lika Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='idusiek'] [FONT=Tahoma]Mamy zorganizowany drogi lek na oko dla Kapitana.[/FONT] Jaki lek? Widział go już weterynarz? Quote
idusiek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 jedna z osob nam pomagajacych poszła do kliniki Garncarza z opisem i zdjęciem Kapitana. Zakupione zostały 2 leki: cos na "C" ( cena ok 110 zł ) i jakis przeciwbolowy do oka ( na "D"). Obydwa w formie kropli. Felka jutro wiezie je do schroniska, to napisze co to ;) Bo ja juz zapomniałam....:oops: Quote
idusiek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 miała byc niespodzianka i jest................. ZGADNIJCIE, KTO DZIS POJECHAŁ DO DOMU? :cool3: jeszcze w lecznicy, gdzie go musialam upchnać na 2 godziny.... i w domciu na białym dywaniku :evil_lol: OFICJALNIE OŚWIADCZAM - SZCZOTEK MA DOM!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi: Od kilku dni rozmawiałam z ludzmi, nie mialam najmniejszych wątpliwości, znają naszego znajomego weta ( a on ich i to bardzo dobrze), mają teriera ( drugiego niedawno stracili....), są dobrze sytuowani i mają bzikolca na punkcie psów :cool3:. Szczotek bardzo im sie spodobał ( dzwonili w sprawie Poziomki, ale juz miala domek, więc go poleciłam, zdjęcia z każdej pory roku wyslalam, itp). i co? i dzisiaj pojechał do domku !!!!!!!!!!!!!!! Od dzisiaj będzie się nazywał AMON, bedzie wcinał Royalka, chodził na spacerki na specjalnie dopasowanych skórzanych szelkach a weekendy spędzał na dzialce pod Warszawą, gdzie pozna swojego kolegę. Amonka wzieła córka Pani, która ma drugiego teriera- rasowego irlandczyka ;-) Szczotas bał się windy, w domu chyba tez nie za bardzo przebywal, ale zamiast zgladac kąty - rozłozył się przed nami na dywanie i usypiał na siedzaco ( dzien pełen wrażeń, samochód, lecznica a potem znowu samochód i domek). Siesznie to wygladało, bo się kiwał, opadał a jednak udawał, że ciągle nas słyszy. W przyszłym tygodniu szczepienia, potem kolejne a potem ciachanie jajek, co by mu się lżej żyło ;-) I JESZCZE JEDNO : Wiecie kiedy Szczotek trafił do schronu? Dokladnie 8 lutego... a dzis 6.... Boszzzzz, jakie to szczęscie, minał dokladnie rok od kiedy tam siedział a teraz zamiast w budzie, bedzie grzł duuuuuuuuuuuuuuupkę na dywanikach i kanapach :multi: I KOLEJNY TERIER SZCZĘŚLIWY !!!! :cool3: Quote
sonikowa Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='idusiek']Od dzisiaj będzie się nazywał AMON, bedzie wcinał Royalka, chodził na spacerki na specjalnie dopasowanych skórzanych szelkach a weekendy spędzał na dzialce pod Warszawą, gdzie pozna swojego kolegę. Amonka wzieła córka Pani, która ma drugiego teriera- rasowego irlandczyka ;-) Szczotas bał się windy, w domu chyba tez nie za bardzo przebywal, ale zamiast zgladac kąty - rozłozył się przed nami na dywanie i usypiał na siedzaco ( dzien pełen wrażeń, samochód, lecznica a potem znowu samochód i domek). Siesznie to wygladało, bo się kiwał, opadał a jednak udawał, że ciągle nas słyszy. W przyszłym tygodniu szczepienia, potem kolejne a potem ciachanie jajek, co by mu się lżej żyło ;-) I JESZCZE JEDNO : Wiecie kiedy Szczotek trafił do schronu? Dokladnie 8 lutego... a dzis 6.... Boszzzzz, jakie to szczęscie, minał dokladnie rok od kiedy tam siedział a teraz zamiast w budzie, bedzie grzł duuuuuuuuuuuuuuupkę na dywanikach i kanapach :multi: I KOLEJNY TERIER SZCZĘŚLIWY !!!! :cool3: Jakie to piękne, aż się wzruszyłam na koniec dnia... To może i naszych dzielnym szczeniaczkom się poszczęści, bo ja już nie mogę przez nie spać.. Quote
