Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol:może on za niufa Ratownika robi ;)

No nie? Pies ratownik holujący topielca siedząc mu na plecach :evil_lol:

Ozzyego musieliśmy wziać na smycz zeby chłopak troszkę przeschnał przed wejściem do auta:razz:więc on tę wodę to chyba kocha :evil_lol:

My musieliśmy mu uciec, bo ani myślał skierować się do samochodu :lol:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Ala, na tych wodnych zdjęciach Ozzy taki jakiś wyważony jest ... Nie taki oszołam jak Leon Magdaleny :evil_lol:
Ps pozdrowienie dla Pana Rydzewskiego ! :razz: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:oj dobrze że tego wariata nie widziałaś i nie słyszałaś nad woda :razz:
Pozdrowienia przekazane;)

Posted

Ozzy cykor :evil_lol: Zrob ja Ci Maga radzi.
Ja tam Saby plywac nie uczylam w ten sposób bo nikt by jej nie udźwignął :evil_lol:
A ze do wody ją ciagnęło zawsze to rzucalismy jej zabawkę, najpier w miejsca, gdzie miala grunt pod nogami, potem dalej, jak jej się grunt skończyl to się troszkę cykorowala, ale lapami zaczęła wywijac jak trzeba i tak jej zostalo, ale ostrozna jest do tej pory. Nie w zwyczaju wskakiwac do wody
A przełom mielismy jak pierwszy raz zobaczyla TZ-ta calego w wodzie,tylko mu leb wystawal, natychmiast się na ratunek rzucila :evil_lol: i probowala go za rece zębami łapać :evil_lol: a ze on jej nie dawal, to dzielnie asystowala mu aż do brzegu ;). Potem musielismy ją nakręcac na ratowanie zabawki w wodzie, bo mi chciala obcych plywających ludzi za ręce z wody wyciagac :evil_lol:

[quote name='Alicjarydzewska']A największe jajka to były jak Kuba wlazł na głębszą wodę a ciołek się bał i wydzierał jadaczkę i skakał jak szalony , jak tylko Kuba się zbliżał to Ozzy zamieniał się w ratownika i Kubę chciał za nogawki złapać i zawlec do brzegu:evil_lol::evil_lol::evil_lol: To Kuba do wody w portkach wlazil? :crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='PIKA']

To Kuba do wody w portkach wlazil? :crazyeye::crazyeye::pmiał zawinięte , ale potem i tak miał całe mokre :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:evil_lol:biegnę do pani

Posted

[quote name='Vectra']

to się Twojemu TZ rozjaśniło w główce troszke :evil_lol: :evil_lol::evil_lol:dowiedział sie gdzie nie należy siadać ;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol:dowiedział sie gdzie nie należy siadać ;)

zapewne będzie następnym razem pamiętał :diabloti: po takiej lekcji:mad: :mad:

Posted

[quote name='HankaRupczewska'].. Nie taki oszołam jak Leon Magdaleny :evil_lol:

Czy mówisz o moim miłym Leonku, co to wskakuje do wody jak zgrabna łania? :crazyeye:

[quote name='PIKA']. Potem musielismy ją nakręcac na ratowanie zabawki w wodzie, bo mi chciala obcych plywających ludzi za ręce z wody wyciagac :evil_lol:

niestety, ja nie mam luzu psychicznego, gdy obok kąpią się ludzie, bo Leon chce biec ratować (skokiem na plecy) :shake:

Posted

chyba większość psów ma taki zwyczaj ratowania ludzi .
Mój dober kocha wode i wskakuje zawsze jak widzi jakiś zbiornik (jakość wody jest mu obojętna) tylko kiedyś nad jeziorem swoimi zapędami ratowniczymi wystraszył tłum turystów.Przepłynoł na drugą strone bajora tam gdzie była plaża i postanowić wyłowić wszystkich. alleee była draka :diabloti: :diabloti: bo większość plażowiczów uznała to za krwawy atak wściekłej bestii:evil_lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']tym patykiem Ozzy wychodząc z wody strzeliłTZta w głowę :evil_lol:

och... ta minka mnie rozbroila :loveu::loveu::loveu:
moje slodkie chłopczatko :)

Posted

[quote name='Maga100']

niestety, ja nie mam luzu psychicznego, gdy obok kąpią się ludzie, bo Leon chce biec ratować (skokiem na plecy) :shake:
zabraniaj mu i to kategorycznie i przekieruj na cos innego i to nie dlatego, ze ktoś Cie ochrzani, a ktos to zrobi na pewno, ale dlatego, ze może zrobić komuś faktycznie krzywdę (podrapane plecy to pryszcz) albo go utopić :shake:

[quote name='Vectra']chyba większość psów ma taki zwyczaj ratowania ludzi . Saba autentycznie łapie za nadgarstek i holuje do brzegu, :lol: a jak delikwent wyjdzie na ląd to bez żadnej komendy sama go puszcza :lol:
To trzymanie boli jak cholera .. sprawdzilam na sobie :evil_lol: zostaja na skórze odciski zebów :evil_lol: ale skóra jest nie przecięta ;)

A co ja się ludzi naprzepraszalam i zawsze tlumaczylam, ze pies jest szkolony do ratownictwa wodnego :evil_lol:

Tylko u nas wystarczyla komenda "puść" :roll: i byla tylko asysta do brzegu :roll:
bo z tym skakaniem na plecy to gorzej :roll:

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ale ubaw z tymi Psami Ratownikami :evil_lol:Podejrzewam ,że Ozzy przy pobycie większej ilości ludzi nad wodą chyba nie pozwolił by im wejść na głęboką wodę :evil_lol:
Ozzy wczoraj w rzece zrobił sobie sliczny pedicure i manicure :razz:ma cudownie zaokraglone pazurki;)