giselle4 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):Wiórek ma szanse na domek?! znowu ma ale transport do Stalowej Woli Kto pomoze.....kto? Quote
Bjuta Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 To może zanim zaczniemy kogoś szukać na te 513 km w jedną stronę - zróbmy b. staranną wizytę przed adopcyjną... Czy znamy kogoś ze Stalowej Woli? To jest 70 km. od Rzeszowa... Quote
giselle4 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 wizyta juz byla identyczny pies umarł Pani i obie z corka rycza po stracie a ta iskierka Wiorek jest jak słonce na niebie... ale to 400km beda czekac,do 100km moga dojechac.... Quote
Bjuta Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Czyli szukamy transportu do Rzeszowa. Dzierżoniów-Rzeszów to wg www.viamichelin.pl 444 km. Rozumiem, że bez trudu dostarczycie go do Wrocławia? Trasę Wrocław - Katowice mniej więcej co dwa tygodnie pokonuje Kako80. Ma mi podrzucić Grandusia. Powiedzmy, że w Katowicach Wiórek mógłby u mnie przeczekać troszkę, (moja suka da mu wycisk, ale ona tylko straszy, nie gryzie, najwyżej będzie siedział w innym pokoju.) Szukajmy zatem intensywnie kogoś kto załatwiłby trasę z Katowic do Rzeszowa to 241 km. Katowice-Kraków-Tarnów-Rzeszów. Quote
giselle4 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [quote name='Bjuta']Czyli szukamy transportu do Rzeszowa. Dzierżoniów-Rzeszów to wg www.viamichelin.pl 444 km. Rozumiem, że bez trudu dostarczycie go do Wrocławia? Trasę Wrocław - Katowice mniej więcej co dwa tygodnie pokonuje Kako80. Ma mi podrzucić Grandusia. Powiedzmy, że w Katowicach Wiórek mógłby u mnie przeczekać troszkę, (moja suka da mu wycisk, ale ona tylko straszy, nie gryzie, najwyżej będzie siedział w innym pokoju.) Szukajmy zatem intensywnie kogoś kto załatwiłby trasę z Katowic do Rzeszowa to 241 km. Bjuta az nie chce mi sie wierzyc.... to zaczyma szukac..... Niech tym razem sie uda.....niech ma juz swoich ludzi Quote
bela51 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Znowu trzymam kciuki, zeby sie udało Zeby domek nie wyjechał do USA, albo jeszcze dalej:placz: Quote
giselle4 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Do Wrocławia zawiezie -michelle04 do Katowic...czyli do Ciebie-Kakao 80 [prosze tylko o termin +_] a tam to moze Nikos sie zgodzi juz raz chciał pomoc przy Wiorku do Tarnowa..... Teraz ustalmy date i moze wszystko sie dogra wspaniale..... Jka bedziesz cos wiedziala o przyjezdzie Grandusia daj znac...please Quote
Bjuta Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 To ci zaraz podeślę nr telefonu do Kako80. Quote
wroobelterrorystka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 dopiero weszłam na dogo a tu takie wieści :) bardzo się cieszę! Quote
giselle4 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 JA TEZ JUZ DOGADUJE N AWEEKEND JEGO WYJAZD niech ma juz domek i niech jego kochaja mam na głowie takie 4 bidy ze serce sie kraje nie wiem gdzie ale szukam tymczasu na cito Quote
wellington Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 giselle4 napisał(a):wizyta juz byla identyczny pies umarł Pani i obie z corka rycza po stracie a ta iskierka Wiorek jest jak słonce na niebie... ale to 400km beda czekac,do 100km moga dojechac.... Kto przeprowadzil wizyte ? Ktos z dogo ? Quote
Ewelina.w38 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Moze na dogo mapach sprawdzic kto bedzie tam jezdził albo moze pojechac? A ta Pani co Wiórka weźmie to nie może sama przyjechać ten kawałek? samochodem? pociagiem? przecież to mały pies jest Quote
giselle4 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Pani moze dojechac 100km juz pisałam ale nie wiecej nie jest zmotoryzowana Bjuta,jak cos to u Ciebie zostanie dzien czy dwa....ok ale postaram sie z rączki do rączki pozdrawiam i czekam na sprawde dogo Quote
justynavege Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 wellington napisał(a):Kto przeprowadzil wizyte ? Ktos z dogo ? przyłączam się do pytania Quote
giselle4 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 justynavege napisał(a):przyłączam się do pytania poprosiłam kolege z sanatorium-Kamila napisalam co mi przekazał ale to nie facet z dogo to moze ktos mi pomoz ei przeprowadzi jeszcze raz wizyte.... ja nie znam nikogo innego ze Stalowej Woli..... Rozmawiałam z Panem Michałem sekunde temu i postara sie cos zalatwic[nie zmotoryzowany]aby pomoc siostrze w odebraniu Wiorka i podpisaniu adopcji....Oczywiscie bedą fotki z rodzinką i cos skrobnie na forum... to tyle.... Quote
wellington Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Czy macie moze taki katalog rutynowych pytan, ktory sie zadaje chetnym przed adopcja ? Quote
giselle4 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja ZAWSZE PYTAM O POPRZEDNIEGO PSA prosze o fotki o jakies opowiesci ....itd Quote
justynavege Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 wellington napisał(a):Czy macie moze taki katalog rutynowych pytan, ktory sie zadaje chetnym przed adopcja ? nie , jesli masz cos takiego czy można prosić ? myslę ze wielu z nas mogłoby to byc pomocne Quote
rotek_ Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 już idę szukać..na wątku Rei pisałam jak powinno przeprowadzać się kontrolę....użytkownicy uznali to za doskonałe Quote
rotek_ Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 zawsze musi być kiedyś ten pierwszy raz po pierwsze nie stresuj ani siebie ani rodziny u której będziesz zadaj podstawowe pytania 1. zapytaj się jakie mieli w przeszłości zwierzęta (ostatnie 10-12 lat) i co się z nimi stało 2. w przypadku wakacji co zamierzają zrobić z psem...oddać do hotelu rodziny itp(ale tego im nie podpowiadaj) 3. jak podchodzą do tematu sterylizacji(są za czy przeciw) 4. Czy wszyscy członkowie rodziny zgadzają się na przybycie psa. dodatkowo tłumaczę ludziom niektóre warunki mojej schroniskowej umowy adopcyjnej tzn uświadamiam że pies MA OBOWIAZEK nosic adresówkę i lepiej ją wyrobić za nim pies już do nich zawita opowiadam charakter ma-jakie ma zalety jakie wady(tego drugiego szczególnie staram się nie unikać) pytam się czy zdają sobie sprawę z tego że starszy pies wymaga większej uwagi z ich strony większość wizyt jakie przeprowadziłam trwały 0,5 godziny przy ciepłej herbacie bądź miła dla nich to i tak stres że np kontrola może wyjść negatywnie pamiętam jedną rodzinę ze świdnicy-wspaniali ludzie...tak mi się spodobali że rozmawialiśmy dobrą godzinę albo i dłużej i z tego wszystkiego zapomniałam im powiedzieć ze wizyta wypadła pozytwnie no więc kiedy im to ogłosiłam jak już sobie przypomniałam na sam koniec...wszyscy z rodością zaczęli skakac...chyba na chwilę nawet zapomnieli o mnie ze względu na to ze jest to twoja pierwsza kontrola przeprowadź ją ale na koniec powiedz że wszystkie informacje przekażesz schronisku w zabrzu jeśli osobiście uznasz ze rea nie powinna tam tafić nic więcej nie dodawaj jesli jednak dom okaże się dobrym miejscem dla psa możesz dodać że wg Ciebie kontrola wypadła pozytywnie ale decyzja nalezy do kogo innego i zabrze musi powiedzieć ostateczne" tak" pamiętaj ----------- nie można oddawać psa byle komu, ale prawie kazdy dom jest lepszy niż schronisko pamiętam jak przy swojej pierwszej kontroli przyszłam do pani która pracowała jako sprzątaczka i miała na utrzymaniu całą rodzinę...no i marzenia o złotych poduszkach i wspaniałym domu legły w gruzach....ale widziałam ze kobieta kocha swoje psy, dba o nie...trzeba było jej wytłumaczyć trochę spraw związanych ze sterylkę(poprostu wcześniej była nieuświadomiona)... sunia z zywca ma teraz wspaniały dom w świdnicy.... w kontroli liczy się przede wszystkim stosunek ludzi do zwierząt i na to zwracaj uwagę http://www.dogomania.pl/threads/111919-wychudzona-i-zaniedbana-Rea-po-11-latach-wyrzucona-z-domu-MA-DOM/page7 Quote
wellington Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Rotek, bardzo dobry ten katalog :) Dodalabym koniecznie pytanie czy zdaja sobie sprawe 1) ze pies kosztuje (szczepienia, ew. choroby, etc., etc., nie mowiac o potrzebie ew. specjalnej karmy), 2) ze pies moze niszczyc, obgryzac, miec biegunke, itp, 3) ze pies sie leni i ze moze przynosic brud z pola szczegolnie w jesieni i w zimie 4) czy nikt w domu nie ma alergii Quote
giselle4 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Łagodna istota jestem i juz dawno nie marze o złotych poduszkach dlatego oddałam Keriego do biedniejszego domku i troche pomagam ale wiem ze jest kochany..... duzo z Twoich pytan zadaje ....nie wymądrzam sie ...to ludzie są Ci mądrzejsi i maja zawsze duzo do powiedzenia ...ja słucham. Staram sie aby piesek byl juz po sterylce,zawsze ma szczepienia i odrobaczenie ,jest czysty.Dostaje na poczatek obroze ,smycz i woreczek karmy...to jest nasza dobra wola i najczesciej ludzie dziekują i maja swoje najczesciej..... ale kiedy taki zetaw przygotowałam Bico [pani ktora przywiozła 2 wory karmy i swoją obrozke i smycz] wzieła i jeszcze zaplacila za niego-100zł zamiast -30zł.....po tygodniu sie zreflektowala i napisała ze oczarował ja chłopiec i chciała miec cos na pamiątke ze schroniska...... Dziekuje,za wyklad zawsze mi sie przydaje czytam ludzi ktorzy sa dłuzej i maja częste kontakty z nowymi domkami i czeste adopcje[popełnilam 2 błędy adopcyjne-mimo nosa] i na koniec ....... mam Panow ze Stalowej Woli....chyba pomoga Dziekuje Ryszard......:) Quote
Bjuta Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Granduś ma do mnie przyjechać około 29-go, Gisello, czy pytałaś Kako80 czy weźmie ich obu razem, czy Wiór przyjedzie w drugim rzucie? Quote
giselle4 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Bjuta napisał(a):Granduś ma do mnie przyjechać około 29-go, Gisello, czy pytałaś Kako80 czy weźmie ich obu razem, czy Wiór przyjedzie w drugim rzucie? Beatko..Wiorek bedzie u Ciebie -27 w nocy czy bedziesz w stanie jago odebrac od Pana Jana? Z nim juz wszystko ustaliłam,jestesmy ustawieni za przyzwoleniem małzonki.....:) Napisalam tez do paru osob ze Stalowej czy pomogą...kto ma transport itd,,,,czekam Nie chce Cie obarczac na dlugi termin psiakiem moze tylko na 1-2 noce.... wiem ze i tak to długo..... Bjutka odpisz czy Ci pasuje... Pan tez chce pomoc siostrze i mysli nad transportem mamy tez kolezanke ktora by wzieła jego od CIEBIE EWENTUALNIE DO KRAKOWA..... ale tam to trzeba co do minuty odebrac ...bo dziewczyna ma wykłady.....i tez szukam chętnego.... ale juz prawie jest w domku:) Quote
Recommended Posts