Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marta_Ares']wlaśnie ja też bym chciała z amortyzacja raczej na całości. Niestety po tym szybszym dłuższym marszu dała znać o sobie skręcona noga z przed 2 lat :( i do dzisiaj ciężko mi na nią ustać, mam nadzieje że to kwestia obuwia, bo nie chciałabym przez to rezygnować.....[/QUOTE]

Ja też mam coś podobnego jak ma Agnes, buty sprzed 3-4 lat, wciąż świetnie się trzymają (aczkolwiek ja w nich tylko biegam) - tylko moje mają jeszcze wywietrznik w podeszwie.
Przez moje odwieczne kontuzje mam megaschizę z doborem obuwia typowo do sportu(poroblemy ze stawem kolanowym, zerwana torebka stawowa w stawie skokowym), ale od kiedy zaczęłam biegać w porządnych butach skończyły się problemy z przeciążeniami, sztywnością stawów.
Pozatym tak jak Agnes mówi - buty do biegania to najwygodniejsze buty świata :p

Posted

czyli nie pozostaje mi nic innego jak wybrac sie do jakigos dobrego sportowego sklepu i zobaczyć co maja do zaoferowania

tylko nadal nie wiem czy patrzeć na buty do biegania czy na trekkingowe...

do biegania jakoś nie mogę sie narazie zebrać, bardziej mi się podoba szybki marsz :D chodzimy głównie po lasach/ polnych drogach

Posted

zaczęłam oglądać moje adidasy i już wiem dlaczego tak je lubie :D większość par jakie mam to buty do biegania...
najstarsze 3d cushion, czarne nie przemakalne adiprene
i najnowsze kupione ostatnio z myślą o przyszłej wiośnie- adiprene Duramo 2k :D
http://www.decathlon.com.pl/PL/duramo-190824822/#

mam jeszcze jedne coś połączenie trekkingowych z butami do biegania, mam jeszcze stare ale już zniszczone, które jak sie okazalo po kupni były przeznaczone do gry w tenisa ziemnego... to dopiero były wygodne buty ;d

Posted

Marta, skoro masz takie buty to wlasnie w nich bylas? No tylko pytanie jaka one maja amortyzacje. Z tego co widze z tej strony, amortyzuja tylko piete, czyli to ta prostsza wersja.

Posted

[quote name='Agnes']Marta, skoro masz takie buty to wlasnie w nich bylas? No tylko pytanie jaka one maja amortyzacje. Z tego co widze z tej strony, amortyzuja tylko piete, czyli to ta prostsza wersja.[/QUOTE]
właśnie tych mi było szkoda....;/
byłam w jakiś najzwyklejszych, które sprawdzały się na treningach i wczesniej na spacerach, teraz niestety wytarła się cała wkładka w środku i od tego nogi mam pościerane.

Posted

ale super fotasy :-) ... zazdroszcze zawodów i gratuluje wygranej :-) Widze, że Ares nieźle radzi sobie w towarzystwie innych psów, treningi mu chyba pomagają w polepszeniu kontaktów?

Posted

Gratuluję 6 miejsca :multi: Fajnie tak sobie pomaszerować. Las mi się podoba haha lubie sosnowe lasy ;)

Współczuje włamania do auta :crazyeye: Masakra:crazyeye:

Posted

treningi bardzo nam pomogły w socjalizacji Aresa z innymi psami jak i z ludźmi,
pamiętam pierwsze spotkanie z Luizą i Olą, Ares w większości chował się za mnie, warczał na psy :(
teraz jest zdecydowanie lepiej, nawet czasami sam zachęci psy do zabawy.

jak na treningach biegaliśmy z innym psem na wyścigi to pięknie się słuchał, nie atakował psa biegnącego obok, więc uważam to za sukces;d

mieliśmy dzisiaj na trening jechać, ale coś pogoda sie popsuła... ;/ mam nadzieję, że uda się troche pobiegać

Posted

jednak trening sie odbył, rozpogodziło się i nawet słoneczko zaświeciło :loveu:
film i zdjęcia, za które bardzo dziękuje Luizie:loveu::

http://www.youtube.com/watch?v=p1NLd3iyehM
nasze podstawy:evil_lol: skupiamy się bardziej na taktyce i moim bieganiu, bo Ares strasznie zwraca uwagę na moje ruchy i muszę uważać, żeby źle mu nie pokazywać przez przypadek

i kilka zdjęć

piekne logo na naszym nowym tunelu:loveu: