Ewa Marta Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Wierzyć się nie chce... Taki ładny psiak i nikt go nawet nie podrzuca w górę:-( Quote
gusia0106 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Bo wątek nie rozreklamowany...... Karmelek za moim pośrednictwem, a z rąk Pani Grażyny, która bezsprzecznie aniołem jest dostaje 50 zł. Lecę wpłacić na konto;) Quote
Neigh Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Słuchajcie weźcie powiedzcie Teresie, że ma sobie z tych uzbieranych pieniędzy na razie wziąć stówę, bo jej dam w dziób przy najbliższym spotkaniu....tak? Quote
Ewa Marta Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Narazie nie mamy jeszcze stówy:-( 100 zł poszło na opłacenie hoteliku do końca stycznia... Doskonale rozumiem, że Tereska musi odebrać założone pieniądze, ale musimy je uzbierać!!! Quote
Luczater Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Obiecuję i mam nadzieję, że odbiorę :mad:sobie te pieniądze ale jeszcze nie teraz. Jak będziemy mieli superatę ;). A tak w ogóle to wpadłam na genialny pomysł ale Wam nie powiem, żeby nie zapeszyć. Quote
gusia0106 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Agul, ja czekam na tekst do ogłoszeń ;) Quote
gallegro Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Luczater napisał(a):(...)A tak w ogóle to wpadłam na genialny pomysł ale Wam nie powiem, żeby nie zapeszyć. Genialne pomysły maja jedną zasadniczą zaletę - są... genialne ;). Gdyby jednak potrzebna była pomoc, mogę zamieścić stosowny anons w lokalnej gazecie. Należy jednak pamiętać, że w przypadku znalezienia domku, wiązałoby się to z transportem psiaka na dość znaczną odległość. Faktem jest, że byłaby to doskonała okazja do odwiedzin pewnej pupilki (raczej pupilek :eviltong:) - prawda Luczater? :p. Quote
Luczater Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 gallegro napisał(a):Należy jednak pamiętać, że w przypadku znalezienia domku, wiązałoby się to z transportem psiaka na dość znaczną odległość. Gallegro, odległość mnie nie przeraża. Jeśli znajdziesz Karmelkowi TAKI SAM ;) domek jak Ince, obiecuję, że przybędę tam z Karmelkiem (nie mylić z Batonem :eviltong: ) nawet pieszo. Quote
gallegro Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 W takim razie proszę o garść aktualnych informacji na temat jego charakteru i nawyków. Jaki ma stosunek do smyczy, czy zachowuje czystość, czy psoci pod nieobecność opiekunów, czy ma skłonności uciekinierskie, jaki ma stosunek do innych psiaków oraz kotów itp.? Quote
gallegro Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Luczater napisał(a):(...)Jeśli znajdziesz Karmelkowi TAKI SAM ;) domek jak Ince, obiecuję, że przybędę tam z Karmelkiem(...) Twoją dygresję można zinterpretować na dwa sposoby... Jeśli masz na myśli ten niedoszły, to z wiadomych powodów tfu, tfu, na psa urok :razz:. Jeśli zaś chodzi o ten "ostateczny", to brak w nim mocy przerobowych :roll:. Niczego nie obiecuję, ale próbować trzeba... Quote
Luczater Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 gallegro napisał(a):Niczego nie obiecuję, ale próbować trzeba... Super, to samo mówiłeś na wątku Inki. A jakie były efekty .........:multi:. A teraz poważnie, nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania. Psiak jest u Patrycji od miesiąca, więc wydaje mi się, że ona jest najbardziej kompetentną osobą w tym temacie. Zaraz do niej zadzwonię. Poza tym zdajesz sobie sprawę, że skoro ogłoszenia ukażą się w lokalnej gazecie to najprawdopodobniej ciężar sprawdzenia "potencjalnych domków" spadnie na Ciebie. Quote
gallegro Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='Luczater'](...)Poza tym zdajesz sobie sprawę, że skoro ogłoszenia ukażą się w lokalnej gazecie to najprawdopodobniej ciężar sprawdzenia "potencjalnych domków" spadnie na Ciebie. Bynajmniej... Powiem więcej - liczę na to, że wpadniesz wtedy z "batonem" (nie mylić z Karmelkiem) :diabloti:. A info o które prosiłem potrzebne byłoby na środę, bo tego dnia ukaże się ogłoszenie. Najbardziej zależy mi na info o ew. problemach jakie może napotkać adoptujący psiaka. Quote
Luczater Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 gallegro napisał(a):Bynajmniej... Powiem więcej - liczę na to, że wpadniesz wtedy z "batonem" (nie mylić z Karmelkiem) :diabloti:. Oj, widzę, że nie jesteś zorientowany. Przyjadę z batonem z nadzieniem karmelkowym :evil_lol:. Quote
Ewa Marta Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 patigunio napisał(a):Karmel rzeczywiście nadaje się do adopcji. Szybko się uczy , nie brudzi w domu , dobrze dogaduje się z psami, kotami i dziećmi. Potrafi już siadać na komendę, podawać łapę, rozumie co znaczy "nie wolno" :shake:. Teraz tylko czeka na swojego człowieka, który będzie miał dla niego czas, przytuli, nakarmi i zabierze na długi ciekawy spacer. To informacja od Patrycji z 15 stycznia. Generalnie z chłopakiem były problemy, bo uciekał ludziom, którzy go adoptowali. Ale też nie zajmowali się nim wlaściwie. Wyprowadzali na krótki spacer, a Karmelkowi potrzebne jest wymęczenie się na spacerze. Patrycja doradzała nawet agility. Generalnie to młody, mądry psiak, który potrzebuje kogoś, kto poświęci mu trochę czasu, a nie będzie traktował jako ładne stworzonko, które musi się tylko załatwić na dworze. Quote
gallegro Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Faktycznie, przypominam sobie ten wpis, ale gdyby było coś jeszcze, o czym powinien wiedzieć potencjalnie zainteresowany, proszę o takie info. A jeśli chodzi o ucieczki... Było ich kilka? W jakich okolicznościach? Czy próbuje forsować ogrodzenie/podkopywać się, pozostawiony na posesji? Czy lepsze byłoby mieszkanie i aktywny opiekun, czy duża posesja, gdzie sam mógłby wybiegać się do woli? Quote
Luczater Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Rozmawiałam przed chwilą z Patrycją. Niestety ale ma "techniczne" :cool3: problemy z Dogomanią. Postara się jednak jak najszybciej przekazać info o Karmelku. Jeśli nadal będzie miała trudności, najwyżej wyśle do mnie emaila a ja przekażę to do źródła. Quote
Neigh Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Zedytowałam pierwszy post - sorki... Wpisałam sie na agilitowym forum Idę pisać tekst do ogłoszeń. Quote
Neigh Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 No to napisałam. Proszę sobie dowolnie zmieniać, brać, wyrzucać, skracać........cokolwiek - jeśli to tylko ma pomóc.... [FONT=Times New Roman]Karmelek jest śliczny. Imię zyskał dzięki niezwykłej maści….dokładnie karmelowej[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] . Nawet nos i pazurki pasują do całości – tego niezwykłego kolorystycznie egzemplarza.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Dodatkowo jest młody – nie ma jeszcze roku. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie ma za sobą tragicznej ani mrocznej przeszłości. Jest ofiarą zwykłej pospolitej głupoty i braku odpowiedzialności. Nikt go nie bił, nie zamykał w ciemnej komórce, nie głodził.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ludziom wydaje się, że wystarczy wziąć do domu ślicznego małego psiaka, a on sam zadba o swoją edukację. Nauczy się chodzić przy nodze, przynosić kapcie, nie skakać na sąsiada. Będzie wierny i posłuszny ot tak sam z siebie. Bez najmniejszego wysiłku ze strony człowieka. [/FONT] [FONT=Times New Roman]To mniej więcej tak, jakby człowiek rodził się z umiejętnością prowadzenia samochodu, posługiwania się sztućcami itp. My ponoć mamy rozum, zwierzę wyłącznie instynkt. Jakoś zdajemy się o tym zapominać.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Karmelek został wykastrowany i zaszczepiony. Zamieszkał w hoteliku u behawiorysty, który nadrobił zaniedbania poprzedniego domu. Umie już chodzić na smyczy, reaguje na proste polecenia. Psiak doskonale dogaduje się z innymi zwierzakami - także kotami. Mile widziany dom z dziećmi. Psiak mieszka w domu – nie zostanie wyadoptowany do budy.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie jest to pies polecany dla samotnej starszej osoby. Jest żywiołowy – potrzebuje ruchu, długich spacerów, zabaw. Jest bardzo skoczny, wielkość – do połowy łydki. Określany jako pojętny – szybko i chętnie się uczy. Ma wyjątkowe predyspozycje do uprawiania psich sportów np. agality, frisbee.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Poszukuje nowej kochającej rodziny, która zrozumie, że posiadanie psa nie polega na zamknięciu go w bloku na wiele godzin i dwóch spacerkach po 10 min. Szuka rodziny, która wie na czym polegają przyjemności i obowiązki płynące z faktu posiadania 4 łapnego członka rodziny.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Krótka wersja: Karmelek – jest młodym psiakiem, wielkość – poniżej kolana, maści karmelowej[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman]. Jest młodym, żywiołowym, skocznym psiakiem. Został zaszczepiony i wykastrowany. Doskonale dogaduje się z innymi zwierzakami ( także kotami). Poszukuje domu chętnego do zabaw z psem i długich spacerów. Nie nadaje się do budy. Polecany dla osoby lubiącej aktywnie spędzać czas z psem. Doskonały materiał do agality, frisbee.[/FONT] Quote
Ewa Marta Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Suoper zdjęcia:-) I tekst Neigh mi się podoba:-) Quote
Luczater Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 mysza 1 napisał(a):Śliczny ten Karmelek. No pewnie, że śliczny. Tylko niestety nikt go nie chce. Quote
gallegro Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Co prawda mam już konkretną ofertę adopcji, ale nie jestem jeszcze pewien, czy to TEN domek. Być może w weekend nastąpi wizyta przedadopcyjna, ale zanim do tego dojdzie, musimy być przekonani, że warto poświęcić temu czas. W związku z tym mam następującą propozycję... Czy mógłbym przekazać kontakt do osoby, która najlepiej zna psiaka i mogłaby porozmawiać z zainteresowanymi osobiście, aby wstępnie zaakceptować/odrzucić, ofertę adopcji? Mogę też poprosić zainteresowanych o taki kontakt (po uprzednim uzgodnienie z właściwą osobą). Quote
Luczater Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='gallegro']Co prawda mam już konkretną ofertę adopcji, ale nie jestem jeszcze pewien, czy to TEN domek. [/QUOTE] Nie cieszę się, nie cieszę się ................(żeby nie zapeszyć). Zaraz skontaktuję się telefonicznie z Patrycją, u której jest piesek i Neigh. Gallegro, czy mówił Ci już KTOŚ, że jesteś wielki :razz::multi:. Quote
Ewa Marta Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Zaraz wejdzie Neigh i poda Ci numer:-) Quote
Recommended Posts