bea100 Posted September 25, 2005 Author Posted September 25, 2005 musia napisał(a):Beata O AMARZE pisałam ja, Musia. ... Beata. Czy ILona wspominała coś o gończych??. Nie wiesz kto tam wygrał młodzież?? Łomatko, bardzo Cię kochana Musiu przepraszam ( zakręciłam się z tej radości bohunkowej :wink: ). Co do Amara to z tego co wiem, był największym (najcięższym szczeniakiem Szanty) i wzięty był od hodowczyni jako pies zdrowy. Szantina uprzedzała i tłumaczyła ale cóż...sami wiecie, że na to ,,co dalej" wpływu nie mamy :roll: Takiemu szczeniakowi jak Amar ( i tej rasy) należy zapewnić odpowiednie warunki do prawidłowego/zdrowego rozwoju ( odpowiednie żywienie, chrondroidynę+selen itd i bez śliskich podłóg, bez schodów itd itd ja wiem najlepiej jak porowadzić rasę skłonną do dysplazji nabytej, bo to samo ,,przerabiałam" z azjatą Bejem). Szkoda Amara (serce mi się kraje :cry: ) i przykro, że cierpi... :( Musiu: Ilona dzwoniła do mnie z wystawy z komórki i króciutko. Jestem pewna, że po powrocie napisze obszerniej (czekam sama na wieści :P ) Quote
Żaneta Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 WIELKIE :klacz: dla BOHUNKA,gratulujemy :P beadziękuje pięknie za rade :buzi: Quote
bea100 Posted September 26, 2005 Author Posted September 26, 2005 Żaneta napisał(a):...beadziękuje pięknie za rade :buzi: Ta rada to nie moja tylko cytowałam Hanię (te całuski to raczej dla niej :lol: ) Chociaż muszę przyznać, że jest to jedyny sposób skuteczny. Drastyczne ograniczenie. Przykro to pisać ( i trudno ograniczyć psu miskę, wiem sama jak to trudno heh , Dunia przez 1/2 roku wracała do figury wystawowej bo mnie się serce krajało jak miałam jej dać na dnie miski ale w końcu się przemogłam/ JA się przemogłam nie ona/ bo to przecież dla jej zdrowia było bo wiemy, jak katastroficznie nadwaga działa na organizm psa...no po prostu skraca mu życie :roll: ) Puz: pisz nam tutaj obszerniej o wystawie...(fotki?!?!!!) czekamy :smokin: Quote
puz Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Witam dziewczyny I po Wrocławiu Ogarów mało- zdjecia beda do piatku bo pozyczyłam aparat a mielismy lustrzanke. W szczeniakach Bogar z Matejówki WBO W młodziezy Bohun Poszły w Las ZW Młodziezy w posredniej Litwor ze Stadniny Cisowiec dokonała CWC NPwR Cacib w sukach w posredniej Żaba z Gończaków doskonała CWC CACIB NSwR ZW RASY Leśna z Matecznika ogara doskonała srebro res Cacib otwarta Rata z Galicyjskiej Sfory CWc doskonała i tyle Quote
Żaneta Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 bea100 napisał(a): Chociaż muszę przyznać, że jest to jedyny sposób skuteczny. Drastyczne ograniczenie. Przykro to pisać ( i trudno ograniczyć psu miskę, wiem sama jak to trudno heh , Dunia przez 1/2 roku wracała do figury wystawowej bo mnie się serce krajało jak miałam jej dać na dnie miski ale w końcu się przemogłam/ JA się przemogłam nie ona/ bo to przecież dla jej zdrowia było bo wiemy, jak katastroficznie nadwaga działa na organizm psa...no po prostu skraca mu życie :roll: coś czuje że będzie bardzo trudno,ale cóż wszystko dla jej zdrowia i dobra :roll: drugiego psa będę musiała karmić osobno,żeby jej nie było przykro,bo on to musi jeść 2,a nawet 3 razy dziennie :wink: a tak właściwie to spadam bo został mi nie cały tydzień z moimi psiakami :cry: później karmieniem i ograniczaniem diety zajmie się kto inny( prawdopodobnie tata) smutno mi :cry: puz: jakbym mogła prosić o jakieś zdjęcie BOGDANKI :wink: Quote
bea100 Posted September 26, 2005 Author Posted September 26, 2005 puz napisał(a):Witam dziewczyny I po Wrocławiu ... i tyle Dobre, bardzo dobre streszczenie wystawy :evillaug: Wyniki...HA (do przewidzenia :lol: :wink: ) Żaneta: a gdzie Ty się kochana od nas wybierasz? Quote
puz Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 bea100 napisał(a):puz napisał(a):Witam dziewczyny I po Wrocławiu ... i tyle Dobre, bardzo dobre streszczenie wystawy :evillaug: Wyniki...HA (do przewidzenia :lol: :wink: ) Żaneta: a gdzie Ty się kochana od nas wybierasz? oj Beatko postraam sie wkleic zdjecia nie bij Quote
Żaneta Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 bea a ja się wybieram dość daleko,do Wrocławia na studia :cry: , ale czasami was odwiedze :wink: cóż taki już nasz los, mo że dorównam Hani :lol: Quote
musia Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Wiadomo jak było w gończych. ?? Czy kto wie?? Quote
