Marta67 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 oj to niedobrze :( bo to zmniejsza jego szanse na dom :( Quote
Awit Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 A jak nie trzyma moczu? Posikuje np idąc czy stojąc, leżąc? Quote
molly12 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 jak leży, stoi, idzie, siedzi... nie tak, że leci z niego nie wiadomo ile ale co chwila jest kap, kap, kap po kropelce... taras i schody i chodnik trzeba pare razy dziennie zmywac bo smierdzi wszystko sikami... A co najgorsze trzy razy miałam telefon "dla jaj" w sprawie Karata... Jak tylko słyszę w słuchawce, że w sprawie Karta to odrazu uśmiech wraca a tu jakieś dupki dzwonią i sobie żartują... :( Quote
Kika9004 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Idioci, na tym świecie ich coraz więcej :( Quote
molly12 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 po badaniu moczu okazało się, że to po prostu starość... Quote
molly12 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 ma, dziś się skończyło, jak znajde chwile to pododaje znowu ogloszenia Quote
luisien Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 molly12 napisał(a):po badaniu moczu okazało się, że to po prostu starość... Mój Helmut - już nawet się z tym pogodziłam;)- też chodził i kapał, do momentu gdy jeden z weterynarzy / w typie :pproste metody są najlepsze/, zasugerował mi bym podawała mu dwa razy dziennie Rutinoskorbin /po 2 tabl./ Jego zdaniem zakwaszenie moczu, stwarza środowisko nie przychylne dla bakterii i dzięki temu pęcherz jest zdrowy,co w starszym wieku jest mile widziane;) Dążę do tego ,że robię jak mówił/ od maja/ i mój staruszek ...nie kapie!:) Quote
Kika9004 Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 luisien napisał(a):Mój Helmut - już nawet się z tym pogodziłam;)- też chodził i kapał, do momentu gdy jeden z weterynarzy / w typie :pproste metody są najlepsze/, zasugerował mi bym podawała mu dwa razy dziennie Rutinoskorbin /po 2 tabl./ Jego zdaniem zakwaszenie moczu, stwarza środowisko nie przychylne dla bakterii i dzięki temu pęcherz jest zdrowy,co w starszym wieku jest mile widziane;) Dążę do tego ,że robię jak mówił/ od maja/ i mój staruszek ...nie kapie!:) Może spróbować u Karacika?? molly12 skontaktuj się z waszym wetem, czy można byłoby spróbować to u staruszka :D Quote
molly12 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 do weta idziemy w sobotę na kontrolę itd wtedy się zapytam jak z tym rutinoskorbinem a póki co pare nowych fotek z dzisiaj czemu nikt go nie chce :( Allegro dodam od września może powracają ludzie już z wyjazdów i wtedy ktoś się znajdzie... Quote
molly12 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 byliśmy jednak dziś u weta bo Karacik cały dzień źle się czuł i aż wył z bólu... okazało się że źle strawił pokarm i nie mógł wydalić zbyt dużej ilości kału bo ma guza na jelicie :-( wet powiedział, że można podawać mu ten rutinoskorbin i że może mu rzeczywiście pomóc. Quote
Kika9004 Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 A co z tym guzem?? Da się coś z nim zrobić?? Quote
molly12 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 a co mozna zrobic z guzem u staruszka ktory nie wiadomo nawet czy wybudzi się z narkozy po takiej dlugiej operacji ? nie wiadomo nawet do konca czy to guz w sensie nowotwor czy po prostu po niestrawnosci mu coś tam się zrobiło bo były poddrażnione jelita mamy iść za jakiś czas na kontrolę i sprawdzić czy się powiększa czy się zmniejsza czy może już go w ogóle nie ma. PS. dzięki za rade z rutinoskorbinem problemu nie ma :D czasami jeszcze podczas snu się mu zdaża że się zmoczy pod siebie ale nie chodzi i nie kapie :) Quote
molly12 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 czy ktoś mógłby mi podać numer do Pani Wiesi (? mam słabą pamięć do imion) mam pilną sprawę a uszkodziła mi się karta sim i niestety straciłam wszystkie numer telefonów i sama mam nowy :/ Quote
Awit Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Biedny, stary, bez domu i jeszcze z guzem... Oby nie cierpiał. Quote
Kika9004 Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Awit napisał(a):Biedny, stary, bez domu i jeszcze z guzem... Oby nie cierpiał. Oby szybko znalazł dom :( Quote
Kika9004 Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Podnosimy ................................................ Quote
molly12 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 KARAT MA DOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) jedzie do Państwa do Kędzierzyna, zamieszka z dwoma chłopcami i kotkiem :) Państwo już go oglądali, spędzili z nim cały weekend, chłopcy się tylko kłócili, który ma go priowadzić, który ma go czesać i który ma mu dać jeść ;) do nowego domku trafi w połowie września bo dopiero wtedy znajdę czas żeby go im odwieść. Ale normalnie do mnie jeszcze to nie dotarło, udało się :D Dzięki Ci Boże !!!! Quote
Kika9004 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Tak masz rację DZIĘKI CI BOŻE !!!!! Kochani UDAŁO SIĘ !!!! Och, musiałam ochłonąć ... Ja cię kręcę !! Ja już traciłam nadzieję, a tu takie wieści. Dziękuję Ci za umożliwienie Karacikowi szanse na nowe życie :) Dziękuję :D Quote
Kika9004 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Napisz coś więcej o domku. Będzie mieszkał w domu czy w ogrodzie. Skąd państwo się o nim dowiedzieli?? Będą przesyłać informacje ?? :D Quote
molly12 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ta Pani to siostra rodzona mojego szwagra i byli cały tydzień w Ostrołęce w tym weekend u mnie no i że planowali kupno psiaka ale nie mogli się zdecydować bo musieli jakiś czas temu uśpić psa i po prostu nie byli jeszcze gotowi, ale tak się w nim zakochali i wzruszyli jego historią i dzieciaki zrezygnowały z jakiś tam gier i konsol, że postanowili wziąć Karata. Będą oczywiście ze mną w kontakcie, wysyłać mają zdjęcia i podczas wizyt rodzinnych oczywiście mają go zabierać ze sobą. Karat będzie mieszkał w dużym ogrodzie plus do dyspozycji będzie miał garaż. On sam nie chce siedzieć w domu w ogóle go do środka nie ciągnie woli podwórko no i sprawa z tym sikaniem. Także będę dawać info co tam u niego słychać. Ale się cieszę :multi: Quote
Recommended Posts