Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i znowu chyba jako ostatni:) wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów i solenizantek niech dalej niosą nam wiele pociechy i niech my dajemy im to samo, zasługuja na to!!
Pozdrowienia dla wszystkich nowych i "starych" dogomaniaków trzymajcie sie cieplo i wiedzcie,ze chociaz nie zawsze tu pisuje odwiedzam was dosc czesto. pap

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

KUMPELka napisał(a):
.. Tak jakoś źle zaczynamy naszą przygodę z wystawami: do Wrocka nie dojechaliśmy bo autko nawaliło a do Rybnika też nie - bo grypka dopadła moją rodzinkę :( dlatego doświadczeni, do Zabrza jedziemy już w sobotę

Magda! :D To trzymam za Was mocno :kciuki: :kciuki:!!! Pogodę macie zapewnioną więc powinno być fajnie.Ciekawa jestem bardzo Waszych wrażeń "po" no i oczywiście zdjęć! Kumpelek jest w takim wieku, że każdy tydzień przynosi zmiany więc pewnie mocno urósł od czasu kiedy go widziałam? Dlaczego nie wklejasz jego zdjątek? :nono: No, bo ja to wiadomo czemu :lol:
Co do sikania to Bajanek nie podnosi nóżki za każdym razem, w większości kuca :wink: Najśmieszniej jest jak obwąchuje drzewko i myśli, myśli po czym kuca frontem do drzewka i leje :lol: Ta nóżka to mu jeszcze tak nieśmiało leci w górę jakby nie bardzo wiadomo po co...Wczoraj zrobił właśnie to co Kumpel, podniósł nogę i dokładnie obsikał sobie przednie łapy :lol: , aż sam był zniesmaczony!
Dwa dni temu na wieczornym spacerze spotkaliśmy Bończę. Nie wyobrażasz sobie jak te dwa ogarki uradowały się na swój widok :multi: Sabinka pisała tu gdzieś o statecznych i zdystansowanych, eleganckich powitaniach ogarów, ale to nie dotyczyło tej parki :lol: Pełna euforia i z miejsca zaproszenie do zabawy! Bończa ma coś ponad 3 lata i była już mamą, ale bawiły się wspaniale! No, niestety na smyczach bo takie są warunki, że zbyt blisko jest ruchliwa ulica :( Szkoda, że mieszkasz tak daleko bo miło byłoby się znowu spotkać i tym razem dłużej!
Bardzo, bardzo serdecznie pozdrawiam Ciebie i Twoje "stadko" :wink:

Posted

puz napisał(a):
Bończą my też znamy :lol:

Puziku! Wy znacie chyba wszystkich :lol: , a Bończa mieszka koło nas, na sąsiedniej ulicy. To trochę dziwne, prawda? Przy tak małej ilości ogarów wogóle, a tu takie miłe sąsiedztwo! :P To bardzo miła sunia! Skąd ją znacie?Bo niedawno wróciła z gór gdzie "pracowała" ze swoją panią przy filmie :D ...
Bajan właśnie zjadł śniadanie i zaczyna "rozrabiać", on po jedzeniu ma najlepszą wenę do zabawy... :hmmmm:
pozdrowionka dla Puzona i Hasty! :loveu: :loveu:

Posted

Puziku! Wy znacie chyba wszystkich :lol: , a Bończa mieszka koło nas, na sąsiedniej ulicy. To trochę dziwne, prawda? Przy tak małej ilości ogarów wogóle, a tu takie miłe sąsiedztwo! :P To bardzo miła sunia! Skąd ją znacie?Bo niedawno wróciła z gór gdzie "pracowała" ze swoją panią przy filmie :D ...
Bajan właśnie zjadł śniadanie i zaczyna "rozrabiać", on po jedzeniu ma najlepszą wenę do zabawy... :hmmmm:
pozdrowionka dla Puzona i Hasty! :loveu: :loveu:

Ja znam Bończą Diamantinę z Wystawy Krajowej z Głogowa w styczniu albo lutym ja poznałam. Z reszta wygrała ze mna rase, bo Puzon sie kulił na ringu. Wlascicielka jest chyba Monika o ile pamiętam ale chyba mieszkali w Poznaniu ....

Posted

puz napisał(a):
... Wlascicielka jest chyba Monika o ile pamiętam ale chyba mieszkali w Poznaniu ....

To ta sama Bończa :D Właścicielką jest Małgosia i mieszkają w Warszawie, ale był taki okres kiedy Bończa musiała wrócić do Moniki do Poznania. Szczęśliwie jednak, ostatecznie wróciła do Małgosi i jest bardzo kochana :D A chyba jakoś tak w okresie zimowym miała młode. Niestety nie widziałam ich :( . Moja znajomość z Małgosią jest taka okazjonalna, jak spotkamy się na spacerze z nią, albo córką.

Posted

mmbbaj napisał(a):
Wczoraj zrobił właśnie to co Kumpel, podniósł nogę i dokładnie obsikał sobie przednie łapy :lol: , aż sam był zniesmaczony!

:lol: :lol: :lol: To nie było jeszcze najgorsze. Gdy pierwszy raz poszłam z Caro na spacer, oblał dokładnie moje nogi. Zawsze miałam suki i nie wiedziałam, że nie można , gdy pies podnosi nogę, stać za blisko . :P

Posted

puz napisał(a):
a o Pani Małgosi 1 raz słysze myslałąm ze Boncza jest w 100%$ psem Moniki

Puz, ja tę historię znam od Małgosi.W każdym razie to jest ta sama Bończa! :D A, że Monika jest na dogo też wiem, ale nie pamiętam jakiego ma nika :roll: Kiedyś wiedziałam i nawet do niej na dogo napisałam, ale nie odezwała się.

sabina1 napisał(a):
..Gdy pierwszy raz poszłam z Caro na spacer, oblał dokładnie moje nogi. Zawsze miałam suki i nie wiedziałam, że nie można , gdy pies podnosi nogę, stać za blisko . :P

:jumpie: :biggrina: :laugh2_2: :cunao: :mdrmed: :megagrin: :roflt: :roflt: :roflt: ..................... :calus:

Posted

Mmbbaj - my też wspominamy nasze krótkie spotkanie bardzo bardzo przyjemnie - następne pewnie nie prędko :(

Wiecie co - przypatrzyłam się Kumplowi jako on to robi z tym sikaniem i...
podnosi nogę ale obniża zadek i w konsekwencji sika do przodu a nie w bok za nóżką :lol: Namieszałam ale podsumowując: jest jeszcze niezdecydowany czy sikać z nogą czy kucać :wink:

Trzymajcie za nas kciuki w niedzielę - prosimy. I nie śmiejcie się za bardzo jak się pogubimy :lol:

Posted

KUMPELka napisał(a):

Trzymajcie za nas kciuki w niedzielę - prosimy. I nie śmiejcie się za bardzo jak się pogubimy :lol:

Jasne, że będziemy trzymać :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: !!!!
I nie będziemy się śmiać! Będziemy poważni :megagrin:
Magda nic się nie bój, będą "pierwsze koty za płoty" :D

Posted

Kochani: dzwoniła Puz, mam przyjemność ( :angel: ) napisać na gorąco, że Bogdanka-ROTTI oraz Bohun-ROTTI przed chwilą ukończyły Młodszy Championat Pl !!!!!!!!!
BRAWO kochana Puz (dotrzymałaś słowa :wink: :multi: )

DARZ BÓR moje dzielne i cudne ogóreczki :drinking: :drinking:

Posted

A myśmy z Irgą były dzisiaj w psim przedszkolu :-). Były dwa ogary ( Jeżyna i Irga ) i dwa gończe ( Bojka Wilczy Pazur i Czerta Cnotliwy Nos )

Bojka:

Jeżyna:

W czasie przerwy wyglądały tak :

Ćwiczylismy skupianie i siadanie. Bojka :

Dziwna sytuacje, np znienacka otwierający się parasol. Jeżyna:

Spokojne zachoiwanie przy dziwnych ludziach, np. "straszna baba" z hustką, parasolem i wózkiem:

Posted

Były także nowe znajomości. Bojka i Szarlotka ( w skrócie zwana Ciacho ):

Super zabawy z Bianka :

Chodzenie po dziwnych przedmiotach. Jeżyna :

Irga i Czerta:

Posted

musia napisał(a):
A my się też pochwalimy, Opus Zwycięstwo Młodzieży

Gratuluje Musia.Ja tez ukończyłam obydwa MłCHPL ale to było tak na wriackich papierach i w ostatniej chwili Magda od gończaków wstrzymała ocene i podbno zmienili ring i sedziego ogarom inzcej niz w katalogu. Spóźniłam sie na wystawe i na ocene ale wsyztsko jakos gładko poszło. Przeze mnie Magda i Kumpel nie dojechali na wystawe .Utkneli w ktaowicach a ja nie znam slaska a nikt w katowicach nie umial mi wytłumaczyc jak dojechac co za ludzie ,.......

Posted

Tak było juz po ocenie Żaba z Gończaków i Litowr ze Stadniny Cisowiec (BOB,NPwR,CWC II BOG)

całą czwórka z Krakowa Żaba Litwor, Bogdanka i Bohun

po wystawie pojechalismy po południu z trzema psami i z Mirkiem na spacer z Puzonem Bohunem i Hastkiem

Bohun

Bohun z Hasta

Hasta

Bohun i Hasta szaleją

Hasta

Cała trojka od lewej Bohun Hasta i Puzon

Posted

Serdeczne gratulacje dla Młodych Champinów! :thumbs: , Ilonka, a przede wszystkim chyba dla Ciebie za tak wielką determinację wielkie :klacz: :klacz: :klacz: !!! Super z Ciebie "ciotka" :lol:
Zdjęcia są piękne! Gdzie Wy macie takie fajne tereny do wybiegania dla psiaków? I łąka i woda i rozumiem, że bezpiecznie? Na zdjęciach Bohun i Bajan są do siebie bardzo podobni! Dziwne bo "na żywo" aż tak bardzo nie...
Żal mi Magdy, że nie dojechali, pewnie się nadenerwowali jeszcze :-? , ale nijak nie rozumiem jak mogło się tak stać! Adresu nie mieli? No chyba Magda coś napisze?...

Posted

Ja miałam Magde odebrac z Ktaowic ale zjechałam podbno nie na ten zjazd z autostrady na centrum Ktaowic a potem krazyłam po katowicach ale nikt z mieszkańców nie pokierował mnie dobrze dziwni ludzie drogi i miasta nie znaja. I wyldowałam w sosnowcu :evilbat: