Kika9004 Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Pinesk@ napisał(a):Ależ ten Karat piękny i dumny ! :) Niestety nie mam :( Wielka, wielka szkoda :( Quote
luisien Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Jak się miewa Karacik?:p...i ciekawa jestem, jak jego maniery?:razz::evil_lol: Quote
esperanza Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 No właśnie, też jestem ciekawa... Pani z Międzylesia nie odezwała się. Quote
molly12 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Karat robi sie coraz bardziej odwazny, chodzi z nami na dlugie spacery i jezdzi na dzialke nad wode, niestety pare razy chyba stwierdzil ze ja potrzebuje obrony i zaczal mnie bronic przed innymi psami stal sie nieco agresywny w stosunku do innych psow i kotow. Molly, jej córkę która jest za płotem u sąsiadów i mojego kota nie atakuje ale na spacerach niestety jest agresywny w stosunku do innych psów i chcial zjesc jeza ale przekonal sie ze nie warto ;) Załatwia się tylko na spacerach - wychodzimy 3 razy dziennie (o 9, o 15 i o 21). Spędza dnie na podwórku nawet na ogródku i nic nie kopie ani nie obsikuje, duze drzwi tarasowe są otwarte na osciez ale kladzie sie przy nich a do domu sie nie pcha. Była u nas Pani weterynarz zasczepiła Karata i na wirusowe i na wscieklize, plus umowiona jest kastracja na wtorek a przy kastracji bedzie trzeba wyciac pare gozkow takich z ropa bo ma na zadku nie wiem czy byl bity kiedys czy po pogryzieniu przez psy. W każdym razie tak wygląda sprawa Karata póki co. A no i zero chętnych... ja koniec sierpnia poczatek wrzesnia wracam do Warszawy na studia i naprawde niechciałabym żeby musiał wrócić za kraty wszczególności, że już tak odzyl a u mnie nie może zostać :( Quote
molly12 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=tLYwi8M5_FA filmik karata i mojej kici Quote
esperanza Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Filmik się nie odtwarza, wyskakuje błąd. Molly12 nie martw się, znajdziemy dom dla Karata. Teraz jest kiepski okres, bo ludzie wolą smażyć się na plaży niż o adopcji myśleć ;-) Quote
molly12 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Zaraz sprobuje to naprawic. Mam nadzieje bo zakochałam się w tym niedzwiadku :( Quote
molly12 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 sprobuj teraz filmik bo on sie dosc dlugo zalaczal na tego youtuba a teraz juz normalnie dzialac powinien ;) Quote
Awit Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Jeśli do września to mało czasu ma:-( A teraz taki szczęśliwy.... Quote
molly12 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Właśnie wróciliśmy z Karatem z kastracji plus wycięcia tego guzka z zadku. Chłopak dopiero się biedny wybudza... Czy odzywała się ta kobieta z międzylesia ? i czy ktoś z kim ona rozmawiała był na tyle łaskaw żeby zapisać numer z którego dzwoniła ? Quote
Awit Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Zdrowiej Karatku Piękne zdjęcia, taki szczęśliwy pies, zupełnie inny niż na fotkach ze schronu Quote
esperanza Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Nie, pani z Międzylesia już nie zadzwoniła. Gdyby była nadal zainteresowana na pewno by to zrobiła. Ludziom, którym zależy dzwonią. Gdyby pani byłaby po pozytywnej wizycie adopcyjnej warto by było do niej dzwonić, a w tej sytuacji myślę, że nie ma sensu. Niestety wiele jest telefonów wstępnie obiecujących, z których później nic nie wynika :-( Gdzie Karat ma ogłoszenia? Może niektóre spadły na dalsze strony i warto je odświeżyć? Quote
molly12 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 dzisiejsze Karata, który już został wykastrowany ;) :) Quote
esperanza Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Jak Karacik znosi upały? Dobrze się czuje po zabiegu? Quote
molly12 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 bardzo dobrze, bardzo szybko doszedl do siebie :) tylko jak sie okazalo psiak byl juz bez jednego jadra i nie ma 8 lat a okolo 13... do tego podobno ktoś z Panem weterynarzem ze schroniska rozmawiał odnośnie zabiegu, że ma to być na koszt schroniska i że w ogóle ma się odbyć tego dni itd a jak przyjechałam z psem do lecznicy wet nic a nic nie wiedział więc nie wiem o co chodzi... Quote
Atrisko Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 molly to znaczy kto koszt kastracji regulował...? A swoją drogą na te swoje 13 latek to on zupełnie nie wygląda...taki dostojny staruszek? eee...tam... chyba się wet pomylił :eviltong: Quote
molly12 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Ja się umawiałam ze schroniskiem że ja opłacę szczepiania i wszystkie badania przeglądy i to że wet do nas przyjechał a nie musiałam ciągąć biednego i go stresować jeszcze itd a że schronisko pokryje koszty kastracji bo jak jest na schronisko to są w ogóle jakieś zniżki z tego co wiem, że ja również ze swoim zwierzyńcem chodzę do tego weta który opiekuje się zwierzakami schroniskowymi to póki co nic nie płaciłam ma on skontaktować sie ze schroniskiem. Co do jego wieku wet napewno się nie pomylił jak go wziełam odrazu wydawało mi się, że jest starszy... Psiak ma strasznie słaby słuch i nie widzi na jedno oczko i uzębienie również wskazuje na starszy wiek psiaka. Ile by latek nie miał jest cudownym psem który zasługuje by wreszcie mieć swojego jedynego Pana :( czekał już wystarczająco długo... Nawet zaczął się bawić (choć nie wie do końca jak więc troche śmiesznie mu to wychodzi ;) ) i sam już wskakuje do samochodu :) Quote
Kika9004 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 molly12 napisz proszę krótki opis Karata, który możnaby wstawić na stronę schroniska, bo ten co jest teraz jest nieaktualny :) Quote
Marta67 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 och myślałam, że Karacik będzie miał domek :( :( :( ech... :( on jak ma takie piękne futro teraz to młodo wygląda... cudowny niedźwiadek... Quote
Kika9004 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 OGŁOSZENIA: KLIK - Moja Ostrołęka OJEJ - trzeba aktywować PINESKA - trzeba aktywować PETWORLD - -||- MAM MISIA Quote
Recommended Posts