Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

plastelina napisał(a):
no właśnie ja w nim boksera nie dostrzegałam, ale porozsyłam go może faktycznie po fundacjach boksiowych? tylko ja nic na jego temat właściwie powiedzieć nie mogę. zaraz przeszperam jego wątek

pozatym pręgowany bokser poszedł do adopcji w środę, a od piątku miałam 3telefony w sprawie domu i 1 ofertę domu tymczasowego, masakra poprostu bo przez 3 tygodnie była zupełna cisza w jego sprawie:placz:

wklej zdj tego o kotorym mowa, bo moze mowimy o roznych psach...

Posted

jest tyle ile widac na zdjeciu (pozują wszystkie!) .w tym jeden z nich to malamut w b.dobrym stanie.Az spawdzalysmy z Kometa czy nie ma tatuażu w uchu, ale niestety nie zauwazylysmy
Ja za bardzo nie rozrozniam ich,ale malamucik jest chyba tylko jeden.

Paulina_mickey napisał(a):
Golf ile jest haszczaków? Mater jakiś wysyp ich!

Posted

golf napisał(a):
jest tyle ile widac na zdjeciu (pozują wszystkie!) .w tym jeden z nich to malamut w b.dobrym stanie.Az spawdzalysmy z Kometa czy nie ma tatuażu w uchu, ale niestety nie zauwazylysmy
Ja za bardzo nie rozrozniam ich,ale malamucik jest chyba tylko jeden.

A możesz coś więcej powiedzieć o tej kaukazowatej psicy?
Jak się zachowywała?

Posted

bylam w boksie haszczakow, i wszystkie powitaly mnie przyjaznie.Szczerze mowiac haszczakom przygladalam sie najmniej, bo skupilam sie na kurduplach z pozostalych boksow.
W kazdym razie agresji w stosunku do czlowieka - zero!!
a bojek w tym boksie ja nie zauwazylam.

Posted

evl napisał(a):
i ja się wcale nie dziwię, że osoby odpowiedzialne za stronę dostają cholery, bo NIE MA PRZEPŁYWU INFORMACJI

:crazyeye: to ta strona juz istnieje?? A ja myslalam, ze dopiero sie bedzie tworzyla.

I jeszcze jedno,jak to psy nie posiadaja nr. ewidencyjnych? KAZDE LEGALNE schronisko MA OBOWIAZEK takową ewidencje prowadzic. Wystarczy wiec aby bylo wywieszone na boksie,ze sa tu psy: jamnikowata nr..., wilkowaty nr.... i wszystko jest dla was jasne, chyba. No albo psy maja obrozki z numerkami albo sie je poprostu czipuje, co jest najlepszą ewidencja dla wszystkich, dla schroniska i dla samych psow. Bazy czipowe dla schronisk sa bezplatne, podobno.

GRYZELDZIA, a jak sunia??? W natloku informacji organizacyjnych itp. gina wiadomosci najwazniejsze, jak ma sie sunia z sikaniem, czy bylas z nią u weta??

Posted

Czarny z białym malamut wrócił z adopcji (mówiłam qr.. że to nie jest pies do pilnowania! :angryy: ) jest bardzo dominujący względem innych psów i suk. Jest bardzo młody, ma śnieżnobiałe zęby. On jest tam z okolic Lubartowa, zwiał ludziom z ogródka pewnie za suką - to pies na baby!), jednak oni nie wyrazili chęci ruszenia dupska, żeby chociaż zobaczyć czy to ich pies... :shake:

Ten jaśniutki z niebieskimi oczami (na fotach przy ścianie stoi) też tam był wcześniej, o ile dobrze pamiętam - podczas próby zwiania ze schronu zawisł na bramie/furtce i miał paskudną ranę na nodze, ale już się wygoiła podobno :roll: Śpiewa.

Malamutowate z brązowymi oczami - jeśli było wcześniej to dominująca suka, gnębiąca inne suki, jeśli to nowy nabytek - nie mam pojęcia.

No i ten szary z białym czółkiem to chyba ten, co siedział w boksie z malinoisem! Miał (ma?) coś z oczami, były całe przekrwione i sprawiał wrażenie, jakby nie dowidział... :-(

A ten biały, co ma zdjęcie przy budach to nowy mieszkaniec.

Jaki wysyp :placz:

Posted

Ten mix CC i boksera mnie interesuje, ile razy to mam pisać, wiem przeciez że boksera juz nie ma w schronisku. A że zainteresowałam tego mix bokserkowa fundację, to jest okazja go pokazać , tylko trzeba odpowiedzieć na ww pytania (cytowałam maila z SOS Bokserom)

I z innej beczki, czy wymagacie umowy adopcyjnej dla Milusi? Dzis po pracy ją zawożę do domu stałego. Jeśli tak, prosze do godz. 14.30 wzór umowy na pw.

