Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pani (dystrybutor Gilpa)mi dziś odpisała,że przywiezie nam,nawet osobiście :D
My ,po otrzymaniu próbek karmy Acana zakupiliśmy 20 kg worek i chyba póki co, karma ta najlepiej jest tolerowana przez nasze psy.

Posted

Szamanka ,nic prostrzego ,trzeba kupić kilogram karmy i zobaczyć czy pieskowi smakuje ,a jak zje taką małą próbkę, to myślisz że juz 15 kilo możesz kupić i będzie mu to smakować ?
Ja wiem z własnego doświadczenia że psy chętnie jedzą nowości co nie znaczy ze na długą metę będą to jeść .
Próbki to fajna sprawa na nagrody lub zmianę smaku ,ale do przekonania się czy pies bądzie to przez długi okres jadł i czy jego żołądek dobrze będzie tolerował daną karmę ,to musi być znacząca ilość .
Takie naciaganie na próbki ,bo chcę pieskowi na spacerku dać ,jest moim zdaniem nie fer .
Lepiej kupić małą paczuszkę karmy i podawać jako nagrody .
SAWA

Posted

Ktoo jak kto ale ja wiem, że taka mała próbka karmy to zdecydowanie za mało, żeby stwierdzić czy psu będzie ona odpowiadać. Bo mój jednoorazowo to chyba wszystko z apetytem zje. Ale jakby tak miał zjeść - powiedzmy 3 razy pod rząd..to zaczynają się schody :roll:
Mała paczka karmy? czemu nie - szkoda tylko że przeważnie jest to 4 - 7 kg. Paczki 1-kg zdarzają się naprawdę rzadko. A ja na pewno nie zaryzykuję kupna wora 15 kg.. za dobrze znam moją psinę :wink:

Posted

Są 3 kilogramowe woreczki i to jest w większosci karm ,a taka właśnie ilość jest idealna na to, aby sprawdzić czy piesek chętnie będzie jadł tą karmę .
SAWA

Posted

No ładnie, wy dostajecie po 2 saszetki z Eagle Pack, a ja dziś dostałam 1 saszetke od nich dla małych ras! dla Bobtaila !!! czyli złą bo powinnam dostac dla dużych psów :(((. Szczyty!

Posted

a ja ponownie rozmawialam z Pania od Eagle Pack - ma podrzucic mi probki w poniedzialek...oby
Czy ktos sie orientuje jaki jest dokladny cennik tej karmy dla hodowcow? I czy maja karme dla duzych ras?

Posted

[quote name='aneta21']hej
mam pytanko:) jestem ciekawa czy dostaliscie próbki z puriny nutagold, novafoods??
i czy ktos wsłał koperte do bosha:)
pozdrawiam[/quote]
Z Nutry nic nie dostałam, z novafoods podobno mają przysłać, do Boscha koperty nie wysyłałam, bo nawet nie odpisali mi na maila. Ale akurat Boscha mogę kupić w mojej okolicy w małych opakowaniach, więc nie zależało mi na próbkach.
[quote name='SAWA']Są 3 kilogramowe woreczki i to jest w większosci karm ,a taka właśnie ilość jest idealna na to, aby sprawdzić czy piesek chętnie będzie jadł tą karmę .[/quote]
Rzecz w tym, że u mnie w okolicy w sklepach wyboru karm nie ma. A wielu dystrybutorów karm w ogóle nie ma małych opakowań, bo im się nie opłaca... A jednak mały woreczek próbki daje jakieś rozeznanie w smaku. Np. Eagle Pack moja suka pluje, jakbym kupiła 3 kg to bym je mogła wyrzucić... :-?
[quote]Lepiej kupić małą paczuszkę karmy i podawać jako nagrody[/quote]
A gdzie widziałaś takie małe paczuszki w sklepach? :hmmmm:
[quote]Takie naciaganie na próbki ,bo chcę pieskowi na spacerku dać ,jest moim zdaniem nie fer . [/quote]
Przecież po to pakują karmę w próbkowe paczuszki, żeby to rozdać ludziom, którzy chcą spróbować, poznać firmę i jej produkt... Taki rodzaj reklamy.

Posted

[quote name='Agnes']
I czy maja karme dla duzych ras?[/quote]
Nie mają, rozróżnienie na wielkość mają tylko w karmach dla szczeniąt.
Oprócz tego, ze Kreska nie chciała tego jeść, to w dodatku granulki sa bardzo małe, jak na takiego dużego psa jak Krecha, zdecydowanie za malutkie...

Posted

coztego - granulki w Acanie Large Breed tez sa male, jak na psy duzych ras...ale Eagle Pack nie ma to szkoda :( Chociaz gdzies tu czytalam ze Acana LB ma tak malo zwiazkow chroniacych stawy, ze w sumie moge dawac karme dla psow duzych...Albo znalezc inna LB, ale najczesciej sa juz duzo drozsze...
coztego jeszcze jedno pytanie - czy mozesz mi napisac, bo pewnie wiesz - jakie sa rodzaje Eagle Pack?
I jeszcze jedn :wink: Jakie sa zasady zamawiania karmy jako hodowca - czesto karmy sa dostepne w nizszych cenach dla hodowcow - czy wystarczy miec psa z papierami? Czy moze ktos napsiac cos wiecej? Moze byc na pw coby watku nie zasmiecac ;)

Posted

A większość z was dostała próbki z Puriny???
Ja wysłałam meila do nich parę tyg. temu i dostałam odpowiedź ,że mi przyślą próbki i informacje dotyczące żywienia, jak do tej pory cisza nic nie doszło.......... :/. wrrr a ja chcę zacząć karmić swojego psiaka akurat Pro Planem :/.

Posted

[quote name='aneta21']znowu ta literówka :x
czekam na nia od 3.08[/quote]
Nie musisz pisać nowego postu, wystarczy poprawić stary (taka ikonka "Zmień" pod Twoim postem) 8)

Posted

:evil: Ja mam naprawdę jakąś lipę z tymi próbkami.
Mi przysłali : Biomill 1 opakowanie
Acana 2op / 100g.
Eagle Pack 1op/100g. źle dobrana próbka karmy.

I więcej nic :/.

Posted

wreszcie! Dzisiaj dostalam 10 probek z Eagle Pack :lol: Teraz mam zagwostke - karma jest duzo korzystniejsza jako hodowca - wiadomo.
Czy jest tu ktos z Ursynowa (Warszawa) kto ma psa z rodowodem i moglby nam pomoc? 8) Aza bylaby happy :wink: