Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']a ja wiem co oznacza miejskie publiczne w zamościu...brak chęci współpracy, niemożliwośc wyprowadzenia psa do foty, brak rzetelnych info o psach, słowny zakaz dla mnie fotografowania...[/QUOTE]
Ale cierpią na tym najbardziej psy, nie ludzie...
Więc psy z takiego schroniska tym bardziej potrzebują pomocy, ogloszen, DT i DS...

Posted

[quote name='admirabilis6']hmmm, chcialam Ciebie zapytac czy Ty jestes tak naiwna jak dziecko? Wiesz ile rocznie do tego schroniska trafia psow a ile jest miejsc i ile moze byc realnie adopcji?
[URL]http://www.boz.org.pl/sch/ll.htm[/URL]

To jest schronisko KOMERCYJNE- i mam nadzieje, ze wiesz co to oznacza.[/QUOTE]
Jeśli mówisz do mnie, to odnoś się z szacunkiem - myśl, co piszesz, kto może to czytać i traktuj drugą osobę tak, jak ona traktuje Ciebie. Z Tobą nie mam zamiaru dyskutować - swoją drogą, widziałam Cię kiedyś w schronie?

Posted

[quote name='ladySwallow']Jeśli mówisz do mnie, to odnoś się z szacunkiem - myśl, co piszesz, kto może to czytać i traktuj drugą osobę tak, jak ona traktuje Ciebie. Z Tobą nie mam zamiaru dyskutować - swoją drogą, widziałam Cię kiedyś w schronie?[/QUOTE]
Nie, nie wiedzialas, nie trzeba byc aby sobie zdanie wyrobic. Sa oficjalne dane. Mam nadzieje, ze widzisz w tych danych to samo co ja.:roll:

Posted

Ten bokser teraz przybył, czy już był 3 tyg. temu i ma zdjęcia na forum, kilka stron wstecz? To ten sam? Mówiła o nim J037.
Koniecznie dajcie go do Bokserów w Potrzebie!
Idzie mróz zapowiadają do -20 st., on nie przeżyje!

Posted

Malagos, który bokser? Mówisz o tym mixie CC i boksia, o którym napisała teresz, ze ma się gorzej, czy o boksiu, którego zdjęcia jeszcze wczesniej wklejala plastelina? Bo boksio od plasteliny jest zgłoszony fundacjom, zaś CC jest zgłoszony do adopcji CCtów.

Posted

niestety boksera nie ma już w schronisku, już było wszystko ustalone, ale 2 dni wcześniej ktoś go adoptował. Kierownik zapraszał nas do schronu po nowym roku bo podobno ślicznie jest jak śnieg leży no i wesołych świąt życzył dla Wszystkich.

Posted

No on na pewno jest od dwóch tygodni, myślę, że i dłużej - siedzi w izolatce. Zaraz zrobię porządku nieco, pozbieram te psy i wtedy zobaczymy. EDIT - pisałam na równi z plasteliną chyba ;)

Posted

admirabilis - proszę Cię, daj sobie spokój i jak masz się czepiać dla czepiania to sobie idź. Jak na taki wiejski schron psy mają dobre warunki, co chwilę jest coś ulepszanego a pan kierownik naprawdę nam nie robi problemów z niczym, możemy focić, ogłaszać, wyciągać, brać na spacery i co tylko.

Słuchajcie, może znacie kogoś aktywnego kto by chciał psa może i do sportu? "Nasz" maliniaczek okazał się CUDOWNYM psem, jednak musi opuścić swój dotychczasowy DT... :(
Wątek: [url]http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Thread&threadID=3476&pageNo=1[/url]

Coś jeszcze maiłam Wam napisać... jak mi się przypomni to zedytuję :P

Posted

[quote name='evl'] Jak na taki wiejski schron psy mają dobre warunki, co chwilę jest coś ulepszanego a pan kierownik naprawdę nam nie robi problemów z niczym, możemy focić, ogłaszać, wyciągać, brać na spacery i co tylko.

