beam6 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Sadzonkami to chyba będziemy handlować :hmmmm: ? Dzisiaj po południu przywiezie je do mnie Wilejkaros. Quote
KingaW Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Ja z innej beczki....Niestety nieszczególnej...Pamiętacie bernardynkę-Leonię?Miał podejrzenei epilepsji, ale ani będąc w lecznicy na obserwacji, ani będąc u Moniki nie miała ani razu ataku.Mam złe wieści od Państwa Leonii. Od jakiegoś czasu ma napady epilepsji. Zaczęły się pojawiać sporadycznie, po upływie ok. 1,5 miesiąca od adopcji. Obecnie są coraz częstsze. Występują co 2-3 dni. Leonia mieszka w Różanie, jest tam 2 wetów, żaden nic nie zapisał Leonii. Jeden nawet powiedział (podobno), że szkoda ją leczyć.Państwo nie myślą o uśpieniu, ani o oddaniu Leonii (Monika prpopnowała partycypowanie w kosztach leczenia, ale odmówili) ale jak tak dalej pójdzie, bez leczenia, sunia się będzie straszlwie męczyła.CO ROBIĆ???? Czy można zdecydować o podawaniu luminalu, lub czegokolwiek innego tak 'zaocznie'?RATUNKU!!!! Quote
Ania W Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Jeżeli mogę coś doradzić... Z Węgrowa do ludzi poszła owczarkowata suka - Mona. Po miesiącu zaczęły się ataki. Przy wydawaniu suki nikt nam nie powiedział o chorobie.Pośredniczyłam w adopcji więc czułam się odpowiedzialna... Od początku stycznia dostaje luminal (po 1/2 tabletki rano i wieczorem) i do teraz miała tylko jeden atak (w styczniu więc przez 5 miesięcy spokój). Funkcjonuje zupełnie normalnie. Ja wiem , że są leki nowszej generacji ale w tym przypadku luminal podziałał. Myślę że nie tylko powinno się coś podać ale nawet trzeba- szkoda psa i ludzi,,którzy widząc ataki na pewno też cierpią. Tylko mimo wszystko trzeba skontaktować się chociaż telefonicznie z wetem, opisać objawy i żeby dawkę podał. Wiem , że po jakimś czasie istnieje nawet szansa że dawkę można zmniejszyć. Quote
ronja Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Bardzo proszę o pomoc!!! Z Muni okiem jest kiepsko, trzeba ją jak najszybciej zawieźć do dr Garncarza. Pani tymczasowa też pojedzie jako opieka. Ja nie mogę jechać. Quote
esperanza Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Co się dzieje z jej okiem? To coś pilnego? Niech opiekunka weźmie taxówkę jeśli nic się nie znajdzie. Ja nie mam szansy dziś się ruszyć. Dzwoń do Wilejkaros, może by podjechała. Quote
ronja Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Pani Beata nie było dziś w domu kilka godzin - jak wróciła - oko całe czerwone, ona go nie zamyka i chowa się po kątach Quote
gdgt Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 To ja zadam retoryczne pytanie: czy ktoś mógłby zawieźć karmę Finowi do Pomiechówka? ja ledwo idę wstaję z łóżka, a Finowi żarcie się już kończy. Karma jest u mnie w domu w Warszawie. Quote
lika Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [SIZE=4][COLOR=red][B]Bardzo proszę o pomoc. Potrzebna jest osoba, która mogłaby wziąć na tymczas dwumiesięcznego szczeniaka Munia. Jego mamie "wypłynęło" dziś oko. Stan jest ciężki. Musi mieć bezwzględny spokój. Trzeba odizolować od niej szczeniaka. Mały dzisiejszą noc spędzi u mnie, ale nie może zostać dłużej niż do jutra. [/B][/COLOR][/SIZE] Quote
ronja Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='lika'][SIZE=4][COLOR=red][B]Bardzo proszę o pomoc. Potrzebna jest osoba, która mogłaby wziąć na tymczas dwumiesięcznego szczeniaka Munia. Jego mamie "wypłynęło" dziś oko. Stan jest ciężki. Musi mieć bezwzględny spokój. Trzeba odizolować od niej szczeniaka. Mały dzisiejszą noc spędzi u mnie, ale nie może zostać dłużej niż do jutra. [/B][/COLOR][/SIZE][/quote] ja też bardzo proszę. biedna Munia Quote
lika Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 [quote name='gdgt']Co się dzieje z Muniem i jego mamą? :-([/quote] Sytuacja została opanowana. Auraa wzięła małego do siebie na tymczas. Jutro Fela przywiezie go na imprezę do Powsina. Munia naszpikowana środkami przeciwbólowymi zaczyna otwierać chore oczko. Quote
beka Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Ja w sprawie epilepsji. Moja suka też ma epilepsje ale ataki sa na tylerzadkie że nic nie dostaje jeszcze. Ale wet powiedział że jak bedą pojawiały sie raz na miesiąc to podawać Luminal. Trzeba by tylko kogoś podpytać ile dawać bo to duży pies i jedna tabletka może nie pomóc. Wet powiedział że po jakimś czasie robi sie badanie krwi że sprawdzić poziom luminalu we krwi. .. Quote
Ania W Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Jeżeli nie to jak duży jest Munio i jak duży będzie na oko? Quote
gdgt Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Jest dom dla szczeniaka, który wyrośnie na małego psa, płeć obojętna. Dom niesprawdzony, pod Warszawą, mogę podać nr telefonu. Pies będzie mieszkać w domu. Quote
esperanza Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Munia nie było dziś w Powsinie. Pewnie będzie psem do poniżej kolana, bo teraz mając około 10 tygodni jest niewiele mniejszy od Muni (z relacji Liki, bo sama go nie widziałam) Relacja z Powsina będzie jutro. Quote
Ania W Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Ja też ma dom w W-wie dla małego pieska (zdecydowanie poniżej kolana), szczeniaka do 3 miesięcy. W domu jest małe dziecko więc pies musi być zdrowy dlatego najchętniej z tymczasu. Ja jestem po rozmowie telefonicznej z pania, brzmi rozsądnie choć niespełna dwuletnie dziecko budzi pewne obawy ale pani z rodziny od zawsze zapsionej. Quote
lika Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Munio ma 2,5 miesiąca i jest wielkości kota. Jeszcze troszkę na pewno urośnie. Jeśli są chętni go przygarnąc, to wspaniale. Jutro wróci ronja i będzie mogła pilotować sprawę jego adopcji. Quote
Ania W Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Oj to urośnie jeszcze sporo...Nie wiem czy nie będzie za duży...Ale zdjęcia chętnie zobaczę. Czy macie jeszcze jakieś szczeniaki na tymczasach? Bo ja niestety "dysponuję" tylko dość dużymi psiakami ... Quote
lika Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Sporo to nie urośnie, bo mama jego jest maleńka - też taka, jak troszkę większy kotek. On na razie nie sięga nawet do połowy łydki. Wymagania, żeby piesek był do kolana, spełnia. Jego zdjęcia są na Dogomanii. Adres wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56982[/URL] Quote
Ania W Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 No tak ale tatusia znacie ;-) No i zależy jaki kotek ;-) Zaraz zajrzę! Quote
lika Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Porównuję do swojej kotki, a ona jest z tych mniejszych dachowców. Quote
ronja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 [quote name='gdgt']Jest dom dla szczeniaka, który wyrośnie na małego psa, płeć obojętna. Dom niesprawdzony, pod Warszawą, mogę podać nr telefonu. Pies będzie mieszkać w domu.[/quote] gdgt, podaj mi namiary. gdzie dokładnie dom? Quote
lika Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dlaczego zostało zawieszone konto _Niczyje_ na allegro? Quote
Magdarynka Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Bo AśkaK, która założyła to konto wycofała się i wykasowała swoje dane. Allegro zawiesiło konto z powodu niepełnych danych. Quote
Recommended Posts