Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KingaW']Laski-Mądralaski,
może byście tu zajrzały i troszku popodbijały, albo może macie jakiś pomysł / radę :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3649812#post3649812[/URL][/quote]
Kinguś, a jaki to powiat?
Sie pomysli nad problemem :razz:

Posted

Dostałam pw ;)

[IMG]http://img169.imageshack.us/img169/2171/s8yc5.jpg[/IMG]

To buldog amerykański. Nie angielski ;)

A czy ktoś jest coś więcej w stanie o nim napisać?
Tak sobie myślę, by go zabrać na tymczas... Ja lubie niegrzeczne pieski :diabloti:

Skąd chlopczyk sie wziął w schronisku? Wymaga zabrania go ze schroniska?

Posted

[quote name='Fela']
Milady, Dropsa nie ma już od jakiegoś czasu w schronisku. Znalazłam jego numer (92), powinno więc udać się sprawdzić, czy i kiedy został zaadoptowany...

[/quote]

no to czekam na wieści... mam nadzieję, że dobre

Posted

[quote name='doddy']Dostałam pw ;)

Tak sobie myślę, by go zabrać na tymczas... Ja lubie niegrzeczne pieski :diabloti:

Skąd chlopczyk sie wziął w schronisku? Wymaga zabrania go ze schroniska?[/quote]
Jemu tam napewno zimno jest,wiec zabranie jak najbradzie wskazane.;) I male sprostowanie jak pisalam pw to myslalalm ze oddal go wlasciciel. tak zrozumialam z relacji Ronji a jej chodzilo o wlasciciela schroniska. Wlasciciel srchroniska powiedzial ze psiak troche agresywny jest ale Ronja napisala ze dooopka mu sie krecila na jej widok mimo ze szczekal.
Ps znaczy ze dobrze okeslilam rase:eviltong:

Posted

Jemu tam na 100 % jest zimno, trochę ciężko oceniać tam niektóre psy bo sytuacja zmienia się z tygodnia na tydzień, myslę że on jak się okaże chodzącą łagodnością to szybciutko znajdzie domek, ma przecież takie milusie pyszczydełko.

Posted

[quote name='doddy']Dostałam pw ;)

Skąd chlopczyk sie wziął w schronisku? Wymaga zabrania go ze schroniska?[/quote]
No i jak bys go chciala wziasc to trzeba go predziutko zarezerwowac by nie poszedl w nieodpowiednie rece.Cioteczka Fela sie do Ciebie w tej kwestii odezwie:)

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Navy]No powiedzcie mi moje miłe Panie, czy jest coś lepszego od tej chwili, kiedy klikasz sobie w zakładkę na monitorze, a tu otwiera się nasz topik o psiakach i pokazują się posty sieciowych znajomych :)
Odpowiadam.
Nie ma nic przyjemniejszego o tej szarej zimowej godzinie :D
Dzisiaj napisały prawie wszystkie moje ulubione dobre dusze :)
Najbardziej wczytywałam się w wiadomości o tym, co można zrobić dla naszych milusińskich i co zostało już zrobione. Serce rośnie. Potrzebowałam tego.

Buda dla psa olbrzyma ze schroniska w Ostrowii jest wreszcie gotowa. Alleluja!
Jest bardzo wygodna i bardzo ciężka. Wynajęłam półciężarówkę, bo inaczej ani rusz. Przecież to 100x80x100. Potęga! A do schroniska 25 kilometrów.
W piątek wielki dzień dla... napiszę o jej nowym mieszkańcu później. Jak dowiem się kto z podopiecznych w niej zamieszka.
Cała ta akcja "buda" bardzo mnie poruszyła. Wciąż mam zapał, aby zrobić coś więcej. Potrzebowałam tego.

Jutro jadę do Warszawy. Mam umówione szczególne spotkanie. Mam tremę.
Naprawdę mam. Jedna z moich znajomych zaproponowała mi pracę w fundacji "Pro Arte" (wspieranie teatru). Dawno nie pracowałam, siedziałam sobie spokojnie w kurpiowskiej chacie, serfowałam po necie, malowałam pastele, gotowałam gary jedzenia dla moich psów ( i mały garnuszek dla starszego pana), chodziłam na spacery, a tu... praca.
Nic więcej nie mogę napisać. Po rozmowie będę bardziej ...rozmowna.
Przyznam się Wam, że bardzo chciałabym coś odmienić w swoim życiu. Dość mam odpoczynku na progu Puszczy Białej.
Jeden, dwa dni w tygodniu pracy w Warszawie - to może być fajna sprawa.
Co prawda pragnę zaangażować się w sprawy schroniska dla naszych mniejszych braci w Ostrowii i Stowarzyszenia "Niczyje", ale przecież jedno nie wyklucza drugiego, prawda?
Potrzebuję wsparcia i zachęty, bo ... mam pietra. Czy sprostam?
Pozdrowienia
[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

jasne, że sprostasz - każda z nas znajduje sobie coś w czym dobrze się czuje, co umie robić.:p odwagi
ps. a ja tam bym wolała zostać na zawsze w kurpiowskiej chacie. Warszawa jest straszna:shake:

Posted

[quote name='ronja']
ps. a ja tam bym wolała zostać na zawsze w kurpiowskiej chacie. Warszawa jest straszna:shake:[/quote]

ronja, nie ma to jak wsparcie :-)))))))

aurinko - jesli tylko przez jeden, dwa dni w tygodniu - sprostasz na pewno, bo, jak rozumiem, po pracy powrot do chaty :evil_lol:

ciekawe, dla kogo ta buda... :-?

Posted

[quote name='Aurinko'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Navy]No powiedzcie mi moje miłe Panie, czy jest coś lepszego od tej chwili, kiedy klikasz sobie w zakładkę na monitorze, a tu otwiera się nasz topik o psiakach i pokazują się posty sieciowych znajomych :)
[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Navy][COLOR=Red]Nie ma nic lepszego :loveu: !!!!!!!![/COLOR]

Potrzebuję wsparcia i zachęty, bo ... mam pietra. Czy sprostam?
Pozdrowienia
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Red][SIZE=3]P[/SIZE][SIZE=3]ytanie - oczywiście że dasz radę. Moja babcia zawsza mówiła że jak się chce to się może[/SIZE][/COLOR][/FONT][/B] :evil_lol:[SIZE=3][COLOR=Red][FONT=Comic Sans MS] I jeszcze mówiła, że do odważnych świat należy. A poza tym jak będziesz bywała w Warszawie to może się spotkamy "na żywo" :razz:.
Nie wiem jak inne Cioteczki ale ja trzymam jutro kciuki za Ciebie :loveu:
[/FONT][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='beam6'][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Red][SIZE=3]P[/SIZE][SIZE=3]ytanie - oczywiście że dasz radę. Moja babcia zawsza mówiła że jak się chce to się może[/SIZE][/COLOR][/FONT][/B] :evil_lol:[SIZE=3][COLOR=Red][FONT=Comic Sans MS] I jeszcze mówiła, że do odważnych świat należy. A poza tym jak będziesz bywała w Warszawie to może się spotkamy "na żywo" :razz:.
Nie wiem jak inne Cioteczki ale ja trzymam jutro kciuki za Ciebie :loveu:
[/FONT][/COLOR][/SIZE][/QUOTE]
Pewnie ze trzymamy:p

Posted

W lecznicy na ul.Tatarkiewicza przebywają trzy ostrowskie suczki po sterylizacji.
Bardzo Was wszystkich proszę, pomóżcie w szukaniu dla nich domów, lub tymczasów. Kiara siedzi w niedużej, jak na jej gabaryty, klatce już bardzo długo, Tundra nie znosi przebywania samotnie na tak małej, zamkniętej przestrzeni i ciągle skomli, lada chwila minie posterylkowe 10 dla Nataszy.
Nie możemy sobie pozwolić na długotrwałe przetrzymywanie suczek w lecznicy. Ogłosiłam, gdzie się dało Tundrę, wystawiłam dla niej i dla Nataszy allegro, obie będą w tym tygodniu w Ofercie.
Będę wdzięczna za pomoc, bo sama nie daję rady zająć się wieloma sprawami :-(
Trzeba wznowić ogłoszenia Kiary i ogłosić w różnych miejscach Nataszę.

Posted

Felicja prosiła o przekazanie...Dzisiaj dowiedziała się, że Stowarzyszenie NICZYJE zostało zaproszone przez starostwo do wzięcia udziału w spotkaniu z organizacjami pozarządowymi odbywajacym się jutro o godz. 10.00 w Ostrowi Mazowieckiej, rzecz jasna.Fela będzie jutro zajęta (wychodzeniem z bezdomności ;-)), więc potrzeba jakegoś innego napaleńca do jazdy w te i z powrotem i do uczestnictwa w zebraniu.Starostow mieści sie na ul. 3-go maja. I tam też odbędzie się owo spotkanie.

Posted

a ja tak odnoścnie sterylizacji.
Nie wiem ile kosztuje na Tatarku ale zobaczcie na akcje sterylkową

[URL]http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=155[/URL]

a tak z ciekawości jak tam pisemko do Pruszkowa?

Posted

Ja odnośnie spotkania w Starostwie, nie wiecie, kto organizuje je i kto prowadzi? W Makowie też było takie spotkanie z 10 dni temu, byłam jako przedstawiciel naszego gminnego Towarzystwa.

Posted

[quote name='esperanza']W lecznicy na ul.Tatarkiewicza przebywają trzy ostrowskie suczki po sterylizacji.
Bardzo Was wszystkich proszę, pomóżcie w szukaniu dla nich domów, lub tymczasów. Kiara siedzi w niedużej, jak na jej gabaryty, klatce już bardzo długo, Tundra nie znosi przebywania samotnie na tak małej, zamkniętej przestrzeni i ciągle skomli, lada chwila minie posterylkowe 10 dla Nataszy.
Nie możemy sobie pozwolić na długotrwałe przetrzymywanie suczek w lecznicy. Ogłosiłam, gdzie się dało Tundrę, wystawiłam dla niej i dla Nataszy allegro, obie będą w tym tygodniu w Ofercie.
Będę wdzięczna za pomoc, bo sama nie daję rady zająć się wieloma sprawami :-(
Trzeba wznowić ogłoszenia Kiary i ogłosić w różnych miejscach Nataszę.[/quote]
Podeślij mi te panny to je wrzucę na niczyje.org

Posted

Mgdarynka, wysłałam Ci zdjęcie oryginalne Nataszy, ale było tak duże, że nie wiem, czy doszło...
Poza tym może umieść na niczyje.org także Kajtka z mojego podpisu. Na jego wątku, a nie jest on długi, znajdziesz jego zdjęcia i opis. Albo wejdź na jakieś jego ogłoszenie w necie (str.3 albo 4 wątku) i przekopiuj. On nie jest z Ostrowii, on jest jak najbardziej niczyj, z ulicy...