Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widze dziewczyny, ze strasznie fajniutko u was, jak tu sie nudzic z takimi psikami? sprytne zjadanie orzechów, potajemne ogryzanie okularów, zabawy na błoniach no no no...... tylko pozazdrościć :D Ja niestety nie mam tak dobrze orzechy przez Bogdaneczke już zjedzone, zabawy ma tylko z malutkim dropsikiem (moj drugi piesek) ale nie trwaja długo bo jak raz walnie go łapą to już mu sie nie chce bawic. (ciekawie dlaczego?? :lol: ) Ale musze sie pochwalić wczorajszym spacerkiem....byliśmy razem na grzybach i pewnie nic bym nie znalazł gdyby nie Bogdanka, gdzie tylko na moment przystawala, wąchała i zaglądała musiała znaleść pieknego grzybka:D ( czy aby na pewno mam myśliwskiego ogara?? :lol: )
Puz zdjecie suuuper, szybko dorasta ci ta dziewczynka, czy początki cieczki? Nie wiem, u Bogdanki długo sie to zaczynało a przez pierwszy tydzien plamienie było prawie niezuważalne i choć nie wiem czy to pocieszająca wiadomość pewnie niedługo wszystko sie wyjaśni. Pozdrowienia

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ra-v napisał(a):
....byliśmy razem na grzybach i pewnie nic bym nie znalazł gdyby nie Bogdanka, gdzie tylko na moment przystawala, wąchała i zaglądała musiała znaleść pieknego grzybka:D ( czy aby na pewno mam myśliwskiego ogara?? :lol: )
...

Tak, dzwoniła Jola od Błogiej i wiecie co? Siostra Bogdaneczki również ,,zbiera grzyby" (choć trudno w to uwierzyć po prostu :wink: ). Ona przynosi Joli kapelusze ( wczoraj ładnego kozaka a za to dzisiaj , tak dla równowagi zbierała...purchawki :lol: ). Jola mnie pytała jak nuczyć psa ,,rozrózniania grzybów jadalnych od trujących". A ja...nie wiem... :-?

Posted

sabina1 napisał(a):
A Francja tyle lat już szuka psa "na trufle"! Polećmy im nasze ogary :P

O przepraszam bardzo - znane są powszechnie psy "na trufle" - są w kropki na białym tle :wink:

Posted

"Kika" napisał(a):
[quote name='sabina1']O przepraszam bardzo - znane są powszechnie psy "na trufle" - są w kropki na białym tle :wink:

To w takim razie, bardzo przepraszam Kika, naprawdę o tym nie wiedziałam :oops:

Posted

"sabina1" napisał(a):
Kika napisał(a):
[quote name='sabina1']O przepraszam bardzo - znane są powszechnie psy "na trufle" - są w kropki na białym tle :wink:

To w takim razie, bardzo przepraszam Kika, naprawdę o tym nie wiedziałam :oops:

Czytałam o tym,ze faktycznie dalmaśki są przez Francuzów wykorzystywane do poszukiwania tych cennych grzybów.Mimo,że różnią się od Waszych gończych i ogarów ubarwieniem - przede wszystkim- mają bardzo duzo cech psów gończych: uwielbiaja szalone gonitwy ,mają wspaniały węch, wyczuwają zwierzynę swietnie.Oczywiście pod warunkiem ,że przebywaja w terenie, a nie są typowymi kanapowcami.

Moja jak znajdzie sie w terenie własnie tak sie zachowuje.

Posted

Ja informacje o truflach zdobyłam dzięki zaczytaniu nieomal na strzępki przeuroczych książek P. Mayle`a o Prowansji. Przy okazji baaardzo polecam, natomiast różne psy w tej książce, jako tropowce zupełnie się nie spisywały :lol:

Posted

A tak przy okazji - gratulacje dla maluchów- już nie maluchów :D - z miotu B-Rotti za osiągnięcia wystawowe.Beata mozesz być dumna jako hodowca.

Posted

Kika napisał(a):
...gratulacje dla maluchów- już nie maluchów :D - z miotu B-Rotti za osiągnięcia wystawowe.Beata mozesz być dumna jako hodowca.

Dziekuję Kika :D
Tak, jestem bardzo szczęśliwa :D A wyobrażasz sobie jaka Ela Rotti byłaby dumna ? :P
Przy okazji kochana serdeczne gartulki dla ślicznej Bafisi za Championat (i jak widzę do INTERA jej brak...dyplomu 8)...a kiedy (jeśli to nie tajemnica :wink: ) pierwszy miot z ,,Morning Smile"? :P )

Posted

bea100 napisał(a):
Kika napisał(a):
...gratulacje dla maluchów- już nie maluchów :D - z miotu B-Rotti za osiągnięcia wystawowe.Beata mozesz być dumna jako hodowca.

Dziekuję Kika :D
Tak, jestem bardzo szczęśliwa :D A wyobrażasz sobie jaka Ela Rotti byłaby dumna ? :P
Przy okazji kochana serdeczne gartulki dla ślicznej Bafisi za Championat (i jak widzę do INTERA jej brak...dyplomu 8)...a kiedy (jeśli to nie tajemnica :wink: ) pierwszy miot z ,,Morning Smile"? :P )

To szczeniaki dumnie noszą imiona z Rotti, a Ela .............., to już tyle czasu.

Już są przymiarki do tatusia, a jak tylko w połowie zimy przyjdzie cieczka " do roboty" :wink:

Posted

:x Hasta dostała cieczke 5 dni przed zabiegiem sterylizacji dlaczego jej zegar biloogiczny nie jest zgodny z moim harmonogramem.Popsuła mi plany i wogole teraz z Puzonem napewno byc nie moga zwlaszcza ze pracujemy oboje z Mirkiem. Do tego w sobote musze byc w Komornie na konkursie.Mała miała jechac do Bohunka ale w takiej sytuacji nie wiem co zrobimy :evilbat: nie chce rezygnowac z konkursu.Musze obserwowac Haste i jesli Puzon sie nia nie interesuje a zoabcze jak Bohun bedzie na nia reagował to zostanie u Izuni a jak nie bede ja musiała wziasc ze soba lub zostac w domu i wysłac samegio Mirka :evil:
Myslałam o urlopie ale szkoda mi bo chciałąm go wziasc na okres zabiegu wtedy ktos tez musi byc w domu

Posted

puz napisał(a):
:x Hasta dostała cieczke 5 dni przed zabiegiem sterylizacji dlaczego jej zegar biloogiczny nie jest zgodny z moim harmonogramem.Popsuła mi plany...

:lol: nooo, nie licz na to, że sunia się dopasuje w tym względzie do Twoich planów :wink: Cieczki Duni jakoś tak wypadały na czas...wystaw ( i to międzynarodowych najczęściej :lol:) i wogóle...są tak nie w porę zazwyczaj :wink: )
A jednak cieczka u Hastusi, no popatrz, ciekawa jestem kiedy siostrzyczka :-?

Posted

puz napisał(a):
no mam nadzieje ze Mońke tez dopadnie i to juz bo chciałabym cierpiec razem z Toba :lol:

No :lol: to ładnie mi życzysz, nie ma co :wink:

Mam teraz przez cztery dni Błogą, Monia nie może się wprost nacieszyć :D

Posted

bea100 napisał(a):
puz napisał(a):
no mam nadzieje ze Mońke tez dopadnie i to juz bo chciałabym cierpiec razem z Toba :lol:

No :lol: to ładnie mi życzysz, nie ma co :wink:

Mam teraz przez cztery dni Błogą, Monia nie może się wprost nacieszyć :D

Beatko to żarcik był

Posted

puz napisał(a):
...Beatko to żarcik był

No przecież wiem :wink: :P
Mam i tak wesolutko i bez tego :lol:
Mońka i Błoga np dzisiaj wstały o 3ciej w nocy i zaczęły się kitłasić pod łózkiem, uznały, że obie się już wyspały. One podczas zabawy wydają całą gamę nie z tej ziemi dżwięków. To nawet jest i śmieszne, ale nie o 3ciej w nocy :-?
Mam kino, nie ma co. Tak od samego rana do wieczora 8) Teraz rozumiem jak trudno wychowywać dwa podrostki na raz ( i dlaczego nikt przy zdrowych zmysłach tego nie poleca :wink: )
Chociaż są obie ogareczki przy tym bardzo słodkie :D Wyobrażcie sobie jak obie wchodzą do domu po spacerze a wygląda to tak, że Monia trzyma w paszczy ucho Błogiej a Błoga Moni i tak się dziewczynki ,,wprowadzają" ( :lol: ).

Puz: dzięki za wklejenie zdjęć, dopiero je dostałam w mailu od Ani od Barda a są to fotki z mojej z Błogą Krajówki Warszawskiej :)

Posted

Mmbbaj: no i cudnie sobie wymyśliła ,,krzyżówkę" :cunao: (dobrze, że jeszcze nie dorzuciła, że piesek ,,ma mordkę jak jamnik jej sąsiadki" co mnie się niedawno przytrafiło :wink: ).
Ten Irlandczyk mnie zastanawia...skad on jej się wziął?...hmmm...Bajan musi mieć piękny nasycony cynamonowy kolor w takim razie, bo jakoś inne skojarzenie tych ras mi nie przychodzi do głowy :lol:

Posted

[quote name='bea100']...
Ten Irlandczyk mnie zastanawia...skad on jej się wziął?...hmmm...Bajan musi mieć piękny nasycony cynamonowy kolor w takim razie, bo jakoś inne skojarzenie tych ras mi nie przychodzi do głowy :lol:

Bea, ja właśnie wracając do domu zastanawiałam się skąd jej ten irlandczyk...i doszłam do takiego samego wniosku jak Ty :D , że chodzi o kolor! Bajan nie ma jednak aż takiej mocnej barwy jak seter, no, ale dużo zależy też od oświetlenia, chyba jest cynamon! :lol: