puz Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 słuchajcie akcja jest na tyle opłacalna ze nikt z nas nie musi wykładac tych pieniedzy z naszych kieszeni ani kombinowac przekazcie apel bliskim i pamietajcie aby przesłac do nas dane wpłacajacego , kazde 10 zł to pomoc Zanetce a jesli ona znajdzie dom a mam nadzieje ze tak to wowczas reszta pieniedzy pojdze na pomoc Emiru Quote
Ania W Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Gdyby osoby wpłacające 1% chciały zapoznać się z działalnością Fundacji to zapraszam na jej stronę: http://fundacja-emir.org/index1.htm Tam jest również napisane w jaki sposób można ten jeden 1% odliczyć. Quote
bea100 Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Kochani- namawiajcie wokoło na 1% pomoc dla Emir- naprawdę jest to miejsce gdzie pomoc potrzebna i WARTO pomóc!!! Super Puz, że będziesz kontrolowała te wpłaty :multi: Kasiawro: BRAWO :loveu: Wiem, że wpłaci Rekma (od Mmbbaj)-BRAWO dla nich :loveu: to też Ci wyślę i dane i kwotę jak juz będę ją znała. Quote
bea100 Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 A co tu tak spokojnie? Zimujecie w ciszy? Ja mam zmartwionko bo Monia podkasłuje a zaczęło się od chrypki którą wczoraj zauważyłam. W niedzielę latała po ogrodzie z Zagrajem jak samolot i to chyba powód? Daję jej Rutinoscorbinę i Aliofil i syrop prawoślazowy. Ja zreszta też niewyrażnie dziś wygladam :evil_lol: ; ta malaryczna pogoda nas wykończy a te skoki temperatury są do niczego. Jakiś dół taki. Słucham radia i już nie mogę słuchać tych kompromitacyjnych newsów:shake: . Warszawa brudna i dzisiaj plusowa a na ogrodzie mam lepkie błocko :eviltong: Chyba tylko w górach mamy bajkową zimę...Dogaja, zazdroszczę ( a może jakieś klimatyczne foteczki-tak na pocieszenie?) Quote
Tomo 2 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Pozdrawiam narazie z pracy bo w domu komp jeszcze cienko przędzie .U nas w Pyrladii też cienko z pogodą . Prowadź się ciepło wraz z twoimi pieskami - grypka nie jest dobrą sprawą leczcie się . Tak inf. z radia to niezła popelina. Trochę martwię się Samograjem ale zawsze jestem optymistą:lol: nie ma sytuacji bez wyjścia Pozdrowionka:multi: Quote
puz Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='bea100']A co tu tak spokojnie? Zimujecie w ciszy? Ja mam zmartwionko bo Monia podkasłuje a zaczęło się od chrypki którą wczoraj zauważyłam. W niedzielę latała po ogrodzie z Zagrajem jak samolot i to chyba powód? Daję jej Rutinoscorbinę i Aliofil i syrop prawoślazowy. Ja zreszta też niewyrażnie dziś wygladam :evil_lol: ; ta malaryczna pogoda nas wykończy a te skoki temperatury są do niczego. Jakiś dół taki. Słucham radia i już nie mogę słuchać tych kompromitacyjnych newsów:shake: . Warszawa brudna i dzisiaj plusowa a na ogrodzie mam lepkie błocko :eviltong: Chyba tylko w górach mamy bajkową zimę...Dogaja, zazdroszczę ( a może jakieś klimatyczne foteczki-tak na pocieszenie?) Beatko Hasta I Puzom oraz Bohus w trojke ciagle kaszleli na poczatku "zimy" wiec powiem wprost ze to czest objawia sie wyschnieciem sluzówki , przykrec kaloryfer i wybierz sie do weta u nas skonczyło sie to augmentinem :shake: Quote
bea100 Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Puz: ja mam ogrzewanie regulowane-własne (instalację elektryczną), więc u mnie nie ma przegrzania tak jak to w bloku z betonu bywa. jestem zimnolubna i nie mam więcej w chałupie niż do 20StC /to nie mam co przykręcać :cool3: . Co do kaszlu Monji to na razie nie widzę potrzeby wizyty u weta- zobaczymy co zdziała czosnek i miód i Flegamina (magiczny zestaw:p ). Zagraj na tym zestawie ładnie wyszedł z kaszlu i nie było potrzeby innych silniejszych leków, mam nadzieję, że z Mońką też tak będzie. Na razie ją obserwuję ale nie widzę nic alarmującego. To jej pierwsze w życiu przeziębienie...ech ta nienormalna pogoda :diabloti: Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Kochani, zbliża się okres składania zeznań rocznych, a co za tym idzie wpłacania do kieszeni ludzików zasiadających w naszym rządzie, ciężko zarobionych przez nas wszystkich pieniędzy. Jeżeli zamiast nowej limuzyny dla któregoś z naszych ministrów, wolelibyście zafundować miskę pełną jedzonka dla bezdomnego pieska, który nie miał szczęścia znaleźć kochającej rodziny, mam dla was propozycje. Pod Warszawą mieści się Fundacja EMIR, prowadzona przez cudowną kobietę, która z coraz większym trudem utrzymuje swoje przytulisko. Uwierzcie mi, każda złotówka jest tu na wagę złota, a Wy będziecie mieli jeden schodek do nieba więcej :) A teraz do rzeczy: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych EMIR Oddział, ul. Słoneczna 4 96-321 Żabia Wola nr konta: BANK Śląski o/Grodzisk Maz. 80 1050 1924 1000 0023 0438 1029 w tytule przelewu należy wpisać: 1% podatku dla ŻANETY [SIZE=4]Dziękuje wszystkim, którzy wolą pełny brzuszek u psa, niż pełną kieszeń u Zyty G. [SIZE=4] Od bea100: Oto gotowiec- taka mała ulotka ,,reklamowa", może komuś w czyś się przyda- może pomoże? Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Dzisiaj w TELEEXPESSie pokazali (aż mnie zatkało) takiego pieska, bardzo podobnego do Zagraja, którego znaleziono w lesie. Miał łapki powiązane taśmą klejącą, był wygłodzony i zmarznięty. Przewieziono go gdzieś do schroniska. Byłem tak zszokowany, że nie zapamiętałem w jakiej to było miejscowości. Pies miał umaszczenie i kształt głowy oraz uszy Zagraja, był wyższy ( dłuższe nogi) i chyba od Zagrajka starszy. Mógł mieć ok. 8-9 m-cy. Jeśli ktoś słyszał tą wiadomość, może zapamiętał szczegóły. Jeśli to ogar, warto byłoby zainteresować się jego losem. __________________ To skopiowałam z postu Rekma na Galerii, qrcze, czy ktoś to oglądał? Gdzie go przewieżli? Wynika mi z tego, że to Ogarek...:-( Quote
rekma Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='bea100']Dzisiaj w TELEEXPESSie pokazali ... __________________ To skopiowałam z postu Rekma na Galerii, qrcze, czy ktoś to oglądał? Gdzie go przewieżli? Wynika mi z tego, że to Ogarek...:-( W uzupełnieniu tej informacji: Znalazłem - można odtworzyć teleexpres - podaję linki: http://ww6.tvp.pl/134,20070221462621.strona To było w Nowym Dworze Wejherowskim - zawiadomiła mieszkanka Gdyni. zresztą sami zobaczcie, pod koniec wiadomości. Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Zobaczyłam :placz: Czyli jest w schronie w Trójmieście? Mamy tam jakiegoś dogo-wolontariusza? Quote
Ania W Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Dla mnie to zdecydowania mix dobermana ale to nie zmiania sprawy , że można sprawę nadać. Ja ostatnio nawiązałam kontakt z kilkoma osobami z Trójmiasta. Z tego co wiem są jeszcze domy dla dobków w Niemczech więc pies może mieć szansę...Oby Quote
Tomo 2 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Coś na poprawienie humorków U nas na www.e-beagle.pl rozwija się akcja 1 % na EMIRA na razie jest 6 osób które to potwierdziły - Uryssa, Sejbi,anika, Finnabair,Daliac Tomo :crazyeye:. i pewnie będzie więcej. Akcja propagandowa BEA 100 i troszkę moja przynosi powoli efekty Pozdrowionka :lol: A tych co zrobili z tym psem co bym powiesił ......:angryy:wiecie na czym Quote
Ania W Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='Tomo 2']Coś na poprawienie humorków U nas na www.e-beagle.pl rozwija się akcja 1 % na EMIRA na razie jest 6 osób które to potwierdziły - Uryssa, Sejbi,anika, Finnabair,Daliac Tomo :crazyeye:. i pewnie będzie więcej. Akcja propagandowa BEA 100 i troszkę moja przynosi powoli efekty Pozdrowionka :lol: A tych co zrobili z tym psem co bym powiesił ......:angryy:wiecie na czym :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Wielkie dzięki!!! To naprawdę wspaniałe ! Bea jak widac świetnie moblilizuje :klacz: A przy okazji dramatu tego psa...Zauważyliście , że wątek gończe w potrzebie , "wylądował" w dziale gończych. To moim zdaniem najlepiej obrazuje brak zrozumienia dla konieczności pozostawienia nas razem ... Quote
bea100 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 [quote name='Tomo 2'] ... akcja 1 % na EMIRA na razie jest 6 osób które to potwierdziły - Uryssa, Sejbi,anika, Finnabair,Daliac Tomo :crazyeye:. i pewnie będzie więcej. Akcja propagandowa BEA 100 i troszkę moja przynosi powoli efekty ... Szacunek Tomo2- za skromność :calus: Ta akcja jest na temacie ,,wirtualne adopcje" w którym to temacie TY NAJBARDZIEJ maczasz palce ( to ja wspieram Ciebie, a nie odwrotnie :lol: ) Cieszę się, że uzbiera się grosz dla Emira :multi: Na Beaglach jest wielu wrazliwych i wspaniałych ludzi- BRAWA DLA NICH :loveu: Poza wszystkim to Krysia-Emir będzie wiedziała, że nie jest taka sama i że wielu ludzi o niej myśli i ją wspiera- a to ważniejsze nawet niż KASA czy KWOTA, tak uważam, i za TO -BRAWO Tomo2 :loveu: (ja bym tą bestię też powiesiła- oboje wiemy za co:angryy: ) Puz: A jak Ci idzie skarbie 1% dla Żaneci? Quote
Tomo 2 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Tak w życiu potrzeba duchowego wsparcia że to co robimy i z czym się użeramy jest oprócz tego że potrzebne to że inni wspierają widzą i doceniają A że EIMIR robi coś niespotykanego i wielkiego trzeba to dostrzec i wesprzeć ,jej praca zresztą b.ciężka wymaga wielkiego szacunku.W życiu jest najgorsza obojętność Pamiętaj też BEA100 że bez Ciebie tego by nie było , bo ty to rozpoczęłaś . Pozdrowionka :lol: Quote
rekma Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Bea100 prosiła o przekazanie, że do środy nie nie będzie miała możliwości zaistnieć na forum z powodu zmiany operatora internetu. Ubolewa z tego powodu, ale jest bezsilna. Quote
Tomo 2 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 No to jej szczęście bo się już niepokoiłem że coś się jej przytrafiło:lol: Poproszę przekazać że czekam :lol: i czekamy z utęsknieniem Pozdrowionka :multi: Quote
Tomo 2 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Kolejna osoba z naszego forum AniaKapssa zadeklarowała przelew 1 % przelać na Emir oraz dwie osoby z licytacji kubeczków /40 złKozaczka i45 zł Ania -Norka bezpośrednio na Żanetkę/ Pozdrowionka:lol: Quote
puz Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Beatko ja wrociłam własnie z randki Puzona z Poznania :razz: jutro zabieram sie za rozliczenia swoje i napewno wpłace jakies pieniazki ale licze od siebie na 50 zł , natomiast rozsiałam akcje u siebie w pracy i mam obiecane ze kilka osob wpalci i nie beda to kwoty małe tylko ciezko mi powiedziec kiedy ale napewno do marca , jesli nie starczy na Zanetke uruchomimy fundusz lub znowu sami poskaladamy jest nadal 460 zł ja ostatnio dopłaciłam ze swoich Quote
Ania W Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Ja też na pewno rozliczę się na Emira więc dam znac , żeby poszło na konto Żanetki. Beaglomaniacy - super! Cóż więcej można dodać! :-) Quote
bea100 Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Jestem...nareszcie:multi: Cieszę się jak nie wiem co:lol: Trudno i żle bez netu, oj zle ;) Dziękuję bardzo za wpłaty na Żanecię (Tomo2- :calus: . Ponieważ już marzec to ja przede wszystkim o tym: podsumujmy co mamy: 135 z AFN za aukcję moich płyt 45 od Ani z Poznania :loveu: (Tomo2) 40 od Kozaczki :loveu: (Tomo2) ....................................... czyli mamy póki co kwotę u Emir: 220zł a to ledwo za 1/2 miesiąca tzn to jest kwota o jakiej ja wiem. Żanetka nie znalazła domku, ogromnie mnie to martwi :shake: Puz: dobre wieści, jak piszesz jest szansa na pieniądze (na resztę wpłaty do marca? jak myslisz uda się dozbierać w tym miesiącu pozostałe 230 ?)- kochana, dopilnuj proszę kwot wpłacanych, powinniśmy wiedzieć ile i od kogo i kiedy wpłacone...ok? Quote
bea100 Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 27. Kategoria: ŚMIESZNE Model: ŻMIŁKA Autor: APSA "SAMOTNY BIAŁY...KIEŁ" __________________ Nominowałam tą fotkę na zdjęcie marca:lol: Poprosimy o głosowanie : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=49436 Quote
Tomo 2 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Witam w ten piękny słoneczny poranek. BEA 1-00 nie martw się Żanetką jakoś damy sobie radę dziś powinno wyjść od biglusi 50 zł Sandrownia/Basia za licytację pięknej orginalnej akwarelki , ja dołorze 50 zł/wplacę w poniedziałek Pozdrowionka :lol: Quote
Tomo 2 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Jeszce jedno widziałem tego drugiego ogarka niestety nie moglem pogadać z właścicielami jechałem samochodem i nie miałem gdzie stanąć . Różni się od tego pierwszego /suni / jest ciemniejszy na karku ale po zatym widać dobrze mu się wiedzie fajnie płynął po chodniku i pięknie świeciła mu się sierść.Zmartwiony jestem że właściciele sunie nie dali znaku życia a miały być zdjęcia itp.Ale co się odwlecze to nie uciecze. Pozdrowionka :lol: Quote
Recommended Posts