Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

idusiek, ja se normalnie kalendarz kupię i zacznę doktorów wpisywać. Już mi się wszystko kićka.... Ja nie wiedziałam, że teraz tylu lekarzy trzeba odwiedzić. Dawno taka zaganiana nie byłam:oops:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

nasza Gretka :loveu: misiowato - pluszowata przytulanka do mizianka :loveu:

i Chojrak Gabryś który przed oczami ma na razie tylko Gretę z cieczką :eviltong: i nie pozowanie mu w głowie....( co chyba wiadac po minie :evil_lol::evil_lol:)

A DO DOMKÓW W ZESZŁYM TYGODNIU POJECHALI :

SABA
BAŁWANEK
CZWARTEK
BOSMAN

:multi::multi::multi:

Posted

NASZ GABRYS BYLA DZISIAJ NA KONSULTACJI U DR GARNCARZA....

I OTO CO PO NIEJ:

Byłyśmy z Cl z Gabrysiem u okulisty. I nic dobrego z tego nie wynikło. Gabrysiowi zanika siatkówka, widzi jeszcze jakieś 30% ale to się będzie pogarszało, jak zejdzie poniżej 20% to już będzie miał kłopoty z poruszaniem się. Wytrzeszcza się tak, żeby lepiej widać a oczyska ma takie zielone od środka, bo ma bardzo szerokie źrenice i światło się tak odbija. Nie ma na to lekarstwa ani leczenia i podobno dużo psów schroniskowych tak ma, nie wiadomo dlaczego bo nikt badań nie robił, ale może ze stresu albo genetyczne coś. Dostał krople bo jeszcze ma za niskie ciśnienie czyli może być jakiś stan zapalny, ale tej siatkówki to mu nie poprawi.
I to tyle :(

czyli nasz Gabryś ślepnie.....i nie ma na to leku....:placz::placz::placz:

SHIT :-(

Ktoś coś wie o tej chorobie???? Może można to jakoś jednak wyleczyć?:-(

Posted

nasza nowa potrzebująca:

SZUKAMY DOMKU !!!

Morka

Ta sunia błaga Ciebie o litość, błaga o dom, błaga o pomoc.
Błaga o każdy najmniejszy przejaw zainteresowania jej psią osobą.

Morka nie jest już młoda, ma okolo 6 lat.
Nieśmiała, zahukana i na pewno podle traktowana przez człowieka...
Pewnie znudziła się właścicielowi jako zabawka do bicia ,
bo przestała się bronić... nie miala już siły...
Wyrzucił, wykopał, opuścił...
Morka znalazła się na ulicy, błąkała się, szukała...ale nikt
widząc nawet jej podkulony pod siebie ogonek,
rozłożone z bezradności dugie nietoperzowate uszyska
i brudne a zapewne białe niegdyś skarpetki na łapkach -
nie ulitował się, nie dał schronienia, nie dał nawet pić...

Morka trafiła w końcu do schroniska.
Pilnie szukamy jej domku, ponieważ bardzo potrzebuje miłości i troski człowieka. Ponieważ podchodzi, nabiera zaufania- nie możemy jej zawieść !
ULITUJ SIĘ, POKOCHAJ MORKĘ
Skoro ONA daje szansę na poznanie,
TY daj jej szansę na normalne życie!

Posted

sonikowa napisał(a):
Jej, napisz coś o Józiu. Daleko pojechał?
Ale dobre wieści :multi::multi::multi::multi: Żeby jeszcze malwinka od Auraa znalazła dom..

Józio pojechał do mojej koleżanki z pracy na Tarchomin

a w środę przyjechała ze schronu śliczna onka, młoda, żywiołowa, ale bardzo mądra

Posted

w weekend pojechaly do domków:
:multi: Malwinka i Sobota :multi:

PSY POD OPIEKĄ WOLONTARIUSZY SCHRONISKA W OSTROWI :

1.szczeniak Piątek (hotel w Otrębusach )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-czy-wroca-do-schroniska-127235/

2.Pusia z Włoch ( hotel w Otrębusach )

3. Zula ( hotel w Otrębusach )
http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-zuzela-kto-pokocha-amstaffa-123011/

4. Mała Mi – Agusia ( hotel w Otrębusach )

5. Suzi zagłodzona astko – boksia ( hotel w Otrębusach )

http://www.allegro.pl/item586481246_amstaff_suczka_suzi_szuka_domu.html

6. Agat - ni to Leon ni posokowiec, ale bardzo domowy ;) ( Teresin )

7. Maleństwo – obecnie walczy o życie ( DT Fela )

8. Joszi – ast ( Teresin )

http://www.dogomania.pl/forum/f28/zaglodzony-amstaff-pomocy-132348/

9. Grafitowy ślepnący Gabryś ( DT Bogna )

10.onka Pola ( hotel Ronja)

11. szczeniak Znajduś ( DT Gosia )

http://www.dogomania.pl/forum/f28/znajdus-pogon-wprost-pod-samochody-na-dwupasmowce-szukamy-dt-133984/

12. Merry ( DT Gosia )

http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-potracona-przez-samochod-merry-zbieramy-na-operacje-na-cito-133982/

Posted

idusiek napisał(a):
a wiesz malawaszka, ze Tajga miala usuwany guz z ogonka? taki brzydi, czarny :roll:, ale wszystko w porządku już.... teraz za to biedna ma podejrzenie ropomacicza i jutro pani gna z nią na USG :shake:

jak nie urok to sra......

Ale za to z Grace ( drugą sznaucerką ) są juz najlepszymi przyjaciólkami ;)

wiem wiem - Pani Tajgi tu dzielnie z nami walczy o sznupki na dogo teraz i na bieżąco też o Tajguni pisze :loveu:

Posted

a wiesz malawaszka, ze Tajga miala usuwany guz z ogonka? taki brzydi, czarny :roll:, ale wszystko w porządku już.... teraz za to biedna ma podejrzenie ropomacicza i jutro pani gna z nią na USG :shake:

jak nie urok to sra......

Ale za to z Grace ( drugą sznaucerką ) są juz najlepszymi przyjaciólkami ;)

Posted

w sobotę przyjechały z nami do Wawy 2 panny z podejrzeniem babeszji....

na szczęscie babeszji nie bylo, ale miejsza Lisia miala gorączkę ( prawie 40) i dostała imizol bez wyników krwi.

Pierwszą noc dziewczynki spędziły u ronjii.

Teraz Myszka ( większa) jest w innym DT

Myszka jest po potwornych przejsciach. Została znaleziona piszcząca w lesie. Stała i wolała o pomoc nad dołem, w którym leżało 10 jej dzieci :placz:Sunia też była zakopana ( pewnie dostała czyms w głowę ) ale się odkopała i wyszła, dzieci nie udało się jej wyciągnąć.
Myszka miala na sobie mrowie :crazyeye: kleszczy. Kleszcz kleszcza kleszczem poganial ....( brrr a ja jechałam z nią na kolanach). Podzas podróży słodko spała. Miała do tego jeszcze wrośnięte w skórę tylne paznokcie.:roll: Wystraszona, ale do ludzi kochana, nieśmiała. Bardzo zaniedbana, rzuca się na jedzenie jak głupia. Wczoraj w DT została też wykapana. Myszka ma okolo 2 lat.

a Lisia została u Ronjii.

historia Lisi to smutna historia zaropielca, którego podrzucono na plebanię, ale nie udało się jej znależć domku i przyjechała do schronu. Siedziala na murku ( tzn na 3 cegłach ) w boksie. Nie ruszała się, nie schodziła. Zaropiała bidula :-( Wyciągała do mnie lapki, głowkę, mi zmiękło serce i juz byla u mnie na rękach. W biurze juz trochę bardziej się ożywiła, wskoczyła na fotel :evil_lol: a nawet pogoniła trochę większą od niej Myszkę :crazyeye: . u weta okazało się, że mala ma gorączkę i dostała imizol, po którym nie za dobrze się czuła, ale juz w porządku. Ma okolo 2 lat.