Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Proponuję , by jeśli musi być msza to niech to jest Modlitwa klasztorna , dostaje się po uprzednim wysłaniu przekazu z zaleceniem intencji z danego klasztoru karteczkę z datą i godziną mszy ... koszt co łaska ... a jeśli ktoś w danej chwili będzie chciał się modlić razem z braćmi za duszę zmarłej to przecież będzie wiadomo kiedy ...a tak ...tak jak Gosia zauważyła ...zamówić mszę i nikogo nie będzie z nas ... troszkę to nie wypada tak [/FONT]

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W parafii Św. Marii Magdaleny jest taki zwyczaj, że miesiąc później jest msza w intencji pochowanych danego dnia :-( Ksiądz pod koniec mszy podaje termin.
W zeszłym roku pochowałam tu brata :-(
Ale możemy też zamówić dodatkową mszę tylko w intencji naszej dogomaniczki :-(
Ja na pewno będę za tydzień (w czwartek 5-go marca :-() na cmentarzu wawrzyszewskim, więc będę mogła zapalić lampkę Sabince. Ale jutro prawdopodobnie raczej nie będę na pogrzebie :shake: dlatego poproszę na PW nr grobu :-(

Posted

Nie znałam osobiście [B]Sabinki[/B]
:-(
Ale jeśli dziewczyny piszą, że była bardzo wierząca, a pieniążków jest już odpowiednio dużo.... to może rzeczywiście przeznaczyć je na jedną Mszę / Modlitwę oraz resztę na jakiegoś biednego psiaczka.
To tylko moje skromne zdanie.

Ale jeśli decyzja zapadnie inna, nie będę dotknięta takową.

Posted

[quote name='paros'] Ale jutro prawdopodobnie raczej nie będę na pogrzebie :shake: dlatego poproszę na PW nr grobu :-([/quote]I ja też poprosiłabym o wskazówki jak trafić do grobu. Dziś niestety nie mogę uczestniczyć we mszy :-(, ale korzystając z tego że mój mąż przyjedzie z Moskwy na weekend chcielibyśmy Sabinę odwiedzić i zapalić światełko.

Posted

[quote name='mmbbaj']
Wydaje mi się jednak, że taką mszę zamawia się po to, aby później w niej uczestniczyć, a nie tylko po to aby się odbyła. .[/quote]
Niekonicznie...Msza to misterium.... ona może się odbyć nawet tylko z samym księdzem, bez wiernych..., to jest MSZA dla Sabinki... nie dla nas....to Sabinka będzie w Niej uczestniczyć duchem. Ale my znając datę i termin, możemy się również połączyć duchowo.. tak jak ja to zrobiłam teraz, modląc się za Sabinkę...
Wszak istnieje Świętych Obcowanie....mamy swoich bliskich, tych, których kochaliśmy na wyciągnięce ręki... możemy się z Nimi spotkać w modlitwie, możemy się do Nich zwracać... "non omnis moriar!!!"

Posted

jestem

z dogomanii była nas garstka - 5 osób, pożegnałyśmy Sabinkę w naszym i waszym imieniu. Zapaliłyśmy znicze i lampki, nasza wiązanka leży na środku grobu.......

[B]Msza za Sabinkę odbędzie się 25 Marca o godz. 18:00, w tym samym kościele[/B]

na mszę przekazałam z uzbieranych pieniędzy 50 zł

rozliczenie w następnym poście

żegnaj Sabinko....

[img]http://img136.imageshack.us/img136/5403/img0471resize.jpg[/img]

[img]http://img527.imageshack.us/img527/4278/img0474resize.jpg[/img]

Posted

stan konta [B]27.02.2009 godz 13:30[/B]

[B]342 zł[/B]

wpłaty;

Alicja - 10 zł
Asiaczek - 20 zł

wypłaty;

wiązanka - 110 zł
znicz i lampki - 28 zł
opłata za mszę - 50 zł

stan konta przed tymi operacjami

[B]500 zł[/B]

Myślę, że poczekam jeszcze do poniedziałku, może jakieś wpłaty dotrą. Wtedy zrobię końcowe rozliczenie. Proszę tez osoby, które wpłaciły pieniądze o propozycje na jakiego psa przeznaczyć kwotę, która została.

jeszcze jedno zdjęcie wiązanki - była bardzo duża i ładna, taka od serca......

[img]http://img141.imageshack.us/img141/1896/img0472resize.jpg[/img]

Posted

Lawinio, cudnie się spisałaś....DZIĘKUJEMY!!!!!!!:loveu:
Wiązanka przepiękna...
Musimy teraz tylko pamiętać o dacie Mszy Św.- najlepiej zapisać sobie w przypomnieniach w telefonie.... WTEDY POŁĄCZYMY SIĘ CAŁĄ DOGOMANIACKĄ RODZINĄ Z SABINKĄ!!!!!

Dla praktykujących Katolików będzie łatwo zapamietać, bo wtedy wypada święto Zwiastowania Pańskiego i jest to DZIEŃ ŚWIĘTOŚCI ŻYCIA!!!!

Posted

Wiązanka rzeczywiście ładna, w ogóle było dużo kwiatów, szkoda tylko,ze niebieskiego dużego znicza nie udało się dostać, ale chociaż kilka małych zapalono.

Ja 25 go pewnie nie będe mogła być,ale na pewno się pomodlę w tym dniu za Sabinkę.
Poświatko wyślij mi na PW numer do Ciebie to Ci wyjaśnię jak trafić do grobu.

Posted

Wiązanka jest śliczna, Lavinia - dziękujemy

Poproszę o nr grobu lub informację jak trafić. Dobrze znam ten cmentarz i na pewno będę w czwartek 5-go marca to odwiedzę i zapalę znicz od nas

Sabinko.. :-(

Posted

[quote name='Sabina1']

[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/4840/jeziernia9rc6.jpg[/IMG]

W tym czasie tyle się u mnie zdarzyło, a mój wymarzony ogród ogromnie rozkwitł, wszystko urosło, wypiękniało. Drzewa , krzewy i kwiaty, będą co roku odradzały się na nowo, długie, długie lata........po mnie. Warto zakładać ogrody.[/quote]

Sabinko, chcę wierzyć, że jesteś teraz w najpiękniejszym z ogrodów, otoczona cudownymi kolorami, zapachami, ze swoimi najbliższymi, których kiedyś utraciłaś, w otoczeniu zwierząt, których obecność była Ci przecież zawsze potrzebna.. Chcę wierzyć, że teraz, jak człowiek, który spełnił dobrze swoje zadanie, rozkoszujesz się wiecznym odpoczynkiem i jesteś szczęśliwa... Nigdy Cię nie zapomnę i na zawsze zostaniesz w moim sercu.

Posted

[COLOR="Navy"][B]Lavinio,
dziekujemy Ci za wiazanke, znicze i zalatwienie mszy i za to, ze sie podjelas organizacji. Jestes kochana.

Wszystkim Cioteczkom, ktore byly na pogzebie serdecznie dziekujemy w imieniu nas, ktore nie moglysmy w nim uczestniczyc.[/COLOR]
[/B]
[COLOR="DarkOrchid"][SIZE="3"][B]Sabinko[/B], żegnamy Cie i do zobaczenia kiedys tam ... na pewno sie spotkamy.[/SIZE][/COLOR]

Posted

[quote name='paros']Wiązanka jest śliczna, Lavinia - dziękujemy

Poproszę o nr grobu lub informację jak trafić. Dobrze znam ten cmentarz i na pewno będę w czwartek 5-go marca to odwiedzę i zapalę znicz od nas

Sabinko.. :-([/quote]

Lavinia naprawdę spisała się wspaniale, wiązanka jest śliczna,duża i bardzo starannie wykonana. Pięknie prezentowały się w niej kwiaty.

[B]Paros[/B], wszystkie byłyśmy poruszone tą chwilą pożegnania i jakoś okazało się, że żadna nie zapisała nr grobu.. Jednak bardzo prosto tam trafić. Po wejściu bramą na cmentarz, trzeba skręcić w prawo, zaraz w pierwszym rzędzie wzdłuż ogrodzenia jest grób naszej Sabinki.

[B]Lavinio[/B], powiem jeszcze raz, bardzo miło było cię poznać, żal tylko, że w takich okolicznościach.. Jesteś przemiłą, serdeczną osobą. Ja również dziękuję ci bardzo za wszystko.

Posted

Witam,
z całego serca dziękuję za obecność w dniu dzisiejszym podczas pożegnania naszej Mamy. Dziękuję za Waszą pamięć.
I dziękuję wszystkim tym, od których Mama dostałą śliczną wiązankę.

Mmbaj szczególnie dziękuję bardzo za dziś.

Gdyby ktoś miał ochotę zapalić kiedyś lampkę na grobie Sabiny - Cm. Wawrzyszewski, kw.2 B - 1 B - 17.

serdecznie pozdrawiam,
Zosia

Posted

[quote name='córka']

Mmbaj szczególnie dziękuję bardzo za dziś.[/quote]

Zosiu, bardzo wiele znaczą dla mnie te słowa i to, że mogłam Was poznać osobiście, Ciebie i Justynkę. Byłam bardzo wzruszona, teraz też jestem... Bardzo Wam dziękuję.

Posted

[quote name='lavinia']jestem

z dogomanii była nas garstka - 5 osób, pożegnałyśmy Sabinkę w naszym i waszym imieniu. Zapaliłyśmy znicze i lampki, nasza wiązanka leży na środku grobu.......

[B]Msza za Sabinkę odbędzie się 25 Marca o godz. 18:00, w tym samym kościele[/B]

na mszę przekazałam z uzbieranych pieniędzy 50 zł

rozliczenie w następnym poście

żegnaj Sabinko....

[IMG]http://img136.imageshack.us/img136/5403/img0471resize.jpg[/IMG]

[IMG]http://img527.imageshack.us/img527/4278/img0474resize.jpg[/IMG][/quote]

Dziękuję Lavinio. Cieszę się, że jednak msza się odbędzie i to można chyba przyjąć w miesiąc po śmierci. Wprawdzie nie będę tam obecna, ale będę o 18 ma mszy w swoim kościele i tam pomodlę się za Jej spokój.

Jeżeli chodzi o pomoc dla psa, to wybierzmy z jej ulubionych najbiedniejszego i wymagającego ratunku. Dajmy mu szanse w Jej imieniu.

[COLOR=DarkRed]Zapytam jeszcze o zwierzyniec Sabinki. Czy ktoś jest na tyle blisko z którąś z córek, aby dopytać, czy jest potrzebna nasza pomoc?[/COLOR]