idusiek Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Z nowości: mamy tez zabiedzonego kaukaza, ucho całe zalepione ropą, trzęsie non stop łebkiem ( musi boleć :shake:), Bardzo fajny Misio, przytulaśny...no i nienajmłodszy, bo około 4-5 letni.. Quote
idusiek Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 i niewidomego psiaka ( nie reaguje wcale na człowieka, szczeka ze strachu i ma zielono błyszczące oczy :-()... Quote
idusiek Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 i szczeniory ... i zbiorowe... 1 buda: i 2 buda: Quote
sonikowa Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Ty Idusiek,to wiesz jak czlowieka pozytywnie nastawić na cały tydzień. Tyle psiego nieszczęścia :shake: Może tej nieszczęsnej psiej Niobe vel Myszce osobny wątek by pomógł? Coś potwornego, po prostu, pasy bym żywcem darła z takiego gnoja :angryy: Jak ona musiała cierpieć... A ten kaukaz z chorym uchem był u weta? Coś zdiagnozowali? Czy dziewczyny od benków i kaukazów wiedzą o tych bidach? Cholera jasna, szlag mnie po prostu trafił, na tych ludzi - nieludzi.. Nie wiadomo który pies bardziej w potrzebie.. Quote
idusiek Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 PSY POD OPIEKĄ WOLONTARIUSZY SCHRONISKA W OSTROWI : 1.Zula ( hotel Otrębusy ) http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-zuzela-kto-pokocha-amstaffa-123011/ 2. Piątek ( hotel w Otrębusach ) http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-czy-wroca-do-schroniska-127235/ 3. Pusia z łańcucha ( hotel w Otrębusach ) 4. Mała Mi – Agusia ( hotel w Otrębusach ) 5. Suzi zagłodzona astko – boksia ( hotel w Otrębusach ) 6. Agat - ni to Leoś ni posokowiec ( hotel Teresin ) 7. Maleństwo – obecnie walczy o życie (DT u Feli) 8. Joszi – ast ( hotel Teresin ) http://www.dogomania.pl/forum/f28/zaglodzony-amstaff-pomocy-132348/ 9. Gabryś grafitowy sznauceropodobny ( bezpłatny DT ) 10. Myszka – żywcem zakopana z dziećmi (płatny DT) 11. Lisia – przestraszona kupka nieszczęścia ( płatny DT ronja) 12. Misio – Kaukaz z chorymi uszami (lecznica, potem hotel Teresin ) 13. Pola – kochana oneczka (płatny DT ronja ) 14. Alba – 5 letnia malamutka ( lecznica ) 15. Merry – poskładana sunia po wypadku ( bezpłatny DT u gosiaaa ) 16. Herkules szczenię pędzące pod prąd na autostradzie ( bezpłatny DT prawie u gosiaaa ) SAME KOSZTY HOTELOWANIA PRZEZ MIESIĄC TEGO NASZEGO "TOWARZYSTWA" TO 4200 ZŁ Quote
zuzlikowa Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='idusiek']i 2 benkopodobne psiaki.....i jeden i drugi w stanie nienajlepszym :-( pierwszy ... i drugi :placz: Czy możesz zrobić dodatkowe fotki do ogłoszeń? Podać informacje o psach...wiek...płeć...zdrowie...stosunek do...charakter...?Co z kastracją...? Potrzebowałabym też kontaktu do adopcji! Dałam już je na bernardyny do adopcji(banerek)...paulina wstawiłaby w NK...tylko informacje,fotki i kontakt potrzebne! Quote
sonikowa Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Zuzlikowa, jak dobrze, że sie zjawiłaś! Wierzę, że beniom się uda. Quote
ANETTTA Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 czy mozecie sie dowiedziec jaki stan tych beranrdynów .....i co im dokładnie jest..plissssssssssdałam znac do Marki na strne benków ale im nie dom a leczenie potrzebne ....:-( Quote
Fela Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Ten z zachodzącymi trzecimi powiekami jest bardzo stary. Długo się błakał, wychudzony. Do schroniska trafił dopiero co. Bardzo przyjazny w stosunku do ludzi, jeśl chodzi o psy - ewidentnie budzi respekt (chociaź nie widziałam żadnej akcji, która mogłaby świadczyć o agresji). Powinien gdzieś trafić „na przegląd”, a;le przy tej ilości psów, które mamy pod opieką i braku pieniędzy nie jesteśmy w stanie zabrać kolejnego :-(. Tym bardziej, że w jego przypadku zanosi się na dożywocie Quote
zuzlikowa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Mogłybyście zrobić te fotki i pozbierać info i dać namiar na kontakt? Ogłoszenia teraz są jakby mniej potrzebne,ale może uwidzi je ktoś kto będzie mógł im pomóc!:-(...choć tak trudno o domki dla dużych piesków,ale...trzeba próbować!:oops: Jakby tu zabrać się za ich...przegląd i leczenie? Anetttko...masz jakiś pomysł?:oops: Quote
Fela Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Madallena, póki ich nie zdiagnozujemy, każda kwotaa, którą podamy, będzie wróźeniem z fusów. To może być kilkaset zł albo i więcej. Poza leczeniem i po leczeniu dochodzą koszty utrzymania psów w hoteliku (chyba że znajdzie się bezpłatny tymczas, ale to bardzo wątpliwe) - co najmniej 350 zł za miesiąc (pobyt w kojcu z budą) lub 600 (pobyt w domu). Quote
Madallena Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Prosze mi podać rząd wielkości kwoty jaka jest potrzebna na leczenie Benków? Quote
idusiek Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 zuzlikowa napisał(a):Mogłybyście zrobić te fotki i pozbierać info i dać namiar na kontakt? Ogłoszenia teraz są jakby mniej potrzebne,ale może uwidzi je ktoś kto będzie mógł im pomóc!:-(...choć tak trudno o domki dla dużych piesków,ale...trzeba próbować!:oops: Jakby tu zabrać się za ich...przegląd i leczenie? Anetttko...masz jakiś pomysł?:oops: Poprosilam o wiecej fotek schronisko, Jutro wieczorem powinnam miec, wstawię. Kontakt ja - tel. 600 101 446 ( po 17.00) , Fela 889 174 935. Quote
zuzlikowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='idusiek']Poprosilam o wiecej fotek schronisko, Jutro wieczorem powinnam miec, wstawię. Kontakt ja - tel. 600 101 446 ( po 17.00) , Fela 889 174 935. dzięki! Te benie jednak powinny być leczone...:shake:...jak tu nadążyć... A jeśliby znalazły się pieniądze na zdiagnozowanie,leczenie...byłybyście w stanie to przeprowadzić?Jednorazowe akcje na pomoc można łatwiej przeprowadzić niż hoteliki...choć i tu warto próbować. Quote
Fela Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Jak najbardziej, możemy przywwieźć psy do lecznicy, zbadać, jek trzeba będzie - leczyć w szpitalu. Ale pewnie się okaże, że po 2-3 dobach w szpitalu trzeba je gdzieś umieścić, odkurować. Czy wtedy będą musiały wrócić do schroniska? To bez sensu :-( Jeśli je zabierzemy, będziemy leczyć, to nie po to, żeby wracały do schroniska. Quote
sonikowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 A co z tym kaukazem z chorymi uszami? czy dobrze kojarzę, że udało sie go zabrać ze schronu? I jak się czuje? Quote
idusiek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 a kazukaz Misiu czuje się tak: na uszka i ranę obok dostał 2 maści, został wykąpany gratis na Gagarina i suszony przez 2 dni ;) wyczesany i wymiziany - czeka spokojnie na adopcję w hoteliku w Teresinie. Quote
sonikowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 idusiek napisał(a):na uszka i ranę obok dostał 2 maści, został wykąpany gratis na Gagarina i suszony przez 2 dni ;) wyczesany i wymiziany - czeka spokojnie na adopcję w hoteliku w Teresinie. Idusiek, po piętach was będę całować ;) za to co robicie dla tych psiaków. Mnie zawsze dobijają te wielkie kudłacze (kaukazy, benki, leony, niufy) bo im trudniej o dobry dom, i częściej chyba trafiają w złe miejsca, na łańcuch lub do ludzi nieodpowiedzialnych. A to misie są, co to mizianka potrzebują.. Tak się cieszę, że biedak ma się dobrze :multi::multi: Teraz jeszcze benie... no i reszta ferajny. Quote
idusiek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 wez nic nie mów sonikowa....my się się nosem podpieramy, bo nie mamy siły ani miejsca ani kasy na wyciąganie a tyle bid w potrzebie :-( Quote
zuzlikowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 nic nowego nie wymyśliłam:shake: czekam na fotki. Quote
ANETTTA Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 czy te benki były u weta czy jest jakaś diagnoza ...:-(:-(:-(czy sa leczoine na co ??? Quote
Madallena Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Fela napisał(a):Wet orzekł, że leciwe i zaniedbane. :-( To było widać na zdjęciach, nie trzeba było jechać po taka diagnozę do Weta :) Jakieś konkrety? Czy będą leczone? ile potrzeba pieniędzy na takie leczenie??? Quote
Recommended Posts