Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Można normalnie usuwać u mnie, gdzieś na dole jest taki maleńki napisik idź do i strzałeczka jak się w to wejdzie jest usuń , wcześniej trzeba zaznaczyć ( robi się żółta ) wiadomość[/QUOTE]

ale mnie chodzi o to jak znaleźć wysłane wiadomości...z odebranych umiem usunąć...a nie umiem się dogrzebać do wysłanych....

Posted

jak wchodzisz w swoje wiadomości zjeżdżasz myszką na sam dół. tam jest pasek taki pasek niebieski i pojemność skrzynki, ile pw wysłanych i odebranych. z boku tego niebieskiego paska, po prawej stronie jest opcja zmiany folderu na wysłane

korzystacie z IE czy mozilli? w mozilli wszystko pięknie chodzi ;-)

Posted

korzystam z mozilli i mi niec nie chodzi - emotki od czasu do czasu, zdjęć nie mogę żadnych wkleic bo mi jakiś "un..cos tam wyskakuje...tylko jak kopiuję całego posta to wtedy mogę gdzieś zdjęcia psiaków powklejać...ale juz wstawić jakiekolwiek zdjęcia linkiem jak kiedyś - niewykonalne...ulepszyli - niech ich szlag!

wysłane jakoś znalazłam i usunęłam...uff

Posted

Przybywa szczeniaków w wielkiej potrzebie. O tych , które są w rowie na wsi juz pisała andzia69, mamy mieć ich zdjęcia.

Dostałam info, że na terenie jednostki wojskowej w Kielcach oszczeniły sie 3 bezdomne suki.
Podobno jest kilkanaście szczeniaków w bardzo złych warunkach, bez żadnej opieki!:(
Suki gdzieś poukrywały szczeniory po jakichs dziurach, nie weim wogóle czy ktos je karmi.

Jakieś oficjalne działania spowodują, że wyłapią całe towarzystwo do schronu, czyli na zagłądę.
Najlepiej by było pozabierać szczeniory, ale gdzie???
Gdybyście wiedziały o dt dla szczeniorów , to dajcie znać.
Na teren jednostki nie da się wejśc, można tylko poprosic strażników, żeby wynieśli jakies maluchy, ewentualnie zrobic fotki, bo nawet nie wiadomo jakie są .
Podobno po sredniej suni gładkie, ale są tez kudłate.

Posted

Ja mam mozille i wszystko działa :lol:
Jak przeczytałam o braku miejsca dla szczeniaków to od razu pomyślałam o działce. Tylko nie wiem jak to będzie z chodzeniem tam na karmienie, ale ja z Zatą na pewno w weekendy byśmy tam chodziły je niańczyć jak to zawsze gdy były szczeniaki ;)

Posted

Erko ja mam mozillę. jak chcę coś napisać to klikam 2 razy na dole strony na "odpowiedz na ten temat", włącza mi się wtedy takie okno do pisania jak było wcześniej:

[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/9947/54152876.jpg[/IMG]
i mam dostęp do wszystkich opcji, bez problemu mogę wstawiać zdjęcia i wszystkie uśmieszki ;)

ciekawe ile w ogóle jest tych maluchów:shake:...ehh..

p.s Erko a odpisałaś na tego meila co dziś podesłałam? tak myślę..może ta dziewczyna mogłaby coś przechować:roll::roll:

Posted

od czegoś trzeba zacząć. w ciemno tymczasów się jednak nie wytrzaśnie...
rozwiązanie z działką byłoby pewnie choć na kilka dni zbawieniem..
po zrobieniu zdjęć (DOBRYCH) można zacząć akcje...

ręce opadają normalnie....

Posted

Oczywiście Ewelinko klikam na to dwa razy i nic, okno bez emotek, takie, jak przy szybkiej odpowiedzi.
Zaraz napisze do tej dziewczyny, ciekawe skąd ona jest.

Posted

Dzięki Marlena :).
Zgłosiła sie też dzisiaj do mnie pani z Kielc, oferując dt, dla szczeniaka , albo małego pieska.:)
Trzeba by pojechac do tej jednostki i zabrac z dwa maluchy.
Może tam jest jakis mały kudłaty.

Posted

monika była dzisiaj w tej wsi...ale zdjęć nie zrobiła bo nie miała czasu:angryy: ręce mi opadają...i jak tu można cokolwiek zdziałać jak nawet nie zrobi zdjeć - to jest ok. 35 km od Kielc:shake:

Posted

hm Erko, to nie wiem czemu nie wyświetla Ci sie takie okno jak u mnie, spróbuj kliknąć szybko kilka razy :roll:

oo czyli ta Pani oferująca dt z kielc jest? super!
[quote name='andzia69']monika była dzisiaj w tej wsi...ale zdjęć nie zrobiła bo nie miała czasu:angryy: ręce mi opadają...i jak tu można cokolwiek zdziałać jak nawet nie zrobi zdjeć - to jest ok. 35 km od Kielc:shake:[/QUOTE]
to po kiego ona tam pojechała w takim razie? :angryy:

a co z tymi szczeniorami, co ogłoszenie było na sklepie?

Posted

[quote name='ewelinka_m']hm Erko, to nie wiem czemu nie wyświetla Ci sie takie okno jak u mnie, spróbuj kliknąć szybko kilka razy :roll: [B](mnie też się nie wyświetla jak klikam 2x - tylko emotki są jak wchodzę w opcje zaawansowane[/B]:angryy:)

oo czyli ta Pani oferująca dt z kielc jest? super!

to po kiego ona tam pojechała w takim razie? :angryy:[B]a była na wycieczce chyba z mamusią[/B]:angryy::angryy:[B] i nie robiła zdjęć, bo nie miała czasu[/B]:angryy:

a co z tymi szczeniorami, co ogłoszenie było na sklepie?[/QUOTE]

tam gdzie jest ta sunia z 4 maluchami - też suniami, to wieś zakuta 36 km od Kielc - Mokrsko - z Jędrzejowa jest blizej - 15 km...monika ograniczyła pomoc do podania telefonu jakiejś tam baby i ona mi ma powiedzieć co i jak z tymi maluchami...ręce opadają:shake:

co do maluchów z ogłoszenia na sklepie - znalazła się jakas kobita tam, która na czas odchowania ich przygarnęła stadko do siebie - nie pytałam już czy do domu czy budy - w każdym razie ma się nimi zaopiekowac - więc powiedziałam, ze jakby potrzebowały pomocy w ogłaszaniu czy cus to niech dadzą znać...

Posted

Może zwariowałam, ale jeśli dałoby się, to do mnie może przyjechać jedna suka ze szczeniakami z jednostki. Co prawda mam tylko kozią zagrodę i budę do dyspozycji, ale pewnie i tak nie zyją w lepszych warunkach. Właśnie Andrzej mi powiedział, że jak był w wojsku, to na ich oczach oficer zastrzelił takiego "jednostkowego" psa. Jak to całe towarzystwo zacznie sie rozchodzić, to pewnie skończą tak samo.
Podobno trzeba zwrócić się do oficera dyżurnego o przepustkę.
Gdyby udało się, to tylko o pomoc w wyzywieniu stada prosiłabym.

Posted

Jaaga, jesteś kochana! :)
Ja jutro tam pojadę i zorientuję się w sytuacji . Wezmę może dwa szczeniory do tej pani z Kielc na dt.

Nie wiem nawet, czy te suki nie są dzikie, nic nie wiem.
A jeżeli nie stamtąd , to może tą sunię z rowu ze szczeniakami, o której pisała andzia69, ona jest podobno mała .
Jutro andzia69 ma dzwonić do kobiety z tej wsi i zorientowac sie jak to wygląda .

Ewelinka_m, żadne metody nie skutkują , ale to nie tylko mój problem, bo na watku adimistracyjnym wiele osób to zgłasza. Nie wiem tylko od czego to zalezy, bo andzia69 ma Mozille i też kiepsko.

Posted

czyli dobrze by było jedno towarzystwo dla bezpieczeństwa na działkę wrzucić i jakby się znalazł transport to zrobić jeden tranport - hurtem - może i Kropelka by się załapała, żeby ją ew. Jaaga dała radę dowieźć do Poznania ....czemu my mieszkamy w takim zapyziałym grajdole:(

Posted

andzia69 na wątku transportowym na miau Kiwi 85 napisała:

[QUOTE]W poniedziałek 30 listopada jadę samochodem z Poznania do Przemyśla (trasą: Kalisz, Piotrków Tryb., Kielce) [B]wracam do Poznania 1 grudnia. [/B]
Ola tel.785-022-282[/QUOTE]

podaję z myśla o transporcie Kropelki ( ??) jeżeli domek macie sprawdzony

Posted

[quote name='Basia1968']jest domek dla szczeniaczka chłopczyka docelowo malutkiego kudłatego w Gorzycach. Sprawdzomy domek, pod okiem dogomaniaczki Marlenki. Zdjęcia konieczne niestety[/QUOTE]

wstawiałam na ten watek ...ale sunieczkę Jagódkę...innych maluchów - piesków - nie mamy na razie(ale jak widzę to już niedługo)...Tumcio jest maluchem puchatym..ale raczej wyrośnie na psiaka tak w kolano...