bea100 Posted September 26, 2005 Author Posted September 26, 2005 puz napisał(a):...oj Beatko postraam sie wkleic zdjecia nie bij Oj Puz , piszesz tak, jakbyś nie wiedziała, że wszyscy tu się ,,grzeją" ( z szaloną babcią ogórkową na czele :lol: ) Bić? No nie :lol: Chyba raczej :calus: Musia: chyba tylko Hania będzie wiedziała co w GP ( chociaż jej też wyjatkowo we Wrocku nie było), musisz poczekać do wieczora 8) Żaneta: super WET wieści :ylsuper: Kierunek studiów ( jak się domyślam :wink: ) wspaniały choć uważany za bardzo trudny. Wrocław - piękne miasto. Ale będziesz do nas czasem tu zaglądała? Quote
Żaneta Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 oczywiście że czasem zaglądne :wink: przecież musze wiedzieć co u was się dzieje :P kierunek studiów trudny,ale czy ktoś powiedział że w życiu jest łatwo? :wink: MOJE MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ :D Quote
puz Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 musia napisał(a):Wiadomo jak było w gończych. ?? Czy kto wie?? Wiesz gończe były jakos równoczesnie na ringu obok, szczerze oproczwyniku uny od Marysi nic nie wiem. Spotkałam za to Grześka :lol: asystowała ale w innej grupie. Ja nawet nie spotkałam Marysi, od razu po 10 zmylismy sie po ocenie. Zapytaj Hani ona bedzie wiedziała wyniki :lol: Quote
puz Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 A ja mam mała niespodziankę dla Hani. Wczoraj dostałam przepięne podziękowania za powstanie strony adopcyjnej ogara i gończego polskiego. Łezka zakreciła mi się w oku :oops: długo nie mogłam dojsc do siebie. Pani Agnieszka kupiła z ogłoszenia w dziale sprzedaży Jaśminka Olfactus. Jaśmin byl ostatnim pieskiem do psrzedania i zamieszkał w Gliwicach a oto przesłane zdjęcia Jaśmin Olfactus i Oczywiście biega w obroży od Ciocii Ilonki :lol: Quote
musia Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Fajny, chociaż mnie się bardziej podobają takie z ciemną maską. Chyba Jagoda taką miała. Quote
puz Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 musia napisał(a):Fajny, chociaż mnie się bardziej podobają takie z ciemną maską. Chyba Jagoda taką miała. Musia maskę maja auta :lol: On pomimo wszechstronnych gustów i tak mi sie podoba a Jagoda przyznam najładniejsza z tego miotu Quote
Żaneta Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 witam,jestem wykończona ale szczęśliwa :D po 3 godzinnym leśnym spacerze z moimi ogórkami :P one właśnie sobie śpią witamy urlopowiczów tzn.Puzona i Ilone :wink: P.S Jaśmin mi się bardzo podoba :angel: Quote
Aneek Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Korzystając z prezentacji mojego Jaśminka dogomaniakom, chciałabym się przedstawić i ja i wszystkich powitać! :) Mam nadzieję pojawiać się tu czasem i poznać innych wielbicieli ogarków i gończyków i ich pupili. :) Jestem początkującym ogarkomaniakiem i forumowiczem, Jaśminek jest u nas od tygodnia, jest cudownym psiakiem i nie mogę nacieszyć tym, że u nas jest. Na razie się poznajemy i przyzwyczajamy do siebie, a dziś po raz pierwszy wybieramy się do przedszkola. Wszystkich serdecznie pozdrawiamy! ps. Dziękujemy cioci Ilonce za cudną obróżkę! :) Quote
puz Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Aneek napisał(a):ps. Dziękujemy cioci Ilonce za cudną obróżkę! :) Obróżki dostała Hania na szczęscie dla swoich dzieci aby trafiły dobrze i chyab sie udało wszystkie maja zapewnione domki :lol: Quote
bea100 Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Witaj Aneek :D Tak się cieszę, że do nas dołączyłaś (prosimy, zostań tu z nami i pisz jak najwięcej o maluchu :D ) Acha, w pażdziernikowym numerze miesięcznika ,,Przyjaciel Pies" jest reportaż i nasze zdjęcie z pokazu (i Moni i Błogiej :P ) Quote
Żaneta Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 witamy nowego ogarkowego dogomaniaka :P pomyrdania ogonkiem dla JAŚMINKA i Ani od BURZANA i JAGI :wink: kurcze musze sobie kupić Przyjaciela psa :lol: Quote
Hania Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Witaj Annek! Nawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszę, że Cię tu widzę :-). Quote
bea100 Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Hania napisał(a):...Bawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszę, że Cię tu widzę :-). :D :D :D ...ja sobie wyobrażam !!! Quote
Hania Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 A dzisiaj do nowego domu odjechał ostatni szczeniak Gawry - Jaźwiec. On całe szczęście niedaleko i na pewno będziemy się regularnie widywać. Quote
puz Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 Hania napisał(a):Witaj Annek! Nawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszę, że Cię tu widzę :-). Babcia Hania sie wzruszyła i w końcu zaglądneła do nas :lol: Kropla słodyczy w paskudnym dniu. Haniu zdjęcia Jaźwca sa przepiękne ale duzy juz chłopak on jest wrecz ogromny.Taki mini Tangus Quote
Recommended Posts