Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Frodo

Ma okolo 3 lat. Spokojny, wystraszony, zagubiony.

Frodzia

Frodzia za TM.

To juz sunia w srednim wieku, ma ok. 7/8 lat. Jezeli jej nie wyciagniemy, to dostanie dozywocie. Sprawa skomplikowana i nie bardzo moge tu pisac. Siedzi w schronisku co najmniej od 2004r. Jesli jej nie pomozemy to posiedzi do smierci.

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chodzi mi o podstawowe informacje: charakter, temperament, stosunek do ludzi, relacje ze zwierzetami, szczepienia, kastracja/sterylizacja, mozliwość transportu. Ludzi najbardziej to interesuje.

Posted

Ja to rozumiem. Ale jesli chodzi o psy schroniskowe, to pewnych rzeczy nie da sie zaobserwowac.
Frodo - nie kastrowany, przestraszony w sforze ale do czlowieka podbiega z ciekawoscia. Nie jest dlugo w schronisku wobec tego jest nadzieja, ze pamieta dom. Ale jak sie w nim zachowuje, tego juz nie wiem.

Frodzia - w s chronisku okolo 5 lat, jest tzw depozytem i sterylizowana byc nie moze. Nie wiem czy kiedykolwiek miala dom. Raczej dzika. Bedzie potrzebowac wyjatkowego domu, ktory ja wszystkiego nauczy od podstaw. Transportu raczej nie mamy, chyba ze gdzies niedaleko. Zwykle ludzie sami przyjezdzaja do nas. Szczepienia sa.
.

Posted

Jeśli suczka jest depozytem i nie może być sterylizowana, to może zostać wydana do nowego domu? Co jeśli ktoś ją zechce wysterylizować? Czy pies bedzie kastrowany przed wydaniem? jesli nie, to bez sensu robić mu allegro, bo sami pseudohodowcy bedą dzwonić :shake:. Umowa adopcyjna będzie spisana, bo zawsze zaznaczam w ogłoszeniu?

Posted

Moniko55,a czy schronisko wyda Frodzię,gdyby domek się pojawił?
Bo ja ją pamiętam z czasów jak mieszkałam w J-biu i chciałam ją zabrać na dt(chyba to była ona)miała ranę okropną,ale nie pozwolono jej zabrać,bo to depozyt:angryy:

Posted

monika55 napisał(a):
Marchewa, watpisz we mnie?:evil_lol:

Absolutnie nie:loveu:wygląda na to,że zdziałałaś cuda w tym schronisku;)
Więc szukajmy maluchom domu,bo Frodzia już dość się tam nasiedziała.