Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aktualizacja listy adopcyjnej:
1. Topaz- Brodnica DT- Panca/ katcherine
2. Kusy- Warszawa- Tanitka
3. Wolfi mix- Czestochowa- Cockermaniaczka
4. WNSZ sunia- pieeekna- Torun - Saphira
5. WNSZ piesek- Czern/ biel- Radom- Katcherine/ Doddy
6. Gufi WNSZ Opole- Madziek
7. Kpina WNSZ czarna Mix- Koszalin- Kinga
8. Magnum WNK mix czarny- Kanna/ Ati
9. węgierka -Wojtyszki
10. Koli - Kalisz

Posted

Ati napisał(a):
chetnym na Nesce to Tanitka koniecznie ta z Wojtyszek

A ona wyjdzie stamtąd żywa ? Jest szansa na wyciągnięcie jej ... ? Nasza gmina ma z tym kołchozem podpisaną umowę i nasłuchalyśmy się różnych rzeczy.

Posted

tanitka napisał(a):
aktualizacja listy adopcyjnej:
1. Topaz- Brodnica DT- Panca/ katcherine
2. Kusy- Warszawa- Tanitka
3. Wolfi mix- Czestochowa- Cockermaniaczka
4. WNSZ sunia- pieeekna- Torun - Saphira
5. WNSZ piesek- Czern/ biel- Radom- Katcherine/ Doddy
6. Gufi WNSZ Opole- Madziek
7. Kpina WNSZ czarna Mix- Koszalin- Kinga
8. Magnum WNK mix czarny- Kanna/ Ati
9. węgierka -Wojtyszki
10. Koli - Kalisz

Mojej wyżełki już nie ma . poszła do adopcji:lol:

Posted

Jestem tu na wątku "z doskoku", ale widzę że sprawnie idzie Wam adopcja wyżełków.:)
Gdyby ktoś z Warszawiaków był na Paluchu, jeszcze kilka m-cy temu był tam- i to już jakiś czas- wyżełek niemiecki... Chyba krótkowłosy lub szorstkowłosy, biało- brązowy, pies. Łatwo do niego trafić- zajmował jedną z bud tuż przy parkanie- po wyjściu z biura od razu w lewo i do końca- tam jest parkan i kilka bud, min właśnie ta, z tym szczególnym lokatorem...
Mam nadzieję że kogoś to zainteresuje- jeżeli byłaby taka potrzeba, ja mogę pojechać i zrobić kilka zdjęć, ale raczej nic więcej...:sad:

Posted

tanitka napisał(a):
W tych budach, o których piszesz był ślepy wyżeł Topaz, który jest już w hotelu. Ma na dogo osobny watek i szuka domu.:)

Trzymam kciuki :kciuki: za Topaza- fajnie że już nie jest w schronie :)... Poszukam jego wątku, pies już długo czeka na dom...

Posted

Witam. W schronisku w okolicach Katowic przebywa wyżeł niemiecki szorstkowłosy. Trafił do nas dokładnie tydzień temu, 16.09, został przyprowadzony przez osobę prywatną, która go znalazła. Skontaktowałam się z ZKwP, udało się zidentyfikować psa i namierzyć hodowcę. Hodowca dotarł do tego, komu sprzedał psa. Ale niestety tu historia nie kończy się szczęśliwie, bo okazało się, że pierwszy właściciel miał problemy z psem (mieszkał wtedy w bloku i nie umiał sobie z nim poradzić) i wydał go komuś innemu, gdy pies miał ok. roku. Teraz wyżeł ma już 9 lat i po tylu latach facet nie pamięta komu go wydał... Koniec końców - nie znamy właściciela i musimy szukać psu nowego domu :( Jak na razie wiadomo o nim tylko tyle, że urodził się we wrześniu 2002r. i nazywa się DEMOL z Jedlińskiego Lasu. Charakteru jeszcze nie znamy z racji tego, że jest na kwarantannie. Ale w przypadku takiego starszego już psa może być ciężko znaleźć mu nowy dom, dlatego już o nim piszę...

Posted

numer: 164
numer chip: 967000009243318
imię: Czekuś
wielkość: srednia
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2011-08-14
przebywa w boksie: zagródka przy hotelu

opis: Czekuś to młodziutki, około 5 miesięczny uroczy psi dzieciak. Czekuś jest łagodny, spokojny i towarzyski, kocha ludzi. Jeszcze trochę urośnie. Polecamy psiaka do adopcji.
MOŻE TO MIX WYŻŁA

TEL 42 656-78-42 begin_of_the_skype_highlighting 42 656-78-42 end_of_the_skype_highlighting
PILNY TYMCZAS MOJA MAMA BYŁA WCZORAJ W ŁODZKIM SCHRONISKU NIE MAJĄ JUŻ GDZIE WKŁADAĆ PSÓW WRÓCIŁA CHORA

Posted

Wiem ze takie psy nie trafiaja czesto do schronisk ale warto sprubowac. Poszukuje wyzla krotkowlosego do 1,5 roku mam juz 2 psiaki suczke mix wyzla z borderem i psa wyzla krotkowlosego. Mam duzy ogrod, pola ,rzeki i lasy wokol. Bardzo zalezy mi zeby to nie byl starszy pies poniewaz potrzebuje towazysza zabaw, a moje psiaki maja bardzo duzo energii. Zakochalam sie w tej rasie niedawno, po stracie rok temu 7 mies. wyzla, ktorego ktos perfidnie ukradl z podworka oczywiscie nikt nic nie widzial i nie slyszal od tego czasu jakos nie potrafie wyobrazic sobie posiadania innej rasy psa.

Posted

zarejestruj sie na FB tam wywolaj sos dla wyzlow
wyzel 4 letni to mlodziutki pies, wyzly dorastaja fizycznie i psychicznie w wieku ok 3 lat
zyja do 16, nawet 17 lat, zdarza sie oczywiscie ze choruja i odchodza wczesniej
wzel utrzymuje zywotnosc, sprawnosc-dobrze prowadzony, zywieniowo, zdrowotnie do poznych lat
w sporcie trenuja nawet z 9 letnimi psami- zawodniczo

piszesz , ze jestes Kalisz , a ja niedaleko bo pod Ostrowem Wlkp

Posted

Nie polowanie mnie wgl nie interesuje moj ojciec prowadzi firme metaloplastyczna. Poprostu kiedys zaadoptowal 2 letniego amstafa i niestety skonczylo sie to kilkukrotnym pogryzieniem i eutanazja psa

Posted

Pozatym szkole psy do sportow i oczywiscie posluszenstwo. Starszy pies.... Boje sie ze moze szybko odejsc lub tesknic az tak za wlascicielem czy schroniskiem ze bedzie nieszczesliwy. Pozatym mlodszy psiak szybciej uszy sie okreslonych zachowan i nie bedzie problemu przyzwyczajenia go do obcych osob , ktore przychodza do firmy.

Posted

1. ,,Starszy pies.... Boje sie ze moze szybko odejsc .." -jak napisalam 4 letni, a nie starszy
2. ,,tesknic az tak za wlascicielem czy schroniskiem ze bedzie nieszczesliwy.." -pies raczej nie bedzie tesknil za schroniskiem
3.,, Pozatym mlodszy psiak szybciej uszy sie okreslonych zachowan i nie bedzie problemu przyzwyczajenia go do obcych osob , ktore przychodza do firmy. "- chyba przesadzasz, jak pies ma stabilna psychike, to co za problem dla szkoleniowca- ,, Pozatym szkole psy do sportow i oczywiscie posluszenstwo...