Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

jedna z osob nam pomagajacych poszła do kliniki Garncarza z opisem i zdjęciem Kapitana.
Zakupione zostały 2 leki: cos na "C" ( cena ok 110 zł ) i jakis przeciwbolowy do oka ( na "D"). Obydwa w formie kropli. Felka jutro wiezie je do schroniska, to napisze co to ;) Bo ja juz zapomniałam....:oops:

Posted

miała byc niespodzianka i jest.................

ZGADNIJCIE, KTO DZIS POJECHAŁ DO DOMU? :cool3:

jeszcze w lecznicy, gdzie go musialam upchnać na 2 godziny....

i w domciu na białym dywaniku :evil_lol:

OFICJALNIE OŚWIADCZAM - SZCZOTEK MA DOM!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:

Od kilku dni rozmawiałam z ludzmi, nie mialam najmniejszych wątpliwości, znają naszego znajomego weta ( a on ich i to bardzo dobrze), mają teriera ( drugiego niedawno stracili....), są dobrze sytuowani i mają bzikolca na punkcie psów :cool3:. Szczotek bardzo im sie spodobał ( dzwonili w sprawie Poziomki, ale juz miala domek, więc go poleciłam, zdjęcia z każdej pory roku wyslalam, itp). i co? i dzisiaj pojechał do domku !!!!!!!!!!!!!!! Od dzisiaj będzie się nazywał AMON, bedzie wcinał Royalka, chodził na spacerki na specjalnie dopasowanych skórzanych szelkach a weekendy spędzał na dzialce pod Warszawą, gdzie pozna swojego kolegę. Amonka wzieła córka Pani, która ma drugiego teriera- rasowego irlandczyka ;-)

Szczotas bał się windy, w domu chyba tez nie za bardzo przebywal, ale zamiast zgladac kąty - rozłozył się przed nami na dywanie i usypiał na siedzaco ( dzien pełen wrażeń, samochód, lecznica a potem znowu samochód i domek). Siesznie to wygladało, bo się kiwał, opadał a jednak udawał, że ciągle nas słyszy. W przyszłym tygodniu szczepienia, potem kolejne a potem ciachanie jajek, co by mu się lżej żyło ;-)

I JESZCZE JEDNO :

Wiecie kiedy Szczotek trafił do schronu? Dokladnie 8 lutego... a dzis 6.... Boszzzzz, jakie to szczęscie, minał dokladnie rok od kiedy tam siedział a teraz zamiast w budzie, bedzie grzł duuuuuuuuuuuuuuupkę na dywanikach i kanapach :multi:

I KOLEJNY TERIER SZCZĘŚLIWY !!!! :cool3:

Posted

[quote name='idusiek']Od dzisiaj będzie się nazywał AMON, bedzie wcinał Royalka, chodził na spacerki na specjalnie dopasowanych skórzanych szelkach a weekendy spędzał na dzialce pod Warszawą, gdzie pozna swojego kolegę. Amonka wzieła córka Pani, która ma drugiego teriera- rasowego irlandczyka ;-)

Szczotas bał się windy, w domu chyba tez nie za bardzo przebywal, ale zamiast zgladac kąty - rozłozył się przed nami na dywanie i usypiał na siedzaco ( dzien pełen wrażeń, samochód, lecznica a potem znowu samochód i domek). Siesznie to wygladało, bo się kiwał, opadał a jednak udawał, że ciągle nas słyszy. W przyszłym tygodniu szczepienia, potem kolejne a potem ciachanie jajek, co by mu się lżej żyło ;-)

I JESZCZE JEDNO :

Wiecie kiedy Szczotek trafił do schronu? Dokladnie 8 lutego... a dzis 6.... Boszzzzz, jakie to szczęscie, minał dokladnie rok od kiedy tam siedział a teraz zamiast w budzie, bedzie grzł duuuuuuuuuuuuuuupkę na dywanikach i kanapach :multi:

I KOLEJNY TERIER SZCZĘŚLIWY !!!! :cool3:

Jakie to piękne, aż się wzruszyłam na koniec dnia... To może i naszych dzielnym szczeniaczkom się poszczęści, bo ja już nie mogę przez nie spać..

Posted

komu młodą po rozmnazaniu dobkę , komu ????

a komu fajną suczkę husky, komu???? do pary z jamnikowatą astką.
Husky oddam z gratisem :roll:

Czy są jacys pomagacze husky'm ?????:oops:
Bo od dobków są...

Posted

Lika- napisałam na watku Kapitana. Siwy pycholek, krople zawiezione, badanie krwi w tym tygodniu.

Aura- napisalam do pixie,ale sie wypiera, to chyba nie ona ;)

Lara - ja sie na rasach nie znam tak ogólnie ( co prawda dostałam nawet ostatnio ładny album z rasami, ale nie mam czasu na ogladanie a przy poduszce zasypiam..:shake: ) ;) Do szpiców w sprawie ich obu mam pisac? :roll:

Posted

a oto nasze nowe "nabytki" schroniskowe....

