zula131 Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Lara, a może podrzucić komuś do PKS-u, choćby kierowcy. Małe to-to, dużo miejsca nie zajmie, a w W-wie ktoś by sobie odebrał. W necie jest rozkład jazdy autobusów, jeżdżą na tej trasie dość często... Quote
__Lara Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wiesz co, pomyślę o tym, to nawet niezły pomysł, dzięki :) Quote
lilk_a Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 zapraszamy ...może będzie raźniej kliknijcie w emote w cylindrze Quote
zula131 Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Ale fajna ta emota :evil_lol::evil_lol: Quote
Allis1 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Witamy w Nowym Roku -Wszystkiego dobrego , samych słonecznych dni.Dziewczynka jest bardzo dzielna zero reakcji na wystrzały -no w końcu to pies myśliwski , ale dla mnie to duża przytulanka. Quote
zula131 Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Super, że Sarunia bez stresu przeżyła Sylwestra. U nas było gorzej. 2,5 godziny siedzieliśmy zamknięci w łazience. Dino trząsł się w brodziku, a Tofik w moim rękawie :shake:. I dalej strzelają, od rana do wieczora :angryy: Quote
zula131 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Jutro pewnie już się dowiemy. Jestem dobrej myśli i bardzo mocno ściskam kciuki :thumbs:. Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Pomocy!!! Na gwałt potrzebne dt dla suni z meliny!!! jutro wychodzi z kliniki i nie ma gdzie jej zabrać!!! http://www.dogomania.pl/threads/174733-NieduA-a-sunia-tymczas-na-gwaA-t-potrzebny?p=13830930#post13830930 Quote
zula131 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Lara, musisz poprawić ten link, bo nie działa. Na którymś z wątków, bodajże u Champa, ten poprawiony też nie chodzi. Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Już nic nie poprawiam, bo dostałam ostrzeżenie za spam od Pianki.... Quote
Allis1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Dostałam taki wynik , ja jestem z tego głupia moze Wy mnie oświecicie Wycinki,okolica:skóra Guz skóry,w tkance podskórnej liczne zwapnienia.Guz pokryty skórą śr 3 cm w srodku zwapniały .koniec cytatu dobrze czy źle ? Quote
zula131 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Hm... znam się na tym jak dzik na gwiazdach :roll:. Może pojawi się tu ktoś mądrzejszy... A wet nie komentował jakoś tego wyniku? Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 O ja też nie wiem co to znaczy.... ale jak zwapniały to nie wiem czemu kojarzy mi się, że jest już starszy. Quote
Allis1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Weterynarz powiedział , ze pierwszy raz widzi taki wynik, dla niego to jest to opis tego co wycięto Sarze, w/g mnie też, bo tyle to On mi sam powiedział po operacji .ja liczyłam , że otrzymam nazwę tego guza , czy jest złosliwy czy nie . A tak dalej nic nie wiem guz skóry ale jaki ?A może jest tylko jeden .Nic nie wiem .Głupia ze mnie kobietka. Quote
lilk_a Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 ja napiszę co wiem ... istnieje możliwość zwapnienia np krwiaka po uderzeniu , jeżeli krwiak się nie wchłonie to po prostu wapnieje , i zostaje w formie twardego guza czy narośli ... bywa tak że taki guz wrasta jakby w strukturę kości , bywa też że jest luźny być może jest to taki właśnie guz ... Quote
tanitka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 ten opis to jakieś dziwactwo jest....????! Quote
Allis1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Lilk_a bardzo dziękuje za informacje chociaż trochę mnie oświeciłaś . Quote
Allis1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Lekarz chyba też oczekiwał jakiegoś konkretu a nie opisu bo to co wycinał to widział Quote
zula131 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Szkoda, że Sara nie mówi ludzkim językiem. Pewnie miałaby co opowiadać :-( . Musiała porządnie oberwać od kogoś/czegoś w tę łapinę :-(. Moim zdaniem - gdyby w tym guzie były jakieś zmiany nowotworowe, na pewno byłoby to opisane. Myślę, że ten opis daje nadzieję, że Sara jest zdrowa. Świerzbowiec też już pewnie poległ ? :razz: Quote
Allis1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Tak świerzbowca dobijamy dzisiaj ostatni zasztrzyk był ,uszka myjemy na bieżąco.Zula to jest najmadrzejszy pies jakiego miałam.Ona jak nie wie co chcę od niej jak uczymy sie nowych komend to przekrzywia łebek patrzy tymi madrymi oczami na mnie i widać jak stara się mnie zrozumieć. Pomóż mi bo nie wiem o co Ci chodzi ale sie staram.To fakt nie mówi ludzkim głosem ale po psiemu cały czas jeżeli tylko widzi , że chce z nia w danym momencie być , nie jest namolna. Quote
lilk_a Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 nie musiała oberwać w tą łapę ...wyżły to szybkie psy , mogła też uderzyć się sama o coś , moja Fiśka stale ma poobijane łapy i zawsze boję się o to żeby czasem nie zdarzyło jej się coś poważnego Quote
agata51 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Wyżły są niesamowite. Mój pierwszy przez pół życia miał 2 razy w roku jakieś skórne problemy - cholera wie, co to było - może źle go karmiłam. To było jeszcze za komuny - Besser przejadał cały kartkowy przydział wołowiny (TŻ aż się ślinił na widok jego rosołków). Na szczęście miał swojego osobistego domowego lekarza. I co pół roku smarowanko (Biodylonem chyba) i seria dożylnych. Na widok pana doktora Besser biegł na swoje posłanko i wystawiał tylną łapę do zastrzyku. A po zabiegu ślicznie dziękował panu doktorowi ogonkiem. Kto miał wyżła, ten wie. Sareńko, zdrówka życzę. A Allis wiary, że będzie dobrze. Quote
lilk_a Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 absolutna prawda wyżły to super psy do leczenia , nasza z miną " i po co mi to robicie " ale bez histerii poddaje się szczepieniom i bardzo chętnie zjada tabletki .... wystarczy że usłyszy szelest listka z tabletkami , obojętnie jakimi melduje się po tabletkę:) poprzedni wyżeł całe lata temu leczony z nosówki bo z tą chorobą został znaleziony , stawał przy szafce dopominając się o swój przydział tabletek :):) Quote
Recommended Posts