Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]idusiek[/B], pozwól, że zarząd sam się wypowie. ;) Jak narazie widzę to tłum adwokatów diabła, a sam zarząd nic nie pisze. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale jeśli nie zgadza się z wypowiedziami i poziomem swoich adwokatów to powinien się od tego odciąć (co z resztą esperanza w pewnym sensie zrobiła). Znam 3 z 4 członków nowego zarządu nie tylko przez net i mam nadzieję, że bezmyślnymi krwiożerczymi dorobkiewiczami nie są (przynajmniej nie zrobiły na mnie takiego wrażenia te kilka razy jak z nimi rozmawiałam). Ja cierpliwie czekam na oficjalne info, bo niestety na liście mailingowej nie jestem.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Aby rozwiać wszystkim wątpliwości.
Informacja o tym, że trzeba założyc konto na gmailu, że dopisać się do listy mailowej jest [B]nieprawdziwa.[/B]
Ja nie mam skrzynki na gmailu a wiadomości do mnie dochodzą, na moją niezmienną od 5 lat skrzynkę. Działanie listy zostało sprawdzone, przed zaproszeniem wszystkich do korzystania z tej formy komunikacji.
Nie wiem dlaczego i po co, ktoś kto nie wie jak jest pisze o tym czego nie sprawdził.

Ludwa nie ignoruję Twoich pytań, Esperanzy nie było dwa dni, jest Prezesem - to jej rola. Nie potraktuj tego złośliwie - na pytania zadawane poprzednio zdarzało się (niektórym członkom oczywiście) w ogóle nie doczekać. Od walnego minęło dopiero 3 i pół dnia. Esperanza obiecała informację dzisiaj - zapewne tu także ją napisze.

Posted

Beam6, byłyście barzdo dobrze przygotowane do walnego, więc wydaje mi się, ze tego typu sprawy powinny być omówione na samym początku a dopiero potem cała reszta. Moje pytania są przecież jasne. Trudno sie nie denerwoć jak są takie sytuacje jak Andzi i tylko puszczanie rozmów na inne, nieistotne tory w czasie kiedy chodzi o guzy sutków (w większości dające przecież przeżuty i marne rokowania). Poza tym, jak napisałam chcę mieć jasność, bo wycofuję się z tej działalności a nie chcę zostawić psów "na lodzie"

Posted

[quote name='idusiek']
[COLOR=black][B]i nie mogę się otrząsnąc po walnym, na którym zrobiliście najgorsze świństwo jakie tylko było możliwe : najpierw głosowanie za Ostrowią, potem fortel z głosowaniem za istnieniem stowarzyszenia, potem wybór siebie i tylko siebie do zarządu i nieudolna próba zablokowania lecznic.[/B][/COLOR][/quote]

No nie wiem, Ida. Weź też pod uwagę, że taka kolejność spraw na walnym została zaproponowana przez Elę, a o wyniku zdecydowała większość. Ja staram się analizować rzeczywistość z każdej możliwej strony, także ten konflikt oglądam z każdej możliwej strony. No i z przykrością stwierdzam, że bardzo mało osób kandydowało do władz, było tylko 5 kandydatur, wszystkie z "jednego obozu", że się tak brzydko wyrażę. Ty nie kandydowałaś, ja też nie, od "Was", "nas", "ich" też nikogo nie było. Oczywiście, mogłam oddać nieważny głos, ale nie po to tam się fatygowałam. No to co w tym walnym było świńskiego, oprócz niskiego poziomu kultury dyskusji (ale z tym zawsze był akurat problem)?

Posted

[quote name='ludwa']Beam6, byłyście barzdo dobrze przygotowane do walnego, więc wydaje mi się, ze tego typu sprawy powinny być omówione na samym początku a dopiero potem cała reszta. Moje pytania są przecież jasne. Trudno sie nie denerwoć jak są takie sytuacje jak Andzi i tylko puszczanie rozmów na inne, nieistotne tory w czasie kiedy chodzi o guzy sutków (w większości dające przecież przeżuty i marne rokowania). Poza tym, jak napisałam chcę mieć jasność, bo wycofuję się z tej działalności a nie chcę zostawić psów "na lodzie"[/quote]

Ludwa - w sprawie Andzi ostro działamy, z jakim skutkiem się okaże. Trochę to dziwne, że do tej pory doskonale sobie Fela radziła a teraz z dnia na dzień nie może. Ale różne są wypadki losowe.