W sobote przyjechały 4 małe z kartonu topionego w stawie:

2 DT u Auraaa
2 hotelik w Otrębusach

Przyjechał Piorun - mocno wystraszona, młoda psina, nie jadł kilka dni, nie wchodzil do budy, wklejony w siatkę nietypowej urody szorsciak, nazwany został Piorun. juz lgnie do ludzi, juz się łasi ( a jeszcze wczoraj by pozjadał ciotki :evil_lol: )

Przyjechał psiak, który był w schronie od grudnia, zmarł własciciel, po psa miał się zgłosić sąsiad i tak się zglasza od ponad miesiąca.... psiak został pogryziony na naszych oczach, poszło o jedzenie, ale poszło na noże...
Psiak jest na Sreniawitów, opatrzony, zrobione RTG łapy, bo było podejrzenie złamania...

Przyjechała szczeniorka Lady, została w lecznicy na obserwacji, bo ma biegunkę. Test na paro ujemny, ale dzisiaj nam jej nie oddali, bo nadal woda się leje...jutro test na nosówkę

i nr 8 Karo - psiak, którego zdjęcia jeszcze nie mamy, bo nie było jak i nie było kiedy....Psiak jest lekko beaglowaty, nieduży i ....ma poderżnięte gardło.... Bardzo garnie się do ludzi, jest przemiły i fajniuski. Wet powiedział, że musiał byc przywiązany drutem czy czyms w tym stylu i w trakcie szamotania zrobił sobie ogromną krzywdę...:placz::placz: Rana zaczyna się goić, ale dzisiaj pojechał do lecznicy, bo wymiotował krwią....... dostał kroplówę, srodek na niewymiotowanie i antybiotyk. Zaczynal przelewać się przez ręce....:placz::placz:

Posted

Tyle psiego nieszczęścia :-( No, ale teraz musi być już tylko lepiej.
Tylko skąd wziąć na ich leczenie? Ktoś wspomoże biedaki?

No i może osobne wątki by się przydały? Co myśliscie?

Posted

CIOTKI ....DOSZLIŚMY DO STANU 20 PSIAKÓW....:shake:

ZA DUŻO NIESZCZĘŚCIA A ZA MAŁO CZASU
ZA DUŻO DO LECZENIA A ZA MAŁO NA KONCIE....

WSPOMÓŻCIE CZYM MOŻECIE ....PROSZĘ..........:oops::oops::oops:

[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]PSY POD OPIEKĄ WOLONTARIUSZY SCHRONISKA W OSTROWI :[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]1.Zuzola ( hotel Teresin )[/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-zuzela-kto-pokocha-amstaffa-123011/ [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]2.Pepe ( hotel Teresin ) [/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/po-prostu-pepe-przylepiec-ostrow-maz-124418/ [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]3. Fajny vel Frugo nie ma wątku ( hotel w Otrębusach )[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]4 – 7. 4 szczeniaki (hotel w Otrębusach )[/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-czy-wroca-do-schroniska-127235/ [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]8.Felix ( bezpłatny DT ) [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]9. Ośka ( hotel w Otrębusach )[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]10. Elena ( lecznica )[/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/elena-rana-na-ranie-skatowana-sunia-potrzebuje-pomocy-130034/#post11662557 [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]11. Mercedes ( hotel w Otrębusach )[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]12. Pusia z Włoch ( hotel w Otrębusach )[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]13. Psiak z poderżniętym gardłem ( bezpłatny DT )[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]14 -17. 4 szczeniory topione w stawie ( 2 u aura, 2 hotelik w Otrębusach )[/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/o-dzielnych-dzieciakach-ktore-wygraly-z-potworem-ostrow-maz-130687/ [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]18. Szczeniorka Lady z biegunką ( lecznica, potem bezpłatny DT u Bazyliah)[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]19. Pogryziony psiak domowy - Figaro ( lecznica )[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]20.Szorstki nietypowej urody ( bezpłatny DT ) [/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostrowskie-teriery-umieraja-z-samotnosci-w-schronisku-pomocy-128319/ [/FONT]

Posted

Wiesz, bo ten wątek taki dłłłłłłłłuuuuugi i waleczny, to ludzie przestali zaglądać :roll: Nie myslałyście o poproszeniu moda o usunięcie wszystkiego lub o zamknięcie tego a założenie nowego ?

Posted

no i mamy ruch " w interesie" ( odpukac, zeby sie nie skonczyło ) :multi:

Wczoraj, 13 - ego w piatek do domku pojechały:

- szczeniorka Środa
- Onka Mercedes
- pogryziony Figaro

:multi::multi::multi:

a na dodatek: