Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja czytam to nieszczęsne PWP :-( :-( ale tego tak dużo tam przybywa że nawet niesposób 1% przeczytać :shake: :shake: :shake:
Jednak najbardziej co mnie wkurza w PWP to te wieczne kłótnie :angryy: :angryy: zamiast się jednoczyć , nawzajem wspierać to drom koty i to publicznie - bardzo żle to wygląda dla przeciętnego , potęcjalnego chętnego na adopcje :cool1: :cool1: :cool1:
Ja nie moge chodzić do schronisk bo ja chora wychodze i do życia się nienadaje.Mój TZ "twardy chłop ;) " też ma to samo - jak raz byliśmy na paluchu to prawie dwa psy mieliśmy wyadoptować ,ale nam nie dali bo na kwarantannie były :angryy: :angryy: a potem się panna Sz nam trafiła i już nie mogliśmy więcej wziąść piesów :-(

a co do produkcji yorków to niestety będą je rozmnażać bo to jedyny kundelek za którego głupcy płącą ponad tysiąc złotych :shake: :shake:
Znam jedną taką hodowle :angryy: :angryy: krycie nin stop kilka suczek , szczeniaki w kartonach trzymają i jeszcze mają "repa" :shake: :shake: a całości pilnuje wściekły Astman - wściekły bo go też w zamknięciu trzymają - i nie wiem jak ich "ugryść" by zamknąć tą wytwórnie:-(

Posted

Vectra, nijak nie zamkniesz, szkoda sił. Póki psom gardeł nie bedą podżynac, albo wyrzucac ich z piętra na bruk, to nikogo nie obejdą warunki w jakich psy są trzymane :angryy:

Alu, a mnie nic nie muli :niewiem:

Posted

asher napisał(a):
Vectra, nijak nie zamkniesz, szkoda sił. Póki psom gardeł nie bedą podżynac, albo wyrzucac ich z piętra na bruk, to nikogo nie obejdą warunki w jakich psy są trzymane :angryy:

Alu, a mnie nic nie muli :niewiem:

Nic sie nie zmieni dopoki weci nie bedą na sterylki namawiac:razz: Ale oni tego nie zrobią..... Sama słyszałam jak jeden wet babce powiedział że po licho sterylizowac a drugi raz że kastracja - a po co? :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

no ale kto wykastruje sucz która dwa razy do roku rodzi i są z tego niezłe pieniądze :razz: :angryy: :angryy: do tego sama mało kosztuje , szczeniaki w kartonach trzymane czyli nie niszczą mało jedzą - czysty zysk :shake: :shake:

tylko obowiązek sterylizacji/kasrtacji i zakaz rozmnażania coś pomoże

Posted

ja tez sie wtrace..Dili jak wiecie jest wykastrowany. W Polsce gro ludzi bylo tym faktem zdziwionych wrecz zszokowanych bo jak moglam psa tak okaleczyc(!!) tu w Niemczech jest faktycznie inaczej, tutaj czesto jesli ktos idzie do weta z psem, ten pyta czy wrecz proponuje kastracje jesli jest to pies podobny do...jakiejs tam rasy. tutaj jakos nikt sie nie dziwi ze pies jest wykastrowany....kiedy w koncu i u nas przestanie sie uwazac kastracje za wszelkie zlo??

Posted

jak Lunek była mała to wetka mi mówiła - ooo jaka ładna suczka - dopuścić ją dopuścić, będą ładne szczeniaczki :angryy: i to dopuszczenie miało być też lekarstwem na ciąże urojone :angryy: :mad:

Alu bardzo fajne foteczki obejrzałam u Ciebie - dawajnastępne ;)

Posted

Się nie wypowiadam na temat ludzi i ich psow , bo mnie slag trafia :angryy:

[quote name='Maga100']Taaak, GPS się nadaje do d... śpiewać :lol:
znajomi, jak do nas jechali, to sobie włączyli i po wyjechaniu z W-wy o 15.00 powiadomił ich, ze na miejsce dojadą o 3.30 rano i całą drogę kazał im skręcać w lewo :evil_lol: A jak już byli na Kaszubach, to kazał im szybko się wycofać, bo są na środku jeziora :evil_lol:

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: :roflt: :roflt:

[quote name='asher']:roflt: I co? :lol: :lol: :lol:

ps. asherowa nie chce pizzy :shake: Asherowa poczyniła postanowienie, że od dziś żywi sie gorzką herbata i fajami :placz:

A ja żem myslala, ze w nastepnym tygodniu wpadne do Ciebie z Sabą :shake: Na pizze :evil_lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:pcioteczko 19 sierpnia :p

Dziękuej zapisałam.

WIdac kto w domu rządzi. Nawet ma służbę co mu łóżko ścielą.

Posted

[quote name='Vectra']Mamciu Alu a Ty gdzie :placz: :placz: :placz::pjuż jestem dziecinko:loveu:
Mamcia sobie posiedziała u swojej mamci :ppochodziła po sklepach .....a potem z Ozzulkiem na spacerku , no i cały czas męczy mnie ten AST do uśpienia:shake:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:pjuż jestem dziecinko:loveu:
Mamcia sobie posiedziała u swojej mamci :ppochodziła po sklepach .....a potem z Ozzulkiem na spacerku , no i cały czas męczy mnie ten AST do uśpienia:shake:

no to już się cieszam :loveu: :loveu:

cholercia i co z tym bidotą zrobić :hmmmm: może go przygarnij jednak :cool3: :cool3:

Posted

Dobry Wieczor mamo adopcyjna ciotki mojej corki adopcyjnej :diabloti:
[quote name='Alicjarydzewska'] no i cały czas męczy mnie ten AST do uśpienia:shake:

Ktory? Poprosze link. Bo jesli to ten sam co mysle, to go nie uspia.

Posted

Piszę z właścicielem ASTa maile i tyle wiem ,że nikt ze znajomych psa nie chciał wziąć :shake:a do schroniska nie dali bo boją sie ze po 1 pies może iść na mięso armatnie a po 2 on nigdy nie był sam

A fotki Ozzulka dam jak zmniejsze:p

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Piszę z właścicielem ASTa maile i tyle wiem ,że nikt ze znajomych psa nie chciał wziąć :shake:a do schroniska nie dali bo boją sie ze po 1 pies może iść na mięso armatnie a po 2 on nigdy nie był sam

to wolą go zamordować?:crazyeye:
a poza tym dlaczgeo chcą sie go pozbyć? :shake:

Posted

[quote name='Maga100']to wolą go zamordować?:crazyeye:
a poza tym dlaczgeo chcą sie go pozbyć? :shake: :cool3:gostek od roku jest w Irlandii a pies miał mieszkać u teściów ale im sie odwidziało:shake:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:cool3:gostek od roku jest w Irlandii a pies miał mieszkać u teściów ale im sie odwidziało:shake:
tak serio to już mnie zaczyna denerwować taka gadka że oddaje psa bo wyjeżdza , bo ma alergie czy mu się dziecko rodzi

po cholere brał psa :shake: :shake:

Posted

takie chrzanienie
jak sie bierze psa, to się jest za niego odpowiedzialnym
wyjechał - OK, ale jak nie może zapewnić opieki, to niech wraca, a nie chce go zamordować :shake:
zawsze staram się wyobrazić sobie siebie i Leona i wiem jedno: nie wyjechałabym, jeżeli nie mogłabym go zabrać ze sobą