kometa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Przepraszam za offa... http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolumny-film-lejdis-dla-pirata-bez-oka-do-20-02-a-131189/#post11761224 Quote
idusiek Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 POTRZEBNY NAM TYMCZAS NA JUZ !!!! NIE MAMY gdzie umieścić 2 szczeniorów - DZIECIAKÓW, KTÓRE WYGRAŁY Z POTWOREM !!!!!! Quote
idusiek Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 komu młodą po rozmnazaniu dobkę , komu ???? a komu fajną suczkę husky, komu???? do pary z jamnikowatą astką. Husky oddam z gratisem :roll: Czy są jacys pomagacze husky'm ?????:oops: Bo od dobków są... Quote
auraa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Jakiś czas temu pixie miała dwa sprawdzone-chyba domki dla młodych dobek. Quote
idusiek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Lika- napisałam na watku Kapitana. Siwy pycholek, krople zawiezione, badanie krwi w tym tygodniu. Aura- napisalam do pixie,ale sie wypiera, to chyba nie ona ;) Lara - ja sie na rasach nie znam tak ogólnie ( co prawda dostałam nawet ostatnio ładny album z rasami, ale nie mam czasu na ogladanie a przy poduszce zasypiam..:shake: ) ;) Do szpiców w sprawie ich obu mam pisac? :roll: Quote
idusiek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 a oto nasze nowe "nabytki" schroniskowe.... W sobote przyjechały 4 małe z kartonu topionego w stawie: 2 DT u Auraaa 2 hotelik w Otrębusach Przyjechał Piorun - mocno wystraszona, młoda psina, nie jadł kilka dni, nie wchodzil do budy, wklejony w siatkę nietypowej urody szorsciak, nazwany został Piorun. juz lgnie do ludzi, juz się łasi ( a jeszcze wczoraj by pozjadał ciotki :evil_lol: ) Przyjechał psiak, który był w schronie od grudnia, zmarł własciciel, po psa miał się zgłosić sąsiad i tak się zglasza od ponad miesiąca.... psiak został pogryziony na naszych oczach, poszło o jedzenie, ale poszło na noże... Psiak jest na Sreniawitów, opatrzony, zrobione RTG łapy, bo było podejrzenie złamania... Przyjechała szczeniorka Lady, została w lecznicy na obserwacji, bo ma biegunkę. Test na paro ujemny, ale dzisiaj nam jej nie oddali, bo nadal woda się leje...jutro test na nosówkę i nr 8 Karo - psiak, którego zdjęcia jeszcze nie mamy, bo nie było jak i nie było kiedy....Psiak jest lekko beaglowaty, nieduży i ....ma poderżnięte gardło.... Bardzo garnie się do ludzi, jest przemiły i fajniuski. Wet powiedział, że musiał byc przywiązany drutem czy czyms w tym stylu i w trakcie szamotania zrobił sobie ogromną krzywdę...:placz::placz: Rana zaczyna się goić, ale dzisiaj pojechał do lecznicy, bo wymiotował krwią....... dostał kroplówę, srodek na niewymiotowanie i antybiotyk. Zaczynal przelewać się przez ręce....:placz::placz: Quote
sonikowa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Tyle psiego nieszczęścia :-( No, ale teraz musi być już tylko lepiej. Tylko skąd wziąć na ich leczenie? Ktoś wspomoże biedaki? No i może osobne wątki by się przydały? Co myśliscie? Quote
idusiek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 no pewnie ze by sie przydaly.... tylko kiedy je zakładać? :shake: Czaaaasu brak :oops: Ale ja dzis cos założę, dla tego pogryzionego biedaka...:-( Quote
