Jump to content
Dogomania

Karmelek - pojechał do domu:-) Ale miny mamy pokerowe...;-)

Recommended Posts

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie weźcie powiedzcie Teresie, że ma sobie z tych uzbieranych pieniędzy na razie wziąć stówę, bo jej dam w dziób przy najbliższym spotkaniu....tak?

Posted

Narazie nie mamy jeszcze stówy:-( 100 zł poszło na opłacenie hoteliku do końca stycznia... Doskonale rozumiem, że Tereska musi odebrać założone pieniądze, ale musimy je uzbierać!!!

Posted

Obiecuję i mam nadzieję, że odbiorę :mad:sobie te pieniądze ale jeszcze nie teraz. Jak będziemy mieli superatę ;).
A tak w ogóle to wpadłam na genialny pomysł ale Wam nie powiem, żeby nie zapeszyć.

Posted

Luczater napisał(a):
(...)A tak w ogóle to wpadłam na genialny pomysł ale Wam nie powiem, żeby nie zapeszyć.

Genialne pomysły maja jedną zasadniczą zaletę - są... genialne ;).
Gdyby jednak potrzebna była pomoc, mogę zamieścić stosowny anons w lokalnej gazecie.
Należy jednak pamiętać, że w przypadku znalezienia domku, wiązałoby się to z transportem psiaka na dość znaczną odległość.
Faktem jest, że byłaby to doskonała okazja do odwiedzin pewnej pupilki (raczej pupilek :eviltong:) - prawda Luczater? :p.

Posted

gallegro napisał(a):
Należy jednak pamiętać, że w przypadku znalezienia domku, wiązałoby się to z transportem psiaka na dość znaczną odległość.

Gallegro, odległość mnie nie przeraża.
Jeśli znajdziesz Karmelkowi TAKI SAM ;) domek jak Ince, obiecuję, że przybędę tam z Karmelkiem (nie mylić z Batonem :eviltong: ) nawet pieszo.

Posted

W takim razie proszę o garść aktualnych informacji na temat jego charakteru i nawyków. Jaki ma stosunek do smyczy, czy zachowuje czystość, czy psoci pod nieobecność opiekunów, czy ma skłonności uciekinierskie, jaki ma stosunek do innych psiaków oraz kotów itp.?

Posted

Luczater napisał(a):
(...)Jeśli znajdziesz Karmelkowi TAKI SAM ;) domek jak Ince, obiecuję, że przybędę tam z Karmelkiem(...)

Twoją dygresję można zinterpretować na dwa sposoby...
Jeśli masz na myśli ten niedoszły, to z wiadomych powodów tfu, tfu, na psa urok :razz:.
Jeśli zaś chodzi o ten "ostateczny", to brak w nim mocy przerobowych :roll:.
Niczego nie obiecuję, ale próbować trzeba...

Posted

gallegro napisał(a):
Niczego nie obiecuję, ale próbować trzeba...

Super, to samo mówiłeś na wątku Inki. A jakie były efekty .........:multi:.
A teraz poważnie, nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania. Psiak jest u Patrycji od miesiąca, więc wydaje mi się, że ona jest najbardziej kompetentną osobą w tym temacie. Zaraz do niej zadzwonię.
Poza tym zdajesz sobie sprawę, że skoro ogłoszenia ukażą się w lokalnej gazecie to najprawdopodobniej ciężar sprawdzenia "potencjalnych domków" spadnie na Ciebie.

Posted

[quote name='Luczater'](...)Poza tym zdajesz sobie sprawę, że skoro ogłoszenia ukażą się w lokalnej gazecie to najprawdopodobniej ciężar sprawdzenia "potencjalnych domków" spadnie na Ciebie.

Bynajmniej... Powiem więcej - liczę na to, że wpadniesz wtedy z "batonem" (nie mylić z Karmelkiem) :diabloti:.
A info o które prosiłem potrzebne byłoby na środę, bo tego dnia ukaże się ogłoszenie.
Najbardziej zależy mi na info o ew. problemach jakie może napotkać adoptujący psiaka.

Posted

gallegro napisał(a):
Bynajmniej... Powiem więcej - liczę na to, że wpadniesz wtedy z "batonem" (nie mylić z Karmelkiem) :diabloti:.

Oj, widzę, że nie jesteś zorientowany. Przyjadę z batonem z nadzieniem karmelkowym :evil_lol:.

Posted

patigunio napisał(a):
Karmel rzeczywiście nadaje się do adopcji. Szybko się uczy , nie brudzi w domu , dobrze dogaduje się z psami, kotami i dziećmi. Potrafi już siadać na komendę, podawać łapę, rozumie co znaczy "nie wolno" :shake:.
Teraz tylko czeka na swojego człowieka, który będzie miał dla niego czas, przytuli, nakarmi i zabierze na długi ciekawy spacer.

