Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wisela1']Skórkozjady zatkały kocinom okenko do piwnicy....:angryy: :placz:[/QUOTE]
Niestety to było do przewidzenia :( Cholera..
A w nocy mróz... Musimy coś innego wymyślić.

Posted

[quote name='Soema']Niestety to było do przewidzenia :( Cholera..
A w nocy mróz... Musimy coś innego wymyślić.[/QUOTE]

dziś wieczór jeszcze to rozwalę, ale od poniedziałku znowu będzie to samo....

Posted

Byłam właśnie u moich kocinek, Bałam się że sobie poszły, ale nie, wszystkie już na mnie czekały.... Bardzo chciałam przed zimą "wyposażyć" je w tłuszczyk pod skórką i to mi się udało :-) Nie przypominają już wcale tych chudzinek którymi się zajęłam w sierpniu....
Takie fajne pulpeciki biegają za mną po osiedlu.....
Jest taki jeden bardzo podobny do mojej złosnicy Febe... Charakterek też ma podobny. Choć jako ostatni dołączył do stadka to do miski jest pierwszy. On równocześie je mokre, suche i popija kocim mleczkiem. Zastawia sobą miseczki... Musze odganiać bo jak któryś próbuje coś dla siebie uszczknąć to ten zabiera sie do bicia. Przecież jest ich siódemka i każdy chce napełnić brzuszek .....

Posted

Febunia nagle siadła mi neurologicznie... O 16 jeszcze wskakiwała na meble a o 18 nie mogła już chodzić....
Wizyta u weta już zaliczona, teraz moja starunia sobie śpi....

Posted

Właśnie sobie przyszła do mnie, mocno się przytula i mruczy cudnie mi do ucha..... Od razu "katar" mnie złapał....

Karinka , dzieki za wczoraj, za wszystko, za całokształt....:kiss_2::modla:

Posted

[quote name='wisela1']Właśnie sobie przyszła do mnie, mocno się przytula i mruczy cudnie mi do ucha..... Od razu "katar" mnie złapał....

Karinka , dzieki za wczoraj, za wszystko, za całokształt....:kiss_2::modla:[/QUOTE]
Do usług Szanownym Paniom i Panom :)
bardzo się cieszę, ze jest lepiej. Mimo, że mnie wczoraj strzeliła pazurami ;)

Posted

[quote name='wisela1']Jesteśmy obie... Febe choć inna to znacznie lepsza niż wczoraj.... ale ja aż boję się głośniej oddychać.....[/QUOTE]

oby jak najlepiej było!!!! Trzymamy kciuki i łapy!

Posted

Febunia się trzyma. Chce żyć. jak na stan powylewowy jest dobrze. Zaczęła chodzic. Ale jeszcze leki działają. Zobaczymy wieczór, jutro rano.... Najbardziej sie boję Tych momentów kiedy jest taka nadaktywna, dziwnie pobudzona. Ma wtedy takie rozbierane oczka..... Ale nic, jutro albo i dziś jeszcze jak zajdzie potrzeba wylądujemy u weta albo wet u nas i zobaczymy co dalej.

Posted

A u nas zaszła zmiana, mamy Kasztana ([url]http://www.dogomania.pl/threads/196736-MILU%C5%9A-mia%C5%82-dynda%C4%87-na-%C5%82a%C5%84cuchu-dosta%C5%82-1-miesi%C4%85c-w-BDT.-Pilnie-DS.-Pomocy-w-og%C5%82aszaniu[/url]!)
Pozdrawiamy i dużo zdrowia i cierpliwości życzymy.

Posted

[quote name='jaanka']Masz gumowy termofor ? Jak nie to butelkę z gorącą wodą owiniętą w sweter albo kocyk . Tak jak maluchy zwierzęce się dogrzewa .[/QUOTE]

Mam również poduszkę elektryczną.... Ale Febe nie toleruje ŻADNYCH "ciał obcych" - kocyków ani żadnych kołderek... Noszę biduniuę na ręku, tule, i wtedy sie rozgrzewa.

Posted

U nas "na wsi" od rana były zaniki prądu, nie było sieci.... Jak to na wsi. Pierwszy porządny śnieg i już problemy. Ale niech tam. Rexiunio - Ksieciunio szczęsliwy. Juz nie pamiętam kiedy był taki roześmiany, rozbawiony... Chyba jak po raz ostatni udało nam się pod koniec choroby Staszka razem wyjść na spacer po kilku miesiącach przerwy.... Też było biało....
Rexik jak i matka kocha śnieg ;-)

Febunia jakby lepsza. W letarg zapada już na czas krótszy. Była nareszcie w kuwetce. Maleńki ten qpal, ale ważne że był. Sioo w porzadku....

Posted

U mnie na wsi też biało, brniemy w śniegu. Prąd na szczęście jest, i oby nie było tak, jak zeszłej zimy!
Cieszę się, że Rexiulek radosny, a Febe dochodzi do siebie. Tak trzymać :happy1: