sacred PIRANHA Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 a ja wiem co oznacza miejskie publiczne w zamościu...brak chęci współpracy, niemożliwośc wyprowadzenia psa do foty, brak rzetelnych info o psach, słowny zakaz dla mnie fotografowania... Quote
Tola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']a ja wiem co oznacza miejskie publiczne w zamościu...brak chęci współpracy, niemożliwośc wyprowadzenia psa do foty, brak rzetelnych info o psach, słowny zakaz dla mnie fotografowania...[/QUOTE] Ale cierpią na tym najbardziej psy, nie ludzie... Więc psy z takiego schroniska tym bardziej potrzebują pomocy, ogloszen, DT i DS... Quote
LadyS Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='admirabilis6']hmmm, chcialam Ciebie zapytac czy Ty jestes tak naiwna jak dziecko? Wiesz ile rocznie do tego schroniska trafia psow a ile jest miejsc i ile moze byc realnie adopcji? [URL]http://www.boz.org.pl/sch/ll.htm[/URL] To jest schronisko KOMERCYJNE- i mam nadzieje, ze wiesz co to oznacza.[/QUOTE] Jeśli mówisz do mnie, to odnoś się z szacunkiem - myśl, co piszesz, kto może to czytać i traktuj drugą osobę tak, jak ona traktuje Ciebie. Z Tobą nie mam zamiaru dyskutować - swoją drogą, widziałam Cię kiedyś w schronie? Quote
admirabilis6 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='ladySwallow']Jeśli mówisz do mnie, to odnoś się z szacunkiem - myśl, co piszesz, kto może to czytać i traktuj drugą osobę tak, jak ona traktuje Ciebie. Z Tobą nie mam zamiaru dyskutować - swoją drogą, widziałam Cię kiedyś w schronie?[/QUOTE] Nie, nie wiedzialas, nie trzeba byc aby sobie zdanie wyrobic. Sa oficjalne dane. Mam nadzieje, ze widzisz w tych danych to samo co ja.:roll: Quote
malagos Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ten bokser teraz przybył, czy już był 3 tyg. temu i ma zdjęcia na forum, kilka stron wstecz? To ten sam? Mówiła o nim J037. Koniecznie dajcie go do Bokserów w Potrzebie! Idzie mróz zapowiadają do -20 st., on nie przeżyje! Quote
LadyS Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Malagos, który bokser? Mówisz o tym mixie CC i boksia, o którym napisała teresz, ze ma się gorzej, czy o boksiu, którego zdjęcia jeszcze wczesniej wklejala plastelina? Bo boksio od plasteliny jest zgłoszony fundacjom, zaś CC jest zgłoszony do adopcji CCtów. Quote
plastelina Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 niestety boksera nie ma już w schronisku, już było wszystko ustalone, ale 2 dni wcześniej ktoś go adoptował. Kierownik zapraszał nas do schronu po nowym roku bo podobno ślicznie jest jak śnieg leży no i wesołych świąt życzył dla Wszystkich. Quote
malagos Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 2 dni przed czym? Miała go zabrać fundacja? Quote
LadyS Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 No on na pewno jest od dwóch tygodni, myślę, że i dłużej - siedzi w izolatce. Zaraz zrobię porządku nieco, pozbieram te psy i wtedy zobaczymy. EDIT - pisałam na równi z plasteliną chyba ;) Quote
plastelina Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Malagos tak miała go zabrać fundacja, ogólnie małe zamieszanie było i wolałabym nie pisać na forum o tym. Quote
evel Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 admirabilis - proszę Cię, daj sobie spokój i jak masz się czepiać dla czepiania to sobie idź. Jak na taki wiejski schron psy mają dobre warunki, co chwilę jest coś ulepszanego a pan kierownik naprawdę nam nie robi problemów z niczym, możemy focić, ogłaszać, wyciągać, brać na spacery i co tylko. Słuchajcie, może znacie kogoś aktywnego kto by chciał psa może i do sportu? "Nasz" maliniaczek okazał się CUDOWNYM psem, jednak musi opuścić swój dotychczasowy DT... :( Wątek: [url]http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Thread&threadID=3476&pageNo=1[/url] Coś jeszcze maiłam Wam napisać... jak mi się przypomni to zedytuję :P Quote
admirabilis6 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='evl'] Jak na taki wiejski schron psy mają dobre warunki, co chwilę jest coś ulepszanego a pan kierownik naprawdę nam nie robi problemów z niczym, możemy focić, ogłaszać, wyciągać, brać na spacery i co tylko. [/QUOTE] Wiejski to moze byc sklep, taki GS-owski, a to jest schron prywatny, ktory powinien zapewnic zwierzetom okreslone standarty wg. ustawy. Kazdy pies powinien miec swoja bude ocieplaną a w niej slome, a nie byc trzmany w klatce w taką zimnice juz. Schron jest pod Lubartowem, 25 km od Lublina(jak same piszecie), nie jest to jakis ciemnogrod, blok wschodni, a podmiejskie schronisko to jest a na opiekę nad tymi psami gminy płacą kase. Nikt nikogo nie zmuszal aby przyjmowal takie ilosci psów. [B]Czy wszystkie psy maja budy i slome w nich-to podstawa ich zdrowia, teraz! Tyle na ten temat. Zapytaj swoje sumienie czy zdjecia,spacery, raz na jakis czas, itd wystarczą psom, w tym schronisku, zimą.[/B] Quote
evel Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Twoim zdaniem mam je wszystkie sobie wziąć do domu, bo im zimno? To schronisko do cholery, a nie sanatorium ani hotel. Mają budy i słomę. Pomagamy im jak możemy a Tobie i tak coś nie pasuje. O co Ci chodzi dziewczyno? Nudzi Ci się i zwady szukasz? Quote
beka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='evl'] To schronisko do cholery, a nie sanatorium ani hotel. [/QUOTE] Patrze na jedną z onek z tego schroniska, jak sie czołga przede mną , jak sika pod siebie i nie wychodzi z kojca i i nie mam wątpliwości że w sanatorium lub hotelu to ona nie była..... Quote
LadyS Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [B]Dziewczyny, darujcie sobie dywagacje i osobiste wycieczki, idźcie z tym na PW. Tutaj mają być rzetelne informacje na temat psów w schronisku, a nie Wasze domniemania, stwierdzenia, komentarze.[/B] Quote
malagos Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='plastelina']Malagos tak miała go zabrać fundacja, ogólnie małe zamieszanie było i wolałabym nie pisać na forum o tym.[/QUOTE] to napisz mi na pw, bo własnie FUNDACJA pyta mnie o tego psa, dawałam im infornację! Quote
ewajanka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Jakby ktoś wybierał się do schroniska po Świętach to chętnie się przejadę porobić fotki czy coś.W grę wchodzą dni 27-31 grudnia bo wtedy będę u rodziców ( Parczew), pora do uzgodnienia. Quote
Servet Cetin Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Właśnie miałem pisać parę nowości odnośnie powstającej strony, ale jak patrzę na ten burdel, to zastanawiam się - czy ta strona ma w ogóle powstawać? Widzę, że nikt tutaj nie jest się w stanie ze sobą dogadać, więc nie widzę też powodu, żebym miał angażować się w tworzenie serwisu, bo nawet nie wiem, czy dogadacie się w sprawie jego prowadzenia... Proszę przede wszystkim o spokój i niech jakaś kompetentna osoba (a nie miejscowy krzykacz) powie mi, co dalej ze stroną. Quote
sacred PIRANHA Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ale bałagan hihihi ja Ci Servet Cetin nie powiem czy ma powstawać bo ja tu tylko gościnnie ratuje pojedyńcze jednostki które w obliczu globalnej bezdomności się ne liczą:-P Quote
AngelikaXD Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Tak myślałam że ktoś od belgów go zabrał ;) Ja wpadłam wczoraj tylko na chwilę do weta a tam ogłoszenie maliniaka. Czytam a on z "naszego" schroniska :evil_lol: Wetka mi powiedziała tylko tyle, że w Lublinie w DT jest ;) Quote
matrioszka2 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Od siebie chcę napisać kilka uwag: - pozostajemy w bardzo dobrym układzie z kierownikiem i pracownikami schroniska, a ponieważ jest ono prywatne (teren też jest własnością kierownika) możemy co NAJWYŻEJ POPROSIĆ lub zwrócić uwagę, że coś jest nie tak. - statystyki nas nie interesują, ale konkretne psy; - pojawiamy się tam spontanicznie ( nie jesteśmy wolontariuszami, nie reprezentujemy żadnej fundacji, jesteśmy "ludźmi z ulicy") i to, co widać na wątku robimy ad hoc, bo chcemy.Stać nas JEDYNIE na fotografowanie, ogłaszanie, dawanie DT i ich finansowanie, jak również finansowanie sterylek, transportu oraz leczenia, opłacanie hotelików (wpłaty prywatne, bazarki), wyprowadzanie na spacery, dowożenie karmy do schronu ... Kometa przyjeżdża z Warszawy (najczęściej w niedziele) z własnymi medykamentami i na miejscu leczy, operuje, opatruje, szczepi, daje zastrzyki, surowice , zabiera po kilka psów...Towarzyszy Jej Jo37 i golf ... Tyle, co pamiętam na już. A komu się wydaje, że to za mało i mamy zająć się jeszcze słomą w budach (która akurat jest zmieniana codziennie) to niech się buja. Dobranoc.Pozdrawiam Cię admirabilis6. Quote
admirabilis6 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='matrioszka2']A komu się wydaje, że to za mało i mamy zająć się jeszcze słomą w budach (która akurat jest zmieniana codziennie) to niech się buja. Dobranoc.Pozdrawiam Cię admirabilis6.[/QUOTE] [B]I chwala Wam za to a szczegolnie jak widac Komecie![/B] Ale mozna zobaczyc wiecej jak sie chce. Widac sunie w klatce drucianej, na golych dechach, bez mozliwosci ruchu nawet. Wiec zdjemij tą aureole samozachwytu, otworz oczy i zwroc kierownikowi uwage lub padnij mu do nog z prosbą aby psow nie trzymal w klatkach!!! A conajmniej klatke oslonil kocami i jakas derma i wylozyl cala sloma aby psu lapy nie wpadaly w dziury i w miare mial cieplo! Myslenie nie boli, sama pobadz w tej klatce i sie bujaj! Mnie Twoje uklady z kierownikiem nie interesują, widze zdjecia i to co jest tam zle, dla zwierząt. [IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz280.jpg[/IMG] Quote
kometa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='admirabilis6'][B]I chwala Wam za to a szczegolnie jak widac Komecie![/B] Ale mozna zobaczyc wiecej jak sie chce. Widac sunie w klatce drucianej, na golych dechach, bez mozliwosci ruchu nawet. Wiec zdjemij tą aureole samozachwytu, otworz oczy i zwroc kierownikowi uwage lub padnij mu do nog z prosbą aby psow nie trzymal w klatkach!!! A conajmniej klatke oslonil kocami i jakas derma i wylozyl cala sloma aby psu lapy nie wpadaly w dziury i w miare mial cieplo! Myslenie nie boli, sama pobadz w tej klatce i sie bujaj! Mnie Twoje uklady z kierownikiem nie interesują, widze zdjecia i to co jest tam zle, dla zwierząt. [IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz280.jpg[/IMG][/QUOTE] Ta sunieczka jest juz w "moim" kojcu i ma sie całkiem niezle. ale dramatycznie pilnie potrzebny dt/ds.... Quote
kometa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 maliniaczka niestety została "adoptowana"... Quote
Mike i Morgan Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='admirabilis6'][B]I chwala Wam za to a szczegolnie jak widac Komecie![/B] Ale mozna zobaczyc wiecej jak sie chce. Widac sunie w klatce drucianej, na golych dechach, bez mozliwosci ruchu nawet. Wiec zdjemij tą aureole samozachwytu, otworz oczy i zwroc kierownikowi uwage lub padnij mu do nog z prosbą aby psow nie trzymal w klatkach!!! A conajmniej klatke oslonil kocami i jakas derma i wylozyl cala sloma aby psu lapy nie wpadaly w dziury i w miare mial cieplo! Myslenie nie boli, sama pobadz w tej klatce i sie bujaj! Mnie Twoje uklady z kierownikiem nie interesują, widze zdjecia i to co jest tam zle, dla zwierząt. [IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz280.jpg[/IMG][/QUOTE] Hehe ale się czepiłaś tej suni w tej klatce to zdjęcie jest tylko połową tej klatki z lewej strony na tym zdjęciu jest posłanko dla tej suni (raczej było skoro kometa ma ją u siebie" świeć panie nad jej duszą" ) pamiętam jak byłem tam ostatnio to miała i nie narzekała na nie wygodę a te deski leżą tam by psy w tej klatce nie wpadały na łapkami w kratki w podłodze więc moim zdaniem to jest wygodniejsze niż goła klatka te deski.A poza tym ta klatka jest osłonięta z 3 stron przed wiatrem więc moim skromnym zdaniem tam psy w niej maja dobrze.Wtej klatce siedzą zazwyczaj psy małe lub szczególnie atakowane w boksach przez duże i silniejsze psy :shake: a tak taki mały psiak jak siedzi sam zje spokojnie i nie będzie się bał innych psów zanim ta sunia była w tej klatce przebywała w niej inna sunia mała wychudzona psinka która tam mieszkała i nabrała wagi i teraz ma nowy domek ona raczej nie narzekała na niewygodę tyle z mojej strony . A i przestańcie się kłócić o byle co:evil_lol: Quote
Recommended Posts