Posted

malagos napisał(a):
Ten mix CC i boksera mnie interesuje, ile razy to mam pisać, wiem przeciez że boksera juz nie ma w schronisku. A że zainteresowałam tego mix bokserkowa fundację, to jest okazja go pokazać , tylko trzeba odpowiedzieć na ww pytania (cytowałam maila z SOS Bokserom)

http://allegro.pl/show_item.php?item=791543781

http://www.dogomania.pl/threads/171706-Cane-Corso-pies-i-suka-pomoc-w-ogloszeniach-DT-i-DS-na-gwalt-potrzebne

Tu jest info na temat Barona. W allegro napisane, że jest wykastrowany, ale w rzeczywistości jeszcze nie jest. Ma ok.4 lat, ładnie chodzi na smyczy. Nie był w stosunku do nas zbyt wylewny, może przez to całe zamieszanie. Do suk jest łagodny, z psami różnie. Siedział w boksie z dominującą suką ON i małymi pieskami płci mieszanej i nie było między nimi spięć, ignorowały się, natomiast do młodego samczyka malinois z boksu obok pyszczył przez kraty. Tyle wiem.

Malagos, a Ty masz jakiś swój wzór umowy? Bo ja też mam jeden całkiem niezły, jak nikt nie wejdzie na wątek z innym wzorem to mogę podesłać i zdecyduj, który będzie lepszy.

Posted

admirabilis6 napisał(a):
:crazyeye: to ta strona juz istnieje?? A ja myslalam, ze dopiero sie bedzie tworzyla.

I jeszcze jedno,jak to psy nie posiadaja nr. ewidencyjnych? KAZDE LEGALNE schronisko MA OBOWIAZEK takową ewidencje prowadzic. Wystarczy wiec aby bylo wywieszone na boksie,ze sa tu psy: jamnikowata nr..., wilkowaty nr.... i wszystko jest dla was jasne, chyba. No albo psy maja obrozki z numerkami albo sie je poprostu czipuje, co jest najlepszą ewidencja dla wszystkich, dla schroniska i dla samych psow. Bazy czipowe dla schronisk sa bezplatne, podobno.

To chodziło o ludzi na tym wątku Nowodworowskim że dostają cholery nie o powstającej stronce naucz się czytać ze zrozumieniem ;)

Mam dla Ciebie propozycje może wybierz się do schroniska w Nowodoworze sama i zobacz jak tam jest a nie ciągle czepiaj się nas.Tak jakby to wszystko tam od nas zależało nic Ci się nie stanie jak się tam wybierzesz a może nawet spotkasz kierownika i sama powiesz mu co ci nie pasuje w takim schronisku jakie on prowadzi.;)

Posted

plastelina napisał(a):
http://img31.imageshack.us/img31/6706/obraz263r.jpg ja mówię o tym bokserze. w schronie jest jeszcze CC pręgowany i o tym mówią dziewczyny.

tego boksera nie ma w schronie, a pregowany w typie CCta jest wg mnie bardzo zrownowazony i spokojny.Nie widzialam zadnych bojek w boksie w ktorym on przebywa, a kiedy do niego weszlam, wszystkie z CCtem na czele przywitaly mnie b.przyjaznie i nie bylo scen zazdrosci o glaskanie miedzy nimi.

Posted

GRYZELDZIA, a jak sunia??? W natloku informacji organizacyjnych itp. gina wiadomosci najwazniejsze, jak ma sie sunia z sikaniem, czy bylas z nią u weta??

Admirabilis6 dziękuje że pamiętasz i pytasz.Nic tu nie piszę żeby nie śmiecić.Córka założyła im watek.
Tam będzie wszystko o naszym zwierzyńcu.:lol:
Wszystko jest w jak największym porzadku
http://www.dogomania.pl/threads/175313-Wanilka-i-Cody

Posted

admirabilis6 napisał(a):

Jest serwer, jest domena, jest panel administracyjny do galerii psów, jest większość strony, pozostało kilka działów do skończenia.

Jesli jakis pies wyjechal, to czy jestes w stanie LaydS stwierdzic ktory?Czy masz tak dokladne i aktualizowane informacje?Obawiam sie ze nie, wiec nie wiem skad klopot ze pies znikna i sie znalazl..bo wiele znika i sie nie znajduje.

Tak, golf, jeśli napiszesz, który pies wyjechał, jestem w stanie stwierdzić potem, że go nie ma i jest np. w DT, co jest przydatną informacją. Ja w schronie często być nie mogę z braku transportu i niestety również czasu - aktualizowanie danych więc powinno wynikać z naturalnej reakcji osób, które są w schronie częściej. Jeśli strona powstanie do końca, to na pewno ustalimy z dziewczynami z Lubartowa, żeby aktualizować wszystko na bieżąco. Golf, piszesz, że nie masz pięciu minut - wybacz, ale ja Twojego nr nie mam, natomiast jak być go podała i napisała smsa, że jedziesz do schronu, to uwierz, że zadzwoniłabym w drodze powrotnej i zapytała o psy.

Posted

Przerażona ONka Sonia - boi się aparatu, więc trudno zrobić jej zdjęcie; jest przerażona, boi się wychodzić z boksu, do ludzi łagodna, liże po rękach.

Ostatni nabytek z soboty. Młoda, przyjazna ONka, łagodna do ludzi i psów. Ładnie chodzi na smyczy, przy nodze, nie ciągnie. Nie chce jeść.