Paulina_mickey Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Tak dorosłego. Przekazałam jej numer teresz :) Quote
Paulina_mickey Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Chciałam przypomnieć wszystkim zaangażowanym, że mamy kilka zobowiązań, które wypadało by spłacić, zanim pomyślimy o kolejnych... Przede wszystkim dług Nany u weta- 300zł !!! http://www.dogomania.pl/threads/174623-Cykor-i-Nana-szukajAE-domA-w-Nana-zdrowieje-zostaA-dA-ug-PomA-A-my Nie możemy pozwolić na to żeby Sacred została pozostawiona sama sobie, bo zwyczajnie nigdy więcej nam już nie pomoże! Limba która o ile się nie mylę również potrzebuje 300zł !!! http://www.dogomania.pl/threads/174746-Limba-sznaucera-mam-w-rodzinie-DT-Dorzucisz-grosik-na-sterylkAE Tak samo tutaj. Jest też wyciągnięty sznaucer pod opieką malawaszki http://www.dogomania.pl/threads/175712-Sznaucer-A-redni-nie-dajmy-mu-umrzeAE-w-schronisku On dopiero zaczyna hotelowe życie, ale na pewno będzie potrzebne wsparcie! Oliwka-która jest w hoteliku już drugi miesiąc- NA RAZIE nie ma długu. http://www.dogomania.pl/threads/149289-Uratowana-od-pseudo-Oliwka-Mieszka-w-hotelu-Zbieramy-fundusze-na-utrzymanie Na wszystkie te wątki większość z nas zagląda sporadycznie o ile w ogóle, a tym nie pomożemy ani cioteczkom, które mają je pod swoją opieką ani im. Potrzeba : Ogłoszeń adopcyjnych. (Spis stron mogę podać-to dosłownie godzinka roboty a daje rezultaty!) Reklamowania wątków ( Np przez spamowanie- niektórzy taką metodę preferują choć czasem może skończyć się to pkt karnymi od moda lub wysyłanie linków do poszczególnych wątków na PW lub na gg). Robienia bazarków- można próbować sprzedawać cokolwiek!Ważne żeby próbować! Podnoszenie bazarków- co jest mega ważne w tym dziale! No i przede wszystkim samej obecności i wsparcia! Nie wiem czy jest więcej bazarków ale tu jest jeden na Oliwkę np. http://www.dogomania.pl/threads/175744-Banerki-na-zamA-wienie-Zbieramy-na-utrzymanie-Oliwki-uratowanej-od-pseudo-Do-30-12 Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 ja mogę zrobić ogłoszenia jakiemuś psiakowi kompleksowe. Jeśli jakiś koordynator poda mi jakiego psa mam ogłaszać, będę miała fotki to biorę go całkowicie na siebie ogłoszeniowo. Plus jeśli ktoś będzie robił bazarek to chętnie podrzucę fotki moich fantów na maila. Już to proponowałam wcześniej, ale chyba nikt nie zauważył :) Quote
mamanabank Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 ja chętnie zrobię allegro Saszy, tylko poproszę dane do kontaktu Quote
leni356 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Limba póki co jest spłacona, potrzebne tylko ogłoszenia Quote
plastelina Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 jest jeszcze jakaś sunia gdzieś na tymczasie, która też potrzebuje na leczenie czy coś,ale nie wiem która:oops: Lady gdzieś o tym pisała. chyba u Malagos? Rodzice Maciusia więc jeśli mozesz to ogłaszaj Limbę która jest na dt u Mantis tutaj jest jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/174746-Limba-sznaucera-mam-w-rodzinie-DT-Dorzucisz-grosik-na-sterylkAE dziękujemy za pomoc:loveu: mamanabank ogłoszenia dane do ogłoszeń są podane na pierwszej stronie.dzięki za pomoc:loveu: do sznaucerka który juz został wyciągnięty dorzuciłam się 20 zł bo więcej niestety nie mogę. kurcze już nie wiem skąd jeszcze kasę można brać na te psy:placz: Quote
malagos Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 U mnie jest Milusia, jutro jedzie od domu. Mam na swoim koncie 100 zł wpłacone przez 3 osoby (jest na początku wątku Milusi rozliczenie) a wydatki to: sterylizacja 150 zł dom tymczasowy za 21 dni (21 razy 5 zł = 105 zł) Czyli brakuje mi 155 zł . Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Dobrze, zajmę się hurtowym ogłaszaniem Limby :) Quote
leni356 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='Rodzice Maciusia :)']ja mogę zrobić ogłoszenia jakiemuś psiakowi kompleksowe. Jeśli jakiś koordynator poda mi jakiego psa mam ogłaszać, będę miała fotki to biorę go całkowicie na siebie ogłoszeniowo. Plus jeśli ktoś będzie robił bazarek to chętnie podrzucę fotki moich fantów na maila. Już to proponowałam wcześniej, ale chyba nikt nie zauważył :) Mogę zrobić ten bazarek, podeślij fotki na [email protected] Quote
LadyS Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Co do zobowiązań finansowych... Na Limbę trzeba jeszcze 300 zł? Myślałam, że 300 zł potrzebne jest na sterylkę, a sterylka przecież już opłacona? Dochodzą jeszcze zobowiązania względem Malagos - jak napisała, 155 zł. Czy macie w planach wyciąganie jeszcze jakiś psów, czy może zaczniemy opłacać te, które mamy? Quote
Paulina_mickey Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Mój mail [email protected] mogę wystawić bazarki, tyle że wysyłką się nie zajmę bo jestem w domu 130km od Lublina. NIE możemy już wyciągać większej ilości psów! Chodzi o nas, czyli osoby z Lublina,które "zajmują" się obecnymi. Jak ktoś będzie wyciągał kolejne psy musi się liczyć z tym, że my nie będziemy już wstanie spłacić czy wspomóc kolejnych dopóki nie spłacimy tych. Quote
leni356 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='ladySwallow']Co do zobowiązań finansowych... Na Limbę trzeba jeszcze 300 zł? Myślałam, że 300 zł potrzebne jest na sterylkę, a sterylka przecież już opłacona? Dochodzą jeszcze zobowiązania względem Malagos - jak napisała, 155 zł. Czy macie w planach wyciąganie jeszcze jakiś psów, czy może zaczniemy opłacać te, które mamy? Nie, sterylka kosztowała w końcu 200 zł i już jest opłacona, także to można wykreślić z zobowiązań. Rozliczenie na wątku Limby Quote
bonek Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 A co z Frodo na którego wyciągnięcie deklarowane były pewne wpłaty i niektóre zostały już wysłane? Quote
Servet Cetin Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 bonek napisał(a):A co z Frodo na którego wyciągnięcie deklarowane były pewne wpłaty i niektóre zostały już wysłane? A Frodo nie był z Zamościa? Quote
plastelina Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Wg. mnie wyciągać psy można dalej jeżeli ma się deklarację od innych a teraz wszystko było robione na hura i ja sobie nie przypominam jakiejkolwiek wzmianki na ten temat że wyciągane psy pójdą do tymczasów płatnych. co oczywiście nie zmienia faktu że też czuję się odpowiedzialna za ich spłacanie. większość rzeczy które mogłabym wystawić na bazarek, już wystawiłam a resztę przesłałam Lady, wiem ze cośtam się sprzedało, nie wiele chyba ale zawsze coś. postaram się jeszcze coś wyszperać ale nie wiem co z tego wyjdzie:roll: czyli teraz mamy do spłacenia 455 zł,tak?155 na Milusię i 300 Nany tak? Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Frodo jest z Zamościa, czeka na miejsce w hoteliku u Murki (jest pierwszy w kolejce ogólnej, jak tylko jakiś psiak znajdzie dom on pojedzie do Murki) co do Nany to w poniedziałek moja siostra podjedzie do Wrześnie (koło Poznania) do domku chętnego na zaadotpowanie suni, jesli wszytsko będzie oki jedyny problem to transport. Quote
gryzeldzia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Czy osoby adoptujące nie pieski nie mogą pokrywać choć cześci kosztu sterylizacji.Ja biorąc Wanilkę zostałam uprzedzona ze fundacja pokrywa ileś tam %,resztę osoba adoptująca.Uważam że to jak najbardziej w porządku.Czy wy nie praktykujecie takich metod? Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 ja jestem za tym by osoby adoptujące pokrywały część sterylki w przypadku suniek, część transportu jeśli psiak dociera transportem płatnym, częśc szczepien/odrobaczeń/odpchleń w przypadku szczylków...jak zwał tak zwał chodzi o część poniesionych kosztów...bo np. ja moge wydać psa nie odrobaczonego, nie zaszczepionego, nie opdchlonego...a nowy opiekun pierwsze co zrobi to wywali kase u weta na to...więc nie lepej dostac pieska odropbaczonego, odpchlonego, zaszczepionego i zwrócić kase za to? a wiadomo że ja to i tak za chwilę wydam na kolejnego psa... Quote
gryzeldzia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Popieram w 100%.Oczywiście do niczego nie da się nikogo zmusić ale delikatnie można przyszłemu właścicielowi szepnąć.W końcu to również w jego interesie,jak by nie patrzeć.Nie jest nas wiele i nie każdy czasem dysponuje kasą,niestety.:shake: Z moich bazarków wyszło jeszcze tylko 20zł(jak wpłata zostanie zaksięgowana przeleję na wasze konto + 20 od siebie = 40zł) Quote
Paulina_mickey Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Tal myślę, że można z tym spróbować. Bo tak na dobrą sprawę to nie jesteśmy żadną organizacją, która ma jakieś tam dochody, tylko wszystko właściwie z własnej kieszeni bierzemy... Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 mój poprzedni tymczas pojechał do bydgoszczy, część transportu była płatna i pani zwróciła mi połowę (85zł) a drugą połowę pokryła skarpeta kudłaczy, potem oddałam do skarpety z bazarków... Quote
golf Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Ciotki sprawa jest dość pilna. Chcemy jak najszybciej zabrac Czekoladke ze schronu, Kometa znlazła dla niej DT. Nie mamy kasy żeby jechac po nią samochodem, wiec ja pojade pociagiem do Lublina, ale potrzebuje żeby mi ją kotoś na dworzec przywiózł! Nie ma zdaje się bezpośredniego busa do Lubartowa, to bedzie już na pewno ciemno, wiec w sniegach i w ciemności nie bede sie przedzierała ze schronu i do schronu z Czekoladką, ktora jak wiecie nie waży malo.. Czy któraś z Ciotek mogłaby popoloudniupojechac do schronu i zabrac Czekoladke???? Najlepiej jutro!!! Sprawa jest pilna-chodzi o weteranke Czekoladkę!!!!!!! Quote
Onaa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Czy wiadomo co z tym pieskiem ??? Średni szorściak. Ma coś z oczkami... Quote
sacred PIRANHA Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 kto jest zatem zmotoryzowany z lublina bądz lubartowa, żeby pomóc golf???? Quote
plastelina Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 o kurcze, ja niestety nie mam jak pomóc, a może jeśli nikt sie nie znajdzie to kierownika poprosić żeby dał pracownikowi jak będzie wracał do Lublina?golfie koło której byś tu była? Quote
Recommended Posts