm albo moj poczciwy 6-letni canonowy cyfrak ;)

[quote name='Naklejka']A mamy jakąś schroniskową picassę?
http://imageshack.us/g/402/img7453j.jpg/
pewnie ze mamy: http://picasaweb.google.com/psitulowe
zaraz wrzuce te Twoje z imageshacka, a na PW przesle Ci login i haslo jak bedziesz miala jeszcze cos :)

tak przegladam te starsze zdjecia i...
https://lh5.googleusercontent.com/-FQBRnIxjGLA/TfCbumcat9I/AAAAAAAACs0/I5JW2HmJ20g/3467.jpg
niesamowite jak te psiaki sie zmieniaja! w zyciu bym Łapci nie poznała. w ogole dziwie sie ze przez tyle lat nikt jej nie zechcial, przeciez ona jest kochana i ma w sobie tyle uroku ze moglaby nim obdzielic pół schroniska

Posted

Artemida napisał(a):
oj ania nawet nie wiesz jakbym chciała,ale nie mam warunków na drugiego psa i rodzice....ale jestem w Breku po uszy zakochana <3

Tak,widać po zdjęciach :loveu::loveu: Fantastyczne fotki - takie radosne :multi: Cały ten wątek ostatnio bardzo odżył :multi:

Posted

ania >;17035475 napisał(a):

tak przegladam te starsze zdjecia i...
https://lh5.googleusercontent.com/-FQBRnIxjGLA/TfCbumcat9I/AAAAAAAACs0/I5JW2HmJ20g/3467.jpg
niesamowite jak te psiaki sie zmieniaja! w zyciu bym Łapci nie poznała. w ogole dziwie sie ze przez tyle lat nikt jej nie zechcial, przeciez ona jest kochana i ma w sobie tyle uroku ze moglaby nim obdzielic pół schroniska

to pierwsza fotka jaką zrobiłam Łapci kiedy do nas trafiła - wtedy jeszcze była szczylkiem o połowę mniejszym niż teraz... Pamiętam jak Ci ludzie ją przynieśli, wzięłam ją na ręce - ważyłam może z 5 kg :loveu: i szefowa (jeszcze wtedy Pani Ewa) mówi do mnie "taki ładny szczeniaczek szybko znajdzie dom", za chwilę popatrzała na jej łapkę i tylko dodała "może jednak nie tak szybko..."
Od tego czasu Łapka rozkochiwała w sobie niemalże wszystkich, ale jakoś nikt jej nie brał... pewnie przez tą chorą łapkę, ale też przez to, że schronisko po jakimś czasie stało się jej domem... Obiecałam te 7 lat temu Łapce, że jak tylko będę mogła ją przygarnąć, a jeszcze będzie w schronisku to ma to pewne... Moja Wika niestety jej nie akceptuje :shake:
Łapka przez kilka lat miała nawet dwa domy - schronisko i działkę u takiej staruszki, która na tej działce mieszkała (jeszcze z dwomami innymi pieskami i około 30 kotami) i, sama sobie wybrała takie życie, raz była u nas raz u tej Pani.... Tak na zmianę :roll: Sama wychodziła, sama przychodziła...
To psina która wyjątkowo kocha wolność - przypuszczam, że w bloku byłaby bardzo nieszczęśliwa... Zresztą same widzicie co ona wyprawie - potrafi zaliczyć wszystkie możliwe spacerki :evil_lol: Chociaż kiedyś miała znacznie więcej energii.
W zeszłym roku Łapka była na wakacjach na polskim morzem - mogę do albumiku dorzucić zdjęcia tylko mi napiszcie jak to się robi i jak tam się dostać :evil_lol: