Patikujek Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 No to ja dokładam tez moje zdjątka:lol: !!! Aks Heksa Kika Misiek Misio Tery Czarek Quote
Mysia_ Posted May 3, 2006 Author Posted May 3, 2006 Zapraszamy do obejrzenia naszej ślicznej galerii :razz: Quote
Mysia_ Posted May 4, 2006 Author Posted May 4, 2006 Żeby nie było niejasności to na tych zdięciach są wszystkie trzy schroniskowe Miśki :evil_lol: Stefuś: Ajaks: Tamiś: Aligatorek: Misiu: Tery: Quote
Mysia_ Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Proszę mi tu ładnie galerię komentować :razz: Quote
nathaniel Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Mysiu umówmy się że s[potkamy się w schornie po 25.05 (mam wtedy b.wazny test z niemca i musze sie przygotowac ;) ) Quote
Mysia_ Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 nathaniel napisał(a):Mysiu umówmy się że s[potkamy się w schornie po 25.05 (mam wtedy b.wazny test z niemca i musze sie przygotowac ;) ) OK. :) W takim razie powodzenia w nauce :razz: Quote
lady_lina Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 tez zycze powodzonka w nauce:) a foteczki jak zwykle przepiękne :) podnosze na 1 strone :loveu: Quote
lady_lina Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 hooooooooop:) i czekam na nowe fotusie :evil_lol: bardzo lubie je oglądać Quote
Mysia_ Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 lady_lina napisał(a):hooooooooop:) i czekam na nowe fotusie :evil_lol: bardzo lubie je oglądać narazie foteczek nie będzie , bo mam problemy z komputerem :-( Quote
Patikujek Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Mysiu ty masz problemy z kompem akle wracam ja i fotki będą ale jutro :lol: Quote
ekardas Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Godzina i 20 minut. ale jaka frajda,-oczywiscie piszę tu o galerii- te psiaczki u Was lepiej maja jak miały. ale mogą jeszcze lepiej mieć, jestescie wspaniałą reklama schroniskową, jestem pod wrażeniem, co one by bez Was miały? z pewnoscią każdego dnia wypatrują, czekają, wiedza że spacer przed nimi, trochę kojarzy mi się to ze spacerniakiem więziennym z ta różnicą ze psy chodzą z Wami luzem na Wolności, zróbmy coś by codziennie jednego było mniej na spacerze, pozdrawiam te wielkie serca Wolontariatu- moze zróbmy konkurencje im!!!!!! Quote
Mysia_ Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 ich radość na nasz widok... Coś wspaniałego :loveu: Quote
ekardas Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Moze ktoś chciałby na żywo zobaczyć tą psią radość na wolności na spacerze? A psie mamy!! dobrze ze je mamy, pozdrowienia z prasy śląskiej- Quote
Patikujek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 No miałam dzisiaj chwilke i udało mi się na serwer zdjęcia wrzucić: Neli Darwin Szantja Hana Joko Sigma na głównym planie Sigma Neli Quote
Inez Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 super zdjęcia! U nas w schronisku jest zarządzenie że nie można zabierać psiaki na spacery. Glownym powodem jest to ze podobno gdy po spacerze zaprowadza sie psa z powrotem do boksu to pozostałe go atakują bo nie jest juz traktowany jako czlonek stada tylko jak obcy, intruz. Czy tak rzeczywiście moze sie dziać wśród znanych sobie psów? Czy mozna coś zrobić żeby uniknac ataków współbratyńców? Pytam w tym topicku bo sadze ze wy najlepiej będziecie potrafiły odpowiedziec na te pytania. Quote
Mysia_ Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 Inez napisał(a):super zdjęcia! U nas w schronisku jest zarządzenie że nie można zabierać psiaki na spacery. Glownym powodem jest to ze podobno gdy po spacerze zaprowadza sie psa z powrotem do boksu to pozostałe go atakują bo nie jest juz traktowany jako czlonek stada tylko jak obcy, intruz. Czy tak rzeczywiście moze sie dziać wśród znanych sobie psów? Czy mozna coś zrobić żeby uniknac ataków współbratyńców? Pytam w tym topicku bo sadze ze wy najlepiej będziecie potrafiły odpowiedziec na te pytania. u nas w schronisku nie ma takiego problemu, ponieważ psiaki są dokładnie dobierane do siebie, jeśli psiak zostanie zaatakowany podczas wejścia do boksu to poprostu trafi do innego, którym zostanie zaakceptowany. A tak w ogóle staramy zabierać sie na spacery cały boks, wtedy psiaki wracają razem ze spaceru i nie ma żadnych problemów :p Spacery są bardzo ważne dla schroniskowych psiaków... to takie oderwanie sie od schroniskowej szarości, godzina beztroskiego biegania i zabawy poza schroniskiem :loveu: Quote
Patikujek Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Co racja to racja. Czasem zdaża się że po spacerku inny pies jest zazdrosny i nie chce wpuścić do boksu swojego kolegi, jeśli nie szans na inne połączenie psiaków proponuje wychodzenie na spacery w dwójke (z drugą osobą) wtedy łatwiej włożyć takiego psiaka do boksu ponieważ jedna osoba wchodzi do boksu i przytrzymuje agresora a druga wpuszcza spacerowicza po chwili psy przyzwyczajają się do siebie i nawet na siebie uwagi nie zwracają:lol: Rejtan Gorbi Czata Bond Tuptus Dżeki Hary Pola Kuliś Cezar Misio Ibis Rex Pimpek Quote
zaba14 Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 ehh moj biedny reks, boczki mu sie chyba zapadly?? :( trzeba zaczac szukac nowego domu ! zaraz wygrzebie topic o nim lub napisze nowy .. Quote
Inez Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Patikujek_Zabrze , to przymanie agresora może byc ryzykowne, wiesz, rózne sa psy ... po za tym widac że u nas działaja one stadnie, jak jeden zacznie szczekać to i reszta ujada i sie rzuca. W szczecińskim schornisku jest teraz takie stasznie przepełnienie :( , ciągle dochodzi do konfliktów. Wiem że spacery są bardzo wazne dla psów, można tez w tym czasie bardziej poznac danego psiaka, co bardzo przydaje sie w szukaniu domów, ludzie przed adopcją chca o przyszłym podopiecznym wiedziec jak najwięcej. Niestety na dzien dzisiejszy spacery sa wykluczone, moze gdyby bylo mniej psów... :( Dlatego trzeba szukac domów, ale jak mozna jakiegolowiek psa komuś poleic znając go tylko zza krat boksu w ekstremalnych dla niego warunkach. I tak koło się zamyka. No ale cóż, będe tam w nastepnym tygodniu i zrobie pare zdjęc psiakom tym które maja najwieksze szanse na adopcje i wkleje na PwP, licze że ktos sie nimi zainteresuje. Jest np colli, jamnik, ON, wyżeł, cos a'la mini akita, psiak bardzo podobny do flata(ma niespełna rok). A na kwarantannie dwa jamniki i bernardyn. vbmenu_register("postmenu_1689252", true); Quote
Mysia_ Posted May 21, 2006 Author Posted May 21, 2006 U nas w schronisku niestety też jest ogromne przepełnienie :( Schronisko jest przystosowane na około 120 psów, a mamy ponad 270 :shake: Nowe fotki: Quote
Recommended Posts