Patikujek Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 No to ja dok艂adam tez moje zdj膮tka:lol: !!! Aks Heksa Kika Misiek Misio Tery Czarek Quote
Mysia_ Posted May 3, 2006 Author Posted May 3, 2006 Zapraszamy do obejrzenia naszej 艣licznej galerii :razz: Quote
Mysia_ Posted May 4, 2006 Author Posted May 4, 2006 呕eby nie by艂o niejasno艣ci to na tych zdi臋ciach s膮 wszystkie trzy schroniskowe Mi艣ki :evil_lol: Stefu艣: Ajaks: Tami艣: Aligatorek: Misiu: Tery: Quote
Mysia_ Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Prosz臋 mi tu 艂adnie galeri臋 komentowa膰 :razz: Quote
nathaniel Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Mysiu um贸wmy si臋 偶e s[potkamy si臋 w schornie po 25.05 (mam wtedy b.wazny test z niemca i musze sie przygotowac ;) ) Quote
Mysia_ Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 nathaniel napisa艂(a):Mysiu um贸wmy si臋 偶e s[potkamy si臋 w schornie po 25.05 (mam wtedy b.wazny test z niemca i musze sie przygotowac ;) ) OK. :) W takim razie powodzenia w nauce :razz: Quote
lady_lina Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 tez zycze powodzonka w nauce:) a foteczki jak zwykle przepi臋kne :) podnosze na 1 strone :loveu: Quote
lady_lina Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 hooooooooop:) i czekam na nowe fotusie :evil_lol: bardzo lubie je ogl膮da膰 Quote
Mysia_ Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 lady_lina napisa艂(a):hooooooooop:) i czekam na nowe fotusie :evil_lol: bardzo lubie je ogl膮da膰 narazie foteczek nie b臋dzie , bo mam problemy z komputerem :-( Quote
Patikujek Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Mysiu ty masz problemy z kompem akle wracam ja i fotki b臋d膮 ale jutro :lol: Quote
ekardas Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Godzina i 20 minut. ale jaka frajda,-oczywiscie pisz臋 tu o galerii- te psiaczki u Was lepiej maja jak mia艂y. ale mog膮 jeszcze lepiej mie膰, jestescie wspania艂膮 reklama schroniskow膮, jestem pod wra偶eniem, co one by bez Was mia艂y? z pewnosci膮 ka偶dego dnia wypatruj膮, czekaj膮, wiedza 偶e spacer przed nimi, troch臋 kojarzy mi si臋 to ze spacerniakiem wi臋ziennym z ta r贸偶nic膮 ze psy chodz膮 z Wami luzem na Wolno艣ci, zr贸bmy co艣 by codziennie jednego by艂o mniej na spacerze, pozdrawiam te wielkie serca Wolontariatu- moze zr贸bmy konkurencje im!!!!!! Quote
Mysia_ Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 ich rado艣膰 na nasz widok... Co艣 wspania艂ego :loveu: Quote
ekardas Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Moze kto艣 chcia艂by na 偶ywo zobaczy膰 t膮 psi膮 rado艣膰 na wolno艣ci na spacerze? A psie mamy!! dobrze ze je mamy, pozdrowienia z prasy 艣l膮skiej- Quote
Patikujek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 No mia艂am dzisiaj chwilke i uda艂o mi si臋 na serwer zdj臋cia wrzuci膰: Neli Darwin Szantja Hana Joko Sigma na g艂贸wnym planie Sigma Neli Quote
Inez Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 super zdj臋cia! U nas w schronisku jest zarz膮dzenie 偶e nie mo偶na zabiera膰 psiaki na spacery. Glownym powodem jest to ze podobno gdy po spacerze zaprowadza sie psa z powrotem do boksu to pozosta艂e go atakuj膮 bo nie jest juz traktowany jako czlonek stada tylko jak obcy, intruz. Czy tak rzeczywi艣cie moze sie dzia膰 w艣r贸d znanych sobie ps贸w? Czy mozna co艣 zrobi膰 偶eby uniknac atak贸w wsp贸艂braty艅c贸w? Pytam w tym topicku bo sadze ze wy najlepiej b臋dziecie potrafi艂y odpowiedziec na te pytania. Quote