Ludwa skąd ten pośpiech ? Wszystko raptem musi być tu i teraz ? Pośpiech jest złym doradcą.

Posted

gdgt- na temat walnego- dla mnie to była jedna wielka mistyfikacja, wszystko ukartowane, sprowokowane i doskonale przygotowane.:-( Widząc kandydatury innych- nie podjełam rękawicy, ja się nie palę do rządzenia ( czytaj, gadania, obsmarowywania ludzi i wyragażania) ale takiego zarzadu jaki mamy, też sobie nie wyobrażalam.. :-(

Pośpiech złym doradcą - świetnie radzisz beam6...szkoda tylko, że nie adekwatnie do sytuacji..:roll:

Posted

[quote name='beam6']Ludwa - w sprawie Andzi ostro działamy, z jakim skutkiem się okaże. Trochę to dziwne, że do tej pory doskonale sobie Fela radziła a teraz z dnia na dzień nie może. Ale różne są wypadki losowe.

Ludwa skąd ten pośpiech ? Wszystko raptem musi być tu i teraz ? Pośpiech jest złym doradcą.[/quote]

Beata kto działa ten działa, proszę mnie nie włączać do tej dyskusji, ale nie mów że zrobiłaś cokolwiek w sprawie tego psa

Posted

Jako były prezes stowarzyszenia, który próbował ciągnąć tę organizację od momentu jej powołania (i wcześniej) i właśnie ustąpił (owszem, sama złożyłam rezygnację, bo w takiej atmosferze wzajemnych nagonek niestety nie da się nic pożytecznego zrobić), poczuwam się do pewnych wyjaśnień.

Jeśli ktokoliwek „z zewnątrz” jeszcze zagląda na ten wątek i nie zrobiło mu się niedobrze (albo mimo to wytrwał), do niego adresuję to podsumowanie tego, co się ostatnio wydarzyło. Jest to podsumowanie subiektywne, ale pisane z perspektywy niemal trzech lat pomocy schronisku w Ostrowi Mazowieckiej (na początku października minie 3 lata).

Na ostatnim walnym zebraniu złożyłam rezygnację. Zamierzałam to zrobić na zebraniu, które zwołałałam w maju, ale wówczas nie było nikogo, kto zgodziłby się mnie zastąpić (nawet jedyna kandydatka do zarządu, Ewusek, zresztą nieobecna na spotkaniu, przyznała potem, że nie zamierzała podejmować się funkcji prezesa).

W ubiegły czwartek doszło do wyboru nowego zarządu. Z pięciu kandydatów wybrano 4 osoby. Wybory odbyły się z pominięciem głosów osób, które były reprezentowane przez przedstawicieli (wbrew zapisowi statutu, który taką możliwość przeiduje - a raczej w wyniku naciąganej interpretacji statutu).

Osoby, które aktualnie znalazły się w zarządzie, zarzucały mi m.in. brak przepływu informacji oraz procedur przepływu dokumentów. Jednak osoba, która takie zarzurty najgłośniej formułowała, okazywała ostentacyjnie, że wszelkie formalności ma w głębokim poważaniu (bo jak inaczej rozumieć fakt, że mimo wielokrotnych próśb nie mogłam doprosić się przekazania umów adopcyjnych oraz rachunków? chyba tylko jako jawny sabotaż). Ponadto przez niektórych członków prowadzona była działalność na własną rękę, zarząd nie był nawet informowany o działaniach członków rzekomo podejmowanych w imieniu stowarzyszenia. Jak rozumieć m.in. przyjmowanie (bez żadnej informacji) psów w lecznicach na konto stowarzyszenia albo rezerwację domen z nazwą „niczyje” na osobę prywatną?

Teraz okazuje się, że zarząd jest od wymyślania procedur. Czyli działając przez te 3 lata, wożąc psy do lecznic i hoteli, przeprowadzając adopcje, jeżdżąc do schroniska, jedynie się ośmieszyłam, bo powinnam siedzieć przed komputerem i myśleć – tak jak jak to będzie robiło aktualne kierownictwo.

Postanowiono na zebraniu, że Stowarzyszenie ma nadal za główny cel pomoc psom z Ostrowi - taki był cel powołania tej organizacji.
Jednak wnioskując z dotychczasowego działania osób powołanych do nowego zarządu oraz mając na uwadze ich poglądy na sprawę, przypuszczam, że cel ten nie będzie realizowany.

W nowym zarządzie znalazły się następujące osoby:
-Beam6 - która twierdzi, że zarząd jest od myślenia, a nie od roboty, i że nigdy nie pojedzie do schroniska (któremu chce pomagać), bo to nie na jej nerwy

-Jayo - działająca na tak wielu frontach, że wielce prawdopodobne jest, iż na stowarzyszenie i Ostrów zwyczajnie nie znajdzie czasu (patrz: wątek schroniska w Kruszewie, strona [url]www.adopcjepsow.org[/url])

-p. Stanisław - który miał okazję wykazać, jak bardzo jest zaangażowany w sprawę pomocy psom przez ostatnie 2 lata (jak się zresztą okazało, ma na koncie zastrzelenie swojego własnego psa)

-Esperanza - która śmiertelnie pogniewana zadeklarowała, że nigdy w życiu nie wejdzie do schroniska w Ostrowi – jako prezes.

Pytanie (retoryczne) - jaka jest szansa, że obecny zarząd będzie realizował główny cel stowarzyszenia, jakim jest pomoc psom ze schroniska w Osrowi Mazowieckiej?

Kończąc to przydługie podsumowanie, deklaruję, że nadal będe staraa się robić to co robię. Może nieudolnie, może śmiesznie i bałaganiarsko, ale przynajmniej uczciwie.

Posted

[quote name='beam6']Aby rozwiać wszystkim wątpliwości.
Informacja o tym, że trzeba założyc konto na gmailu, że dopisać się do listy mailowej jest [B]nieprawdziwa.[/B]
Ja nie mam skrzynki na gmailu a wiadomości do mnie dochodzą, na moją niezmienną od 5 lat skrzynkę. Działanie listy zostało sprawdzone, przed zaproszeniem wszystkich do korzystania z tej formy komunikacji.
Nie wiem dlaczego i po co, ktoś kto nie wie jak jest pisze o tym czego nie sprawdził.[/quote]

"[I][B]Podstawy: Tworzenie konta[/B][/I]
[I]Aby utworzyć konto Google, wystarczy przejść na [URL="http://www.google.com/accounts/NewAccount?hl=pl"]stronę tworzenia konta[/URL], wprowadzić swój aktualny adres e-mail i wybrać hasło. Po zakończeniu rejestracji zostanie do Ciebie wysłany e-mail weryfikacyjny. Kliknij zawarty w nim link, aby zakończyć procedurę weryfikacji.[/I]
[I]Konto Google umożliwia dostęp do wielu produktów Google, takich jak iGoogle, Historia przeglądanych zasobów sieciowych, Picasa i [URL="http://www.google.pl/options/"]wiele innych[/URL]. Zakładając konto, weź pod uwagę następujące wskazówki:[/I]
[LIST]
[*][I] Nazwą użytkownika konta Google powinien być adres e-mail, którego aktualnie używasz do wysyłania i odbierania poczty. Możesz także [URL="http://mail.google.com/mail/signup?=pl"]zarejestrować się w Gmailu[/URL]. [/I]
[*][I]Hasło musi mieć co najmniej osiem znaków długości i nie może być powszechnie używanym wyrazem. Hasłem powinna być niepowtarzalna kombinacja liter i cyfr.[/I]
[*][I]W sekcji Słowo weryfikujące musisz wpisać falowane znaki wyświetlone na rysunku.[/I]
[*][I]Utworzenie konta Google nie wiąże się automatycznie z utworzeniem konta Gmail. Możesz jednak zarejestrować się w Gmailu, przechodząc na [URL="http://mail.google.com/?"]stronę główną Gmaila[/URL] i klikając link [B]Zarejestruj się w Gmailu[/B] pod polem logowania. Więcej informacji o Gmailu znajdziesz na stronie [URL="http://mail.google.com/mail/help/intl/pl/about.html"]O Gmailu[/URL].[/I]"[/LIST]Dopiero po tej procedurze należy kliknąć link wysłany jako zaproszenie do grupy.
Sadzę, że administrator grupy dodał członków zarządu do grupy sam, stąd też brak wiedzy o tej procedurze...

Posted

[quote name='kiiniaa']Beata kto działa ten działa, proszę mnie nie włączać do tej dyskusji, ale nie mów że zrobiłaś cokolwiek w sprawie tego psa[/quote]
W sprawie tego psa robię tylko tyle, że mój TZ siedzi na głowie mechanikowi od rana, chcąc doprowadzić zepsuty samochód do używalności na środę. Nie mam żadnej pewności, że się to uda więc nie mogę się jeszcze zadeklarować jako transport.

Posted

Ludwa nie ignoruję Twoich pytań, Esperanzy nie było dwa dni, jest Prezesem - to jej rola. Nie potraktuj tego złośliwie - na pytania zadawane poprzednio zdarzało się (niektórym członkom oczywiście) w ogóle nie doczekać. Od walnego minęło dopiero 3 i pół dnia. Esperanza obiecała informację dzisiaj - zapewne tu także ją napisze.[/quote]

Nie moja sprawa, gdzie esperanza była jak Jej nie było, ale wczoraj była w ciągu dnia (o różnych porach) na dogo i skoro do Niej należy decyzja, to nie rozumiem celu takiego przeciągania

Posted

[quote name='Ewusek']Ela, czytaj maile ze zrozumieniem. Dorota wyraznie napisala, ze tak, tylko musi dostac zestawienie jakie psy sa pod opieka Stowarzyszenia, gdzie przebywaja i jakie jest planowane lecznie w stosunku do nich.
Ty odpisalas, ze wysylasz to wszystko w zalaczniku, ktorego NIE BYLO !

Ewusku, cofnij się do maila Doroty tam jest prośba o zestawienie psów, przewidywane wydatki itp. Nie doczytałam sie info o przejęciu tych psów.Czyżbyśmy miały inne informacje na skrzynach, czy może mój prawnik to interpretuje inaczej niż Twój? A moze przeczytał maile bez zrozumienia? A jeżeli czegoś nie doczytałam, to wskaż mi to o czym napisałaś, że: "Dorota wyraźnie napisała, że tak, tylko musi dostać zestawienie..."

"Elu,
czy zgodnie z umowa, mozesz pilnie przeslac zestawienie psow, ktore znajduja sie pod opieka Stowarzyszenia wraz z kosztami, jakie mamy za nie do zaplacenia w hotelach na dzis?
I ew. liste i koszty umowionych zabiegow w lecznicach.

Dzieki, DJ"

A sformułowania "na dziś" nie można raczej interpretować, że również na przyszłość, być może wieloletnią...

Posted

Nie dostałam zaproszenia do listy mailowej? :-(
Fakt, że ostatnio nie działałam aktywnie na rzecz Stowarzyszenia, ale chciałabym nadal wiedzieć, co się dzieje z jego podopiecznymi. Ze względu na opiekę nad trzymiesięczną córeczką nie mogę zbyt wiele teraz pomóc, ale może jednak do czegoś się przydam. :oops:

Posted

[quote name='lika']Nie dostałam zaproszenia do listy mailowej? :-(
Fakt, że ostatnio nie działałam aktywnie na rzecz Stowarzyszenia, ale chciałabym nadal wiedzieć, co się dzieje z jego podopiecznymi. Ze względu na opiekę nad trzymiesięczną córeczką nie mogę zbyt wiele teraz pomóc, ale może jednak do czegoś się przydam. :oops:[/quote]

Napewno, każda para rąk i każda myśląca głowa jest na wagę złota :multi:. Błąd zostanie naprawiony - masz tego samego maila co dotychczas ? Jeżeli nie podeślij mi aktualny :loveu:

