wilczek007 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 uuups...niewiem czy sie smiac czy płakac, sorki ale u nas to przedpotopowe schronisko nie posiada nic takiego gdzie by mógł byc trzymany pies po wizycie u fryzjera. Wiem sa lepsze schrony i szkoda ale u nas takiego nie ma:shake: Jest krzywo(szkody górnicze)woda stoi, wszystko sie prawie przewraca, "biuro-pokój weta" ma metr na metr jest nieogrzewane i nadaje sie tylko na lato.Istnieje tylko kuchnia, pół tapczanu i piec do którego ciagle ktos musi dokładac. Oprucz kuchni wszędzie zimno jak choroba. A boksy? O tym ze Jastrzebskim władzom nie zalezy aby wyremontowac te zardzewiałe kraty i brudne nie do domycia stare boksy, krzywe, to juz chyba szkoda pisac... No i gdzie ja takiego psa po strzyzeniu mam trzymac? Żeby zamarzł? Przepraszam ale nie ma gdzie:-( Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Jeśli będzie chętny dom tymczasowy, Jago na pewno skorzystamy. Na razie mimo ogłoszeń nie ma takich widoków. Chyba że przeoczyłam jakąś deklarację. Quote
wilczek007 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 na Frodzia jest chętne DT ale na Frodzie nie ma :shake: Quote
wilczek007 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='Poker']Mam zrobic wizytę w sprawie Froda.Bardzo prosze napiszcie mi tu jego króką charakterystykę i jakie macie oczekiwania w stosunku do domku, oprócz tego,że ma KOCHAĆ,[/QUOTE] hm...wiecie jesli chodzi o sznaucerki to ja sie nie znam ale napewno dla każdego psiaka szukamy domu odpowiedzialnego, kochającego, który nie traktuje psa jak rzeczy do pilnowania domu i szczekania czy coś, piesek jest kastrowany wiec suczki nie przeszkadzają, nie przypuszczam natomiast ze Frodo lubi koty:shake: Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 To biuro to część tego pomieszczenia. Zdjęcia są robione w 2008 roku przez chyba Clockwork, ale nic sie tam nie zmieniło. Quote
wilczek007 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 shanti jest to biuro-kuchnia-plus sypialnia dla stróża :evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 jesli chodzi o Frodka to ja myslę, że trzeba powiedzieć pani zainteresowanej, ze on MOŻE się rozszczekać - może hałasować zostawiony sam w domu, nie musi ale może bo sznupki bardzo kochają słuchać swojego głosu :lol: Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='wilczek007']shanti jest to biuro-kuchnia-plus sypialnia dla stróża :evil_lol:[/QUOTE] Wiem Wilczku, my się tak śmiejemy, ale to śmieszne nie jest. Tylko dziewczyny, zrozumcie sytuację, gdzie tu trzymać ostrzyżonego psa. Macie dobre chęci ale to nierealne póki nie ma pewnego tymczasu:shake: Quote
Piromanka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Czy ktoś się zgłosił do zrobienia wizyty przedadopcyjnej? Na innym wątku znalazłam prośbę o pomoc osoby z Warszawy do jej przeprowadzenia. Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Jago piszesz że masz ewentualną chętną na Frodzię. To DT czy DS. Frodzia będzie trudnym psem, dom musi sobie z tego zdawać sprawę. Quote
wilczek007 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 no wiecie, żesmy im dały podobne imiona i teraz niewiem o kim mowa.Bo frodo ponoc do Warszawy by poszedł..A Frodzia tylko foty miała miec...shanti gdzie ja miałam te piękne fotki ze schronu dac?Tu tez moge? bo depozytki to siedzą w czyms takim(Frodzia), nie idzie tego wyczyscic bo tam woda stoi wiecznie:shake: Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Daj na ogólny. Tu nie bedziemy zaśmiecać damy tylko link. Ale to zdjęcie zostaw, dotyczy Frodzi. W takim pomieszczeniu przebywa Frodzia. Same widzicie, że bez DT kąpiel i strzyżenie dla niej to niezbyt dobry pomysł. Quote
Jaaga Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Wiem, że w takich, kojcowych warunkach to nie ma sensu, ale nikt nie weźmie psa na podstawie jednego zdjęcia i informacji, że jest dziki. Może spróbujcie prosić o jakieś deklaracje, bazarki, wtedy łatwiej byłoby znaleźć DT. Rozsyłajcie wątek ludziom na PW. Ja, niestety nie polecę komuś dzikiego psa, o którym kompletnie nic nie wiem. Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Robimy to Jago. Ale niestety Frodzia nie jest jedyną kandydatką na DT. Mamy takich piesków "na już" do wyciągnięcia wiele. Patrz wątek w moim podpisie. A jest nas 3 osoby. Quote
monika55 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Dla Froda wybierzemy ten najlepszy dom. Zobaczymy po wizytach przedadopcyjnych. Reszta psiaczkow bedzie czekac, az znajdzie sie ryzykant z sercem. Juz troche psow znalazlo domy i nie bylo /tfu,tfu/ reklamacji. Zawsze uprzedzam o nieznanej przeszlosci, mowie o ryzyku i sluze rada. Kto nie ma ochoty ten sie wycofuje. Ale sa i tacy, ktorzy miloscia i swietnym podejsciem dali rade. I psiaki maja swietne domy. A przeciez rozne byly. Takze i te o ktorych sama mowilam ze nieadopcyjne. Mamy jak mamy, schron jaki jest kazdy moze zobaczyc. Staramy sie. Quote
Poker Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 jak pisałam , jestem umówiona na wizytę jutro na 19. Z tego co tu piszecie wynika,że o Frodziu nie wiecie prawie nic? Jaki on jest w takim razie do ludzi? czy wiecie jak chodzi na smyczy?czy w ogóle na niej umie chodzić.? CZy jest zaszczepiony i przeciw czemu? Czy wiadomo coś o stanie zdrowia? Kastrowany pewnie nie jest, w takim razie mam panią poinformować o konieczności tego zabiegu? Te informacje ułatwią mi rozmowę i pozwolą na rzetelną ocenę domku. Jeżeli chodzi o warunki w jastrzębskim " schronie" to tragedia :-(:placz: Współczuję Wam i psom. Może by podjąć jakąś akcję pomocy psom? Na wiele schronisk robi się akcje zbiórki pieniędzy , chociażby na budy.Można bazarkami choć ciut wspomóc psiaki. Co z psami dzieje się w mrozy? nie zamarzają? Quote
monika55 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Kastrowany jest. A reszta nie bardzo znana. Pania z Warszawy szczerze uprzedzilam o wszystkim i jej to nie zraza. Szczepiony chyba tak, przynajmniej powinien ale poprzednia pracownica cos tam kombinowala . Ja bym szczepila na wszelki wypadek. Jak dostanie ksiazeczke to szczepiony na pewno. Zalozylysmy watek o naszym schronie i staramy sie cos zebrac na nasze psiaki. Marnie to idzie. Boimy sie bo nadchodzi przetarg i nie wiemy kto wygra. Czesto ten kto da NAJMNIEJ na utrzymanie schronu. A co to znaczy chyba kazdy wie. Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Nie my pierwsze i nie ostatnie pewnie walczymy. Zaczęła Clockwork i tak się to ciągnie od wielu lat. Ten zarządca jest od pół roku, za poprzedniego psy dostawały kopa na przywitanie jak pewien pracownik wchodził do boksu. Wiele psów to pamięta, bo siedzą już długo. Wiele dopiero teraz przełamuje lęk i podchodzi do człowieka. Tylko na wszystko potrzeba czasu. Quote
Poker Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 no ale powiedzcie chociaż czy on jest do ludzi łagodny? do innych psów? COKOLWIEK o nim. Quote
monika55 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Jak bralam mojego Dropsa z ulicy, to przeciez nic o nim nie wiedzialam. Zupelnie nic. A jest wychowany jak angielski gentelman.:razz: Bylo ryzyko ale nawet o tym nie myslalam. I dalo sie go wszystkiego nauczyc. Quote
monika55 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Naprawde nie wiem a zmyslac nie chce. Nie wywoluje awantur z innymi, chetnie podbiega do kraty. Tyle wiem. Zacznij od tego ze to pies ze schroniska i na poczatku moze byc roznie. Nalezy wyznaczyc granice, nie litowac sie, byc cierpliwym. Pies sie musi przyzwyczaic. Trzeba dac czas. Quote
shanti Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Tyle wiemy ile napisała Monika, plus jeszcze, że do kotów może się nie nadawać. Do ludzi, czyli do Wilczek przyjazny i spokojny. Quote
wilczek007 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Frodzik jest bardzo spokojny, nigdy nie widziałam zeby brał udział w jakichs psich jatkach, wolontariuszki które były pare razy tez bardzo lubi, teraz był chwilowo w ciasnym boksie 2 dni z innym psem , bo tamten trohce pochulał z innymi psami i musiał wydobrzec:shake: i było nie było między nimi kłótni. Widac ze latał za sukami kiedys ,bo jajek już nie ma a jeszcze ma nawyki:evil_lol: W schronisku wyglada na psa bezproblemowego. Quote
Recommended Posts