Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nawet nie wiem, czy to spaniel, czy spanielka. :)

A teraz staruszek Kuba. Mysiu, jemu rośnie coś na pysku. Nie wygląda dobrze. Czy wiadomo co to jest?

Posted

__Lara napisał(a):
Spaniel jest przepiękny! Na pewno zagryzł kilku ludzi naraz :evil_lol::diabloti:

ale spaniel ze zdjec Bjuty to nie ten pożerający ludzi :evil_lol: sama sie pomylilam, bo sie nie przyjrzalam i jak spotkalam dziewczyny to zaczelam mowic jaki on fajny i jak ladnie bez smyczy chodzi, a one mialy innego spaniela (czy tam spanielke) :lol:

jakby sie udalo z fryzjerem to byloby super :)

Posted

To spanielka, drugi spaniel też jest fajny:evil_lol:
Następnym razem nad wodę można zabrać Tertę i Jupiego + foty, arma też może z nami pójść, bo przez Kamesa tylko na krótkie spacery wychodzi...
Pogadam z hodowczynią, ale dopiero w lipcu, bo teraz jej nie ma ;) Jak coś, ja mogę strzyc, jak ktoś mi da maszynkę, też się nauczę :lol:

Posted

Dziewczyny ten drugi staw jest zaraz za tym pierwszym, trzeba tylko iść dalej parę minut torami ;)
Kiedyś wszystkie spacery tam robiliśmy i wracaliśmi potem tymi polami przy ul. Sobieskiego w Rudzie Śl. ale niestety w wakacje nad tym stawem zawsze było tyle ludzi jak na plaży na morzem :angryy: troche z nimi wojowaliśmy, że psy też mają prawo się ochłodzić... Jak nie od strony plaży to od tej drugiej siedzieliśmy, ale tam zaś wędkarzy sporo, bo to jest staw jakiejś sekcji wędkarskiej czy jak to tam się zwie... Od strony torów jest taka tabliczka. Niestety były skargi do schroniska, byli i tacy co na Straż Miejska dzwonili :shake: ale jak nie było żadnych debili to super ;)

Co do fryzjerki to mamy bardzo fajną Panią Alinę, która ma swój zakład przy Lecznicy na Piłsudskiego i wielokrotnie nam pieski za darmo strzygła ;) nie chcemy jej jakoś bardzo zarzucać psiakami, ale i tak już trochę ich przeszło przez jej ręce.. Wiadomo, że psiaków pokroju Misia czy Kubusia nie będzie jej wysyłac, bo nie dosyć, że dla psiaków to byłby mega stres to jeszcze by Pani fryzjerka mogła wyjść z tego z jakimś obrażeniami :eviltong:

Wiem o tej brodawce Kubusia, ona ma ją już chyba z 2-3 lata... Widzę, że jest dość sporA, ale z drugiej strony najważniejsze, żeby go nie bolało....

Pięke zdjęcia :loveu:

Wybierajcie jakie zdjęcia na stronkę ;)

Na pewno przyda się Hadwes, Norman, Barfo i Kubuś :)

Posted

kochane ja może psim fryzjerem nie jestem ale zaczne od kupienia dobrych nożyczek i popytam koleżankę fryzjęrkę co i jak:) poczytałam sobie trochę i będę trenować na naszych psiakach jeśli pozwolicie:>

Posted

asikowska napisał(a):
kochane ja może psim fryzjerem nie jestem ale zaczne od kupienia dobrych nożyczek i popytam koleżankę fryzjęrkę co i jak:smile: poczytałam sobie trochę i będę trenować na naszych psiakach jeśli pozwolicie:>

no pewnie :evil_lol:

Mysia_ napisał(a):
Wybierajcie jakie zdjęcia na stronkę ;)

dobrze zeby byly na stronie jasne zdjecia na ktorych dokladnie widac psa. czasem zdjecie jest fajne, ale na miniaturke sie nie nadaje bo malo co widac i psiak moze zostac niezauwazony. a tu sie przeciez liczy pierwszy rzut oka :) wlasciwie to nawet uwazam ze zdjecia ktore robicie nowym psom sa najlepsze na miniaturki bo najlepiej oddaja wyglad psa, jest cala sylwetka, jest przy nodze to i widac jakiej pies jest wielkosci :)

Lux wczorajszy :loveu: ale sie wybawiliśmy! Lux dostal takiego przyplywu energii ze nie nadazalam za nim na smyczy, a bez smyczy radosnie sobie biegal! :loveu: i juz sie nie potyka (no, raz) i w ogole serce sie raduje patrzac na niego :) :loveu:

Posted

A ja uważam, że muszą wzbudzić sympatię - a z opisu wynika wielkość - no i jest albumik - więc można zobaczyć psiaka przy człowieku. :)

Posted

Bjuta, z tą wielkością to różnie bywa ;) Każdy to inaczej rozumie, dla mnie bardzo duzy pies to taki co waży 60kg i ma 70cm w kłębie :P Dla innych to będzie zwykły owczarek niemiecki....

Jaki radosny Malo :) Striełka też w wodzie? :D