Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wisela1']SZczególnie Dyzio.... Podszedł do fotela, ogonek w bok i psik. Wrzasnęłam ale zanim uciekł zrobił to samo na drugim rogu fotela....:angryy:[/quote]

o kurde to migiem go pod skalpel bo jak się przyzwyczai to nie oduczysz :mad:

Posted

Najuprzejmiej donosimy że IMĆ KOCUR RASY EUROPEJSKIEJ imieniem DYZIO stał sie już posiadaczem własnego dokumentu. Odwiedziliśmy naszego ulubionego wecika. Nareszcie był w naszym zasiegu :lol:
Temperaturka w normie, płucka i gardziołko czyste. Trzydniowe odrobaczanie. Najprawdopodobniej wygląd skórki jest efektem silnego zarobaczenia.
Liczne blizny po pogryzieniach, wiekszość zębów do usuniecia, stan zapalny dziąseł.
W piątek o 12,30 pozbawiamy Pana Kota atrybutów męskości i usuwamy ząbki.

Ponad godzinę goniłam się z tym szatanem zeby wsadzić do kontenerka...
Udało mu się wejsc za zmywarkę....
Zmywarka na srodek - kota nie ma.....
I to nie ma NIGDZIE !!!!
Zdążył się przeprowadzić za lodówkę....Zanim to bydlę ruszyłam kota już nie było... Oboje szukaliśmy.... A on się zwinął w maleńki kłebuszek i wcisnał za thermomix..
Tak się złapał łapsiami że nie mogałm go oderwać.... po drodze złapał kabel i wyrwał gniazdko ze ściany....

Dziś już nie mam siły, ale jutro to właściwie mały remoncik mnie czeka:cool3:
Ale co tam... Przynajmniej mi sie nie nudzi

Posted

A to Dyź... chyba czuje się jak u siebie skoro zachciało mu się remontu...
Ząbki rzeczywiście nie były za ładne i z tego co zauważyłam to nie miał kła na dole... Jak można tak zaniedbać kota... wrrr...
A jak będzie finansowo? Bo ktos już na wątku Dyzia wcześniej proponował pomóc...

Posted

Uwielbiam ten wątek i wieści o Waszym zwierzyńcu.
Dyzio jest superasem - łobuzolem z fantazją zaiste rewelacyjną.
Koksownik nasz kochany - przyjął nowy dom bez problemów co mnie cieszy.
Jest bezpieczny i to dla nas wielka rzecz.
Obejrzałam też resztę ferajny - niezłe stadko.

Pozdrawiamy Was ciepło z Pyrlandii.

Posted

Ja sobie do domu sprowadziłam podglądacza, szpiega

PODGLĄDACZ

[URL=http://img14.imageshack.us/i/podgldacz.jpg/][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/5122/podgldacz.jpg[/IMG][/URL]

SZPIEG Z KRAINY DESZCZOWCÓW

[URL=http://img150.imageshack.us/i/szpieg.jpg/][IMG]http://img150.imageshack.us/img150/7791/szpieg.jpg[/IMG][/URL]

No i zamieszkał jakiś czarny potwór który może bez końca jeśc.... Wystarczy przekroczyć linię pokój - kuchnia on pędzi z prędkością swiatła, wpada pierwszy i zaczyna na środku kuchni tańczyć na dwóch łapkach ewentualnie zwraca sie pycholem w stronę lodówki i rozpoczyna modły...
Od wczoraj mam kłopoty z otwarciem lodówki bo NATYCHMIAST...

[URL=http://img145.imageshack.us/i/potwr.jpg/][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/7959/potwr.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ponieważ zrobiło się u nas tak miło, słodycz się aż przelewa to trzeba trochę dziegciu żeby nie było mdło...

W nocy Rexiulek miał OKROPNY atak duszności, zesztywniały mu tylne nózie....:placz:
Podałam dodatkowy Furosemid, chyba z godzinę masowałam nózie i bioderka..... Ok 3 się pozbierał i sobie wyszliśmy troszkę pochodzić...:loveu:

Febunia dzisiaj idzie rano na badania ..... trzeba szybko operowac...najprawdopodobniej.:placz:
Buni znowu ślepka podbiegają krwią - ma zamówioną wizytę po południu

Nie chciałam psuć atmoasfery na wątku ale wczoraj jeszcze mi dołożyła pralka... Rozsypała sie na amen.:mad:
Usiłowałam apelować do serca i kieszeni PANA MAJSTRA, ale ON aż czkawki dostał ze śmiechu kiedy namawiałam żeby choć spróbował..
Wierzę mu bo zajmował sie również jej poprzedniczką....

Młódka to nie była - skończyła 22 lata, ale kto jej kazał zdychać? Mogła się jeszcze choć trochę pokręcić.... choć do czasu póki nie odreaguję kanapowego wydatku:angryy:

No cóż, i tak najważniejsze żeby zdrowie było...

Posted

To ja, Wiedźma. Weszłam na konto Eli, bo od dłuższego czasu nie mogę z mojego pisać postów ani wysyłać pm-ów. Zanim sobie pójdę, chcę oficjalnie napisać, że bazarek, który - mam nadzieję - pojawi się za chwilę dla Dyziulka - jest mój.

Posted

Trzymam kciuki za zwierzaki by wszystk przebiegło jak trzeba. I za pralkę też trzymam :kciuki:
Dyziulek jest mistrzem kamuflażu :loveu: To takie wspaniałe że kocisko które miało już nie żyć na nowo poznaje świat. I jak widać Dyziowi się to bardzo podoba :loveu::loveu::loveu:

Posted

To jeszcze raz ja, Wiedźma.
Dziewczyny, proszę, pilnujcie bazarku. Kocinom potrzebne wsparcie:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/wyzloluby-przybywajcie-do-30-czerwca-magnesiki-ekstra-de-lux-140128/[/url]
Nie mogę przecież siedzieć cały czas na koncie Eli :)

Posted

I jeszcze do Wiedźmy - ja już mam patent na logowanie ;) w 99% działa... Wpisuje nazwę użytkownika, hasło a potem szybko otwieram nową kartę i tam robię inne rzeczy np. otwieram pokolei strony. Nie wiem jaki to ma wpływ ale udaje mi się wtedy zalogować...

Posted

Ta fotka z lodówką - cuuudna:loveu:

Co do pralki, to niestety prawo serii, jak się coś zaczyna psuć, to inne przedmioty nie chcą być gorsze:diabloti:

Febe ma mieć operowany guzek?

Posted

Febunia ma już 2 guzki...:placz:
Dzisiaj miała pobraną krewkę..... Pan Doktor opukał, osłuchał, wypytał....i właściwie nie bardzo jest się czego "chwycić"... Zobaczymy wyniki:-(
Ale to i tak NIE FEBUNIA :-( Nawet się nie szarpała.... nie broniłą... Pan Doktor powiedział że TAKIEJ FEbuni to nie poznaje...

Ot, staruszka.....

Posted

[quote name='malawaszka']kurde co to się dzieje - Elu trochę przesadziłaś z tym dziegciem!!!!! :shake: za duzo - i kochane zwierzaki mają być zdrowe!!!!! I JUŻ!!!!!!! ZDROWE!!!!! :kciuki:[/QUOTE]

Ja przesadziłam? Kto winien? Jakie powody?

Matka Natura
Prawo serii
Tam gdzie cienko to się rwie
Stara gwardia odchodzi
Nieszczęścia nie chodzą parami tylko stadami

*niepotrzebne skreślić

Posted

Trzymamy kciukasy wszyscy za Febunię, za całą resztę zwierzyńca żeby nie dolewali oliwy do ognia. Za pralkę...choć pewnie za nią za póxno.

U nas zresztą też niestety źle - dzisiaj mojego TZ-a staranował TIR - rozwalił nam nowy samochód (Elu, ten czerwony!!!) dobrze, że Jemu się nic nie stało. Miał refleks i udało mu sie między słupami wciskać.

Mam doła!!!

Posted

Dziewczyny, pięknie jest: mąż supergogi żyje i nie jest pokiereszowany, koty Eli, poznają dom i wpisują się w jej życie, Febe ma koci obowiązek wyzdrowieć ... myślimy pozytywnie, żadnych dołów!

Posted

[quote name='ania14p']Dziewczyny, pięknie jest: mąż supergogi żyje i nie jest pokiereszowany, koty Eli, poznają dom i wpisują się w jej życie, Febe ma koci obowiązek wyzdrowieć ... myślimy pozytywnie, żadnych dołów![/QUOTE]

Czy mogłabyś sprawić Dobra Kobieto aby optymizm Twój przybrał rozmiary pandemii ????:diabloti: