Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Becia66 napisał(a):
serce sie kraje, biedna psina taka kochana, mądra i nie wiem co jest....A coś musi być - bo niemożliwością żeby tyle czasu nikogo nie zainteresował...

co jest? dwa problemy. jeden to ze to terier, a drugi ze ma zaped mysliwski. Ja widze jak u nas jest, teriery mi bardzo ciezko wyadptowac, malo jest milosnikow szorstkowlosych psow, a zwlaszcza takich ktorzy lubia charakter teriera. Juz wiele razy slyszalam "oh nie, tylko nie terier, teriera niechce"

To ze lubi wszystko pogonic i zadusic, to mu bardzo szanse zmniejscza np. u nas, bo praktycznie co drugi dom ma rowniez kota (ulubione zwierze niemcow), albo ma kota u sasiadow, lub jakies inne zwierzeta w okolicy, i niechce sobie robic problemow majac takiego psa. Taka niestety jest prawda, tu widze problem ze jeszcze domu niema. Ja go narazie oglosilam w lokalnej naszej, ale odzewu praktycznie zero, jedni pytali, i po uslyszeniu ze to miks teriera, odrazu ze oni teriera niechca. Oglosze go w przyszlym tygodniu jeszcze na cale Niemcy, i wyroznionym ogloszeniem, ale musze sie narazie obrobic z ogloszeniami zrebaczkow.

Posted

majuska napisał(a):
No ale przecież są ludzie terierolubni...(na przykład ja) może się ktoś jednak zdecyduje na naszego Terutka, on jest na prawdę superowy.

I ja tez terierolubna:razz:

Posted

może rzeczywiście ogłaszanie go jako teriera nie jest dobrym pomysłem, ale jeśli chodzi o rejon naszego schroniska(dolnośląskie) nie zauważyłam wśród adoptujących wybrzydzania na terriery. Pies jak każdy inny, bardziej narzekaja na duże psy, bo każdy szuka mini suczki...
a domy bez kotów nadal się zdarzają wystarczy dobrze poszukać...może raczej ogłoszenie w lokalnej gazecie lub ulotki

Posted

[quote name='figa33'], a nuż...skasowałam wszystkie słowa o terrierku...

[/URL][/QUOTE]

:diabloti:...Twoje allegra figuś zdecydowanie u nas ostatnio poczyściły przytulisko :):loveu:

Posted

Figuniu dziękujemy bardzo, Terrutku niech ruszy coś wreszcie !!!
Figuniu - jeśli mogę niesmiało zaproponować jakąś zmiane, to daj jako drugie zdjęcie z dzieckiem, to sie dobrze kojarzy i zachęca.