Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewakoch, w jakim on jest wieku i może do siebie jakiś kontakt podaj może być na prw, podeślę go do Pana ktory szuka wyżla do adopcji, a nóż sie mu spodoba.

Posted

Wyżeł - Parol ( nazwalismy go tak, bo znaleźliśmy go w Parolach :)) wg weterynarza ma ok. 7 lat.

Jest zaszczepiony, odrobaczony i zabezpieczony przeciw pchłom i kleszczom.

Chciałabym, żeby znalazł kochający, troskliwy dom, bo jest cudownym psem (pd warunkiem, że nie buczy na Tosiaka... :shake: )
Wykastrowaliśmy oba psy z nadzieją, że jak poziom testosteronu opadnie, to wyżełek przestanie się stroszyć - jednak nie pomgło...
obie rasy - tosa i wyżeł otrzebują duzo kontaktu z człowiekiem, więc ten którego kolej jest na siedzenie w osobnym pokoju, jest bardzo nieszczęśliwy...

Posted

ata napisał(a):
cholibka, a ja myślałam, że Tanitka tu zagląda i mogłaby pomóc......:roll:

Tanitka zagląda wszędzie tam, gdzie jest jakiś wyżeł. Ona wyczuwa wyżła na 1000 km. Przecież nie może pomóc wszystkim. Jakie to wygodne: Tanitko, ratuj! I już?!

Posted

agata51 napisał(a):
Tanitka zagląda wszędzie tam, gdzie jest jakiś wyżeł. Ona wyczuwa wyżła na 1000 km. Przecież nie może pomóc wszystkim. Jakie to wygodne: Tanitko, ratuj! I już?!

hehe
na innym forum przez kilka miesiecy pewna osoba nic nie pisała, tylko sobie czytała i jak pojawiło się hasło, że jest pies "określonej rasy" nagle ludzie zaczeli się rozglądać i pytać "Gdzie jest R... ona mogłaby go wziąść na tymczas".
Więc więcej jest takich osób jak tanitka, które się tylko o ratunek woła.

Posted

otrzymałam info,że w Olkuszu znowu pojawił się poiner... jak bardzo rasowy nie wiem:shake:.. właściwie to o nim nic nie wiem poza tym że jest...

dziś będa w schronie dziewczyny z pro animalsów , będziemy wiedzieć więcej...

najgorsze ,że nie wiadomo czy pies jest tam docelowo czy też czeka na transport do innego schronu, może ty być Racibórz, Jastrzębie albo Bielsko-Biała :shake: by go uchronić przed najgorszym potrzebny byłby natychmiastowy tymczas...a u nas całkowite przepełnienie, nawet szpilki nie wsadzisz :shake:

Posted

o matko..a co sie stalo z ta przesliczna wyzelka?moze babeszjoza ja zabila???skoro byla smutna ..wielka szkoda bo miala szanse na DT u Tanitki..to niesprawiedliwe

Posted

Panca napisał(a):
o matko..a co sie stalo z ta przesliczna wyzelka?moze babeszjoza ja zabila???skoro byla smutna ..wielka szkoda bo miala szanse na DT u Tanitki..to niesprawiedliwe

niewiadomo dlaczego odeszła....rano jeszcze żyła o 13 tej juz nie....:-(

Posted

[quote name='kanna']otrzymałam info,że w Olkuszu znowu pojawił się poiner... jak bardzo rasowy nie wiem:shake:.. właściwie to o nim nic nie wiem poza tym że jest...

dziś będa w schronie dziewczyny z pro animalsów , będziemy wiedzieć więcej...

najgorsze ,że nie wiadomo czy pies jest tam docelowo czy też czeka na transport do innego schronu, może ty być Racibórz, Jastrzębie albo Bielsko-Biała :shake: by go uchronić przed najgorszym potrzebny byłby natychmiastowy tymczas...a u nas całkowite przepełnienie, nawet szpilki nie wsadzisz :shake:

przepraszam, że cytuję siebie ale bardzo liczę na Waszą pomoc..

w Olkuszu jest samczyk... roczny , wychudzony straszliwie ...wyżłowaty pomóżcie nam znależć dla niego dt albo stały, prosze także o pomoc w ogłaszaniu... allegro i inne...

dzięki sponsorowi :loveu: psiak dziś bedzie przewieziony do hoteliku w Wieliczce po Krakowem, ale mamy pieniążki tylko na miesiąc jego pobytu... dlatego jeśli możecie w jakikolwiek sposób pomóc to baaardzo proszę

.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index151.html#post12153235
tu są jego zdjęcia...

Posted

tu jest link do poinerowatego

http://ww.dogomania.pl/forum/f28/wychudzony-poiner-z-olkusza-prosi-o-pomoc-136071/#post12164217

prosimy o wsparcie miłośników wyżłowatych ...

psiak jest urodziwy i mamy nadzieję , że szybko znajdzie dom...
jest młody około roku i niezwykle żywiołowy..
psiak jest dla osób aktywnych, w głowie mu tylko bieganie...

prosimy o pomoc w ogłaszaniu, w szukaniu domu (najlepiej znającej rasę)
i o wsparcie finansowe ...

bardzo prosimy...

Posted

tym razem schronkso gdynia dwa wyżły niemiecke 6 tygodniowe piesek i suczka koloru ciemny deresz jest to rodzestwo,jezli byli by chetni to psiaki sa do adopcji anjlepiej okolice trojmiata i raczej do domu a nie do mysliwych oczywiscie warunkeima dopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie sie do wysterlizowania i wykastrowania psiaków
kontak do mnie 505-441-318
zdjecia dodam poznij:)

• 2 weeks later...
Posted

Domku szuka wyżełkowaty Leon...może ktoś zojrzy chłopaka :roll:

Leon
Młody wyżełkowaty psiak z kopiowanym ogonem czeka na dom. Leon jest strasznie towarzyskim, przyjaznym psem. Nie wykazuje cienia agrsji w stosunku do ludzi. W kontaktach z innymi psami uległy. sunia z która miesza w domu tymczasowym dosłownie włazi mu na głowe. W stosunku do kotów w transporterze obojetny. Umie chodzic na smyczy. Przesympatyczny młody psiak w typie wyzła, który kilka dni błakał sie po ulicach szuka odpowiedzialnego domu.
Kontakt 668 859 676
[email protected]

Posted

w Pabianickim schronisku pojawiła sie u nas taki sunia wyżła:( została oddana przez właścicieli ponieważ bardzo boi sie zostawać sama i strasznie płakała, dlatego stwierdzili że to powód do pozbycia sie psa:( Nie ma jeszcze roku:(

kontakt 692486565 mail: [email protected]