To informacja od Patrycji z 15 stycznia. Generalnie z chłopakiem były problemy, bo uciekał ludziom, którzy go adoptowali. Ale też nie zajmowali się nim wlaściwie. Wyprowadzali na krótki spacer, a Karmelkowi potrzebne jest wymęczenie się na spacerze. Patrycja doradzała nawet agility. Generalnie to młody, mądry psiak, który potrzebuje kogoś, kto poświęci mu trochę czasu, a nie będzie traktował jako ładne stworzonko, które musi się tylko załatwić na dworze.

Posted

Faktycznie, przypominam sobie ten wpis, ale gdyby było coś jeszcze, o czym powinien wiedzieć potencjalnie zainteresowany, proszę o takie info. A jeśli chodzi o ucieczki... Było ich kilka? W jakich okolicznościach? Czy próbuje forsować ogrodzenie/podkopywać się, pozostawiony na posesji? Czy lepsze byłoby mieszkanie i aktywny opiekun, czy duża posesja, gdzie sam mógłby wybiegać się do woli?

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z Patrycją. Niestety ale ma "techniczne" :cool3: problemy z Dogomanią. Postara się jednak jak najszybciej przekazać info o Karmelku. Jeśli nadal będzie miała trudności, najwyżej wyśle do mnie emaila a ja przekażę to do źródła.

Posted

No to napisałam. Proszę sobie dowolnie zmieniać, brać, wyrzucać, skracać........cokolwiek - jeśli to tylko ma pomóc....
[FONT=Times New Roman]Karmelek jest śliczny. Imię zyskał dzięki niezwykłej maści….dokładnie karmelowej[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] . Nawet nos i pazurki pasują do całości – tego niezwykłego kolorystycznie egzemplarza.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Dodatkowo jest młody – nie ma jeszcze roku. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie ma za sobą tragicznej ani mrocznej przeszłości. Jest ofiarą zwykłej pospolitej głupoty i braku odpowiedzialności. Nikt go nie bił, nie zamykał w ciemnej komórce, nie głodził.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ludziom wydaje się, że wystarczy wziąć do domu ślicznego małego psiaka, a on sam zadba o swoją edukację. Nauczy się chodzić przy nodze, przynosić kapcie, nie skakać na sąsiada. Będzie wierny i posłuszny ot tak sam z siebie. Bez najmniejszego wysiłku ze strony człowieka. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]To mniej więcej tak, jakby człowiek rodził się z umiejętnością prowadzenia samochodu, posługiwania się sztućcami itp. My ponoć mamy rozum, zwierzę wyłącznie instynkt. Jakoś zdajemy się o tym zapominać.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Karmelek został wykastrowany i zaszczepiony. Zamieszkał w hoteliku u behawiorysty, który nadrobił zaniedbania poprzedniego domu. Umie już chodzić na smyczy, reaguje na proste polecenia. Psiak doskonale dogaduje się z innymi zwierzakami - także kotami. Mile widziany dom z dziećmi. Psiak mieszka w domu – nie zostanie wyadoptowany do budy.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie jest to pies polecany dla samotnej starszej osoby. Jest żywiołowy – potrzebuje ruchu, długich spacerów, zabaw. Jest bardzo skoczny, wielkość – do połowy łydki. Określany jako pojętny – szybko i chętnie się uczy. Ma wyjątkowe predyspozycje do uprawiania psich sportów np. agality, frisbee.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Poszukuje nowej kochającej rodziny, która zrozumie, że posiadanie psa nie polega na zamknięciu go w bloku na wiele godzin i dwóch spacerkach po 10 min. Szuka rodziny, która wie na czym polegają przyjemności i obowiązki płynące z faktu posiadania 4 łapnego członka rodziny.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Krótka wersja: Karmelek – jest młodym psiakiem, wielkość – poniżej kolana, maści karmelowej[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman]. Jest młodym, żywiołowym, skocznym psiakiem. Został zaszczepiony i wykastrowany. Doskonale dogaduje się z innymi zwierzakami ( także kotami). Poszukuje domu chętnego do zabaw z psem i długich spacerów. Nie nadaje się do budy. Polecany dla osoby lubiącej aktywnie spędzać czas z psem. Doskonały materiał do agality, frisbee.[/FONT]

Posted

Co prawda mam już konkretną ofertę adopcji, ale nie jestem jeszcze pewien, czy to TEN domek.
Być może w weekend nastąpi wizyta przedadopcyjna, ale zanim do tego dojdzie, musimy być przekonani, że warto poświęcić temu czas.
W związku z tym mam następującą propozycję...
Czy mógłbym przekazać kontakt do osoby, która najlepiej zna psiaka i mogłaby porozmawiać z zainteresowanymi osobiście, aby wstępnie zaakceptować/odrzucić, ofertę adopcji? Mogę też poprosić zainteresowanych o taki kontakt (po uprzednim uzgodnienie z właściwą osobą).

Posted

[quote name='gallegro']Co prawda mam już konkretną ofertę adopcji, ale nie jestem jeszcze pewien, czy to TEN domek. [/QUOTE]

Nie cieszę się, nie cieszę się ................(żeby nie zapeszyć).
Zaraz skontaktuję się telefonicznie z Patrycją, u której jest piesek i Neigh.

Gallegro, czy mówił Ci już KTOŚ, że jesteś wielki :razz::multi:.