puz Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Weszynosko gratuluje "zakupów" koniecznie zrob jej ładne zdjecia i wklej tutaj naprawde gratuluje odwagi i trzymam za was kciuki zobaczysz uda sie:lol: Quote
dogaja Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='weszynoska']no dooobra przyznaje się Diuna jest nasza :lol: :lol: :lol: :multi: i jest najpiękniejszy ogar na świecie co dokumentuję zdjęciami zrobionymi na szybko zaraz po przyjeździe do domku [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/9379/pic01762sm3.jpg[/IMG] [IMG]http://img165.imageshack.us/img165/972/pic01766qn5.jpg[/IMG] [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/8089/pic01778dt4.jpg[/IMG] muszę przyznać że troszke mam boja jak to będzie ale dziś w ramach integracji idziemy na wieeelki spacer do lasu, Diuna oczywiście na smyczy[/quote] Witaj wśród swoich, Weszynosko! Życzę Ci, żeby Diuna była takim aniołem w psiej skórze, jak moja Gaja. Naprawdę anioły są piękne i pożyteczne w domu. [IMG]http://images.legif.com/gif/personnage/gife/97e4bb522584f870480fea284038b7f3.gif[/IMG] A ogar-anioł to chyba nie rzadkość... Quote
bea100 Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Ogromnie się cieszę Węszynosko :multi: Gratulki i witaj nam wśród OPów :loveu: Zanim ją spuścisz ze smyczy- popracuj z nią na lince-koniecznie utrwalaj/nagradzaj przychodzenie (każde i zawsze), zresztą sama wiesz ;) ( a pierwszym koniecznym zakupem niech będzie adresówka). Poproszę o więcej foteczek Diuny...:p Quote
weszynoska Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 no wiem, ze smyczy to ją spuszczę dopiero wtedy jak juz bedzie wszystko wiedzieć kto jest kto i dom znać cały i okolice ( do tej pory linka) biega sobie wolno po ogrodzie mamy spory sad ogrodzony , nie ma problemów z przywołaniem na razie stres ją zjada ale sobie radzi hahaha a jak sie boi szczeniaków :evil_lol: kolację zjadła z miski, a na dodatek każdy w domu ma w ręce jakiś smakołyk i jak ją woła a ona choć spojrzy to dostaje pychotkę jest bardzo fajna , Quote
weszynoska Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 taki mam dziś młyn w domu że nie jadłam jeszcze śniadani , ale to mi na dobre wyjdzie ;) Ilonko chciałam Ci serdecznie podziękować za wsparcie i dobre rady no i podtrzymywanie na duchu decyzja już za mną teraz może byc już tylko dobrze :multi: pozdrawiam Quote
mmbbaj Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='weszynoska']no dooobra przyznaje się Diuna jest nasza :lol: :lol: :lol: :multi: i jest najpiękniejszy ogar na świecie co dokumentuję zdjęciami zrobionymi na szybko zaraz po przyjeździe do domku [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/8089/pic01778dt4.jpg[/IMG] [/quote] Pięknie razem wyglądacie :loveu::loveu::loveu: Diuna jest śliczna, a każdy nasz ogar jest najpiękniejszy na świecie :lol: Ale czy ja dobrze pamiętam, że ty masz hodowlę GP? Smuga jest chyba twoja prawda? :cool3: PS. Masz prześliczną córeczkę :loveu::loveu::loveu: Quote
dogaja Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='mmbbaj'] :cool3: PS. Masz prześliczną córeczkę :loveu::loveu::loveu:[/quote] Obie córeczki!!! :kiss_2: Quote
Sabina1 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='dogaja']Obie córeczki!!! :kiss_2:[/quote] No własnie, ta blondyneczka to też córeczka ? [B]Dogajko[/B], i TU też jestem :cool3: :cool3: :cool3: Quote
dogaja Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='mmbbaj']Pięknie razem wyglądacie :loveu::loveu::loveu: Diuna jest śliczna, a każdy nasz ogar jest najpiękniejszy na świecie :lol: Ale czy ja dobrze pamiętam, że ty masz hodowlę GP? Smuga jest chyba twoja prawda? :cool3: PS. Masz prześliczną córeczkę :loveu::loveu::loveu:[/quote] [quote name='Sabina1']No własnie, ta blondyneczka to też córeczka ? [B]Dogajko[/B], i TU też jestem :cool3: :cool3: :cool3:[/quote] A gdzie nas nie ma... :cool3: Quote
weszynoska Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 fakt obie dziewczyny są moje :eviltong: ja troszkę starzej wyglądam :evil_lol: Diuna wybrała sobie mojego najstarszego syna , spała z nim w łóżku i rano na spacer musiałam ją zapiąć na smycz, żeby z wyrka wylazła :crazyeye: na dworze za to już ma koleżankę, nasza belgusia jest zachwycona , juz dziś były dzikie charce i wyścigi wokół kojca i szukanie się ogon Diuny juz młynka kręcił za to po powrocie do domu od razu zaczęła szukać syna ( poszedł się kąpać) teraz oba lezą na kanapie i oglądają TV to miał być mój pies :mad: :lol: :lol: :lol: Quote
mmbbaj Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='Sabina1']No własnie, ta blondyneczka to też córeczka ? [/quote] Ja myślałam, że blondyneczka to węszynoska :lol: [quote name='weszynoska'] rano na spacer musiałam ją zapiąć na smycz, żeby z wyrka wylazła :crazyeye:[/quote] ooo, to normalne :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='weszynoska'] na dworze za to już ma koleżankę, nasza belgusia jest zachwycona , juz dziś były dzikie charce i wyścigi wokół kojca i szukanie się [/quote] Nooo taaaak! :lol: Belgusię też pamiętam! Fajnie, że się zaprzyjaźniły, a jak przyjęła "nową" Smuga? [quote name='weszynoska'] to miał być mój pies :mad: :lol: :lol: :lol:[/quote] :lol::lol::lol: Quote
weszynoska Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 nooooo Smuga to osobny problem teraz ma szczeniaki to je pilnuje i musimy pod kontrolą je ze sobą zapoznawać ale dajemy rade gorsza mała córcia chciałaby wszystkie szczeniaczki i duże psy razem a tak sie nie da mamy duży dom to jakoś sobie radzimy szczeniaczki maja 5 tygodni już wszędzie biegaja a Smuga trochę nerwowa ;) raz capnęła Diunę za piętę ale ta się szybko nauczyła ją omijac na razie ich nie mogę wziąść na spacer razem bo Smuga karmi jeszcze i nie chodze z nią nigdzie Quote
bea100 Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Węszynoska: No to Twój syn ma Ogara :lol: Takie psie miłości od pierwszego wejrzenia są niesamowite a już zwłaszcza psie damy w nich przodują :lol: Przykro mi Węszynoska ale nic na takie psie wybory nie poradzimy. W trudnym momencie Diuna do Was zawitała, Smuga będzie ją bardzo krótko trzymała i musisz być bardzo czujna, ale wierzę, że dacie radę:p Poproszę o więcej foteczek...!!! Quote
weszynoska Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 musi nabrać do nas zaufania , na razie fotki wychodzą bardzo spłoszone albo z zamkniętymi oczami i niezbyt piękne ale nowe wieści :lol: Duśka potrafi otwierać drzwi :evil_lol: dziś zostawiliśmy ją samą na dwie godzinki a po powrocie siedziały oba z sznaucerkiem w ganku :evil_lol: no i podaje dwie łapki ;) i zjadła dziś juz Dominikowe zabawki ( gumowe klocki) no myśle, że idzie ku dobremu ale jak wrócił mój syn to dostała szału radości i az wywalała się na grzbiet i brzuszek dawała do głaskania ale to taki facet dziwny :roll: 2 tygodnie temu zaadoptował konia ;) Quote
dogaja Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Żanetko, mam nadzieję, że tu za mną trafisz z tamtego wątku. Pisałaś:..." ojciec twojej ogarzycy to własnie rodzony brat mojej Jagi i tej zaginionej Juty. Jantar i Juta razem jeździły na polowania i na wystawy, a czasem dołączaliśmy do nich(wystawy). Moja Jaga jest ciotką twojej niech będzie Gaji:eviltong:" Czyli to pokrewieństwo przez ojca, a nie matkę! Fakt, oboje rodzice - dla zmylenia - na "J". :cool3: Pisząc o tych wystawach z Jutą, miałaś chyba na myśli tę zaginioną? Bo Gaja-Juta zaczęła regularnie jeździć dopiero ze mną. Wcześniej była w młodzieżwce i albo przed wyjściem na ring pies ją pogryzł, więc spanikowała, albo była za gruba... o 6 kg. [CENTER]Proszę, wklej jakieś zdjęcie Jagi, a może masz Jantara? :iloveyou: [/CENTER] Znam go z opowiadań, ale nigdy go nie widziałam. Hania kiedyś obiecywała mi poszperać w swoim archiwum i wyszukać jego fotkę. Ale chyba nawet i ona nie znalazła TEGO Jantara (bo był jeszcze jakiś z innej hodowli i jego zdjęcie znam). Quote
Żaneta Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 zdjęcia Jagi powinny być gdzieś w tym wątku a także w galerii ogarów;), jak się nie mylę to Jantar jest w galerii ogarów ,niestety nie będe miała teraz przez pewien czas dostępu do komputra, jak wrócę do postaram się coś wkleić tak miałam na myśli zaginioną Jut, która była piękną suczką i była drobniejsza od mojej Jagi Quote
Hania Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='dogaja']Znam go z opowiadań, ale nigdy go nie widziałam. Hania kiedyś obiecywała mi poszperać w swoim archiwum i wyszukać jego fotkę. Ale chyba nawet i ona nie znalazła TEGO Jantara (bo był jeszcze jakiś z innej hodowli i jego zdjęcie znam).[/quote] A przyszłym tygodniu mamk urlop to mnie przypilnuj bo fotki tego Jantara miałam na pewno. Możesz też poszperac w starych numerach "Psów Myśliwskich" - tam na pewno jest jego fotka mojego autorstwa. Quote
dogaja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='Hania']A przyszłym tygodniu mamk urlop to mnie przypilnuj bo fotki tego Jantara miałam na pewno. Możesz też poszperac w starych numerach "Psów Myśliwskich" - tam na pewno jest jego fotka mojego autorstwa.[/quote] Wolę Cię przypilnować! :grins::grins::grins: Quote
weszynoska Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Duśki dzisiejszy spacerek [img]http://www.forum.polskigonczy.avx.pl/files/dscn1985_173.jpg[/img] [img]http://www.forum.polskigonczy.avx.pl/files/dscn1987_968.jpg[/img] jest coraz lepiej, juz nie jest taka przestraszona podchodzi na wołanie zainteresowała się piłeczką i szczeka na okoliczne psy za płotem :lol: Quote
weszynoska Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 patrzę sobie [img]http://www.forum.polskigonczy.avx.pl/files/dscn2010_170.jpg[/img] Quote
bea100 Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Węszynoska, skoro Diuna taka spryciara to ja Ci polecam zamienić klamki na gałki, nie ma innej metody :evil_lol: Widać na fotkach, że dziewczynka powoli się aaklimatyzuje, to mnie cieszy. Ogary są wielce delikatnej natury i troszkę potrwa zanim Diuna będzie się czuła u Ciebie jak u siebie :lol: Nie od razu Krak zbudowano, ale cieszy mnie, że idzie ku dobremu :multi: To wspaniale, że przychodzi na wołanie (utrwalaj, utrwalaj, utrwalaj...) i pisz nam jak jej idzie...:cool1: Haniu: ja też się dołączam i poproszę o fotki Jantara :razz: Quote
bea100 Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 No i jeszcze mam (spóżnione ale cieplutkie) całusy urodzinowe :new-bday: od siostry Harmonii Z Południowej Kniei oraz od babci ogórkowej dla naszych kochanych 2 latków: Hasty :calus: i Hultaja :calus: Quote
dogaja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='bea100']No i jeszcze mam (spóżnione ale cieplutkie) całusy urodzinowe :new-bday: od siostry Harmonii Z Południowej Kniei oraz od babci ogórkowej dla naszych kochanych 2 latków: Hasty :calus: i Hultaja :calus:[/quote] Dołączamy się z Gają! I jeszcze z okazji niedawnych urodzin dzieci jednego z jubilatów - Hultaja: [CENTER][IMG]http://images.legif.com/gif/fete/anniversaire/1c0e04f7c70be0f99e2890140baf5d9f.gif[/IMG] [/CENTER] Quote
bea100 Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 No, Harmonia dostała na urodziny wspaniałą mięsną kość- zapewniam, że prezent zrobił jej wielką frajdę :bday: Quote
Recommended Posts