Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wielkie ukłony dla Pani Opery, chylę czoła. Pani wczoraj podstępem złapała złośnice, Opcia spała w domu w pokoju, szczekała bo nauczyła się prowadzić nocne życie jej kochana Pani zdecydowała iż będą spać w pokoju razem. Pani pooglądała ząbki, powyciągała kleszcze wygłaskała. Jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym. Teraz już musi być tylko dobrze, a i paróweczkę z ręki pani zjadła, w domu zawarczała na Kokę, ale spokojnie dziewczyny się polubią, Opcia nerwowa bo szok przeżyła jak się wyciszy będzie dobrze. Ugryzła też mała zołza nową Panią ale jej Pani to wspaniała i wyjątkowa osoba wybaczyła zestresowanej Operce.

Posted

Super wiadomość! :) Na szczęście Pani jest wyrozumiała i ma cierpliwość dla naszej panienki :) Wierzę, że będzie dobrze :) Operka już wie, że człowiek to dobra istota, Lena ją tego nauczyła :)

Posted

lena13 napisał(a):
Wielkie ukłony dla Pani Opery, chylę czoła. Pani wczoraj podstępem złapała złośnice, Opcia spała w domu w pokoju, szczekała bo nauczyła się prowadzić nocne życie jej kochana Pani zdecydowała iż będą spać w pokoju razem. Pani pooglądała ząbki, powyciągała kleszcze wygłaskała. Jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym. Teraz już musi być tylko dobrze, a i paróweczkę z ręki pani zjadła, w domu zawarczała na Kokę, ale spokojnie dziewczyny się polubią, Opcia nerwowa bo szok przeżyła jak się wyciszy będzie dobrze. Ugryzła też mała zołza nową Panią ale jej Pani to wspaniała i wyjątkowa osoba wybaczyła zestresowanej Operce.

jejku, jak dobrze, że Operka trafiła na tak wyrozumiałą i cierpliwą pańcię :) inna osoba już dawno by się poddała, a Pani Operki proszę jak dzielnie o nią walczy i o to, żeby suńka czuła się komfortowo :)

Posted

Operka jest nadal wystraszona, ale zaczepia Kokę. Pani nad nią pracuje, ale Operka wie swoje... Śpi w budce na zewnątrz, w ogrodzie, z własnego wyboru... Jada na ganku, bo tam Pani wystawia jej miskę. W nocy buszuje po ogrodzie i wtedy chyba jest szczęśliwa... W dzień zaszywa się niestety do swojego bezpiecznego kąta, czyli do budy. Pani w ramach oswajania będzie przesuwać jej budę coraz bliżej domu, może na ganek.

Skoro Operka lubi życie nocne (ze strachu? z przyzwyczajenia?), to mieszkając w budzie ma więcej wolności i swobody. Ogród jest duży, z różnymi zakamarkami. Może więc to nie jest takie złe wyjście i chyba na siłę nie ma sensu przekonywać jej do mieszkania w domu? Ma swój dom, a skoro przynajmniej na razie woli ogród, to czemu nie? Może kiedyś przekonana się sama i znowu zaufa człowiekowi?

Posted

[quote name='monikapf']Może już można zmienić tytuł, jak sądzicie ?[/QUOTE]

Myślę, że można, tylko osoba która założyła ten wątek ma na razie banned:roll:

• 2 weeks later...
Posted

a ja znalazłam na profilu Leny na youtube taki filmik ... jest tam chyba trochę Operki ... nie wiem czy ten filmik jest na wątku ... :):)

[video=youtube;TQs7ZIgLOMg]http://www.youtube.com/watch?v=TQs7ZIgLOMg&feature=channel[/video]

ale się chowa panienka :evil_lol:
......... mam nadzieję że to Opera ;)