majuska Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Skąd my Beciu zdjęcie z dzieckiem weźmiemy? U nas same stare konie :) Reksiu z kotem będzie trudno, ja bym była za opcją, że on nie może być z kotem, podejrzewam, że jest w stanie zagryźć, w każdymbądź razie nie zostawiłabym go samego w domu z kotem - ten instynkt mysliwski ma bardzo silny, morderstwo raczej gwarantowane, z kurami to było tak, że 14 kur straciło żywot w 10 minut, jakies króliczki, myszki , fretki tez są wykluczone!! Jeżeli chodzi o inne psy to z suką się na pewno zgodzi z samcem nie każdym ( to jest na tej zasadzie im ten drugi bardziej charakterny i o dziwo mały tym większe ryzyko, z Liskiem np. biegał, nawet ze Skubim chyba, ale z Zenusiem się nie trawił, z Marlejem i Filipkiem też, teraz Pirat mu nie pasi.... ) Quote
Becia66 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 To tak jak większosc psów - jedne tolerują, inne nie. Z dużym Borysem świetnie się dogadywał, z Martinem również i o dziwo również ze Skubim który wydawał nam się ,, ostry''. Z sukami wszystkimi okay, z kotami bym nie ryzykowała, a dziecko /7-letnie/ spróbujemy sprawdzić jak moja koleżanka wróci z wczasów. O ile się oczywiście zgodzi. Quote
Becia66 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='Reksiu21'] poza tym zdjecie ladne z dzieckiem, jak go dziecko przytula, bo to bardzo wazne ze on lubi dzieci, .[/QUOTE] Reksiu - a taka 12-latka może być czy juz za stara ? Quote
majuska Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Terry dzisiaj miał super nastrój na sesję , nie wiem skąd wiedział, że musi się pokazać z jaknajlepszej strony :) , Reksiu robiłysmy co mogłyśmy, żeby wykrzesać z naszego super-modela ile wlezie :) ja na razie wklejam to co wybrałam ze swojego aparatu, ale Becia tez na pewno ma kupę fajnych fot, mamy nadzieję, że coś powybierasz:) Quote
Reksiu21 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='becia66']Reksiu - a taka 12-latka może być czy juz za stara ?[/QUOTE] 12 latka moze byc, ale to 7letnie byloby lepiej, to go moge wtedy oglosic do rodziny z dziecmi od 6lat. Szkoda ze on taki na koty, to troche utrudnia szukanie domu, bo tu duzo ludzi ma koty, albo maja sasiadow ktorzy maja koty. No nic, jak mi jeszcze zdjecie z tym dzieciakiem zrobicie, to go oglosze. A moze, jak dziecka niemacie, to chcecie podjechac na ul Sportowa w boguchwale, mam tam rodzine ktora ma 3 dziewczyny uwielbiajace psy, w wieku 7, 8 i 13 lat. Jak da sie im wytulic, to naprawde bedzie super do dzieci :) MOge do niej zadzwonic i zapytac czy je na moment na dwor zesle, jak bedziecie nastepnym razem w Boguchwale. Przy okazji mozna zobaczyc jak on na jazde samochodem reaguje, chyba ze juz to wiecie. Quote
majuska Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 W samochodzie to nie ma problemu, sprawdzimy gościa ( ale on raczej potrafi sie odnaleźć w każdych warunkach ) :) Ja gwarantuję, że do dzieci jest spoko, ale wiem, że dokumentacja na zdjęciu musi być :) Poprosimy dziewczyny z Boguchwały, żeby nam podesłały jakies mniejsze dzieciaki do zdjęć, załatwi się, czego sie nie robi dla dobrego domku :) Jeszcze mi się przypomniało, że filmik mam jeden, zaraz załaduję i wkleję. Quote
majuska Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Obiecany filmik [video=youtube;L2GKF7ngGyQ]http://www.youtube.com/watch?v=L2GKF7ngGyQ[/video] Quote
Becia66 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Świetny filmik, może sie przyda Reksiu w ogłoszeniach. No to majuska bierzemy sie do roboty i łapiemy jakies dzieciaki na sesję zdjęciową bo Terry ma szansę - być może jedyną..... Quote
Reksiu21 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Bierzcie, bierzcie... Wazne to zdjecie, bo skoro on np. taki instynkt lowczy ma,to musze pokazac jego plusy, a to wlasnie sa np. dzieci :) Quote
majuska Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Kumpela Terrego z boksu obok zaprasza: [url]http://www.dogomania.pl/threads/188528-Emilka-filigranowa-czarnulka-sparaliżowana-strachem.-Boguchwała[/url]. Quote
Becia66 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Błagam pomóżcie dziewczyny nie może tak być, żeby cudowny psiak, miziak nad miziaki, pyzyjacielski i mądry tyle siedział w schronisku. Wczoraj w boksie miał saunę, nie miało sie to bidne gdzie schować, a jak go wypuściłam to nie biegał wogóle tylko siedzial w cieniu przy mnie caly czas. Główka na kolankach, wtulony mocno i musiałam to znosić choć było tak gorąco. Toż to on do kochania sie nadaje, do tulenia, głaskania, co jest z nim nie tak że nikt go nie chce ? Fakt że kur nie lubi ale przecież nie musi iśc na wiochę .... Quote
Becia66 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Terry strasznie biedny, razem z Emilka najdłużej stażem w schronisku.... A jest taki kochany że słów brak. Naprawdę nie wiem o co chodzi z tą adopcją bo przecież i urodziwy jest. Szukamy jakiegoś dzieciaka do zdjęć, to może Reksiu21 coś pomoże....Chyba że coś tu wczesniej się wykroi ale marnie to widzę.... Quote
figa33 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 ależ Terry ma cudne zdjęcia z taką piękną panną:loveu: a czyje to dziecię ? beciu Twoje? Quote
Becia66 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [quote name='figa33'] a czyje to dziecię ? beciu Twoje? chciałabym figuniu ale niestety nie, bo ja matka 3 synów. :placz: A ta krasawica to majuskowa.... Quote
figa33 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 czy ja mogę wykorzystać niektóre zdjęcia i filmik np.? Quote
Becia66 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [quote name='figa33']czy ja mogę wykorzystać niektóre zdjęcia i filmik np.? bierz co chcesz kochana, wszystkie chwyty dozwolone. Quote
Reksiu21 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Dajcie znac kiedy popoludniu bedziecie, i czy moglybyscie na ulice sportowa podjechac, to zadzwonie do sasiadki, te zesle dziewczynki pod blok, i pare minut beda zdjecia, moze nawet cala trojka bedzie w domu:) Pakujcie Terreigo do samochodu, i szybciutko sie zalatwi. wiecie gdzie ul.sportowa? Quote
Becia66 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='Reksiu21']Dajcie znac kiedy popoludniu bedziecie, i czy moglybyscie na ulice sportowa podjechac, to zadzwonie do sasiadki, te zesle dziewczynki pod blok, i pare minut beda zdjecia, moze nawet cala trojka bedzie w domu:) Pakujcie Terreigo do samochodu, i szybciutko sie zalatwi. wiecie gdzie ul.sportowa? pewnie że wiemy, nawet niedaleko z majuską mieszkamy. Majuska wraca za tydzień to chybcikiem sie tym zajmiemy. Quote
figa33 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 no za wesoły Terry jest ....jakieś smutne zdjęcia poproszę:cool3: a to zdjęcie 3 to jak na wystawę , pięknie , sierściuch cudny:loveu: Quote
figa33 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 dla Terrego:lol: http://allegro.pl/item1158395029_co_zrobilem_niezauwazony_porzucony_terrierek.html beciu , podałam na Ciebie namiary jak coś zmienić to piszcie strasznie długo Terry czeka na domek , matko , bardzo mi go żal Quote
Reksiu21 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Niebardzo rozumie..... przeciez wy Rzeszowianki.... Quote
Becia66 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Piękne allegro Figuniu zrobiłaś - dziękuję bardzo. Jeśli żadnego odzewu nie będzie to pozostaje nam tylko Reksiu21 i kombinowanie co dalej. Majuska wraca za tydzień to zrobimy sesję z dzieciakami. A póki co - trzymam mocno kciuki. Quote
Becia66 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Reksiu21 napisał(a):Niebardzo rozumie..... przeciez wy Rzeszowianki.... Reksiu kochana, miałam na mysli że niedaleko ul.Sportowej mieszkamy.... Quote
Recommended Posts