Katcherine Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Hey- a co z Droopim? Oglaszac? Nie chce dawac w ogloszneiach namiarow na schroniska bo to dla rozmnazaczy najlatwieszy dostep do rasopodobnego psa... [quote name='Fundacja Medor'] numer: 368 numer chip: 9670000092443034 imię: Droopy płeć: pies wiek: ok. 2 lat wielkość: duza rasa: wyżeł data przyjęcia: 2011-06-27 kwarantanna do 2011-07-11 przebywa w boksie: kwarantanna opis: Droopy to łagodny i spokojny wyżeł. Został znaleziony w okolicy Della, być może się zgubił. Czekamy. SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI 42 656-78-42 Quote
SleepingSun Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 sądzę, że nie ma czasu do stracenia, więc ja napiszę. Sunia rodowodowa weimerka, do oddania. Coś trzeba zrobić zanim trafi w ręce jakiegoś pseudohodowcy, a długo za pewnie to nie potrwa... http://www.wujekfranek.pl/2,22,0,0,0,0,zwierzeta,0,38736,wyzel-weimarski-10-m-cy-oddam-w-dobre-rece,ogloszenie,ogloszenia.html i wątek Cezara, bo tam zgłosiła cioteczka http://www.dogomania.pl/threads/212339-Cezar-cie%C5%84-boksera-czy-wywinie-si%C4%99-%C5%9Bmierci?p=17487766#post17487766 Quote
farmerka63 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/205302-Czekoladowy-szorstkow%C5%82osy-chyba-z-jak%C4%85%C5%9B-chorob%C4%85-sk%C3%B3rn%C4%85 Wątek czekoladowego wyżła pogrążającego się w ciężkiej depresji. Dziewczyny z Tarnowa walczą o niego jak lwice , ale potrzebna pilnie pomoc ! Margaret i ja jesteśmy gotowe wysupłać małe conieco - obawiamy się, że chłopak w schronie zgaśnie....lub mu w tym pomoże bezlitosna igła ... Jest chudzieńki - nie ma apetytu ... Quote
Katcherine Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Parys juz na watku skarpetki sie pojawil- dane skopiowane z FB ... Niestety nie bardzo mam jak pomoc. Kto bedzie prowadzacym jego adopcji do ogloszen? [quote name='farmerka63']http://www.dogomania.pl/threads/205302-Czekoladowy-szorstkow%C5%82osy-chyba-z-jak%C4%85%C5%9B-chorob%C4%85-sk%C3%B3rn%C4%85 Wątek czekoladowego wyżła pogrążającego się w ciężkiej depresji. Dziewczyny z Tarnowa walczą o niego jak lwice , ale potrzebna pilnie pomoc ! Margaret i ja jesteśmy gotowe wysupłać małe conieco - obawiamy się, że chłopak w schronie zgaśnie....lub mu w tym pomoże bezlitosna igła ... Jest chudzieńki - nie ma apetytu ... Quote
anita_happy Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 w radomskim schronie pojawił sie Wyżeł /??/ wyzłowaty - juz po kwarantannie WYŻEŁ szorstki Quote
Katcherine Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Rany...worek ktos rozsypal? Tanitka, Ati, kanna- macie jakies listy ile tych wyzlow i gdzie jest...? Na mojej jest 10 sztuk... Quote
farmerka63 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Katcherine - Parys w tej chwili Allegro nie ma. Do ogłoszeń podajemy namiary na Patrycję . Już Ci wysyłam na PW Jej telefon. Quote
rita60 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Tego wyżełka Droopiego nie ma już na stronie schroniska. Quote
Katcherine Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dzieki Rita...Mam nadzieje ze osoba co wkleila go tutaj ma informacje jakies...? Oby w dobrym domku albo w swoim domku. rita60 napisał(a):Tego wyżełka Droopiego nie ma już na stronie schroniska. Quote
rita60 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Katcherine napisał(a):Dzieki Rita...Mam nadzieje ze osoba co wkleila go tutaj ma informacje jakies...? Oby w dobrym domku albo w swoim domku. Nie liczyłabym na to......Fundacja Medor po prostu wrzuca psy,na poszczególne wątki:roll: Quote
Cockermaniaczka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/178404-Schronisko-w-Cz%C4%99stochowie....?p=17498725#post17498725 w Czestochowie mamy takiego pana wyzlowatego,dlugo siedzi juz za kratkami:( Quote
Katcherine Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Robie sobie wstepna liste wyzelkow: 1. Topaz- Brodnica DT- Panca/ katcherine 2. Nesca- Kielce- eliza_sk/ tanitka 3. Livia- 4. Kusy- Warszawa- Tanitka 5. Wolfi mix- Czestochowa- Cockermaniaczka 6. WNSZ sunia- pieeekna- Torun - Saphira 7. WNSZ piesek- Czern/ biel- Radom- Katcherine/ Doddy 8. Parys czekoladowy WNSZ-Tarnow- Trisza/ Farmerka 9. Gufi WNSZ Opole- Madziek 10. Weimarka- z ogloszen 11. Daga-WNK/ Owczarek mix- Kanna/ Ati 12. WNK zwrot z adopcji ze wzgledu na chorobe wlascicielki- Kanna/ Ati 13. Kpina WNSZ czarna Mix- Koszalin- Kinga 14. Magnum WNK mix czarny- Kanna/ Ati 15. Corso 17 letni WNK- szuka domowego domku.- Agata69 16. Luna- szczeniak Anetek100 17. Wazylka ?- Mix WNSZ/ husky z niebieskim okiem- Kielce- andzia69 tak mniej wiecej orientacyjnie... Najbardziej mnie martwi wyzelek pod numerm 7. Anita- happy napisalabys mi cos wiecej? Jakie imie ma? wiek? wyglada ze ma nuzyce... ? No i Parys 8. bo chyba chudnie bardzo. Quote
Ati Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Magnum Kanna/Ati Luna anetek100 http://www.dogomania.pl/threads/212651-LUNA-szczeniak-wyżła/page4 Quote
Katcherine Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Uzupelnilam. choc szczeniaczki nie wpisywalam bo chyba juz sa na etapie PA wizyty? Quote
oleska Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 http://allegro.pl/wyzel-niemiecki-szorstkowlosy-juz-nie-wierzy-i1785540436.html juz ma Quote
Katcherine Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Albo mi sie wyzly mnoza albo bedzie nastepny numerek do listy...doddy mi pisze o Wyzelku w Radomiu co peta sie na dzialkach z rottkiem- sliczny, prrzytulasny ... a myslalam ze gadamy o tym tutaj.... Narazie sprawdzam info... [quote name='anita_happy']w radomskim schronie pojawił sie Wyżeł /??/ wyzłowaty - juz po kwarantannie WYŻEŁ szorstki Quote
Katcherine Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 no wiec tak- wyzelek w Radomiu jest jeden...Ufff. Jest na dzialakch z rottkiem i dozywia je starsza pani...i tu sie koncza dobre wiadomosci bo wyzelek w sobote pojedzie do schroniska w Radomiu.... Podobno fajny pies, przytulasny do ludzi, Starsza pani nie miala zadnego problemu zeby go ubrac w kaganiec, zapakowac do autobusu i pojechac do schroniska 2 tygodnie temu gdzie zostal obejrzany, odpchlony i ja oproszono o przetrzymanie na tych dzialkach... Nic wiecej nie wiem. Ani jaki wiek- choc wyglada na mlodego, ani wiecej konkretow. Oczywscie informacje sa optymistyczne ale jak by sie zachowywal w kojcu, w domu czy w kennelu domowym nie wiemy. Nie wiemy tez czy te wylysienia to tylko pchly czy to juz nuzeniec...Ide pisac pw... Quote
oleska Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 http://allegro.pl/wyzel-niemiecki-szorstkowlosy-juz-nie-wierzy-i1785540436.html zbieramy pieniądze na ewentualny hotelik czekoladowego Paryska Quote