Posted

Jako członek stowarzyszenia (nie w imieniu Zarządu tylko własnym) pozwolę sobie odnieść się do wypowiedzi Feli

[quote name='Fela']
W ubiegły czwartek doszło do wyboru nowego zarządu. Z pięciu kandydatów wybrano 4 osoby. Wybory odbyły się z pominięciem głosów osób, które były reprezentowane przez przedstawicieli (wbrew zapisowi statutu, który taką możliwość przeiduje - a raczej w wyniku naciąganej interpretacji statutu).
[COLOR=Blue]To nie była interpretacja tylko jasny zapis w statucie. Nie stosowany do tej pory na poprzednich walnych to fakt ( nie wiem z jakiego powodu) ale tam umieszczony. Cytuję bezpośrednio ze statutu zamieszczonego na stronie internetowej Stowarzyszenia [url]www.niczyje.org[/url] :"[/COLOR]
[CENTER][CENTER] [COLOR=Blue][FONT=Verdana] [SIZE=2]§ 16.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER]
[FONT=Verdana] [SIZE=2][COLOR=Blue]1. Zarząd i Komisja Rewizyjna Stowarzyszenia powoływane są i odwoływane przez Walne Zebranie Członków, a ich wybór odbywa się w głosowaniu tajnym, bezwzględną większością głosów [B]obecnych[/B]. .........."[/COLOR]

[/SIZE][/FONT] albo rezerwację domen z nazwą „niczyje” na osobę prywatną?
[COLOR=Blue]Zapomniałaś dodać - członka Stowarzyszenia[/COLOR]

W nowym zarządzie znalazły się następujące osoby:
-Beam6 - która twierdzi, że zarząd jest od myślenia, a nie od roboty,
[COLOR=Blue]Od roboty jest, jak najbardziej - tej o której sama mówiłaś, że jest niewykonalna w tym gronie ludzi - od zorganizowania działalności, podzieleniu obowiązków, delegowaniu uprawnień w dół. Stowarzyszenie to wspólna praca grupy ludzi, co nie znaczy, że wszyscy muszą robić wszystko. Organizacja (tu Stowarzyszenie) duże lepsze wynika osiąga przy wykorzystaniu różnych umiejętności, predyspozycji jej członków do realizacji różnych zadań. I wierzę, że jest to możliwe.[/COLOR]
i że nigdy nie pojedzie do schroniska (któremu chce pomagać), bo to nie na jej nerwy
[COLOR=Blue]I w dalszym ciągu uważam, że bez wizyt w schronisku mogę skutecznie pomagać psom z tego schroniska. I wiedziałaś doskonale o tym od dwóch lat, bo nigdy tego nie ukrywałam.I wiesz jakie są tego powody. Nie przeszkadzało Ci to - do czasu. Nigdy nie mówiłam, że "to nie na moje nerwy" więc nie rób ze mnie histeryczki. Wiesz, że deklarowałam swój samochód, z kierowcą gdyby ktoś niezmotoryzowany chciał pojechać - nikt nie skorzystał. W tym roku na Dni Ostrowi pojechały dwa samochody. Jedna ekipa prowadziła stoisko Stowarzyszenia a druga w tym czasie pojechała do schroniska . Czyli jak się chce to można się podzielić robotą. I nie muszą wszyscy jeździć do schroniska.[/COLOR]

Pytanie (retoryczne) - jaka jest szansa, że obecny zarząd będzie realizował główny cel stowarzyszenia, jakim jest pomoc psom ze schroniska w Osrowi Mazowieckiej?
[COLOR=Blue]Myślę, że niecałe cztery dni działania obecnego zarządu to zbyt krótko, żeby zadawać takie pytania - nawet retoryczne. Tym bardziej, że wszyscy członkowie zarządu głosowali na walnym ZA przyjęciem uchwały o tej treści.Uchwały wniesionej pod obrady Twoim wnioskiem. Jak Ty głosowałaś wiesz najlepiej sama.[/COLOR]

Kończąc to przydługie podsumowanie, deklaruję, że nadal będe staraa się robić to co robię. Może nieudolnie, może śmiesznie i bałaganiarsko, ale przynajmniej uczciwie.
[COLOR=Blue]Zarzucasz komukolwiek z członków Stowarzyszenia nieuczciwość ?[/COLOR]
[/quote]

I to by było na tyle.