Mysia_ Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 Inez napisa艂(a):super zdj臋cia! U nas w schronisku jest zarz膮dzenie 偶e nie mo偶na zabiera膰 psiaki na spacery. Glownym powodem jest to ze podobno gdy po spacerze zaprowadza sie psa z powrotem do boksu to pozosta艂e go atakuj膮 bo nie jest juz traktowany jako czlonek stada tylko jak obcy, intruz. Czy tak rzeczywi艣cie moze sie dzia膰 w艣r贸d znanych sobie ps贸w? Czy mozna co艣 zrobi膰 偶eby uniknac atak贸w wsp贸艂braty艅c贸w? Pytam w tym topicku bo sadze ze wy najlepiej b臋dziecie potrafi艂y odpowiedziec na te pytania. u nas w schronisku nie ma takiego problemu, poniewa偶 psiaki s膮 dok艂adnie dobierane do siebie, je艣li psiak zostanie zaatakowany podczas wej艣cia do boksu to poprostu trafi do innego, kt贸rym zostanie zaakceptowany. A tak w og贸le staramy zabiera膰 sie na spacery ca艂y boks, wtedy psiaki wracaj膮 razem ze spaceru i nie ma 偶adnych problem贸w :p Spacery s膮 bardzo wa偶ne dla schroniskowych psiak贸w... to takie oderwanie sie od schroniskowej szaro艣ci, godzina beztroskiego biegania i zabawy poza schroniskiem :loveu: Quote
Patikujek Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Co racja to racja. Czasem zda偶a si臋 偶e po spacerku inny pies jest zazdrosny i nie chce wpu艣ci膰 do boksu swojego kolegi, je艣li nie szans na inne po艂膮czenie psiak贸w proponuje wychodzenie na spacery w dw贸jke (z drug膮 osob膮) wtedy 艂atwiej w艂o偶y膰 takiego psiaka do boksu poniewa偶 jedna osoba wchodzi do boksu i przytrzymuje agresora a druga wpuszcza spacerowicza po chwili psy przyzwyczajaj膮 si臋 do siebie i nawet na siebie uwagi nie zwracaj膮:lol: Rejtan Gorbi Czata Bond Tuptus D偶eki Hary Pola Kuli艣 Cezar Misio Ibis Rex Pimpek Quote
zaba14 Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 ehh moj biedny reks, boczki mu sie chyba zapadly?? :( trzeba zaczac szukac nowego domu ! zaraz wygrzebie topic o nim lub napisze nowy .. Quote
Inez Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Patikujek_Zabrze , to przymanie agresora mo偶e byc ryzykowne, wiesz, r贸zne sa psy ... po za tym widac 偶e u nas dzia艂aja one stadnie, jak jeden zacznie szczeka膰 to i reszta ujada i sie rzuca. W szczeci艅skim schornisku jest teraz takie stasznie przepe艂nienie :( , ci膮gle dochodzi do konflikt贸w. Wiem 偶e spacery s膮 bardzo wazne dla ps贸w, mo偶na tez w tym czasie bardziej poznac danego psiaka, co bardzo przydaje sie w szukaniu dom贸w, ludzie przed adopcj膮 chca o przysz艂ym podopiecznym wiedziec jak najwi臋cej. Niestety na dzien dzisiejszy spacery sa wykluczone, moze gdyby bylo mniej ps贸w... :( Dlatego trzeba szukac dom贸w, ale jak mozna jakiegolowiek psa komu艣 poleic znaj膮c go tylko zza krat boksu w ekstremalnych dla niego warunkach. I tak ko艂o si臋 zamyka. No ale c贸偶, b臋de tam w nastepnym tygodniu i zrobie pare zdj臋c psiakom tym kt贸re maja najwieksze szanse na adopcje i wkleje na PwP, licze 偶e ktos sie nimi zainteresuje. Jest np colli, jamnik, ON, wy偶e艂, cos a'la mini akita, psiak bardzo podobny do flata(ma niespe艂na rok). A na kwarantannie dwa jamniki i bernardyn. vbmenu_register("postmenu_1689252", true); Quote
Mysia_ Posted May 21, 2006 Author Posted May 21, 2006 U nas w schronisku niestety te偶 jest ogromne przepe艂nienie :( Schronisko jest przystosowane na oko艂o 120 ps贸w, a mamy ponad 270 :shake: Nowe fotki: Quote
Recommended Posts