ewajanka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Matrioszka ten maluch to trochę wygląda jak mała sówka, uroczy jest. Uzo absolutnie owczarkiem nie jest, bardziej mi doga przypomina ale chyba nie wszystkim. Niewątpliwie przypisanie mu jakiejś rasy może pomogłoby. Mnie tam rasa nie potrzebna, poznałam psa osobiście i jest rewelacyjny, zero agresji, pełne zaufanie do człowieka. Tylko ja nie mam warunków....:( Quote
Merys Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Zrobię ogłoszenia i dodam nowe foty na stronie lsozu. Quote
as_ko Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 ewajanka napisał(a):Matrioszka ten maluch to trochę wygląda jak mała sówka, uroczy jest. Uzo absolutnie owczarkiem nie jest, bardziej mi doga przypomina ale chyba nie wszystkim. Niewątpliwie przypisanie mu jakiejś rasy może pomogłoby. Mnie tam rasa nie potrzebna, poznałam psa osobiście i jest rewelacyjny, zero agresji, pełne zaufanie do człowieka. Tylko ja nie mam warunków....:( Jednak jeśli chodzi o Uzo to trzeba pamiętać o tym że odstrasza on tylko wyglądem, bo jak mi opowiadał Grzesiek (pracownik) to jak ktoś walił w bramę schroniska to Uzo zamiast bronić, sam musiał być broniony. Był tak przerażony że czym prędzej zwiał do budy. Więc jeśli ktoś chce psa typowo stróżującego to Uzo nie spełni jego oczekiwań. gryf80 napisał(a):madi faktycznie-kufa dogowata. Ja w ogłoszeniach które mu jakiś czas temu robiłam pisałam, ze to mix doga. Quote
matrioszka2 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Ja tylko tak dla formalności i usprawiedliwienia .... Wciąż (od dłuższego czasu) próbuję w 1 poście uzupełnić wątki, info foty i takie tam , kto w DT,w DS, kto czeka i w ogóle, ale wciąż mam komunikat, że mój post ma mieć 20000 słów (znaków?) , a ja chcę wsadzić za dużo.No i mi odrzuca post.Nie wiem, co zrobić.:shake: Quote
teresz10 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 A więc trzeba z 1 postu wyrzucic info np. o bazarkach z ubiegłego roku, i przenieść do pierwszego postu czesc informacji to w drugim zrobi się miejsce . Ewentualnie dogadac sie z Pauliną Mickey aby przeniosła do postu nr 3 czesc informacji. Info o psach bardzo się przydaje... Quote
gryf80 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 kochani klembów przegrywa!!!!ja głos oddałam Quote
obraczus87 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='gryf80']kochani klembów przegrywa!!!!ja głos oddałam Przepraszam Was za SPAm, ale jeśli ktokolwiek może pomóc nam w wysyłaniu PW do dogomaniaków z prosbą o głos, to zapraszam: KLIK Konkurencja zdobywa głosy nieuczciwie.... a Klembów pewnie przez to przegra :( Quote
Paulina_mickey Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 matrioszka2 napisał(a):Ja tylko tak dla formalności i usprawiedliwienia .... Wciąż (od dłuższego czasu) próbuję w 1 poście uzupełnić wątki, info foty i takie tam , kto w DT,w DS, kto czeka i w ogóle, ale wciąż mam komunikat, że mój post ma mieć 20000 słów (znaków?) , a ja chcę wsadzić za dużo.No i mi odrzuca post.Nie wiem, co zrobić.:shake: Ja mogę oddać swój post, tak żeby na info były dwa. Mod morze go przerzucić na Ciebie :) Quote
gryf80 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 znów w krakvecie wybieramy schron,który otrzymałby pomoc-macie jakies propozycje ?oczywiście w lutym,koty z torunia już są Quote
ewajanka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Rozmawiałam z kierownikiem. Owczarek szkocki nie jest dla nikogo zarezerwowany, jest do wzięcia ale jeszcze miesiąc ma chodzić w gipsie. Do wzięcia jest również rudy pinczer, ponieważ są mrozy więc wiecie:( W schronie będę prawdopodobnie w sobotę. Quote
as_ko Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ewajanka napisał(a):Rozmawiałam z kierownikiem. Owczarek szkocki nie jest dla nikogo zarezerwowany, jest do wzięcia ale jeszcze miesiąc ma chodzić w gipsie. Do wzięcia jest również rudy pinczer, ponieważ są mrozy więc wiecie:( W schronie będę prawdopodobnie w sobotę. Tak, pisała o tym teresz że owczarka trzeba zabierać. Gdyby było coś wiadomo o charakterze pinczera do innych zwierzów to byłoby łatwiej znaleźć DT. Trzeba mu też zrobić nowe ogłoszeniowe fotki. Chętni by się znaleźli na pewno. Ja nie mam teraz kiedy pojechać do schronu :( Latam teraz z moją kotką do weta, bo ma chore uszy. A będą zdjęcia podhalana? Quote
ewajanka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Zaraz wrzucę jakąś fotkę białasa. Psiak jest mniejszy od podhalana, sięga trochę powyżej kolana. Jest młody. Do obcych z dystansem ale po chwili się przekonuje i podchodzi na głaski. Quote
MaDi Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Gdzie jest Uzo skoro podhalan zajął jego miejsce? Quote
ewajanka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Uzo został przeniesiony na izolatki. Siedzi w pierwszym boksie po lewej. Quote
MaDi Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ewajanka napisał(a):Uzo został przeniesiony na izolatki. Siedzi w pierwszym boksie po lewej. Szkoda...:( Quote
teresz10 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Wczoraj Kometa wzięła sporo psiaków, wszystkie szczeniaki z boksu. Jak bede miała info które to zamieszcze zdjęcia. Rudej suni szczeniaczka nie było... Figa dzisiaj przyjeżdza do mnie na bdt. Quote
as_ko Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 teresz10 napisał(a):Wczoraj Kometa wzięła sporo psiaków, wszystkie szczeniaki z boksu. Jak bede miała info które to zamieszcze zdjęcia. Rudej suni szczeniaczka nie było... Figa dzisiaj przyjeżdza do mnie na bdt. No i całe szczęście :) Quote
gryf80 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 aaa,czyli szorstkie rude szczenię nieobecne,a figa-to jest ta mała szorstka sunia jest na dt u teresz? czekam na odp./potwierdzenie,w celu poinformowania terierkowego forum Quote
teresz10 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dokładnie tak - Figa została w klinice - czeka na sterylkę, miała usg aby sprawdzic czy nie ma ciąży.Nie było. Sterylkę umawiam jutro lub pojutrze - na razie dzisiaj kąpiel - śmierdzi straszliwie , była w schronisku od 08 .2011 Quote
MaDi Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Teresz mam do Ciebie biznes;) odezwij się jak znajdziesz chwilę. Quote
teresz10 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Z 3 szczeniaków wziętych przez Kometę jeden zdechł , drugi walczy o życie - zdechł ten który by najżwawszy i dawano mu największe szanse na przezycie. Smutne to wieści - jade dzisiaj do schronu z duszą na ramieniu... Quote
MaDi Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Kometo jeśli czytasz;) dziękuję za zabranie dropiatej suni. Mogę gdzieś zobaczyć psy które zostały zabrane? Quote
Guest Conraddo Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 jaka jest sytuacja w tym schronisku? czy psy sa dobrze traktowane? czy to podobne schronisko do lubelskiego? czy ktos wie cokolwiek o schronisku w Rachowie Starym i w Pulawach? Quote
Recommended Posts