Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam jeszcze żadnych informacji od Magdy. Ona nie mieszka w Jeleniej, musi tam dojechać. Do schronu IMO nie ma co dzwonić. Nawet nie będą wiedzieć o jakiego psa chodzi...

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda się nie odezwała. Mam z nią jedynie kontakt via e-mail. Jutro spróbuję zadzwonić do schronu, może jednak coś będą wiedzieć. Może są jeszcze jacyś inni wolontariusze na dogo z Jeleniej???

Posted

Dzwoniłam, pan musi dojść jaki to piesek. Podobno już jakaś pani dzwoniła w tej sprawie. Chyba jakaś dogomaniaczka. Dzięki Legion, ja wczoraj szukałam na ich stronie i nie znalazłam niczego.

Posted

Dzwoń. Byłaś pierwsza, ale dawaj znać, bo jajo zniosę. Albo i sama zadzwonię też. Siedzę jak na szipilach, bo wczoraj czytałam na ich stronie, że wczoraj został zagryziony 5 letni pies, oddany po śmierci właścicielki, pierwszy adoptowany wirtualnie, Ale on chyba nie jest adoptowany wirt.

Posted

właśnie z nim rozmawiam....pies jest, nie wiadomo jaki ma numer, ale jest w klatce nr 4. Pan mówi, że podobno zaczyna jeść i troszkę lepiej wygląda niż na zdjęciu....

pies jest do adopcji, tylko jechać i go brać - codziennie do 18. Pan mówi, że jeśli go chcemy, to trzeba dać im znać i oni go zarezerwują...

co dalej ?????????

Posted

Jestem tu nowa wiec witam Was. zainteresował mnie los tego biedaczka i napisałam wczoraj meila do Magdy była wczoraj w schronisku ten piesek nadal nie wyglada najlepiej z tego co ja wiem, a do tego w klatce jest ciasnota:( Ma około 5 lat.

Posted

miałampsa napisał(a):
Jestem tu nowa wiec witam Was. zainteresował mnie los tego biedaczka i napisałam wczoraj meila do Magdy była wczoraj w schronisku ten piesek nadal nie wyglada najlepiej z tego co ja wiem, a do tego w klatce jest ciasnota:( Ma około 5 lat.

Magda była w schronisku? Czemu mi nie odpisała. Dziwne.

Dzwoniłam. Dowiedziałam się tego co lavinia. W boksie jest razem z nim 6 psów, pies ponoć wygląda ciut lepiej, zaczął jeść, bo na początku nic nie jadł. Al jak to wygląda w rzeczywistości? Popytajcie wśród swoich znajomych. Może ktoś jedie w tamte okolice na święta, sylwka...

Posted

Kurczę, a pies miał być już od 2 tygodni w nowym domku :puppydog: Razem z koleżanką załatwiałyśmy mu dom, a tutaj dziś wchodzę na stronę schroniska i widzę go w ofercie adopcji :-( Zaraz skontaktuję się z koleżanką i dowiem się, o co biega.
Ja wiem tyle- pies po trafieniu do schroniska nie mógł się wogóle dostosować, ze względu na przepełnienie panuje tam dosyć drastyczna sytuacja- albo pies walczy, albo ginie... Ten należał do tych poddających się, na szczęście przeniesiono go do innej klatki, gdzie trochę odżył- już samo to, że żyje do dziś dużo znaczy, bo jak 2 tyg. temu załatwiałam mu dom, to dosłownie dawano mu 2 dni życia... Niemniej jest to pies wybitnie nie nadający się do życia w schronisku, jak i wiele innych...

Posted

AleksandraAlicja napisał(a):
Kurczę, a pies miał być już od 2 tygodni w nowym domku :puppydog: Razem z koleżanką załatwiałyśmy mu dom, a tutaj dziś wchodzę na stronę schroniska i widzę go w ofercie adopcji :-( Zaraz skontaktuję się z koleżanką i dowiem się, o co biega.
...

Dawaj znać :confused: Pozostaje jedynie, a raczej AŻ kwestia transportu do Wa-wy. Aleksandra dzięki, że się odezwałaś. Zaraz będziesz mieć priva.

Posted

Dzięki irma. lavinia też podobno wstawiła na miau. Przyszło mi do głowy, może puścić go na allegro. Może ktoś z tamtych stron go zobaczyi weźmie? Już sama nie wiem...

Posted

Przeczytaj Irma:

Pies jest w nie najlepszej formie. Lezy w kacie, malo je.
Trzasl sie i byl tak smutny, ze nie mialam serca zeby wyciagac go na kolejne zdjecia.Zrobilam w srodku ale tam jest taki scisk, ze trudno sie ruszyc.
Poza tym byl nowy pies, ktory na mnie powarkiwal i troche sie balam.Ten piesek ma powyzej 5 lat, poniewaz mordka mu juz zaczyna siwiec.Nic o nim nie wiadomo ponad to, ze zostal oddany do schroniska po smierci wlascicielki.
Niestety nalezy do tych, ktore nie moga sie zaaklimatyzowacwschronisku.
Po odejsciu Szczotka prawie nie wychodzi na dwor.
:bigcry: