Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Składniki:
1.żołądeczki
2.wywar rosołowy
3.jabłka, marchewka, seler
4.zioła prowansalskie
Żołądeczki umyte i wymiendolone wrzucamy na gorący wywar rosołowy i gotujemy do miękkości.
Osobno dusimy rozdrobnione owoce z warzywkami. Następnie łączymy duszone warzywka i owoce z żołądeczkami, podlewamy rosołkiem wedle upodobań psa co do gęstości, dodajemy szczyptę ziół prowansalskich i gotowe!
Podajemy z ryżem, makaronem lub pieczywem. Mile widziana atrakcyjna kosteczka, a dla starszych piesków mielone kosteczki na posypkę.:eating:

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pańciu kofany, ja nie mam siły jak wracam do domu to tylko gulasz wołowy z mrożonką marchewkową i ryżem, a mężowi , jakiś prymitywny odgrzewaniec:oops: , a po prowansalsku, to tylko lubię poczytać! Nie znęcaj się nad starszą, umęczoną tym głupim światem panią, Makłowicz wystarczająco mnie morduje:evil_lol: !
Pozdrawiam,
Ania14p

Posted

[quote name='ania14p']Pańciu kofany, ja nie mam siły jak wracam do domu to tylko gulasz wołowy z mrożonką marchewkową i ryżem, a mężowi , jakiś prymitywny odgrzewaniec:oops: , a po prowansalsku, to tylko lubię poczytać! Nie znęcaj się nad starszą, umęczoną tym głupim światem panią, Makłowicz wystarczająco mnie morduje:evil_lol: !
Pozdrawiam,
Ania14p
Aniu14p
mam błyskawiczny przepis na gotowanko dla psa:
Podczas śniadania (może też być wieczorem podczas robienia kolacji)
do dużego garnka wlać 1/2 objętości wody
ugotować w nim 4 skrzydełka (gotują się prędko - kilka minut)
do gotujących się skrzydełek wsypać sporą garść suszonych jarzyn
i 1/2 kg ryżu
całość gotować ok.10 minut. Wyłączyć, przykryć i zostawić pod przykryciem do powrotu z pracy (lub do karmienia w następnym dniu)

Przy naszym obiedzie wyjąć skrzydełka (obrać z mięska podczas np.ogladania telewizji) - mięsko daję jako smakołyk, kostki wyrzucam
na patelnie wlewam trochę wody, nakładam 15-20 dag mielonego z indyka (1 - 2 łyżki stołowe), nieco rozdrabniam widelcem i gotuję (boję się teraz dawać surowe)
Do miski wrzucam tyle ugotowanego ryżu ile zjada pies (mam sporego)
wlewam/ wrzucam ugotowane mięsko z patelni i całość mieszam dość dokładnie takim ugniataczem do ziemniaków.
Szybkie, naturalne, tanie i PYSZNE :lol: POLECAM :lol:
Ugotowany ryż wystarcza mi na 3 dni (trzymam w lodówce). Czyli w kolejnych dniach zajmuję się tylko mielonym.
pozdrawiam
Agnieszka

Pańcio -jak długo gotuję się te żołądki???

Posted

Hau! Hau!
Witam wszystkich!
Pancio to ma fartowną rękę!;-) Maksio trafił jak pączek w masełko,:razz: Agusia z Mielca również,:razz: nie wspominam już o Rudolfie:razz: i takim starszym wyżełku z mieleckiego schronu.:multi: Ciekawe, kto następny?:hmmmm:
Jestem melomanem!!!:gent: Uwielbiam zapuścić się na pięterko do pokoju Anisi. Godzinami leżę i słucham muzyki, a Anisia pracuje przy kompie.:user: Od czasu, do czasu poprzeszkadzam, trącając nosiakiem w łokieć, bo trzeba trochę posmyrać wyżełka:calus: (muzyka, to nie wszystko), a Rudolf też ma spokój i może odespać, piętro niżej, po nocnej warcie.:sleep2: Jak potrzebuję ciszy i spokoju na własne wyżle przemyślenia,:sg168: to mam do dyspozycji pokój obok Anisi, gdzie nocują zwykle goście. Właśnie jeden wyjechał, to i skorzystałem, i wpadłem...:eek:
Pancio namierzył mnie, jak okupowałem wersalkę, łamiąc domowe zasady. Popatrzyliśmy sobie głęboko w oczy i:nonono2: ............już. Corpus delicti znajduje się w naszej galerii- link na stronie 13-tej mojego wątku.
Na łące spotykamy parkę zajęcy i ganiamy za nimi, ale są sprytne i zawsze nas wyrolują.:eviltong::eviltong: Zwykle dają skoka za tory, a tam już nam nie wolno. Ale co się pobiega, to nasze!:bigcool::bigcool:
Łapa dla wszystkich!
Bruno z wejherowa.

Posted

[quote name='Pancio']Hau! Hau!
Witam wszystkich!
Pancio to ma fartowną rękę!;-) Maksio trafił jak pączek w masełko,:razz: Agusia z Mielca również,:razz: nie wspominam już o Rudolfie:razz: i takim starszym wyżełku z mieleckiego schronu.:multi: Ciekawe, kto następny?:hmmmm:
Jestem melomanem!!!:gent: Uwielbiam zapuścić się na pięterko do pokoju Anisi. Godzinami leżę i słucham muzyki, a Anisia pracuje przy kompie.:user: Od czasu, do czasu poprzeszkadzam, trącając nosiakiem w łokieć, bo trzeba trochę posmyrać wyżełka:calus: (muzyka, to nie wszystko), a Rudolf też ma spokój i może odespać, piętro niżej, po nocnej warcie.:sleep2: Jak potrzebuję ciszy i spokoju na własne wyżle przemyślenia,:sg168: to mam do dyspozycji pokój obok Anisi, gdzie nocują zwykle goście. Właśnie jeden wyjechał, to i skorzystałem, i wpadłem...:eek:
Pancio namierzył mnie, jak okupowałem wersalkę, łamiąc domowe zasady. Popatrzyliśmy sobie głęboko w oczy i:nonono2: ............już. Corpus delicti znajduje się w naszej galerii- link na stronie 13-tej mojego wątku.
Na łące spotykamy parkę zajęcy i ganiamy za nimi, ale są sprytne i zawsze nas wyrolują.:eviltong::eviltong: Zwykle dają skoka za tory, a tam już nam nie wolno. Ale co się pobiega, to nasze!:bigcool::bigcool:
Łapa dla wszystkich!
Bruno z wejherowa.

gdzie ten corpus -nie mogę znaleźć:shake: -linka proszę :modla:

Posted

:lol: :lol: :lol:
Pancio >> jak mi już jest całkowicie żle z tej dogomaniackiej biedy :shake: to zagladam tutaj i podczytuję te świetne listy Brunonka :loveu:
Corpus :cool3: wspaniały >> wie gdzie dobrze sie ulokować a przepis na żołądeczki ....no tak ale my na diecie , bo za niedługo wylecimy z hukiem z gabinetu veta :eviltong: A zajęcy na naszym terenie ..brak :diabloti: Wiewiórki się ino zostały :evil_lol:
pozdrawiamy serdecznie

Posted

Pancio napisał(a):
Cofnij się na 13 stronę. Link jest w dziewiątym poście- galeria Rudolfa i Bruncia.

Pańcio - ta strona jest dla mnie 13-ta :evil_lol: ale post 9-ty powinnam znależć (jeżeli to kolejny numer postu a nie 9-ty na stronie 13-tej)
lecę oglądać :scared:

Posted

a co po niektóre wyzełki muszą być na diecie :oops: i to jest dopiero tragedia.... i nie pomaga stepowanie w kuchni na terrakocie.... paneczka udaje, że nic nie widzi i ucieka do komputara:diabloti: Bruno i Maksio maja dobrze......:p

Posted

Bruno w domku uprawia także gimnastykę ogólnorozwojową.
Kilkanaście razy dziennie zasuwa po schodach na pięterko i w dół, na pięterko i w dół.........
Jego stawy już nie wydają żadnych trzasków.

Posted

Cichutko w nocy zgłaszam problem.:wallbash:
Za trzy dni- 11.03.06. Bruno obchodzić będzie półrocznicę w nowym domu.

Pół torciku będzie, gala również, ale poradźcie, jak pół świeczki zrobić???
Przecież nie wysokość świeczki jest ważna. Skalpelem na pół, z góry, na dół ją ciąć, to jak to się będzie palić na półtorciku??? Ratunku!!!:modla:

a Bruncio się nie martwi o nic.

Posted

Kochane psisko juz pol roku jest w prawdziwym domku :multi:
Ja bym te pol roku zamienila tymczasowo na 6 miesiecy i na malutkiej polowce tortu zapalila 6 malutkich miesiecznych swieczek :p Niech ma Brunonek swieto, niech wie, ze 6 miesiecy temu wyruszal w nowa, wspaniala podroz swojego zycia do Panciow do Wejherowa.
A w pierwsza rocznice powinien miec porzadna duza swieczke z numerem 1, najwieksza jaka jest dostepna na rynku :eviltong:

Posted

Kurcze- jak ten czas leci!!! :crazyeye: w takim razie ja w tym uroczystym dniu obiecuję wypić toast na zdrówko i sczęście Bruna w nowym domu i jego Panciów też!!:multi: :multi:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kochane psisko juz pol roku jest w prawdziwym domku :multi:
Ja bym te pol roku zamienila tymczasowo na 6 miesiecy i na malutkiej polowce tortu zapalila 6 malutkich miesiecznych swieczek :p Niech ma Brunonek swieto, niech wie, ze 6 miesiecy temu wyruszal w nowa, wspaniala podroz swojego zycia do Panciow do Wejherowa.
A w pierwsza rocznice powinien miec porzadna duza swieczke z numerem 1, najwieksza jaka jest dostepna na rynku :eviltong:

No jasne! Proste i genialne rozwiązanie.:cool2: :modla:

Posted

To ja "wyjdę przed szereg" i troszeczkę wcześniej złożę Brunonkowi najlepsze życzenia z okazji "półrocznicy" oraz wypiję za jego zdrowie :lol:
:laola: :tort: :bday: :new-bday: :BIG:

Brunonku - jak najwięcej takich "półrocznic" :multi:
A Panciowie już tam chyba tort szykują :cool3: :eating:
Mam nadzieję, że okażesz się gentlemanem i podzielisz się z Rudolfem :p - wiernym druhem

Posted

Uwaga!!!
Punktualnie o północy otwieramy szampana!!!:drinka:
Brunciowi strzeliło sześć miesięcy w nowym domku!!!:tort::BIG::BIG::BIG::cunao::knajpa::new-bday::bigcool::bigcool::bigcool: Odpalamy świeczki na torciku!!!:tort: Brunco zdmuchnął i pomyślał życzenie. Ciekawe jakie???

Posted

asiaf1 napisał(a):
Pancio, a czy masz może jakieś wieści o "moim" wyżełku? CZy wszystko u niego w porządku?
PS Mizianka dla Brunonka z okazji jego świeta:multi:

Tak serio, to ostatnio, co zadzwonię, to Maksia nie ma, bo jest na spacerku ze swoim Panciem.:painting: Oni chyba spacerują na okrągło z małą przerwą na michę:eating: i senek:sleep2:. Jadłospis ma wzorowany na moim i pięknieje w oczach.