Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lara, a może podrzucić komuś do PKS-u, choćby kierowcy. Małe to-to, dużo miejsca nie zajmie, a w W-wie ktoś by sobie odebrał. W necie jest rozkład jazdy autobusów, jeżdżą na tej trasie dość często...

• Replies 597
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy w Nowym Roku -Wszystkiego dobrego , samych słonecznych dni.Dziewczynka jest bardzo dzielna zero reakcji na wystrzały -no w końcu to pies myśliwski , ale dla mnie to duża przytulanka.

Posted

Super, że Sarunia bez stresu przeżyła Sylwestra. U nas było gorzej. 2,5 godziny siedzieliśmy zamknięci
w łazience. Dino trząsł się w brodziku, a Tofik w moim rękawie :shake:. I dalej strzelają, od rana do wieczora :angryy:

Posted

Dostałam taki wynik , ja jestem z tego głupia moze Wy mnie oświecicie Wycinki,okolica:skóra Guz skóry,w tkance podskórnej liczne zwapnienia.Guz pokryty skórą śr 3 cm w srodku zwapniały .koniec cytatu dobrze czy źle ?

Posted

Weterynarz powiedział , ze pierwszy raz widzi taki wynik, dla niego to jest to opis tego co wycięto Sarze, w/g mnie też, bo tyle to On mi sam powiedział po operacji .ja liczyłam , że otrzymam nazwę tego guza , czy jest złosliwy czy nie . A tak dalej nic nie wiem guz skóry ale jaki ?A może jest tylko jeden .Nic nie wiem .Głupia ze mnie kobietka.

Posted

ja napiszę co wiem ... istnieje możliwość zwapnienia np krwiaka po uderzeniu , jeżeli krwiak się nie wchłonie to po prostu wapnieje , i zostaje w formie twardego guza czy narośli ...
bywa tak że taki guz wrasta jakby w strukturę kości , bywa też że jest luźny
być może jest to taki właśnie guz ...

Posted

Szkoda, że Sara nie mówi ludzkim językiem. Pewnie miałaby co opowiadać :-( .
Musiała porządnie oberwać od kogoś/czegoś w tę łapinę :-(.
Moim zdaniem - gdyby w tym guzie były jakieś zmiany nowotworowe, na pewno byłoby to opisane. Myślę, że ten opis daje nadzieję, że Sara jest zdrowa. Świerzbowiec też już pewnie poległ ? :razz:

Posted

Tak świerzbowca dobijamy dzisiaj ostatni zasztrzyk był ,uszka myjemy na bieżąco.Zula to jest najmadrzejszy pies jakiego miałam.Ona jak nie wie co chcę od niej jak uczymy sie nowych komend to przekrzywia łebek patrzy tymi madrymi oczami na mnie i widać jak stara się mnie zrozumieć. Pomóż mi bo nie wiem o co Ci chodzi ale sie staram.To fakt nie mówi ludzkim głosem ale po psiemu cały czas jeżeli tylko widzi , że chce z nia w danym momencie być , nie jest namolna.

Posted

nie musiała oberwać w tą łapę ...wyżły to szybkie psy , mogła też uderzyć się sama o coś , moja Fiśka stale ma poobijane łapy i zawsze boję się o to żeby czasem nie zdarzyło jej się coś poważnego

Posted

Wyżły są niesamowite. Mój pierwszy przez pół życia miał 2 razy w roku jakieś skórne problemy - cholera wie, co to było - może źle go karmiłam. To było jeszcze za komuny - Besser przejadał cały kartkowy przydział wołowiny (TŻ aż się ślinił na widok jego rosołków). Na szczęście miał swojego osobistego domowego lekarza. I co pół roku smarowanko (Biodylonem chyba) i seria dożylnych. Na widok pana doktora Besser biegł na swoje posłanko i wystawiał tylną łapę do zastrzyku. A po zabiegu ślicznie dziękował panu doktorowi ogonkiem. Kto miał wyżła, ten wie.

Sareńko, zdrówka życzę. A Allis wiary, że będzie dobrze.

Posted

absolutna prawda wyżły to super psy do leczenia , nasza z miną " i po co mi to robicie " ale bez histerii poddaje się szczepieniom i bardzo chętnie zjada tabletki .... wystarczy że usłyszy szelest listka z tabletkami , obojętnie jakimi melduje się po tabletkę:)
poprzedni wyżeł całe lata temu leczony z nosówki bo z tą chorobą został znaleziony , stawał przy szafce dopominając się o swój przydział tabletek :):)