Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podpisuję się pod powyższym obiema rękami ( oraz ...oraz aktualnie szesnastoma łapeczkami :lol: ) totalnie niewyspana babcia heheh[/quote]

bea 100 czy to znaczy że powiększyła ci się psia rodzinka :wink:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Żaneta napisał(a):

...bea 100 czy to znaczy że powiększyła ci się psia rodzinka :wink:

No nie :lol: , Bej, Monia i Dunia ( oraz od 2 tyg ,,na przechowaniu" wnuczka Błoga) = te szesnaście łapeczek :wink:

Posted

Qrcze, ale pech :x Błoga tak szalała z Monią, że wpadła wczoraj w pełnym biegu na pień na ogrodzie. Ma guza jak siemasz (Jola jak zobaczy to to, to chyba padnie :roll: ). Co przykładać? Czy ktoś mi doradzi?

Posted

Ja w końcu zastosowałam ( na babciny ogórkowy zdrowy rozum :wink: ) ludzki ALTACET i okład na noc pod torebką foliową ( w nieco większym stężeniu i guz powoli klęśnie, więc sposób się sprawdza 8)

Jola zabrała mi Błogą ( na guza zareagowała ,,normalnie" jak to na guza :P ) , a ja po prostu bardzo tęsknię ( a Monia? szkoda gadać :roll: )

Dzięki Żaneta...hmmm...masło??!? :wink: Masłem to niektórzy smarują ...kleszcze by odpadły ,,same", ale to tylko pogarsza sprawę i jest to mylne działanie jak wiemy :roll:

Posted

wiesz ja nigdy masła nie stosowałam ani na guzy ani na kleszcze
słyszałam że znajoma stosowała ale nie pamiętam na co i niewiem czy zadziałało
p.s Polizania dla smutnej Moni od moich ogarków :lol: GŁOWA DO GÓry

Posted

Żaneta napisał(a):
...Polizania dla smutnej Moni od moich ogarków :lol: GŁOWA DO GÓry

Dzięki kochana 8) Tak jak poprzednio napisała Sabina1, psy się prawdziwie przyjażnią i bardzo cierpią jak się rozstają :cry:
Monia po prostu sobie biedna miejsca znależć nie może i widzę wyrażnie jak czeka i jaką ma nadzieję na to, że drzwi się otworzą i stanie w nich Błoga :(

Posted

Jest poniedziałek, jestem zaziębiona i mam smutne refleksje. Odchodzą rodzice, dzieci wychodzą za mąż, żenią się i nawet jeśli mieszkają blisko, też jest to forma rozstania. Nasze psy żyja za krótko i szybko mija ich bezwarunkowa do nas miłość. Monia tęskni za przyjaciółką, ale przecież wiem, że i Ty Bea pokochałaś "od nowa" tą suczkę. Hani jest przykro, bo właśnie wypuściła "swoje dzieci" w wielki nieznany świat.
A my ? Przetaczamy się przez życie, ciągle żegnając kogoś kochanego i tak jak powiedział poeta : - "jeszcze jedna góra, jeszcze jedna łąka, jeszcze jedna łacha piasku.....i już brzeg."
Ogarnął mnie smutek, prawie już listopadowy :P

Posted

sabina1 napisał(a):
Jest poniedziałek, jestem zaziębiona i mam smutne refleksje. Odchodzą rodzice, dzieci wychodzą za mąż, żenią się i nawet jeśli mieszkają blisko, też jest to forma rozstania. Nasze psy żyja za krótko i szybko mija ich bezwarunkowa do nas miłość. Monia tęskni za przyjaciółką, ale przecież wiem, że i Ty Bea pokochałaś "od nowa" tą suczkę. Hani jest przykro, bo właśnie wypuściła "swoje dzieci" w wielki nieznany świat.
A my ? Przetaczamy się przez życie, ciągle żegnając kogoś kochanego i tak jak powiedział poeta : - "jeszcze jedna góra, jeszcze jedna łąka, jeszcze jedna łacha piasku.....i już brzeg."
Ogarnął mnie smutek, prawie już listopadowy :P

Sabinko - nic nie piszesz, jak Carlosek

Posted

Proszę mi tu nie gadać o listopadzie, bo wrzesień dopiero, słońce za oknem (tzn. teraz księżyc :wink:), a ogary starują w obedience!!

Panie i panowie - oto Hania i stateczna matka karmiąca :wink: Gawra:
siad - zostań:

skok:

dobry pies!

Pozdrawiam
Wasz zawsze czujny fotograf :lol:

Posted

sabina1 święte słowa, moje psiaki też za sobą tęsknią najlepszym tego przykładem jest gdy jeden idzie na polowanie to drugi w domu nie może usiedzięć ale czeka no i się doczekuje, a wkrótce czeka je rozstanie ze mną :cry:

marysiu świetna ,super zdjęcia :P

Posted

bea100 napisał(a):
Brawo Haniu, brawo Gawra :D
Super fotki, dzięki Marysiu; faktycznie poprawiłaś i mnie jesienny humor :D

To w ramach poprawiania humoru :wink: Wojtecki i POŚWIATA Stary Sad:
chodzenie przy nodze:

przywołanie:

portet medalistki (w Antoniku NSwR i BOB!!):

Kolejne pozdrowienia od fotografa :lol:

Posted

Marysiu, już mam o wiele lepszy nastrój, dzięki Twojej fotorelacji. Dziekuję. Muszę się przyznać, że zawsze trochę zazdrościłam właścicielom Poświaty. Właśnie taką ciepłą, spokojną suczynę chciałabym mieć do przytulania na jesień życia. I taką zdolna, bo moja żółta krówka owszem bardzo szybko reaguje na "siad", ale często siada tyłem do mnie :lol: .

Posted

sabina1 napisał(a):
Marysiu, już mam o wiele lepszy nastrój, dzięki Twojej fotorelacji. Dziekuję. Muszę się przyznać, że zawsze trochę zazdrościłam właścicielom Poświaty. Właśnie taką ciepłą, spokojną suczynę chciałabym mieć do przytulania na jesień życia. I taką zdolna, bo moja żółta krówka owszem bardzo szybko reaguje na "siad", ale często siada tyłem do mnie :lol: .

Bedziesz miala na pewno. W koncu pies sie upodabnia do wlasciciela :-).
A jezeli chodzi o zdolnosci, to ogary szkolone klikerowo sa dość zdolne :-).

Posted

Wiecie moje drogie jak to jest.

Rejestruje umysł nowego psa w okolicy. Prędzej czy później podejdziesz i spytasz "kto zacz"???

Więc od pewnego czasu obiecałam spytać o samojedka krążącego po naszym osiedlu.

I....

Jaki świat jest mały

Pamiętacie tego malucha??

tak, tak

AMAR mieszka niedaleko.

Szkoda tylko (tak powiedział mi właściciel), że psiurek ma dysplazję.

Sam w sobie jest potężnym samcem. Niedawno skończył rok. Może nadaży się zrobić mu fotkę. Moje dziecię zachwycone było jego wewnętrznym spokojem. Dzisiaj , widząc syna po raz pierwszy pozwolił się dotknąć, pogłaskać.

Posted

mama pytanie które mnie bardzo męczy ,wiem ciekawość to pierwszy stopień do piekła :oops:
pytam gdzie się znajduje Bławat z hodowli bei?
bo oBogdanke spotakałam w lipcu o Bohunie, Bajanie i Błogiej słyszałam i widziałam ich zdjęcia :P
a o Bławacie jeszczenic niewiem :roll:
wiem wścibskie ze mnie babsko :wink: ale proszę o odpowiedź

Posted

Hania napisał(a):
Bławat mieszka w Warszawie i nawet był wystawiany na letniej warszawskiej wystawie.

Bardzo dziękuje za odpowiedź :P moja ciekawość została zaspokojona :D
ale mam problem moja suńka przytyła dość znacznie nie po raz pierwszy i niewiem co robić :o

Posted

Żaneta napisał(a):
ale mam problem moja suńka przytyła dość znacznie nie po raz pierwszy i niewiem co robić :o

Ja i moja suka mamy ten sam problem. Mnie lekarz już dawno przepisał dietę "ŻP" i jeszcze mu za to musiałam zapłacić. Zezłościłam się i zastosowałam ją suce (po raz kolejny) . Nawet parę dkg schudła :lol: .

Posted

A ja na chwilkę wpadam, właśnie zadwoniła Ilona, Bohun przed chwilą we Wrocku zdobył Zw Młodzieży !!!!! ZUCH :D

Ilonko: Wiele serdecznych życzeń z okazji dzisiejszych urodzin !!!! To Ci dzisiaj zrobił ,,prezent" Bohunek :angel:

Żaneta: Samki są cudnymi i wspaniałymi psami ( a co do dysplazji u Amara to jest to diagnoza jak wyrok i hmmm... z tego co wiem problematyczna :roll: ). Czekam, czekam na jego fotki kochana :P . Znam tego pieska od kojca i bardzo ciekawa jestem jak teraz śliczny chłopczyk wygląda :D
Co do Bławatka to ma się dobrze i jest szczęśliwy i bardzo kochany ( i ślicznie wyrósł :D ), może wpadnie tu Miroj i zamieści jakieś aktualne fotki?

Co do odchudzania to najlepszy ( niezawodny) sposób ma nasza Hania: ,,Pół kubka dziennie suchej karmy" i tyle... :wink:

Posted

Beata
O AMARZE pisałam ja, Musia. Jak będzie okazja fotki zrobię. Właściciel powiedział mi o dysplazji , przekonany , że myślę o dzieciaku po jego psie. Zagadnęłam go w drodze. Czasu na gadanie nie było. WSpomniał oczywiście o rodzicach AMARA (bez dysplazji). Szkoda, że trafiło na niego. A ja pomyślałam : jaki ten świat mały. W końcu też śledziłam jego rozwój w cz. 1.

Beata. Czy ILona wspominała coś o gończych??. Nie wiesz kto tam wygrał młodzież??