[/QUOTE]

Wiejski to moze byc sklep, taki GS-owski, a to jest schron prywatny, ktory powinien zapewnic zwierzetom okreslone standarty wg. ustawy. Kazdy pies powinien miec swoja bude ocieplaną a w niej slome, a nie byc trzmany w klatce w taką zimnice juz. Schron jest pod Lubartowem, 25 km od Lublina(jak same piszecie), nie jest to jakis ciemnogrod, blok wschodni, a podmiejskie schronisko to jest a na opiekę nad tymi psami gminy płacą kase. Nikt nikogo nie zmuszal aby przyjmowal takie ilosci psów. [B]Czy wszystkie psy maja budy i slome w nich-to podstawa ich zdrowia, teraz! Tyle na ten temat. Zapytaj swoje sumienie czy zdjecia,spacery, raz na jakis czas, itd wystarczą psom, w tym schronisku, zimą.[/B]

Posted

Twoim zdaniem mam je wszystkie sobie wziąć do domu, bo im zimno? To schronisko do cholery, a nie sanatorium ani hotel. Mają budy i słomę. Pomagamy im jak możemy a Tobie i tak coś nie pasuje. O co Ci chodzi dziewczyno? Nudzi Ci się i zwady szukasz?

Posted

[quote name='evl'] To schronisko do cholery, a nie sanatorium ani hotel.
[/QUOTE]

Patrze na jedną z onek z tego schroniska, jak sie czołga przede mną , jak sika pod siebie i nie wychodzi z kojca i i nie mam wątpliwości że w sanatorium lub hotelu to ona nie była.....

Posted

[B]Dziewczyny, darujcie sobie dywagacje i osobiste wycieczki, idźcie z tym na PW. Tutaj mają być rzetelne informacje na temat psów w schronisku, a nie Wasze domniemania, stwierdzenia, komentarze.[/B]

Posted

[quote name='plastelina']Malagos tak miała go zabrać fundacja, ogólnie małe zamieszanie było i wolałabym nie pisać na forum o tym.[/QUOTE]
to napisz mi na pw, bo własnie FUNDACJA pyta mnie o tego psa, dawałam im infornację!

Posted

Jakby ktoś wybierał się do schroniska po Świętach to chętnie się przejadę porobić fotki czy coś.W grę wchodzą dni 27-31 grudnia bo wtedy będę u rodziców ( Parczew), pora do uzgodnienia.

Posted

Właśnie miałem pisać parę nowości odnośnie powstającej strony, ale jak patrzę na ten burdel, to zastanawiam się - czy ta strona ma w ogóle powstawać? Widzę, że nikt tutaj nie jest się w stanie ze sobą dogadać, więc nie widzę też powodu, żebym miał angażować się w tworzenie serwisu, bo nawet nie wiem, czy dogadacie się w sprawie jego prowadzenia... Proszę przede wszystkim o spokój i niech jakaś kompetentna osoba (a nie miejscowy krzykacz) powie mi, co dalej ze stroną.

Posted

Tak myślałam że ktoś od belgów go zabrał ;)
Ja wpadłam wczoraj tylko na chwilę do weta a tam ogłoszenie maliniaka. Czytam a on z "naszego" schroniska :evil_lol: Wetka mi powiedziała tylko tyle, że w Lublinie w DT jest ;)

Posted

Od siebie chcę napisać kilka uwag:
- pozostajemy w bardzo dobrym układzie z kierownikiem i pracownikami schroniska, a ponieważ jest ono prywatne (teren też jest własnością kierownika) możemy co NAJWYŻEJ POPROSIĆ lub zwrócić uwagę, że coś jest nie tak.
- statystyki nas nie interesują, ale konkretne psy;
- pojawiamy się tam spontanicznie ( nie jesteśmy wolontariuszami, nie reprezentujemy żadnej fundacji, jesteśmy "ludźmi z ulicy") i to, co widać na wątku robimy ad hoc, bo chcemy.Stać nas JEDYNIE na fotografowanie, ogłaszanie, dawanie DT i ich finansowanie, jak również finansowanie sterylek, transportu oraz leczenia, opłacanie hotelików (wpłaty prywatne, bazarki), wyprowadzanie na spacery, dowożenie karmy do schronu ...
Kometa przyjeżdża z Warszawy (najczęściej w niedziele) z własnymi medykamentami i na miejscu leczy, operuje, opatruje, szczepi, daje zastrzyki, surowice , zabiera po kilka psów...Towarzyszy Jej Jo37 i golf ...
Tyle, co pamiętam na już.
A komu się wydaje, że to za mało i mamy zająć się jeszcze słomą w budach (która akurat jest zmieniana codziennie) to niech się buja.
Dobranoc.Pozdrawiam Cię admirabilis6.

Posted

[quote name='matrioszka2']A komu się wydaje, że to za mało i mamy zająć się jeszcze słomą w budach (która akurat jest zmieniana codziennie) to niech się buja.
Dobranoc.Pozdrawiam Cię admirabilis6.[/QUOTE]

[B]I chwala Wam za to a szczegolnie jak widac Komecie![/B] Ale mozna zobaczyc wiecej jak sie chce. Widac sunie w klatce drucianej, na golych dechach, bez mozliwosci ruchu nawet. Wiec zdjemij tą aureole samozachwytu, otworz oczy i zwroc kierownikowi uwage lub padnij mu do nog z prosbą aby psow nie trzymal w klatkach!!! A conajmniej klatke oslonil kocami i jakas derma i wylozyl cala sloma aby psu lapy nie wpadaly w dziury i w miare mial cieplo! Myslenie nie boli, sama pobadz w tej klatce i sie bujaj!
Mnie Twoje uklady z kierownikiem nie interesują, widze zdjecia i to co jest tam zle, dla zwierząt.
[IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz280.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='admirabilis6'][B]I chwala Wam za to a szczegolnie jak widac Komecie![/B] Ale mozna zobaczyc wiecej jak sie chce. Widac sunie w klatce drucianej, na golych dechach, bez mozliwosci ruchu nawet. Wiec zdjemij tą aureole samozachwytu, otworz oczy i zwroc kierownikowi uwage lub padnij mu do nog z prosbą aby psow nie trzymal w klatkach!!! A conajmniej klatke oslonil kocami i jakas derma i wylozyl cala sloma aby psu lapy nie wpadaly w dziury i w miare mial cieplo! Myslenie nie boli, sama pobadz w tej klatce i sie bujaj!
Mnie Twoje uklady z kierownikiem nie interesują, widze zdjecia i to co jest tam zle, dla zwierząt.
[IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz280.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ta sunieczka jest juz w "moim" kojcu i ma sie całkiem niezle.
ale dramatycznie pilnie potrzebny dt/ds....

Posted

[quote name='admirabilis6'][B]I chwala Wam za to a szczegolnie jak widac Komecie![/B] Ale mozna zobaczyc wiecej jak sie chce. Widac sunie w klatce drucianej, na golych dechach, bez mozliwosci ruchu nawet. Wiec zdjemij tą aureole samozachwytu, otworz oczy i zwroc kierownikowi uwage lub padnij mu do nog z prosbą aby psow nie trzymal w klatkach!!! A conajmniej klatke oslonil kocami i jakas derma i wylozyl cala sloma aby psu lapy nie wpadaly w dziury i w miare mial cieplo! Myslenie nie boli, sama pobadz w tej klatce i sie bujaj!
[IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz280.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hehe ale się czepiłaś tej suni w tej klatce to zdjęcie jest tylko połową tej klatki z lewej strony na tym zdjęciu jest posłanko dla tej suni (raczej było skoro kometa ma ją u siebie" świeć panie nad jej duszą" )
pamiętam jak byłem tam ostatnio to miała i nie narzekała na nie wygodę a te deski leżą tam by psy w tej klatce nie wpadały na łapkami w kratki w podłodze więc moim zdaniem to jest wygodniejsze niż goła klatka te deski.A poza tym ta klatka jest osłonięta z 3 stron przed wiatrem więc moim skromnym zdaniem tam psy w niej maja dobrze.Wtej klatce siedzą zazwyczaj psy małe lub szczególnie atakowane w boksach przez duże i silniejsze psy :shake: a tak taki mały psiak jak siedzi sam zje spokojnie i nie będzie się bał innych psów zanim ta sunia była w tej klatce przebywała w niej inna sunia mała wychudzona psinka która tam mieszkała i nabrała wagi i teraz ma nowy domek ona raczej nie narzekała na niewygodę tyle z mojej strony .

A i przestańcie się kłócić o byle co:evil_lol: