Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moje psiaki dziś miały trudne zadanie i je wykonały :lol: znalazły rannego(postrzelonego) byka :D tak właściwie to Burzan, ale jestem z nich obu dumna :P tyle tylko że jutro już wyjeżdżam :cry: i będe za nimi tęsknić bardzo bardzo bardzo :cry: no cóż dziś jest mój ostatni dzień na dogomanii :x jeszcze tu zajże :wink:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

puz napisał(a):

Babcia Hania sie wzruszyła i w końcu zaglądneła do nas :lol: Kropla słodyczy w paskudnym dniu.

Tyle teraz spraw na głowie, ze nie za bardzo mam czas zaglądać. Ale właśnie się okazało, że mój wymarzony 4-dniowy urlop spędzę w domu a nie w Przechlewku to może dokończe różne rzeczy i bedzie lepiej.

Haniu zdjęcia Jaźwca sa przepiękne ale duzy juz chłopak on jest wrecz ogromny.Taki mini Tangus

Miejmy nadziejęe będzie miał więcej szczęścia w życiu niż jego ojciec.

Posted

Hania napisał(a):

...Miejmy nadziejęe będzie miał więcej szczęścia w życiu niż jego ojciec.

Qrcze, qrcze, qrcze...Pamiętaj Haniu, że nie ma tego złego...więc głowa do góry 8) 8) 8)

Żaneta: Burzan-ZUCH :)
Wszystkiego dobrego kochana i zaglądaj choć czasem :smilecol:

Posted

No kochani, ja na chwilkę ale posłuchajcie wieści:
Wystawa w Rybniku dzisiaj:
BOHUN ROTTI Zw Młodzieży oraz Zwycięzca Rasy
BOGDANKA ROTTI Zw Młodzieży
Wystawa VII Jeienna (Oddz Legionowo)dzisiaj:
BŁOGA ROTTI Zw Młodzieży oraz tym akcentem suka przy 3 wystawach w życiu skończyła MŁ Championat Pl

Lalalala...Darz Bór kochani...babcie ogórkowe Beata i Hania piją pod złoto :drinking:

Posted

:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :BIG: :BIG:

No... Gawęda pierwsza dorosła wystawa i pierwsze CWC :-)
Basta - najlepsza suka. No i Tango już u nas.

Posted

Wielkie brawa dla psiaków !!! :klacz: Dołączam się do toastów !!! :drinking:

A oto zdjęcia z Rybnika:

Głaskamy obficie Tanguska i życzymy powodzenia... !

Posted

bea100 napisał(a):
Lalalala...Darz Bór kochani...babcie ogórkowe Beata i Hania piją pod złoto :drinking:

A ja piję pod złoto dziś wieczorem i obiecuję , że solidnie . ogromnie się cieszę, gratuluję, a Jaźwiec jest podobny do mojego dziadka na portrecie :lol:
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:
Wie o tym młody i stary, że nie ma jak OGARY
:terazpol: :terazpol: :terazpol: :terazpol:

Posted

Hania napisał(a):
To ja się jeszcze pochwalę Hultajem, który sprawił mi dużo radości bo bardzo podobała mu się wystawa, ładnie biegał i stał :-)

:multi: :klacz: :multi: :klacz: :multi:
Jeszcze, jeszcze, więcej zdjęć !!!!!!

Posted

Ta wystawa Legionowska to było coś super :D
Posłuchajcie: Paweł od Rożka pokazał prawdziwą klasę (chociaż już miał zaklepane Zw Rasy to pozwolił bez problemu jeszcze raz stanać do porównania swojego Rożka i Pogwara/którego właściciele się zakręcili i nie weszli na czas do porównań). Paweł mógł po prostu odejść i nie stanąć ponownie do porównania (wszak jego Rożek wygrał), ale tego nie zrobił. Po prostu klasa sama w sobie :terazpol: :D W powtórzonym porównaniu wygrał Pogwar 8)

Ogarowcy pokazali jak nalezy się zachowywać na wystawach a sędziowała Litwinka więc tym bardziej jestem dumna, że należę do TAKIEJ ogarowej rodziny :D
Tym bardziej, że sama wystawiałam Beja w azjatach i widziałam co TAM się działo i jaka panowała atmosferka (jak zwykle zresztą :roll: ). W azjatach coś takiego by się NIE zdażyło :-?

Posted

Witam wszytskich

Haniu Hultaj pięknie sie prezentuje

A ja po wystawie w Rybniku. Stawka ogarów bardzo mała. Kumpel nie dojechał z powodu grypy w rodzinie. Była tylko Bogdanka Bohun i Harfa. Ania juz tu zaprezentowała zdjecia. Bardzo Ci dziękuje. Czekam jeszcze na zdjecia z dwoch źródeł...

a tu wklejam jeszcze zdjecia od Ani

Ring Bohun

Bogdanka

Stawka o rase

Poza ringiem

Bogdaneczka

Dziekuje Anoi jeszcze raz za zdjęcia. Musze przyznac ze Bohuan ciezko mi sie wystawiało byl roztragniety biegał galopem jak mały konik taki neisforny w ruchu taki dostał opis :cry: .Ponad to gartulacje dla Błogiej ale ja chyba zrobie z Bohunem lepszy rekord MłCHPL w trzy wystawy w trzy tygodnie !!!

Posted

Witamy się z Wami po powrocie z urlopu!!! :D
Wróciliśmy wczoraj, jeszcze nie wpadliśmy w stare trybiki, ale jak zawsze po powrocie strasznie dużo do zrobienia :x Jeszcze nie czytałam wszystkiego, ale widzę, że dużo się działo :D Najważniejsze, wielkie gratulacje dla wszystkich psiaków i ich właścicieli za sukcesy wystawowe! W głowie się kręci! :lol: Wielkie, wielkie :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: !!!
Serdecznie Wszystkich pozdrawiamy! :hand:

Posted

bea100 napisał(a):
..../którego właściciele się zakręcili i nie weszli na czas do porównań).
:-?

... to akurat jest nieprawdą co piszesz bo o porównaniu psów w rasie poprostu zapomnieli i nie zostały wywołane psy do konkurencji NPwR....
Na wystawach na które do tej pory jeździłam było tak że najpierw idą wszystkie psy w poszczególnych rasach potem jest porównanie w psach i zostaje NPwR potem suki tak samo.
Na koniec porównanie NPwR i NSwR =ZwR
No i oczywiście Zw Mł.
a tutaj po psach odrazu wywołano suki choć czekaliśmy przy ringu.
Potem po sukach było porównanie suk,wybór NSwR potem pani sędzina wyraźnie powiedziala "młodzież" -wybrano ZwMł i potem do porównania w rasie stanęli :ZwMł oraz NSwR. Nie wyszliśmy z Pogwarem do porównania bo sami między sobą przecież nie będziemy wybierać który pies ma wyjść. :roflt: :roflt: :roflt:
I wtedy się zaczęło....
Dla mnie to był kabaret na kółkach- żeby sędzia i to jeszcze zagraniczny był tak niekompetentny i jeszcze szedł w zaparte że on wywoływał...Kogo ja pytam kogo? :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:
Chcieliśmy pojechać tam rekreacyjnie zobaczyć jak sędzia litewski oceni ogary i zobaczyliśmy.
Na szczęscie była to nasza ostatnia wystawa ale zakończona na wesoło :D :D

Życzę wszystkim powodzenia na wystawach i obyście spotykali sędziów bardziej kompetentnych.

Posted

Puz:
Na wczorajszej Jesiennej Błoga miała dwie mocne konkurentki bo szła: Mega z Południowej Kniei (po Śp INT CH Tenorze Hani i Kodzie Kasi Gazdy) oraz Radiola Nadburzańskie Granie ( po INT CH Tango i CH Sówce Goniwiatr) więc tym bardziej zwycięstwo Błogiej nas cieszy :D
Bogdanka to taka młodziutka Dunia a Bohun pięknie wyrasta i naprawdę jestem z niego bardzo DUMNA :D
Co do MŁ CH...trzymam za słowo :wink: A tak na poważnie, to faktycznie byłby to niezły rekord :D :D :D
Pasz:
Nie skomentuję sędziowania bo nie mam tego w zwyczaju.
A ja Gratuluję Pogwarowi Stary Sad zwycięstwa (to wspaniały ogar a znam go przecież z ringów od młodziaka)
i tym bardziej smuci, że wystawiany był (jak piszesz) po raz ostatni (co przeczytałam akurat ze smutkiem :( )
Mmbbaj:
WITAM po urlopie (poprosimy o jakieś fotki Bajanka :P ), faktycznie u nas wiele się działo, oj działo :D
Szkoda, że Bajanka nie było na pokazie ogarków i na wystawach :cry:

Posted

bea100 napisał(a):

Pasz:
Nie skomentuję sędziowania bo nie mam tego w zwyczaju.
A ja Gratuluję Pogwarowi Stary Sad zwycięstwa (to wspaniały ogar a znam go przecież z ringów od młodziaka)
i tym bardziej smuci, że wystawiany był (jak piszesz) po raz ostatni (co przeczytałam akurat ze smutkiem :( )

Beatko ja pisałam że Pasz był ostatni raz wystawiany a nie Pogwar.
Osobiście rówenież bardzo mnie cieszy że Pogwar wygrał wystawę, bo bardzo jest ładnym i fajnym psem. :)

Posted

pasz napisał(a):
...Nie wyszliśmy z Pogwarem do porównania ...

Pasz: sorki, ale tak to (jakoś goopio :stupid: ) odczytałam :wink: (inna sprawa, że mam dzisiaj taką galopującą migrenę, że nie widzę na oczyska :( )
Puz: Bławatek (Miroj) jakoś tutaj do nas się nie odzywa (co mnie też martwi :-? ), postaram się dodzwonić do nich wieczorkiem ( o ile dożyję do wieczora :wink: :roll: )
Pasz: czemu, no czemu przestajesz wystawiać Pałasza?!? :cry:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Witamy się z Wami po powrocie z urlopu!!! :D
Serdecznie Wszystkich pozdrawiamy! :hand:

Mmbbaju, mój kochany!
Już się niepokoiłam, że tak długo Cię nie ma. Wtaj !