idusiek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 CIOTKI ....DOSZLIŚMY DO STANU 20 PSIAKÓW....:shake: ZA DUŻO NIESZCZĘŚCIA A ZA MAŁO CZASU ZA DUŻO DO LECZENIA A ZA MAŁO NA KONCIE.... WSPOMÓŻCIE CZYM MOŻECIE ....PROSZĘ..........:oops::oops::oops: [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]PSY POD OPIEKĄ WOLONTARIUSZY SCHRONISKA W OSTROWI :[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]1.Zuzola ( hotel Teresin )[/FONT] [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-zuzela-kto-pokocha-amstaffa-123011/ [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]2.Pepe ( hotel Teresin ) [/FONT] [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/po-prostu-pepe-przylepiec-ostrow-maz-124418/ [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]3. Fajny vel Frugo nie ma wątku ( hotel w Otrębusach )[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]4 – 7. 4 szczeniaki (hotel w Otrębusach )[/FONT] [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-czy-wroca-do-schroniska-127235/ [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]8.Felix ( bezpłatny DT ) [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]9. Ośka ( hotel w Otrębusach )[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]10. Elena ( lecznica )[/FONT] [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/elena-rana-na-ranie-skatowana-sunia-potrzebuje-pomocy-130034/#post11662557 [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]11. Mercedes ( hotel w Otrębusach )[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]12. Pusia z Włoch ( hotel w Otrębusach )[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]13. Psiak z poderżniętym gardłem ( bezpłatny DT )[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]14 -17. 4 szczeniory topione w stawie ( 2 u aura, 2 hotelik w Otrębusach )[/FONT] [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/o-dzielnych-dzieciakach-ktore-wygraly-z-potworem-ostrow-maz-130687/ [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]18. Szczeniorka Lady z biegunką ( lecznica, potem bezpłatny DT u Bazyliah)[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]19. Pogryziony psiak domowy - Figaro ( lecznica )[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]20.Szorstki nietypowej urody ( bezpłatny DT ) [/FONT] [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostrowskie-teriery-umieraja-z-samotnosci-w-schronisku-pomocy-128319/ [/FONT] Quote
sonikowa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Nieźle... I skąd wziąc na ogarnięcie takiego stadka? Ida, czy wszystkie mają ogłoszenia? Quote
lika Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Czy już wiadomo coś więcej na temat badań Kapitana? Quote
sonikowa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Piekny psiak. I jaki grzeczny, nawet kroplówki sobie nie wyjmuje.. Quote
sonikowa Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Nikt nie zajrzy do psiaków, przywiezionych ze schronu? Jakakolwiek pomoc? Please... Quote
gameta Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Wiesz, bo ten wątek taki dłłłłłłłłuuuuugi i waleczny, to ludzie przestali zaglądać :roll: Nie myslałyście o poproszeniu moda o usunięcie wszystkiego lub o zamknięcie tego a założenie nowego ? Quote
idusiek Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 pomyślimy nad tym....brak zainteresowania wątkiem wynika głownie z kłotni toczacych się jeszcze niedawno miedzy wolontariuszami....ja osobiscie mam nadzieję, że sie juz skocnzyły...:roll: .............................. a tu , niespodzianka ode mnie :cool3: www.ABCrodzica.info www.ABCrodzica.info Zawsze to coś :multi: Quote
idusiek Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 TYMCZASEM : :oops: PROSIMY O POMOC W OGŁASZANIU NASZYCH PSIAKÓW !!!! :oops: Quote
idusiek Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 no i mamy ruch " w interesie" ( odpukac, zeby sie nie skonczyło ) :multi: Wczoraj, 13 - ego w piatek do domku pojechały: - szczeniorka Środa - Onka Mercedes - pogryziony Figaro :multi::multi::multi: a na dodatek: Quote
Recommended Posts