Kika9004 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 KARAT [FONT="]"Znów ktoś przechodzi obok mojego boksu. Nie podniosę łba. Nie warto. Tyle razy, gdy ktoś przechodził zrywałem się i biegłem w stronę wejścia. Robiliśmy tak wszyscy, na samotność nie mogę narzekać. Znudziło mi się to. Moi towarzysze młodsi, sprawniejsi nadal tak robią. A ja? Przyznaj mi rację, że nie mam co się przymilać ludziom. Moi towarzysze są pełni sił, mają piękną sierść – nie tak jak ja, sfilcowaną i do granic za kołtunioną. Wiesz? Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio czułem dotyk szczotki przejeżdżającej po moim grzebiecie. Ba! Nawet nie pamiętam jak to dobrze, gdy ktoś szepcze ci coś miłego do uszka, głaszcze po brzuszku. Chciałbym znów pamiętać. Jestem stary, czasem bolą mnie kości, ale chętnie pobiegam z Tobą za piłeczką, wskoczę do wody, przyniosę zabawkę, popilnuję Twojego dziecka, będę czuwać w nocy tuż przy Tobie, by przypadkiem nikt nie chciał Cię ukraść. Z chęcią będę czekać i wyglądać, gdy wrócisz z pracy, a gdy wreszcie to się stanie będę szczekać i podskakiwać ze szczęścia. "[/FONT] Teraz Karacik dostał szansę od życia i wylądował w super domu tymczasowym. Wypiękniał, został wykastrowany, zaszczepiony, odpchlony i wycięto mu małe guzki które miał w okolicach wylnich łap. Niestety domek tymczasowy jest jedynie do końca wakacji. Nie może znów trafić do schroniska! Nie miał tam łatwego życia, zero zainteresowania od odwiedzających. Źle słyszy i nie widzi na jedno oko, jego stan uzębienia też zostawia wiele do życzenia. Ale przecież ma już tyle lat! Będzie świetnym kompanem dla dzieci w każdym wieku, jak i towarzyszem psów, kotów i innych zwierząt. Może iść do do domku z ogrodem, gdyż ciężko go nauczyć by nie załatwiał się w domu. Zobaczcie jaki on piękny !! [FONT="]Nazywam się Karat i może czekam właśnie na Ciebie.[/FONT] [FONT="]Kontakt do domku tymczasowego w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT="](029) 760 34 54[/FONT] [FONT="]888 055 157[/FONT] [FONT="]e-mail - [email protected][/FONT] [FONT="]WIEK: 13 lat[/FONT] [FONT="]KASTRACJA: TAK[/FONT] [FONT="]STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: toleruje[/FONT] [FONT="]WIELKOŚĆ: średni[/FONT] [SIZE=3][FONT="]List Karata został opublikowany w grudniowym numerze miesięcznika "Przyjaciel Pies" na stronie nr. 6 !!!! Zapraszam do lektury !!![/FONT] [FONT="]BANEREK:[/FONT] [FONT="][/FONT] WĄTEK KARATA NA PSIEGRANE-MARZENIA KLIK [FONT=Comic Sans MS]PROSIMY O OGŁOSZENIA DLA KARACIKA !!![/FONT] Quote
Kika9004 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 [SIZE="4"]NOWE ZDJĘCIA KARATA Z DT !!! :D \ Quote
jayo Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Karat byłby cudnym psiakiem, gdyby go zabrać do psiego fryzjera i potem wszystkim pokazac.. Marzy mi sie metamorfoza dla niego. Proby wyczesywania w schronisku nie na wiele sie zdaly - ma tak cinkie i delikatne kudełki, ze splatuja sie ponownie... i robia się zaskorupiałe dredy :-( Quote
esperanza Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Wydaje mi się, że Karat nie jest kastrowany. Na razie priorytetem w schronisku są sterylki suczek, a kastrowane są te samce, które są super adopcyjne i wiadomo, że szybko opuszczą schronisko. Quote
Kika9004 Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Do góry staruszku ... :-( nikt nie chce pięknego pieska :-(:-(:-( Quote
esperanza Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Niestety nikt się nim nie interesuje :-( Quote
malagos Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 A kogo prosiłyscie o zrobienie allegro? Kilka osób robi rzeczywiscie śliczne ogłoszenia, np. eliza sk, figa33, Marlena:) - często właśnie je proszę o pomoc. Quote
Kika9004 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Dzięki :) Będę pytać, szukać pomocy :p A teraz KARAT do góry:multi::multi::multi: Quote
Sabina02 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Zrobilam Karatowi Allegro na prosbe Kika9004: :lol: http://www.allegro.pl/item795109287_moglbym_byc_pieknym_psem_potrzebuje_tylko_milosci.html Czy piesek przebywa w miejscowosci Kruszewo, woj. mazowieckie? Quote
Kika9004 Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Dziękuję, dziękuję bardzo mocno :) :multi::multi::multi: Tak, psiak przebywa w tym Kruszewie :) :lol: Quote
Sabina02 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Kika9004 napisał(a):Dziękuję, dziękuję bardzo mocno :) :multi::multi::multi: Tak, psiak przebywa w tym Kruszewie :) :lol: Do uslug! :lol: Sliczny jest ten piesek... tak go szkoda... :shake: Quote
Kika9004 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Sabina02 napisał(a):Do uslug! :lol: Sliczny jest ten piesek... tak go szkoda... :shake: Strasznie śliczny, ale niestety z powodu jego gęstej sierści i starości ma małe szanse na nowy domek :-(:-(:-( Quote
Sabina02 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Dodalam sobie banerek Karata do podpisu, moze watek sie rozrusza, bo malo nas tutaj... :sad: Quote
Kika9004 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Niestety, mało kto chce adoptować starszego psa :( Dziękuję za wstawienie banerka :D Quote
Sabina02 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Kika9004 napisał(a):Niestety, mało kto chce adoptować starszego psa :( No niestety, a jest wiele takich psiaczkow... :-( Ja zaadoptowalam w lipcu 8 letnia sunie Kasie z mieleckiego schroniska i teraz w sumie mam 3 psy. Gdybym mogla, to bym wszystkie te bidy przygarnela, ale jak? :-( Quote
Kika9004 Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Sabina02 napisał(a):No niestety, a jest wiele takich psiaczkow... :-( Ja zaadoptowalam w lipcu 8 letnia sunie Kasie z mieleckiego schroniska i teraz w sumie mam 3 psy. Gdybym mogla, to bym wszystkie te bidy przygarnela, ale jak? :-( Znam to uczucie :) bo sama mogłabym mieć w ogródku schronisko :D także mam swoje 3 psy i jeszcze niedługo na jakiś czas przybędzie czwarty pies :) Quote
Sabina02 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Kika9004']Znam to uczucie :) bo sama mogłabym mieć w ogródku schronisko :D także mam swoje 3 psy i jeszcze niedługo na jakiś czas przybędzie czwarty pies :)[/QUOTE] Mi moj TZ juz oswiadczyl, ze jak wezme nastepnego psa do domu, to bedzie rozwod. :razz: Quote
Kika9004 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 ;);) czasem tak bywa :) czasem tak lepiej dla obydwu stron: psa i człowieka :) Quote
Kika9004 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Zapraszam na bazarek dla psiaków ze schroniska w Kruszewie, w którym przebywa i Karat : http://www.dogomania.pl/forum/f99/obrazy-do-11-xi-dla-psiakow-z-kruszewa-171854/ :multi: :multi: :multi: Quote
Sabina02 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Widze, ze oprocz nas nikt Karatusia nie odwiedza... :shake: Quote
Recommended Posts