Posted

[B]NA NIEBIESKO napisała beam6 :

[/B][COLOR=blue][U]Mojego towarzystwa w wspólnym wyjeździe się nie spodziewaj[/U]. O tym czy pojadę, kiedy i z kim pozwól, zdecyduję sama. I nie mam zamiaru tłumaczyć się Tobie ze swoich decyzji.[/COLOR]
[COLOR=red][B]NIE POJEDZIESZ, JUZ ZDECYDOWAŁAS. NIE POJEDZIE RÓWNIEZ ESPERAZNA ANI OLSZEWSKI...:-([/B][/COLOR]

[COLOR=black][U]BIEDNE PSY.... TERAZ JUŻ BĘDZIE WALKA O WŁADZĘ I PRZEJĘCIE CZEGO SIĘ DA PRZEZ NOWY ZARZAD - ZAMIAST POMOCY SCHRONISKU..:placz:[/U][/COLOR]

[COLOR=blue][U]Uświadom mi, bo nie wiem: co oprócz zobowiązań finansowych i opieki nad podopiecznymi jest do przejęcia ?[/U][/COLOR]

[B][COLOR=red]ZOBOWIAZANIE DO POMOCY, ADOPCJI I LECZENIA PSÓW, KTORE ZNAJDUJĄ SIĘ W SCHRONISKU W OSTROWI, KOBIETO..:-([/COLOR][/B]
[B][/B]
[B][COLOR=#ff0000]I TO WSZYSTKO PISZE CZŁONEK ZARZĄDU....:placz:[/COLOR][/B]

Posted

[COLOR=blue][B]NA NIEBIESKO NAPISAŁA BEAM6 -CZŁONEK ZARZADU:[/B][/COLOR]
[FONT=Verdana][/FONT]albo rezerwację domen z nazwą „niczyje” na osobę prywatną?
[COLOR=blue]Zapomniałaś dodać - członka Stowarzyszenia- [/COLOR][COLOR=red][B]CZŁONKA, KTÓRY NIE UDZIELIL ODPOWIEDZI, W JAKIM CELU WYKUPIL POZOSTAŁE DOMENY...:roll:

[/B][/COLOR]W nowym zarządzie znalazły się następujące osoby:
-Beam6 - która twierdzi, że zarząd jest od myślenia, a nie od roboty,
[COLOR=blue]Od roboty jest, jak najbardziej - tej o której sama mówiłaś, że jest niewykonalna w tym gronie ludzi - od zorganizowania działalności, podzieleniu obowiązków, delegowaniu uprawnień w dół. Stowarzyszenie to wspólna praca grupy ludzi, co nie znaczy, że wszyscy muszą robić wszystko. Organizacja (tu Stowarzyszenie) duże lepsze wynika osiąga przy wykorzystaniu różnych umiejętności, predyspozycji jej członków do realizacji różnych zadań. I wierzę, że jest to możliwe. [/COLOR][COLOR=red][B]JAKIE SWOJE PREDYSPOZYCJE MASZ ZAMIAR WYKORZYSTAĆ ( oprocz predyspozycji do urzadania imprez i siedzenia na tyłku i madrzenia się- do tej pory uważasz, że trzeba było tylko kliknąć na link,zeby należec do grupy mailongowej:cool3: )? A JAKICH SPODZIEWASZ SIE ODE MNIE, FELI, LUDWY, KINII CZY MAGRADYNKI?:roll:[/B][/COLOR]
i że nigdy nie pojedzie do schroniska (któremu chce pomagać), bo to nie na jej nerwy
[COLOR=blue][U]I w dalszym ciągu uważam, że bez wizyt w schronisku mogę skutecznie pomagać psom z tego schroniska[/U]. I wiedziałaś doskonale o tym od dwóch lat, bo nigdy tego nie ukrywałam.I wiesz jakie są tego powody. Nie przeszkadzało Ci to - do czasu. [U]Nigdy nie mówiłam, że "to nie na moje nerwy" więc nie rób ze mnie histeryczki[/U].- [COLOR=red][B]MOWIŁAŚ ! PRZY MNIE TO MOWIŁAS ![/B][/COLOR] :p Wiesz, że deklarowałam swój samochód, z kierowcą gdyby ktoś niezmotoryzowany chciał pojechać - nikt nie skorzystał. W tym roku na Dni Ostrowi pojechały dwa samochody. Jedna ekipa prowadziła stoisko Stowarzyszenia a druga w tym czasie pojechała do schroniska . Czyli jak się chce to można się podzielić robotą. I nie muszą wszyscy jeździć do schroniska.[/COLOR]