Akrum Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Przytulisko w Opalenicy (wielkopolska) Wyżełkowaty - pies, około 3 lata, niekastrowany, mnóstwo energii. Nie toleruje innych psów (dwa pogryzł, 3 zagryzł), z sukami - lepiej, ale aktualnie siedzi sam w kojcu, bo boimy się, że znów zagryzie. Do ludzi stosunek super - nie wykazuje w ogóle agresji. Na spacerze wzorowo - nie ciągnie, nie wyrywa się, nie rzuca się na przechodniów,rowerzystów czy samochody. Był wydany do adopcji prosto z przytuliska, niestety po dwóch tygodniach wrócił. Ludzie byli uprzedzeni, że zagryzł psy, ale postanowili dać mu szansę, jednak doszło do tragedii - zagryzł kilkanaście kur, kilka kociaków, prosiaka i pogryzł konia. Ludzie mówili, że nie było w ogóle śladów pogryzień, on dopada od razu do szyi i zagryza tak, jakby był tresowany do polowań. Aktualnie siedzi sam w kojcu, ale jeśli dojdzie do sytuacji, że przybędzie kilka nowych psów i nie będzie ich już gdzie umieszczać, psiak zostanie poddany eutanazji, bo opiekun nie chce ryzykować kolejnego zagryzienia. Uwielbia skakać przez płoty, jak go raz z kojca wypuściłyśmy, to w takim tempie myknął przez płot, że nawet zareagować nie zdążyłyśmy, przeskoczył bramę przytuliska i poleciał, pobiegłam za nim, zawołałam i wrócił zadowolony. Na ludzi się cieszy, merda zadowolony ogonem. W przytulisku gdzie się znajduje są fatalne warunki, sprzątane jest czasami raz na tydzień, do jedzenia psy dostają paszę dla świń, od czasu do czasu tylko suchą karmę. Budy się rozpadają... Musimy go stamtąd zabrać, tylko gdzie?? Przydałby się hotelik ze szkoleniowcem - Jamor? Ale niestety my finansowo same nie udźwigniemy tego. Może macie jakieś inne propozycje dla chłopaka? Wisi nad nim widmo strzykawki z morbitalem :( Wątku jeszcze nie ma, dopiero będzie zakładany. Kontakt: Agnieszka (Akrum) [email protected] lub 513-059-824 Quote
Ati Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='Katcherine']Robie sobie wstepna liste wyzelkow: 1. Topaz- Brodnica DT- Panca/ katcherine 2. Nesca- Kielce- eliza_sk/ tanitka -MA DOM 3. Livia- Dzierzoniow- giselle4 4. Kusy- Warszawa- Tanitka 5. Wolfi mix- Czestochowa- Cockermaniaczka 6. WNSZ sunia- pieeekna- Torun - Saphira 7. WNSZ piesek- Czern/ biel- Radom- Katcherine/ Doddy 8. Parys czekoladowy WNSZ-Tarnow- Trisza/ Farmerka- MA DOM 9. Gufi WNSZ Opole- Madziek 10. Weimarka- z ogloszen 11. Daga-WNK/ Owczarek mix- Kanna/ Ati- MA DOM 12. WNK zwrot z adopcji ze wzgledu na chorobe wlascicielki- Kanna/ Ati 13. Kpina WNSZ czarna Mix- Koszalin- Kinga 14. Magnum WNK mix czarny- Kanna/ Ati 15. Corso 17 letni WNK- szuka domowego domku.- Agata69 16. Luna- szczeniak Anetek100- MA DOM 17. Wazylka ?- Mix WNSZ/ husky z niebieskim okiem- Kielce- andzia69 tak dla uzupelnienia Quote
andzia69 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 niestety muszę dodać kolejnego...i to nie z naszego rejonu...to schron mało znany...i jest tam bagatela - 1000!!! psów:(:( 3-y letni wyżeł http://www.dogomania.pl/threads/137949-Radysy-k-Bia%C5%82ej-Piskiej-kolejna-mordownia-Kto-zna-ten-schron/page7 Quote
tanitka Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Ati podeśli go proszę do tych wszystkich co byli na Parysa chętni, on jest cudny. :) ! Quote
farmerka63 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Składam meldunek z Jędrzejewa - w chwili obecnej nie ma tam żadnego wyżeła :loveu: Ati - dzwoniłaś może do Luśkowych ? Quote
Recommended Posts