[I][COLOR=red][B]NA DNIACH OSTROWI BYŁAM W SCHRONISKU JA I LUDWA. TY SIEDZIALAS Z ESPERAZNA NA STOISKU I STRASZYŁAS DZIECI PRZED BRANIEM WIECEJ NIŻ JEDNEGO CUKIERKA....:roll:[/B][/COLOR][/I]

Posted

Beam6 ja wroce jednak do interpretacji. Nadal uwazam, ze dotychczasowa interpretacja byla stosowana dopoki byla wygodna dla tych, ktorzy wciaz tym statutem sie podpierali, czemu nie dopatrzyli sie wczesniej nieprawidlowosci w zebraniach, ktore prowadzila Fela. Po prostu teraz taka interpretacja i pelne formalnosci byly na reke o czym zreszta swiadczy przybycie dawno nie widzianych czlonkow, ktorych czesc twierdzila, ze stowarzyszenie juz ich nie interesuje (bylo dosadniej). Swoja droga statut stanowi pewna calosc a nie tylko wyodrebnione zapisy. Nadal uwazam, ze uczciwe by bylo przynajmiej uprzedzic reszte o takim pomysle na interpretacje. Poza tym kwestie interpretacji, wlacznie z prawniczymi, nawet dotyczacymi jednego punktu ustaw i innych madrosci dostarczaja czesto 5 odpowiedzi i doskonale o tym wie kazdy, kto chociazby prowadzl dzialalnosc gospodarcza. Dlatego nadal twierdze, ze to nie bylo w porzadku. Pryepraszam za brak polskich znakow.

Posted

[quote name='idusiek'][COLOR=blue][B]NA NIEBIESKO NAPISAŁA BEAM6 -CZŁONEK ZARZADU:[/B][/COLOR]
albo rezerwację domen z nazwą „niczyje” na osobę prywatną?
[COLOR=blue]Zapomniałaś dodać - członka Stowarzyszenia- [/COLOR][COLOR=red][B]CZŁONKA, KTÓRY NIE UDZIELIL ODPOWIEDZI, W JAKIM CELU WYKUPIL POZOSTAŁE DOMENY...[/B][/COLOR][/quote]

A gdy poprosiłam tego członka Stowarzyszenia o przekierowanie wykupionych przez niego domen na dns'y serwera, tak aby po wpisaniu tych adresów do przeglądarki otwierała się strona Stowarzyszenia, to w odpowiedzi otrzymałam jedynie: "[I]:)[/I]". Do dziś te domeny nie zostały przekierowane zgodnie z moja prośbą...

Posted

[quote name='ludwa'] Poza tym kwestie interpretacji, wlacznie z prawniczymi, nawet dotyczacymi jednego punktu ustaw i innych madrosci dostarczaja czesto 5 odpowiedzi i doskonale o tym wie kazdy, kto chociazby prowadzl dzialalnosc gospodarcza. Dlatego nadal twierdze, ze to nie bylo w porzadku. Pryepraszam za brak polskich znakow.[/quote]

Ludwa - masz rację co do interpretacji. Tylko, jeżeli masz taką możliwość, zapytaj prawnika czy interpretuje się jasne, nie budzące wątpliwości zapisy. Tu nie ma co interpretować.
Inną sprawą jest korzystanie bądź nie z tych zapisanych wprost uregulowań. Powtórzę po raz kolejny nie wiem dlaczego kiedyś było inaczej. Mogę mówić za siebie, już się gdzieś do tego bez bicia przyznałam. Nie zadałam sobie trudu zapoznania się ze statutem. Moja wina. Ta wiedza nie była mi potrzebna bo wierzyłam w to usłyszałam od Feli. Do momentu jak, też bez uprzedzenia pozostałych członków, na walnym w maju zaproponowała przekształcenie Stowarzyszenia w fundację. I stwierdziła kategorycznie, że jest to możliwe z prawnego punktu widzenia bo uzgodniła to z prawnikiem. Pamiętasz ? Ponieważ miałam wątpliwości czy jest to możliwe przeczytałam po pierwsze statut szukając w nim takich uregulowań, które by to umożliwiały. Nie znalazłam.
A co do uprzedzenia innych - statut jest jawny, wisi na naszej oficjalnej stronie, Fela (jak sama mówi) jest jego autorem.
A poza wszystkim - przecież głosowanie w sprawie podjęcia uchwały o rozwiązaniu Stowarzyszenia było głosowane wszystkimi głosami - obecnych Członków i z pełnomocnictwa. Więc tak naprawdę o co chodzi ?

Posted

[quote name='lika']Nie dostałam zaproszenia do listy mailowej? :-(
Fakt, że ostatnio nie działałam aktywnie na rzecz Stowarzyszenia, ale chciałabym nadal wiedzieć, co się dzieje z jego podopiecznymi. Ze względu na opiekę nad trzymiesięczną córeczką nie mogę zbyt wiele teraz pomóc, ale może jednak do czegoś się przydam. :oops:[/quote]

dostalas zaproszenie mozliwe ze utknelo ci gdzies w spamie,
jezeli ktos chce pisac, a mimo wszytsko ma z tym problemy prosze o informacje na PW do mnie, wystarczy podac adres email i go dodam

[quote name='Magdarynka']Dopiero po tej procedurze należy kliknąć link wysłany jako zaproszenie do grupy.
Sadzę, że administrator grupy dodał członków zarządu do grupy sam, stąd też brak wiedzy o tej procedurze...[/quote]

Przynaje racje Mgdzie, moje przeoczenie nie sprawdzilem tego na wylogowanym koncie, tak jak napisalem wyzej prosze o info na PW z adresem mailowym jaki ma byc dodany do listy mailingowej i zaraz uruchamiam usluge

Posted

[quote name='beam6'][COLOR=black]Ponieważ poziom dyskusji jaki reprezentujesz (zresztą od dawna) zupełnie mi nie odpowiada - ta wypowiedź jest ostatnią publiczną wypowiedzią jaką do Ciebie kieruję. Nie dam się sprowokować, więc proszę nie próbuj. [/COLOR][/quote]

Cytuję sama siebie w odpowiedzi na post Idusiek nr 11418 i 11419

Posted

Poniewaz na zebraniu walnym nowy zarzad dopytywal o psy, ktore opuściły schronisko w tamtym tygodniu i szykują się w daleką podróż do nowyh domków za granicą, przedstawiam ich zdjęcia:

Klementynka - jedzie jutro do DT do Berlina, zaszczepiona, wysterylizowana, z paszportem w łapce;)

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy33/190482/687220/20579002_4.jpg[/IMG]

Bonzo - jedzie do Niemiec 28.09 , zaszczepiony, wykastrowany, z paszportem:

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy33/190482/687220/20579012_bonzo2.jpg[/IMG]

Lampka zwana też Majką - czeka w Świnoujściu w hoteliku na wyjazd, który odbędzie się po kwarantannie po szczepieniu -potrzebuje jeszcze paszportu.

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy32/190482/660230/19406726_dsc_0059.jpg[/IMG]

oraz Rasta- czeka razem z Lampką:

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy32/190482/660230/19405945_dsc_0030.jpg[/IMG]

mi osobiscie podoba sie jej inne zdjęcie:evil_lol:- prawdziwa rasta-manka ;)

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy32/190482/660230/19406059_dsc_0035.jpg[/IMG]